Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1470. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.561
Cevap
622
Favori
1.760.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14681469147014711472
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam ben dün kurcaladım baya kapadım konumu nasıl diceksin valla 2 3 farklı yere girdim kapattım konumu bnde öyle bir problem yok 1. sorunuzu bilmiyorum ama.

    Söyle söyle yaptım diye anlatamıyorum rastgele ne kadar ayar varsa konumla ilgili kapadım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORGANIKHOSAF -- 26 Mart 2017; 15:13:25 >
  • Alpha: Insider Preview 15163.1001 v1711 RS3 (Yayınlanmadı)
    Beta: Current Branch 15063.0 v1703 RS2 (İlk RTM Sürümü ve Sonraki 4 Ay)
    Stable: Current Branch for Business 14393.969 v1607 RS1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 26 Mart 2017; 15:36:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Alpha: Insider Preview 15163.1001 v1711 RS3 (Yayınlanmadı)
    Beta: Current Branch 15063.0 v1703 RS2 (İlk RTM Sürümü ve Sonraki 4 Ay)
    Stable: Current Branch for Business 14393.969 v1607 RS1



    Henüz beta aşamasında olan bir güncellemeyi neden yayınlıyorlar ki? Cortana için türkçe dil desteği gelecekti Bizim Microsoft Türkiye sorumlusu öyle söylüyordu yanlış hatırlamıyorsam ee nerede bu dil desteği?
  • Biraz da ben şikayet edeyim Windows 10 u.
    -Öncelikle görünümden şikayetçiyim. Windows 10 görünümü güzel değil. Temalarla vs. değişiyor ama orjinali gibi olmuyor. Bana boğucu geliyor. Bunları mac os arayüzüyle kıyaslayarak söylüyorum. Stock wallpaper bile kötü. İnsan bir manzara falan koyar gitmiş logo koymuşlar.
    -Performans fena değil ara sıra tekliyor ama idare ediyorum. Oyunlarda bazen donma oluyor ve oyunu sonlandırmadan devam edemiyorum. Bazen mavi ekran verdiği de oluyor. Son günlerde donma çok olmaya başladı ilk başlarda yoktu.
    -Sistem geri yükleme sıkıntılı. Bir problem oldu sistem geri yükleme yapayım dedim. 1 ay önce format atmıştım ta o zamana geri yükleme yapıyor. Bir geri yükledim eksik driver vardı, format atmış gibi oldu. Düzenli geri yükleme noktası olması gerekirdi. Bunu ben değil kendisi yapması lazım.
    -Bazı donanımlar uyumsuz. Benim bluetooth çalışmıyor. Btserver hata verdi gibi bir uyarı gelip duruyor. Bir kaç farklı driver denedim sonuç değişmedi. Bir ara çalışıyordu aslında. Ayrıca ses problemi de var. Via hd audio kartım var. Kulaklık takınca çalışıyor ama çıkardığımda reset atmadan hoparlörden ses gelmiyor. Uyumsuzlukla ilgili sanırım.
    -Update politikasında değişiklik var. Eskiden sistem yayınlanır güncellemeler sadece güvenlik ve yenilik getirirdi. Yani sistem stabil olurdu. Şimdi ise yarım yamalak sistem yayınlıyorlar ardından bir sürü güncelleme geliyor. Sürekli yama yapınca stabilite bozuluyor. Yani sistem yayınlama sistemini cyanogenmod, android gibi yapıyorlar. Ama dediğim gibi yamalanan sistem stabil olmuyor. E her seferinde temiz kurulum yapmak çok zaman alıyor.
    -Bilgisayar çok karışık bir hal aldı. Bir yanda denetim masası ayarları bir yanda bambaşka ayarlar uygulaması. Mesela burada görmesem asla xbox uygulamasından ayar kapatmayı bulamazdım. Güncelleme kapatma yok mesela. Garip garip ayarlar yapınca güncelleme kapatılacak. Mesela ayarlar-gizlilik ayarları altında arka plan uygulamaları var onları kapatınca performans artıyor. Geri bildirim tam olarak kapatılmıyor. Birtakım bilgileri hep ms ye yolluyor. Defender çok fena şekilde kaynak tüketiyor. PC yi koruduğuna inanmıyorm pek bir vasfı yok. Aynı şekilde o da kapatılmıyor. Windows fotoğraf görüntüleyicisini gizlemişler. Regedit ayarlarıyla açılıyor. Stock gelen görünütleyicinin fotoğraf açması 3-4 saniye alıyor. Bazen daha uzun sürüyor.
    -Mağaza dandik. Play store gibi bir şey olamayacak asla. Zaten çok uzun zaman oldu mağaza çıkalı hala app sayısı az. Zaten gerek yok. Hepimiz exe dosyaları indirip kullanıyoruz. Güvenli siteler zaten belli. Kaç kişi mağaza kullanıyor. Tablet değil ki bu alet.
    -Mağaza demişken bir ara başlatı açtım ne göreyim. Candy crush, skype vs. uygulamaları kendi kendine indiriyor. Saçma windows uygulamalarını güncelliyor. Ama bunların boyutları çok yüksek zaten akk takıldım. 3 mbit internet hızı var. Cs go açıyorum ping yapıyor. Oyunu oynayamadım bir türlü sinir oldum. Meğer güncelleme yapıyormuş dediğim gibi.
    Benden bu kadar.




