Şimdi Ara

Warcraft Referansları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimiz oyuna başladığımızdan bu zamana kadar karşılaştığımız bazı NPClerin, Achievementlerin ve diğer herşeyin sanki warcrafta ait olmadığını düşünmüşüzdür. Peki bakalım onlar aslında nereye aitmiş

    Oyun

    Sadece rogue karakterlerin yapabileceği legendary quest serisinde, Assassinate Creed isimli bir quest bulunur. Bu quest, Assassin’s Creed oyununa referanstır.

    The Jade Forest de Dook Ookem isimli bir NPC bulunur. Duke Nukem isimli oyuma referans.

    Krom'gar fortress de Large Daddy isimli robot ve hemen yanındaki küçük blood elf. Bioshock serisindeki Big Daddy ve Little Sister.

    Mount Hyjal daki Questlerden birisi olan "In the Rear, with the Gear".Starcraftdaki Terran SCV birlikleri.

    Deadmines dungeonundaki Admiral Ripsnarl bossunun söylediği "Ah, Fresh Meat" cümlesi. Diablonun ilk oyunundaki ilk boss olan The Butcher.

    Alone in the Darkness achievementi Alone in the Dark isimli oyun

    Stonetalon Mountains de Dream for Better Tomorrow ve Mr. D's Wild Ride questleri tamamen Bioshock a ait .Questi aldığınızda "Would you kindly" şeklinde başlar ve bu söz <bioshock oynayanlar bilir>, oyunun kördüğüm olduğu noktadır.

    Dalarandaki çiçek satıcısı Aerith Primrose. Bu NPC Final Fantasy VII deki Aerith Gainsborough a referanstır.

    Friend or Fowl achievementi. Bu achievement 3dk da 15 hindi öldürmenizi ister ve Legend of Zelda oyununa referanstır.

    I Choose You olarak başlayan birkaç achievement var ve bunlar açıkca Pokemona referans.

    The Cake Is Not A Lie achievementi Portal oyununa referans.

    Dalaranın alt taraflarında Segacedi isminde bir köpek balığı var.Bu köpek balığı Sega CD platformunda çıkan Sewer Shark oyununa referans.

    Defens of the Ancients achievementi warcraft III ün ünlü modu Dota ya referans.

    Erkek Blood Elf Roguelerin Eviscerate animasyonları Street Fighterdaki Ken ve Ryu nun özel hareketlerine referans.

    Camp Mojache de bulunan Hadoken Swiftstrider isimli Tauren Street Fighter a referans.

    Un'Goro Craterdeki gorillerden bazen Empty Barrel isminde bir item düşebiliyor. Donkey Kong isimli oyuna referans.

    Un'Goro Crater de Mulgin ve Larion isminde iki NPC bulunuyor. Bu NPC lerin ilk harflerini birbiriyle değiştirdiğinizde Mario ve Luigiye referans.

    Red Speckled Mushroom isimli yiyecek, görüntü olarak Mariodaki mantara benziyor.

    Film - Dizi

    Naxxramasın yeni modelinde The Sword of a Thousand Truths isimli bir kılıç vardı. Daha sonra ismi Slayer of the Lifeless olarak değiştirildi. Her ikiside, South Parkın bir bölümünde kullanılan iteme referans.

    Make Love, Not Warcraft isimli achievement, South Parkın, Warcraftı konu aldığı bölümünün adı.

    Mimiron ile savaşırken bir süre sonra V-07-TR-0N haline geliyor. Bu isim, Voltron a referans. Ayrıca Mimiron’s Head isimli binek alınınca And I’ll Form The Head isimli achievement gelir, bu achievementte Voltrona referanstır.

    The Jade Forest deki bir dağın tepesinde, birçok balona bağlanmış bir ev bulunur. Bu ev Disneyin “Up” isimli filmine referans. Evin etrafında bulunan NPC lerin isimleride, filmdeki karakterlerin isimlerine yakındır.

    Pandariada bulunan Shrine bölgelerinde H.A.R.V.E.Y ve D.E.N.T isimli iki auctioneer bulunur. Bu isim, Batmandeki Two-Face in gerçek ismidir.

