Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (544. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.122
Cevap
187
Favori
1.187.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhansen

    O bilerek yapılan birşey ve aslında firma yararına.
    İşçi o aracı aldığında "bu aracı ben yaptım" gözüyle bakıyor, motivasyon unsuru. Bolca reklamını da yapıyor.
    Birebir kullanıyor, gördüğü hataları parçaları da bildiği için net yazabiliyor, geri dönüş yapıyor, her geri dönüşte küçük de olsa bir prim var.
    Fiyat olarak personel indirimli alıyor, Vw i bilmiyorum ama genelde ana firma 1 yada 2 yıl sonra aracı takasa kendi alıyor ve yeni araç veriyor.
    Tam kazan-kazan durumu.Daha ne olsun.

    evet dediğiniz motivasyon ve geliştirme kısımları mutlaka vardır ama yine de güzel uygulama. Sonuçta 1.4 tsi da verebilirlerdi

    Bizde de daha az satış adedi olan markalarda yolda gözüksün diye sürekli araç plakalayıp müdürlere veren şirketler var, 15bin olunca değiştiriyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • erciftci E kullanıcısına yanıt
    Aslında 1.4 tsi vermemeleri lehlerine
    Nasıl mı, sanırım 3. satırımı gözden kaçırdınız.
    Daha açık yazayım, markanın senede ülkede 400k araç sattığını varsayalım, bu araçların yaklaşık %10 u bir yılda satışa gelir, yani 40k.
    Firmanın da işçilerine özel fiyatlı 10k araç sattığını varsayalım, kilit cümle 1 yıl sonra kendisinin geri almasında. Firmanın elinde böylece 1 yaşında 10k araç olur.
    Birinci soru; 2. elde fiyatı, en kötümser elinde 10k araç bulunduran satış ağı, özel kredi koşulları, ek garanti verebilen firma mı yönlendirir, dağınık 40k aracı satmaya çalışanlar mı, üstelik örneğimde 1 tane aracın ana firmaya takasa gelmediği var.
    İkinci soru, siz firmanın yerinde olsanız işçilerinizden aldığınız 10k aracın tamamının 1.4 tsi olmasını istermisiniz , dağınık olmasını mı
    Bunlar dünya devi firmalar, boşa adım atmazlar.




  • Arkadaşlar yukarda bahsettiğim aracın garanti sorununu ve ilk bakım ücretsiz durumunu servisteki akrabam aracılığıyla halledip bugun satın aldım.161 bin liraya,1250 tl de kış lastıklerı için verdim diyarbakırdan vana git gel-masraflar vs derken 163 e mal oldu bana. Aracta bikaç çizik dışında giçbişey yoktu,araba kapalı otoparkta tutulmuş kapalı otoparkı bile gördüm.başka bir dr arkadaşımla ortak arkadaşımız çıktı arkadaşın sözünede güvenip aldım aracı.zaten vanda yetkili serviste yoktu , araçtan anlayan bikaç akrabam baktı herhangi bir ustaya göstermedim,nasıl olsa bakımada gideğim ozaman gösteririm diye,herhangi birşey çıkarasa aracı geri alırım için rahat olsun dedi dr arkadaş. sadece diyarbakırdaki servisten sorgulattım bir akrabam orda çalışıyor hiç bir kayıt yok dedi ve aldım aracı yola düştüm...

    Buraya kadar herşey güzel giderken 250 km sonra ekranda
    "
    "Yakıt alırken motor yağını kontrol ediniz"

    Diye bir uyarı çıktı. Acaba yakıt alırken öylesine kontrol edin diye rutin bir uyarımıdor diye aldığım arkadaşı aradım ilk defa bu uyarıyı duyduğunu söyledi. Sağa çekip yağına baktım en al seviyeninde altındaydı. Ama en ufak bir hararet yada sorun yoktu,zaten ekrandaki uyarıda gitti.En yakın ilçe merkezine 14 km vardı,yolda hiç benzin istasyonuda yoktu. Yavaş yavaş gidip bir tamircide castrol magnetec 5-30 yağ alıp 1 litre ekledim. Yağın numarasınıda servisi arayıp sordum öyle koydum.

    Yağ seviyesi tam referans aralığının ortasına geldi. Bu şekilde eve geldim,şuan için hiçbir sorun görünmüyor.

    Araç 12 bin km de

    Ama moralim feci bozuldu. Bu yağ eksiltme ciddi bir sorunmudur? Yarın yada öbürgün servise ilk bakımını yaptırmak için gideceğim, sizce sorun yaşarmıyım? Aracın motoru hasar görmüşmüdür?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erciftci

    quote:

    Orijinalden alıntı: emrtkn

    Aynen öyle.
    Benim dayım Almanya' da boyacılık yapıyordu, sıfır M3'ü vardı :)

    Zamanında passat forumunda konuşulmuştu. VW fabrikasındaki çoğu işçide 3.6 litre 300 beygirlik passatlar vardı. Bizde heralde rüyasında göremez o araçları fabrika çalışanları.