  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Sizin sistemde sorun olabilir driverlarin güncellerini yukleyin Windows güncellemelerini yukleyin oyunlar orjinal mi bende ilk çıktığından beri kullanıyorum ilk zamanlar sorun oluyordu ama artık olmuyor akıyor yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcat67 kullanıcısına yanıt
    Feedback için yayınlıyorlar.

    Cortana dan hiç umutlu değilim, RS3 de bile gelmeyebilir.
  • MRT_ kardeş yardımcı olur musun? Windows 10 1607 yüklediğimde winver dediğimde " windows kullanıcısı " yazıyor.önceden isme lisans yazıyordu.Bu nasıl düzeltilebilir.
  • Mavi Beyaz M kullanıcısına yanıt
    winver deme regedit deyip kayıt defterine gir şu yola git.

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

    RegisteredOwner dize değerine çift tıklayıp aç değer verisine adını yaz

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]
  • MRT_ yardımın için çok teşekkür ederim.
  • Benim sistemde nasıl bir sorun olabilir. Hepimiz sistemi aynı yerden indiriyoruz. E microsoft windows u tüm bilgisayarlarla uyumlu yapıyor. Windows 7 de sıkıntı yok. Kaldı ki bazı kullanıcılarda donanım sorunu yaşıyor. Zaten windows güncel ve tabi ki driver güncel. Oyunlarda steam den. Benim sistemde sorun olabilir öyle mi?
  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi olsa bizlerde de sıkıntı mavi ekran olur Du ben buzamana kadar mavi ekran filan almadım bf1 oynuyorum ping 65 -70 arası modemi daha önce değiştirdim değiştirmeden önce 80 filanda kullandığınız programlardan antivrius programından da olabilir ben de 2 pc var ikisinde de sorun yaşamadım ayrıca tanıdıklarım da kullanıyor onlarda da sorun yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceleri sık sık mavi ekran alırdım sebebi samsung magician yüzündenmiş sonradan anladım.
    Sık sık bilgisayarım donuyordu. Sebebini bir türlü çözemiyordum. Tv kartından dolayıymış arkaplanda taramayı kapattım donmalarım geçti.