    SI:7 Report: Lost in the Woods isimli görev sırasında NPC ler birbirleriyle “Orada uçan nedir ?”, “Kuş mu ?”, “Hayır, uçak”. şeklinde konuşur. Bu sözler, Supermande geçer.

    Jack Arrow <Alliance Captain> isimli bir NPC var, karayip korsanlarındaki Jack Sparrow a referans.

    Serpent Riding için gerekli olan achievementi aldığınızda How To Strain Your Dragon achievementini alırsınız. Bu achievement, How To Train Your Dragon filmine referans.

    Roll Club isimli achievement, Fight Club filming refrains. Görevi aldığınız NPC aynı zamanda Roll Club ın ilk iki kuralını anlatıyor.

    The First Rule of Brawler’s Guild ve The Second Rule of Brawler’s Guild achievementleri aynı zamanda Fight Club a refrains.

    It’s a Trap isimli achievement, Star Wars da geçen bir söz.

    Hate Leads to Suffering achievementi, yine Star Wars da Yoda nın söylediği bir söz.

    Lorewalker Cho nun yanında bulunan Mishi, Mulan filmindeki Mushu ya referans.

    You Said Crossing The Streams Was Bad isimli achievement, Hayalet Avcıları filminde geçen bir söz.

    84 levelde yapılan Madness questi sırasında bir arabulucunun alevlerin arasına tekmelenmesi ve ardından "This is Dragonmaw" denilmesi 300 Spartalıya referans.

    Deathknight questi olan Tonight We Dine In Havenshire questi 300 spartalı filmindeki "Tonight we dine in the hell" sözüne referans.

    Tailoring ile kullanılabilen uçan halılar. Magnificent Flying Carpet "Don't you dare close your eyes" ve Frosty Flying Carpet "A new fantastic point of view" cümleleriyle Alaaddin e referans.

    Amerikan Pastası filminde geçen "This one time, at band camp..." cümlesine referans olarak "This one time, When i was drunk" achievementi.

    Grizzly Hills de Mother of Bambina, Bambina, Flora ve Thudder adındaki ceylanlar Bambi filmine referans. Devamında bir Hunter Bambina dışındaki ceylanları öldürüyor.Buraya kadarki kısım tamamen filmin aynısı, ardında Bambina bersek tarzında bir buff kazanıyor.

    Grizzly Hills de bir quest sırasında Harrison Jones isminde birisiyle tanışarak birkaç quest yapılıyor. Yapılan questler Indiana Jones - Kutsal Hazine Avcıları filmine referans.

    Violet Hold da bulunan Rusted Prisoner's Footlocker in üzerinde yazan "There is no spoon" cümlesi Matrixe referans.

    Dalaranda bulunan Jepetto Joybuzz isimli NPC, Pinokyonun yaratıcısı olan Gepetto ya referans.

    Gal'darah ile savaşırken gelen gergedanlar sırasında söylediği "Say Hello to my big friend" cümlesi Scarfacede geçen "Say hello to my little friend" cümesine referans.

    Honor Hold inn yakınlarında aldığınız bir quest zinciri The Exorcist filmine referans

    Wildhammer Stronghold da iki cücenin birbirine karşı durarak "bana vur" dediğini görebilirsiniz. Fight club filmine referans.

    Outlandde Shark Bait isimli itemi çeşitli nagalardan pickpocket ile ele geçirebiliyorsunuz. Bu item Kayıp Balık Nemo filmine referans.

    Gladiator's Greatsword isimli item Gladiator filmine referans.

    Netherstormda Area 52 isimli bölgede Netherstorm Agent isimli NPC lere rastlayabilirsiniz. Bu NPC ler siyah elbiseler içinde ve ellerinde büyük silahlar taşıyarak Men In Black filmine referanslar

    Netherstormda Area 52 yi terk ederken beyaz bir ışık görürsünüz. Men in black filminde hafızadan birşeyleri silmek için kullanılan alete referans.

    Ruins of Silvermoon daki Arcane Guardlar dolaşırken "Protect the innocent", "Serve the Public Trust" ve "Uphold the Law" şeklinde konuşur. Robocopa referans.

    Outlandde bir quest sırasında Negatron isminde bir Fel Reaver summonlanır. Transformers filmindeki Megatron a referans.

