Şimdi Ara

Warcraft Oyuncu Sayısı 1,7 Milyona Düşmüş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blizzard'ın addon geliştiricileri için yayınladığı APİ oyuncu sayısını açığa çıkartmış.

    Weak Auras'ın sızdırdığı bilgiye göre BFA'da 3.2 milyon aktif oyuncu varmış. Bu sayı 1.7 milyona düşmüş.

    Sıkıcı görev yapıları,oyuncuları oyuna bağlayamayan hikaye en büyük etkenmiş.



  • WeakAuras'ın her şeyi yaptığını biliyordum da nüfus sayımı fonksiyonundan haberim yoktu. Bence isabetli bir bilgi değil.
  • Aynen, resmi degil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikaye horde tarafında hiç çekici değil. ortalık karışık üstelik. böldüler bir taraf saurfang bir taraf sylvanas.

    iyilik ve kötülük şeklinde horde kötü alliance melek algısı var gibi.

    alliance da karakterler şişirildi mesela Jaina estetik yaptırıp yeni büyüler süsler alıp geldi. biz kesmeyi beklerken adamlar daha da şişirdi.

    raid de yine horde ile ilgili bir lider öldü rastakhan (evet horde içinde olmayabilir ama horde tarafında olması yeterli)

    özellikle horde oyuncuları artık ölmeyen lider istiyor çünkü baydı artık. sylvanas ın götürülmek istendiği nokta da iyi değil gibi.

    sırf alliance popülasyonu artsın diye bilerek ve isteyerek çaba harcanıyor. ben öyle hissediyorum. kişisel.

    Özellikle horde un %10 experience&reward buff ı alıp alliance ın sürekli %30 alması saçmalığın en önde gideni.

    World pvp dedikleri şey ile dungeon girişleri ve bazı özel noktaların camping haline getirilmesi taraf üstünlüğü ve dengesizliği

    madem world PVP BAK PVP)) diyorsun ya PVP ile ilgili ödüller olacak adamlara %30 experience veriyorsun adam karakter kasmak için açıyor PVP yapmıyor!

    vereceksin özel bir ödül sistemi sadece PVP ile ilgili olacak 10 - 15 conquest yerine SADDLE mount gibi yada benzeri özel bir mount koyacaksın onun için pvp yapmak isteyecek insanlar.

    böyle RATED v.s olmadan haritalarda arenasız.

    haritada özel yerler belirleyeceksin miller oraları ele geçirmeye çalışsın bayrak olsun buff gelsin.

    sonra gidiğ 5-10 yaş bebeler gibi saatlerce küçük kamplarda dungeon girişlerinde zar zor giren insanlara eziyet olmasın.

    gerçek WORLD PVP olsun.

    ama nerde daha 2 kelime söyleyemeden özürlünün biri oradan TURN OF WARMODE der, yada gruplarda babasının şirketiymiş gibi beğenmiyorsan oynama der.

    abi gerçekten oyunun iyi olmasını bile isteyemiyor adam o kadar fan olmuş ki.

    neyse yine çok yazdım

    valla kaça düşerse düşsün millet eskisi gibi değil artık. yakın zamanda bir bakmışsın. kimse kalmamış.




  • + Katılıyorum. Hocam oyunun daha iyisi bence eski versiyonları bir süre vanilla oynadım çok eğlenceliydi. Şimdi de wotlk paketini oynuyorum hala çok eğlenceli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WE neED

    + Katılıyorum. Hocam oyunun daha iyisi bence eski versiyonları bir süre vanilla oynadım çok eğlenceliydi. Şimdi de wotlk paketini oynuyorum hala çok eğlenceli
    Wotlk hangi serverde oynuyosun Warmane mi ?
  • valla bende bıraktım ne yalan söyleyim legion'un tadını alamadım bfa'dan. çevreden de gördüğüm çok tanıdığım insan bıraktı. umarım bir sonraki expansion'da düzelir tekrar başlarız. bu açıklama resmi olmasa bile bariz bir sorun var ortada. oyunun şuan ki durumu iyi değil.

    legion baya baya efsaneymiş onu anladım.
  • Ben alliance için yaptıklarını normal karşılıyorum. yani şu an baktıgınız da warmode kapalı halde bile Horde bariz daha kalabalık. bunun bir dengesi olması lazım. Horde oyuncuları çok sağdık. hiç bir şekilde faction ı bırakmıyorlar.mesela %30 buff için kaç tane horde oyuncusu alliance olmuştur? çok çok azdır sanırım.