    Bir çok şey sebep olabiliyor windowsun kararsızlaşmasına. Bu paylaşılan sistem günlüğündeki olay sayılarının da bir çok sebepleri var. En basiti bir app güncelleme olmaz en az 5 tane olay yaratır. Yeni formatlanmış bilgisayarda sürücüler, programlar kurulurken bir sürü olay meydana gelebilir. Günlük kullandığınız programlar, oyunlar, applar yüzünden bir çok olay meydana gelebilir. Bu xpde de var, win7de de var buna bakıp sistem kararsız denemez.

    Creators updatei öncelikle sanal bilgisayara kurdum biraz kurcaladım ben de pek beğenmedim gözle görünür bir kaç değişiklik var sadece insan istiyorki güncelleme olunca yepyeni bir windows karşılasın bizi öyle olmayınca insanın hevesi kırılabiliyor. En basiti denetim masasının kısayolu kalkmış windows simgesine sağ tıklayınca çıkan, ama denetim masasına hala erişilebiliyor. Madem kaldıracaksın komple kaldır birşeye benzesin kısayolu kaldırınca insanları yeni ayarlar arayüzüne alıştırmaya zorlayamıyorsun çocukça bir yöntem. 3d painti sevmedim ama yeni nesil çocuklar için iyi bir başlangıç. Oyun modu işimize yarayacak mutlaka. Bu gece sıfır kurulum yapıp geçicem mecburen.








  • fox5578 kullanıcısına yanıt
    Kişisel ayarlarınız için yorum yapamam ve eleştirilerinizi anlarım -burada Win10' un avukatlığını yapacak değilim- fakat dediğiniz hatalar ya da sistem hatarının hiçbiri bende mevcut değil, daha önce de söyledim Windows 10' a betadan çıktıktan sonra geçtim ve o günden beri stabil olarak çalışıyor, şaşırtıcıdır şimdiye kadar tek bir mavi ekran almadım nazar değmesin. Oyunlarda ise sadece CS GO' da FPS sıkıntısı çıktı Xbox ayarını düzeltince o sorun ortadan kalktı. Hangi sistemi kullanırsak kullanalım illaki sorunlarımız sorularımız olacaktır Xbox sorununu ne güzel buradan öğrenmişsiniz ben XP kullanırken de, Vista kullanırken de, 7-8 kullanırken de bir çok sorunumu netten arayıp bulmaya çalıştım. Bence defender eski sürümlerine göre daha iyi bir hale gelmiş ki kullanmak zorunda değilsiniz eğer elinizde ondan daha sağlam yasal bir program varsa.. Tabi ki bazı uygulamaları bizden izinsiz yüklemesi hoş değil saydıklarınız arasında da sadece Skype vardı bende, yani ne Candy Crush ne başka bir uygulama. Sonuç olarak bana göre de eksikleri ve bazı hataları var fakat hiçbiri bana çok çok büyük sorunlar çıkartmadı. Ha kişisel tercihinizdir kullanıp kullanmamak madem bu kadar sorunlu sizde bence de kullanmamanız en iyisi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 26 Mart 2017; 22:13:58 >




  • cklnc C kullanıcısına yanıt
    Mecburum Windows kullanmaya. Tüm programlarım windows la uyumlu. Eski sürümlerde sıkıntı olabiliyor. Ama win10 kadar değil. En iyisi eski bir sürüme geçmek.
  • Bu nasıl rtm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edge tarayıcısında insider preview yaziyor hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Arı gibi çalışıyorsun valla kardeşim. Microsoft Türkiye bile kendi ürünü için bu kadar uğraşmıyor ve tanıtımını yapmıyor bence. Microsoft Türkiye ile temasa geçip bir CV bırak bence.

