Şimdi Ara

WaterCooling idle:40 load:48.5 ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • togi o plastik kabın kapagını kapayınca tek fan rahat atamıyodur belki sıcak havayı. sen iki fanı yapıştır radyatöre kapağıda aç öyle dene bii olmazsa block u tekrar sök tak iyice. yine olmazsa arkadaşların dediği gibi hortumları kısalt, motoru değiştir vb..
  • togi buzdolapçılardan veya elektronikçilerden tavsiyem istanbuldaysan topkapı tim2 den bi dijital termmometre al 2 verisiyonu var biri ucu metal 9milyoncivarı biri ucu plastik 3milyon plastikde algılama aynı ama 3-5 dk geçince metale göre anca algılıyor sabah kalktığında ucunu suya bırak bakalım kac c ,bilgisayar açıldıktan 4-5 dk sonra bak kaç c farkı bize bildir.
  • hımm ii fikir.arkadaşlar ben izmirdeyimde hiç dijital termometre görmedim buralarda.hiç bilen varmı alabileceğim bi yer fln?
  • togi fanları ters çevir radyatöre hava üflesin.Birde waterblocka giden su hangi yolu izliyor
    1-block-radyatör-pompa-block....
    2-block-pompa-radyatör-block....

    2.seçenekte blocka giden suyun debisinin düşmemesi için radyatör dizaynı önemli.Debi düşerse bundan verim alamazsın.Bana debi düşmez ise 2.seçenek daha verimli olur gibi geliyor.Çünkü su soğuyup direk blocka gidecek 1.de ise soğuttuğun su birazda olsa su haznesinde beklediği için ısınacakır.
    Fanları ters çevirerek bu iki seçeneği dene bakalım sonuçları bekliyoruz.

    Bu hafta sonu kısmet olursa parçaları tamamlayıp bende montaj aşamasına geçecem.Birtek eksiklik radyatöre bir boru lehimlettireceğim. Benim radyatör full bakır ve büyük(15*28cm) olduğu için iyi soğutacağını tahmin ediyorum.Teoride tüm parçalar ii ama pratikte ne olacak belli değil.Sonuçları buraya yazarım.




  • zaten 2. seceneği kullanıyorum benim radyatörde full bakır ve idare eder büyüklükte.şimdi biras sorunu çözdüm çünkü yanlış takmışım blogu sanırım çıkarıp bir daha taktım en fazla gördüğüm derece 42 oldu idle da 40 fln daha aşagıya arada sırada düşüyo neden anlmadım.225*10 olarak 1.6V da(barthon) çalıştırıyorum sistemimi.bu aralar o fanlarıda çeviririm heralde.o zaman bakalım ne olcak umarım 30 dereceler şöle 35 dereceye fln iner idle.yardımlarınız için çok teşekkürler fan olayını yapınca bildireceğim.
  • bekliyoruz
  • yalnıs bi şey farkettim test programları(memtest,superpi gibi..)sırasında 5-6 saatten sonra işlemci sıcaklığı en fazla 42 ama mesela sacred diye bi oyun var onu oynuyorum ondan çıkınca 15 dk. oynadım bi keresinde 45 dereceydi işlemci.şöle tam anlamıyla bu oyun gibi bil. zorluyacak bi prog. yok mu acaba?
  • prime95
  • ark.lar sorunu çözdüm ama en alaksız yerden.benim mofsetler 2 voltta fln çok ısınıyor die deneme amaçlı bench alırken hep önüne p4 fanını koyardım uzaktan üflerdi ama baya etkili olup baya soguk tutardı mofsetleri.şimdi bi kaç denme yapıım die gene koydum onu oraya ve işlemdi 220*11 de 1.7voltta bi baktım 37 derecedeydi çok şaşırdım bununla beraber anaakrtın ısısıda düştü.burdan megersem butun anakartı mofsetlerin ısıttıgını anladım.
    şimdi işlemci 220*10 da 1.6v ve idle 33 load 36 oldu.sacrad oynadım ondan sonra bi baktım 36 valla çok sewindirik oldum.tavsiyem işlemci ısısı yüksek gelenlere mofsetleri biras sogutsunlar öle denesinler valla butun anakartı ısıtıyolarmış.

    şimdi 2 sorun olacak sizler bu arada herkese yardımlar için teşekkürler.bunun üzerine sizin dediklerinizi de yapabilirsem heralde 30 dereceye düşer işlemci :))) (valla çok sewindim :)))))

    1-işlemciden çıkan suyu anakarta ordan hazneye götürüyorum ama boru çok fazla kıvrılıyor.debi baya bi düşüyor nerdeyse zorla geçi
    yor yani su.buna bir çözüm önerebilirimisiniz?
    2-mofsetler için hep böle p4 fanını araya sıkıştırmaktan başka kolay bi çözüm olmalı sizce ne olabilir?

    saygılar




  • Ya topic açtım ama kimse cevap vermedi ben duron 850 yi duron 1300 ile değiştirdim, çarpanıu kıracam ama bunda L1 köprü sayısı dört değil beş yardım lütfen...
  • mosfetlere hs takarsan faydası olur..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.