    Alliance için aynı şey söz konusu değil.Alliance oyuncularının çoğu raciallerin arkasına sığınıyor ama asıl sorun yetenekli oyuncu kitlesinin hep horde olması. bu sebeple hem yerel hemde world progress te olsun alliance guild sayısı 2-3 ü geçmiyor.yani Alliance a bir şekilde promosyon vermekten başka çareleri yok.

    Konuya gelince, tamam bfa rezalet bir expansion ama 1.7 milyon olması imkansız. twicth te izlenme rakamları bile hala çok yüksek . sürekli ilk 10 da. hani tamam twitch te sadece wow oynayanlar izlemiyor tabi ama 14 senelik bir oyun düşünün ve hala ilk 10 da. buda zaten bunu dogrular nitelikte.




  • Mamii70 kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • Ciddi bir düşüş olduğu bariz ortada ama 1,7 m bana da fazla az gibi geldi. Genelde paket sonlarına doğru düşüş yaşanırdı bu kez çok erken başladı.

    Alt kasıyorum sıkıntıdan 60 levele kadar kendi levellerimde toplam 10 kişi görmemişimdir. Single player oyun oynuyor gibiyim. Bölgelere level scaling gelmesi de çok etkiledi bunu. 5 aynı level kişi 5 farklı haritada eş zamanlı kasabiliyor. Eskiden 5 kişide mecbur o level aralığındaki tek haritada beraber kasmak zorundaydı ki bence öylesi daha iyiydi. Sadece exp başlarında yığılma oluyordu sonra normale dönüyordu.

    Warmode olayı da haritalarda gezen oyuncu sayısını direk yarıya indirdi. Gathering mattlerin fiyatları düştü farm yapan yok. Bunlar hep etken.