    Temasa geçmen gereken kişi :https://tr.linkedin.com/in/kadirsener



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 27 Mart 2017; 0:49:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fox5578

    Biraz da ben şikayet edeyim Windows 10 u.
    -Öncelikle görünümden şikayetçiyim. Windows 10 görünümü güzel değil. Temalarla vs. değişiyor ama orjinali gibi olmuyor. Bana boğucu geliyor. Bunları mac os arayüzüyle kıyaslayarak söylüyorum. Stock wallpaper bile kötü. İnsan bir manzara falan koyar gitmiş logo koymuşlar.
    -Performans fena değil ara sıra tekliyor ama idare ediyorum. Oyunlarda bazen donma oluyor ve oyunu sonlandırmadan devam edemiyorum. Bazen mavi ekran verdiği de oluyor. Son günlerde donma çok olmaya başladı ilk başlarda yoktu.
    -Sistem geri yükleme sıkıntılı. Bir problem oldu sistem geri yükleme yapayım dedim. 1 ay önce format atmıştım ta o zamana geri yükleme yapıyor. Bir geri yükledim eksik driver vardı, format atmış gibi oldu. Düzenli geri yükleme noktası olması gerekirdi. Bunu ben değil kendisi yapması lazım.
    -Bazı donanımlar uyumsuz. Benim bluetooth çalışmıyor. Btserver hata verdi gibi bir uyarı gelip duruyor. Bir kaç farklı driver denedim sonuç değişmedi. Bir ara çalışıyordu aslında. Ayrıca ses problemi de var. Via hd audio kartım var. Kulaklık takınca çalışıyor ama çıkardığımda reset atmadan hoparlörden ses gelmiyor. Uyumsuzlukla ilgili sanırım.
    -Update politikasında değişiklik var. Eskiden sistem yayınlanır güncellemeler sadece güvenlik ve yenilik getirirdi. Yani sistem stabil olurdu. Şimdi ise yarım yamalak sistem yayınlıyorlar ardından bir sürü güncelleme geliyor. Sürekli yama yapınca stabilite bozuluyor. Yani sistem yayınlama sistemini cyanogenmod, android gibi yapıyorlar. Ama dediğim gibi yamalanan sistem stabil olmuyor. E her seferinde temiz kurulum yapmak çok zaman alıyor.
    -Bilgisayar çok karışık bir hal aldı. Bir yanda denetim masası ayarları bir yanda bambaşka ayarlar uygulaması. Mesela burada görmesem asla xbox uygulamasından ayar kapatmayı bulamazdım. Güncelleme kapatma yok mesela. Garip garip ayarlar yapınca güncelleme kapatılacak. Mesela ayarlar-gizlilik ayarları altında arka plan uygulamaları var onları kapatınca performans artıyor. Geri bildirim tam olarak kapatılmıyor. Birtakım bilgileri hep ms ye yolluyor. Defender çok fena şekilde kaynak tüketiyor. PC yi koruduğuna inanmıyorm pek bir vasfı yok. Aynı şekilde o da kapatılmıyor. Windows fotoğraf görüntüleyicisini gizlemişler. Regedit ayarlarıyla açılıyor. Stock gelen görünütleyicinin fotoğraf açması 3-4 saniye alıyor. Bazen daha uzun sürüyor.
    -Mağaza dandik. Play store gibi bir şey olamayacak asla. Zaten çok uzun zaman oldu mağaza çıkalı hala app sayısı az. Zaten gerek yok. Hepimiz exe dosyaları indirip kullanıyoruz. Güvenli siteler zaten belli. Kaç kişi mağaza kullanıyor. Tablet değil ki bu alet.
    -Mağaza demişken bir ara başlatı açtım ne göreyim. Candy crush, skype vs. uygulamaları kendi kendine indiriyor. Saçma windows uygulamalarını güncelliyor. Ama bunların boyutları çok yüksek zaten akk takıldım. 3 mbit internet hızı var. Cs go açıyorum ping yapıyor. Oyunu oynayamadım bir türlü sinir oldum. Meğer güncelleme yapıyormuş dediğim gibi.
    Benden bu kadar.

    "ayarlar-gizlilik ayarları"nı ilk kez şu an senden gördüm hemen deneyeceğim onu.




  • 
Sayfa: önceki 14681469147014711472
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.