    Ironforgedeki korumalara alchemy trainerin yerini sorduğunuzda "keşke mavi pot yerine kırmızı potu alsaydım" şeklinde bir cümle söyleyebiliyor. Matrix filmine referans.

    Stratholme de Timmy the Cruel isimli bossun adını defalarca tekrarlaması South Park dizisindeki Timmy e referans

    Müzik - Müzisyen

    Townlong Steppes de Adele isimli bir NPC görebilirsiniz. Bu NPC, The Widening Deep de bulunuyor ve yuvarlanarak hareket ediyor. Hareketleri dolayısıyla “Rolling In The Deep” parçasına referans.

    Every Day I’m Pand-a-ren isimli achievement, LMFAO grubunun Party Rock Anthem isimli parçalarına referans.

    Return to Sender questi Elvis Presleyin aynı isimdeki parçasına referans.

    Lose your illusion achievementi Guns N' Roses in Use your illusion albümüne referans.

    Welcome to the Jungle questi Guns N' Roses in aynı isimdeki parçalarına referans.

    Hallowed Be Thy Name achievementi Iron Maidenin Lord's Prayer parçalarına referans.

    Bronjahm <Godfather of Souls> bossunun spelli Tornado of Souls Megadeth in parçasına referans.

    Working Day and Night achievementi Michael Jacksonun albümü "Off the Wall" a referans.

    Grizzly Hills de alınan See You on the Other Side questi Ozzy Osbourne nin aynı isimli parçasına ve Korn grubunun yine aynı isimli albümlerine referans.

    Mobu isimli goblin ile konuştuğunuzda söylediği "I wanna go home... Take off this uniform and leave the horde" cümlesi Pink Floyd un Stop isimli parçalarında horde yerine show kelimesiyle geçmektedir.

    Dalarandaki cooking daily questlerini yaptığınızda verilen çantanın içinden Baby Spice isimli bir item çıkabiliyor ve bu itemi kullandığınızda boyunuz kısalıyor. Bu, Spice Girls grubundaki Emma Bunton a referans.

    Mana Tombs un hemen dışında bulunan Slim <Shady Dealer> isimli NPC, Emineme referans (Eminem ikinci isim olarak Slim Shady kullanır)

    Dişi blood elflerin "My mana tap brings all the boys to the yard" cümlesi Kelisin Milkshake parçasına referans.

    Blade's edge Mountainsde alınan Ride the Lightning questi Metallica ya referans.

    Thrallmardaki NPC Floyd Pinkus, Pink Floyd a referans.

    Erkek Blood Elflerin şakalarından "Don't you wish your girlfriend was hot like me" cümlesi Pussycat Dolls un Don't Cha parçalarına referans.

    Stranglethorn Vale de Bad Medicine ismindeki quest Bon Jovinin New Jersey albümünden bir parçaya referans.

    Stratholmede bulunan The Unforgiven isimli NPC metallicanın aynı isimdeki parçalarına referans.

    Paladinlerin Hammer of Justice spelli, Metallicanın "And Justice for All" parçalarında geçen "Hammer of justice crushes you, overpower" cümlesine referans.

    Mizah - Dergi - Kitap

    Howling Fjord da bulunan cüceler, kendi aralarında konuşurken “adının söylenmemesi gereken kişi” diye konuşurlar. Aynı şekilde konuşma Harry Potter serisinde Voldemort için geçer.

    Faceless Ones isimli NPC ler, Cthulhu mitosunda bahsedildikleri şekilde tasarlanmıştır. Aynı zamanda söylediği “Shur’nab… shur’nab… Yogg-Saron!” sözleride, aynı yazarın başka bir kitabı olan Shub-Niggurat a referanstır.

    Old Gods olarak geçen tüm karakterler, Cthulhu nun yazarı Howard Phillips Lovecraftın eserlerinde tanıtıldığı gibi tasarlanmıştır.

    Violet Citadelin üst katında Alfred Copperworth isimli bir NPC bulunur. Batman serisinde geçen Bruce Wayne in yardımcısı Alfred e referanstır.

    Dalaranda alt katta bir fare ve dört kaplumbağa görebilirsiniz, ninja kaplumbağalara referans.