    Genel anlamda mmorpg oyun türünün devri bitiyor, sadece WoW gibi kaliteli ve köklü oyunlar ayakta kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WE neED W kullanıcısına yanıt
    warmane ise horde tarafında nadiren girdiğim bi charım var, ufak tefek gem ihtiyacınız var ise yardımcı olabilirim. Ally kısmında bi 1-2 charım var ama içini bilmiyorum :)
  • Hiç şaşırmadım. Doğrudur arkadaşlar. Bunu aslında çok kolayca da anlayabilirsiniz. İki yıl kadar önce sıkıldığım için bir süre oynamıştım ve bunca emeği çöpe atmamak için de charı çok ucuz fiyata yabancı bir sitede zor bela satıp çıkmıştım. Char en üst levelde idi. İtem leveli bile en üst düzeye yakındı ama, daha yukarısını yapmak beni aşıyordu. Gidin WOW char ve itemleri satılan sitelere biraz bakıp takip edin, pek satılmadığını, çok çok düşük fiyatlara satıldığını ve bundan dolayı da oynayanların gerçekte az olduğunu anlarsınız. Bundan daha iyi bir gösterge de olamaz zaten.
    Bakın arkadaşlar, bu tür oyunların çok büyük bir handikapı var. Sürekli aynı şeyleri tekrar edip durduğunu düşünmeye başlayan insanlar sıkılıp oyunu bırakır. Bu yüzden sürekli "yenilik" ve "değişiklik" yapmak zorundalar ama, gerçekte bu yenilik ve değişiklikler pek yenilik ve değişiklik olmadığı gibi, çoğu görüntü değişikliğinden ibarettirler ve bu değişikliklerin birçoğu oyunun sevilen ve beğenilen taraflarına da zarar verdikleri için bazılarının oyundan uzaklaşmasına sebep olurlar.
    Bir kere oyun sapıkça bir oyun. "Sapıkça" diyorum, çünkü arkadaş, sanki oyun hayati öneme sahipmiş gibi, ölmeden bazı şeyleri yapabilmek için girdiğiniz her zindanın neresinde ne olduğunu ve nerede ne yapacağınızı, nereye gidip nerede durmanız gerektiğini ezbere bileceksiniz. Kısacası bütün zindanları ve hangi bosta ne yapmanız gerektiğini ezberlemeniz lazım ki rahatça oynayabilesiniz. E, derdim ne oyunun neresinde ne var, ne yok, nerede ne ile karşılaşacağım ve ne yapmam ve nereden gitmem lazım, hepsini ezberleyeyim ve aklımı bunun için yorayım? Ben deli miyim ki onca şeyi çok önemliymiş gibi ezberleyip kafamı yorayım? Bir de her yerde karşınıza çıkan aptal aptal, "Gelirken yanınızda beyin getirin" ukalalıkları vardı. Benim ingilizcem pek iyi değildi ve hangi bosta ne yapmamız gerektiğini bilemediğim için durmadan atıldığım zamanlar oldu. Böyle olunca ilerleyip gelişemiyor, item elde edemiyorsun. Bence, tek başına item elde etme olayı koysalar, işte o zaman çok iyi olabilirdi. Durmadan partilerden, zindanlardan atmak nedir yahu?! Öyle bir saçmalıkta neden kalayım ve oynamaya devam edeyim? Eğlenmek ve zaman geçirmek için giriyorsun ama asabın bozuluyor. Öyle oyun mu olurmuş?
    Oyunda çok çok büyük saçmalıklar var. Şöyle bir şey var: İlk defa bir zindana ve bosa giriyorsun ve tabii ne yapman gerektiğini de bilmiyorsun ve ölüyorsun ve hop atıyorlar seni. Neden attılar, ne yapman lazım, ne yapmaman lazım, hangi anda ne gelecek ve nerede durman lazım, hiç bilmiyorsun. Yine giriyorsun yine atıyorlar. Böyle oyun mu olur muş? Oynayanların aklına şaşarım zaten. Bu yüzden pek oynanmamasına hiç şaşırmadım.
    WOW oynamak için ya çok iyi bilen birileri ile oynuyor olman ya da çok iyi İngilizce bilmen lazım.
    Mesela bir bos vardı, Arkadaş, her girdiğimde ölüyordum. Değişik değişik yerlerde durmayı ve o attığı şey her ne ise ondan kurtulmayı deniyordum,, değişik şeyler yapıyordum, yine de olduğum yerde ne oluyor ise bir anda "cızzzzt" diye gelen bir sesle ölüp gidiyordum.
    Böyle saçmalık mı olur?
    Hangi bosun ne yaptığını ve hangi anda nerede nasıl durman gerektiğini bir şekilde bilmen lazım ki ölmeyesin ama onu nereden öğreneceksin.
    Nefret ettim ve çok iyi durumdaki charı zor bela ve çok ucuza satıp çıktım. Çok iyi durumda idi çünkü bir şekilde epey item yapmış, meslek skillerini filan açmıştım.
    Açık söyleyeyim: Görüntüleri ve oyunu yapmak için verilen emek filan çok iyi olmasına karşın, oyunun genel yapı ve kurgusu hiç çekici ve iyi değildi BENCE. Sizce güzel olabilir, sevip pynuyor olabilirsiniz ve ona da saygı duyarım ve bir şey diyemem ama, benim açımdan berbat ve iğrenç bir oyundu. Zar zor kurtuldum. Herhalde dünyada böyle hissedip düşünen tek kişi de değilimdir ve benim gibi nefret edip bırakıp kaçanların sayısı çok fazladır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 1 Şubat 2019; 2:10:5 >




  • arfcmr A kullanıcısına yanıt
    Horde tarafında We Are Anatolia guildindeyim hocam her akşam 19:45 raid saatimiz 40+ online görüyoruz akşamları :)
  • WE neED W kullanıcısına yanıt
    1-2 güne girerim mutlaka ordan tanıdık çıkacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WE neED

    Horde tarafında We Are Anatolia guildindeyim hocam her akşam 19:45 raid saatimiz 40+ online görüyoruz akşamları :)
    Bende Quaxisdeydim baya oynadım ama bizim guild pasife çekildi oynayan kalmadı :) Geçen girdim bi ara beraber raid kovaladığım arkadaşlarımın 10 aydır hesaba girmediğini görünce insan bi kötü oluyor :D
  • WA kullananlara göre sayıdır bence o, tamam çok kötü pakette 1,7 m demek oyunun bu paketten sonra kapıya mühür vurması demek.
  • Classic ile 10 milyonu görecektir tekrar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Online oyunlarda 1m üstü bile hayvani rakamdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    Online oyunlarda 1m üstü bile hayvani rakamdır.
    Online oyunlar için olabilir ama çıktığı dönemden beri 4m 'nin altına düşmemiş bir oyun için resmen harakiri.Bakalım Wod'dan sonra legion ile tekrar çıtayı yükseltmişlerdi şimdi de bfa dan sonra mecburen tekrar iyi bir yapı ortaya koyabilirler.
  • fluox kullanıcısına yanıt
    Build seçenekleri getirebilerse dönerim her türlü. Diğer türlü map eklemekten öteye gidemiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.