    İsveçi bilmem ama Almanyada benim çok sayıda mühendis, doktor, işci tanıdığım, akrabam, arkadaşım var. Bu mesleklerdeki bazı kişiler lüks araba alabilir ama çoğunluğu değil. Yaşam standartları öyle bola saça harcayacak düzeyde değil Almanyada.

    VW'da çalışan işci ve mühendis arkadaşlarım var. VW uygulamasını daha bu ay orda çalışanlardan tekrar dinledim o yüzden net biliyorum, şöyle:
    VW çalışanına leasing ile sıfır aracı 6 aylığına veriyor. 6 ay sonra o aracı teslim et yeni bir araç sıfır al devam et, ister aynı ister başka model. Normal vatandaşa kiralama ücretine göre daha uygun veriyor kendi çalışanına.

    Aylık kira bedeli aracın fiyatının sanırım 100'de biri civarında oluyor yaklaşık. Mesela Golf 7 kiraladın donanımına göre yaklaşık ayda 500 euro ödersin 6 ay. Sadece yakıt masrafı var başka hiçbir masraf yok.
    Eski aracını da alıyor üstelik istersen (Akrabam Golf 3 aracını yaklaşık 1000 euro'ya verecek VW firmasına, leasing yaparken)
    Golf 7 kiralayan da var, Tiguan da, Bittle da, Passat da. Aracın fiyatına göre kira fiyatı değiştiği için herkes aylık bütçesine göre yapabilir. Bütçen yetecekse istersen 100bin Euroluk Passat kirala 6 aylık. Ama pratikte işler öyle kolay değil, sanıldığı gibi o kadar bolluk yok ne araba konusunda ne diğer maddi konularda. Tabii 100-150 bin euroluk aracı kiralayan da vardır ama emin olun azınlık. Almanyada herhangi bir işci en lüks araçlara alır biner diye bir genelleme asla yapılamaz, hatta kiralaması bile zor çoğunluğun. Aynı şey mühendis doktor avukat vb her meslek için de geçerli, yeni model lüks araba zor iş, 5-10 yaşında olursa ucuz kolay.
    İşin bir de diğer boyutunu vurgulamak gerekirse adamlarda zaten bizim kadar lükse düşkünlük yok, çok iyi mesleği olup eski model arabalara binen de çok.

    VW dışındaki diğer firmaların da benzer uygulamaları vardır kesin ama onları birinci ağızdan dinlemedim hiç.




  • drserti D kullanıcısına yanıt
    Sondan başlayayım, hayır motor hasar görmemiştir. O uyarı genel bir uyarı, gerçekten yağ seviyesi min değerlerin altında olsa yağ lambası yanardı.
    Siz sıcak motorda yağ seviyesine bakıp yağ eklemişsiniz. O iş için motorun soğuması ve yağın kartere tamamen dönmesi lazım.
    Sabah aracı çalıştırmadan yağ seviyesini bir kez daha kontrol eder misiniz? Muhtemelen fazla çıkacak ama çıkmasa bile siz bir an önce servise gidin, yağ değişsin, araçta 2 farklı yağ var.
    Bir daha da yağ eklerken servise soracaksanız aracınız için Mercedes Approved yağları sorun, numara aynı diye bulduğunuz ilk yağı koymayın. magnatec i nereden buldunuz allah aşkına.
    Yağ eksiltme bir kez C200D lerde var, sorun değil. Servisle sorun yaşar mısınız bilemem, onu servisteki akrabanıza sorun. O benden iyi bilir.
  • isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Siz sanırım almanyadasınız hala. Türkiyede iken genel anlamda aracınızı kendiniz yıkamaktan, boya koruma yapmaktan, kabin içine bakım yapmaktan hoşlanır mısınız?
  • orhansen O kullanıcısına yanıt
    orhan hocam o yağ eksik uyarısı geldiğinde dağ başında bir yerdeydim,yağ çubuğunun dibinde azıcık tek yağ vardı endişe ettim... yağ satan bir yer buldum adam 1 litre eklemek lazım dedi. ısrarla 10-40 olur buna dedi serviste ulaştığım kişi 5-30 dedi. daha 150 km yolum vardı,en kötü yağ yağsızlıktan iyidir diye düşündüm yanlış düşünmüşüm keşke en azından bir yarım saat bekleseydim.
    zaten daha noterde aracın devrini alırken yarın için servisten randevu almıştım bile.
    cevabınız için çok teşekkürler içimi rahatlattınız.
    not: sorundan kastımda araçla ilgili bir sorun yaşarmıyım olacaktı servisle değil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserti -- 25 Mayıs 2016; 0:40:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhansen

    Siz sanırım almanyadasınız hala. Türkiyede iken genel anlamda aracınızı kendiniz yıkamaktan, boya koruma yapmaktan, kabin içine bakım yapmaktan hoşlanır mısınız?