    Kun-Lai Summit de Wally isimli bir tuskarr ve Tic Tak isimli bir hozen bulunur. Benzer isimli karakterler, Alice In Wonderland isimli kitapta geçer.

    Scholomance dungeonunda Professor Slate isimli NPC bulunur. ve altında <potions master> yazar. Bu NPC, Harry Potter serisindeki Professor Snape a referans.

    Diğer

    Wandering Isle da elinde dinamitlerle oynayan Makael Bay isimli goblin bulunuyor. Bu NPC Michael Bay a ve patlamalara olan hayranlığına referans.

    Bros before Hozen isimli quest, How I Met Your Mother isimli dizide geçen Bros Before Hoes isimli söze referans.

    Shado-Pan ın bütün muhafızları, Game of Thrones deki Night’s Watch ın sözlerini söyler.

    Dexter in Laboratuvar ında, Dexterin kardeşi Dee Dee düğmelere rastgele basmadan önce “oooooo, what does this button do?” der. Aynı isimli What Does This Button Do achievementi, buna referans.

    Netherstormdaki Area 52, Men in Black filminde Area 51 e referans.

    Paladin spelli olan Avenger's Shield, Captain Americaya referans.

    Shattrath City de bulunan Haris Pilton isimli dişi blood elf Paris Hilton a referans.

    Danslar

    Erkek Pandaren / LMFAO - Party Rock Anthem

    Dişi Pandaren - Caramell / Caramelldansen

    Erkek insan / Bee Gees - You Should be Dancing

    Dişi insan / Los del Rio - MacArena

    Erkek Nelf / Michael Jackson - Billie Jean

    Dişi Nelf / Alizée - J'en ai marre

    Erkek Gnome / The Bad Touch - Bloodhound Gang (belirli kısımları)

    Dişi Gnome / Pussycat Dolls - Don't Cha

    Erkek Dwarf / Rus dansı

    Dişi Dwarf / İrlanda dansı

    Erkek Draenei / Daler Mehndi - Tunak Tunak Tun

    Dişi Draenei / Shakira Belly dansı

    Erkek Worgen / Justin Timberlake - My Love

    Dişi Worgen / Lady GaGa - Pokerface

    Erkek Orc / MC Hammer - U Can't Touch This

    Dişi Orc / Juvenile - Back That Azz Up

    Erkek Troll / Copoeira dansı

    Dişi Troll / Shakira - Whenever, Wherever

    Erkek Undead / Herhangi heavy metal parçası

    Dişi Undead / Evanescence - Going Under

    Erkek Tauren / Peanut Butter - Jelly Time

    Dişi Tauren / Direk olarak referansı yok

    Erkek Blood Elf / Napoleon Dynamite

    Dişi Blood Elf / Britney Spears - Toxic

    Erkek Goblin / Soulja Boy - Crank That

    Dişi Goblin / Beyonce - Single Ladies

    Shaman Ghost Wolf Snoopy e referans

    Druid Moonkin ve Ogre Chris Farley in Chippendale skecine referans

    Druid Cat formu Aslan Kral filmindeki Scar a referans.

    Druid Bear formu Dr. Doolittle II ye referans

    Druid Ağaç formu ve Kardan Adam The Twist dansına referans

    Baby Murloc, One Froggy Evening isimli çizgi filmdeki kurbağanın "Hello My Baby" dansına referans.


    Ben oldukça az bir kısmını aldım.Eğer daha fazlasını merak ediyorsanız şu linkten daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

    http://wowwiki.wikia.com/List_of_pop_culture_references_in_Warcraft/All

    Ayrıca şu linkten ise dans referanslarına ulaşabilirsiniz.

    http://wowwiki.wikia.com/Dance







  • Bir sürü Metallica göndermesi hatırlıyorum. Hyjal'de bu var mesela:
    http://www.wowhead.com/quest=25381/fighting-fire-with-anything
    En çok aklımda kalan bunlar oldu. Losttaki numaraların yazdığı bir kapak vardı galiba Scholozar'da.
  • Güzel paylaşım, emeğine sağlık.
  • Repini verdim.
  • Elinize sağlık süper paylaşım!!!!!
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gusel paylasim eline saglik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rus dansı değil kafkas dansı o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.