    Evet 1 ay daha Almanyadayim.
    Türkiye'deki evimde kendim yıkamak gibi bir şansım yok, olsa hoslanirdim belki.
    Ama boya koruma ben hiç yaptirmiyorum sifir aldığım araçlara. Boyanın başına gelebilecek şeylerin çok azından korur bence.
    İç bakım işini yapabilirim aslında ama bilgim yok nasıl yapılır ne kullanılır diye.
    Neden sordunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah kontrol ettim yağ fazla değildi,dün yağ ekledikten sonraki seviyesindeydi. Servise bakım için bıraktım, bu durumuda söyledim yağ kaçağı vs kontrol edeceklerini ama çok büyük ihtimalle problem olmadığını ama yağ değişiminden sonrada tekrar etmesi durumunda tekrar gelmemi söylediler. Akşam arabayı servisten alacağım. Ücretsiz bakım konusundada sıkıntı olmadı, bakım ücretsiz olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Mercedesin güncel araçlar için koruma-temizleme ürünleri vardır.
    Son kullanıcı ürünü, kullanımı basit ürünlerdir. Tamamı değil ama bir kısmı işe yarar.
    İlgilenirim derseniz parça kodlarını yazayım, almanyadan mercedesten alırsınız diye düşündüm, onun için sormuştum.
  • drserti D kullanıcısına yanıt
    Sorun olmayacağını söylemiştim. Aracınızı güle güle kullanın.
    Ve uyarılara çok spesifik olmadıkça o kadar uymayın, o yolculuğu gece yapsaydınız ve biraz da riskli kullansaydınız attention assist sık sık kahve molası vermenizi istieyecekti :-))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orhansen

    Mercedesin güncel araçlar için koruma-temizleme ürünleri vardır.
    Son kullanıcı ürünü, kullanımı basit ürünlerdir. Tamamı değil ama bir kısmı işe yarar.
    İlgilenirim derseniz parça kodlarını yazayım, almanyadan mercedesten alırsınız diye düşündüm, onun için sormuştum.


    Olur, teşekkür ederim. Aracın iç temizliği için olanları yazarsanız belki alabilirim.
  • isimbulunamadı kullanıcısına yanıt
    Kabin içi için
    Araçta Artico varsa Cockcpit Care Sprey ve özellikle araç içi buğulanmadan şikayetçi iseniz Glass Cleaner İnt yeterli.
    Parça kodları aşağıdaki resimlerde var.
    Bunlar toplamda hafızam beni yanıltmıyorsa 30 € cıvarı tutar. Ben başka şeylerde almıştım, onun için net yazamıyorum.

    Araçta gerçek deri var ise yada koltuklar kumaşşsa bir ürün daha ilave ederim.
    Birde küçük çocuk var mı? Ufaklıklar arka koltuklarda güzel ve yaratıcı işler çıkarabiliyorlar :-) Varsa onun için de bir ürün yazarım.W205 MERCEDES C-Class ANA KONU
    W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

    Edit: Resimler çıkmamış, yeniden ekledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 25 Mayıs 2016; 19:50:15 >




  • Bu ürünleri nasıl alabiliyoruz orhan hocam ? Bendede kristal grisi koltuk var,ön koltuklar hafif kararmış,nasıl zarar vermeden temizlerim die düşünüyodum.W205 MERCEDES C-Class ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drserti -- 26 Mayıs 2016; 1:03:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drserti D kullanıcısına yanıt
    Teoride mercdes benz yetkili servislerdeki yedekparçadan ama pratikte zor bulunur.
    Onun için arkadaşa hazır yurtdışındayken almak ister mi diye sormuştum, ben de öyle yapıyorum.

    Size Cockcpit Care Sprey lazım, sıkın, biraz bekleyin ve silin. Aracı biraz havalandırın. Hepsi bu Ve bu işi yaparken sakın sigara içmeyin.
    Sizin serviste yedekparçaya sorabilirmisiniz belki ellerinde vardır. Parça kodu bir üstteki mesajımda var.
  • Arkadaşlar,artico deri koruma ürünü olarak gyeon leather coat kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz kullanıyor musunuz? Veya kullanan birileri var mı?
  • Arkadaşlar son günlerde Mercedes C180 için fiyat alan var mı? 140.000 ' e cam tavanlı olarak alabilirmiyiz acaba
  • PVH kullanıcısına yanıt
    style paketi cam tavanli siparis gecersen o fiyatlara olabilir, ama ozel siparis gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saylam06

    Beyler aşağıdaki linkteki navigasyon kartını alsam CLA'da çalışır mı?

    Gümrüğe takılma gibi bir problem yaşar mıyım? Daha önce alanlar yardımcı olabilir mi?

    http://www.ebay.com/itm/Genuine-New-Mercedes-Benz-SD-Card-Garmin-Map-Pilot-2015-2016-Latest-Version-/281982168723?hash=item41a7726e93:g:GY8AAOSwAKxWUKZZ

    Hiç mi cevaplayacak birisi yok?




  • 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.