Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1941. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.560
Cevap
622
Favori
1.760.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19391940194119421943
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu güncellemeyi yükleyemedik diye hata alıyorum 3 gündür yüklenmiyor bu aynı sorunu alan var mı? win 10 2004
  • 2004 sürümüne geçtim geçeli, ikinci mavi ekranımı yedim. İkisi de PC'yi yeniden başlatırken veya oturumu kapatırken başıma geldi. Öncesinde oynadığım oyun dondu. Garip.
  • Genel olarak birkaç sorum var, cevabı bilen vardır umarım.

    1) 2004'ten sonra Microsoft Teams her bilgisayar açılışında açılmaya başladı. Başlangıç ayarlarından başlangıçta çalışmasını devre dışı bıraktım, bana mısın demiyor. Otomatik başlangıcı devre dışı bırakmanın bir yolu var mıdır? Yoksa komple kaldırcam, kullandığım bir şey değil zaten şu günlerde.

    2) Bir de Windows sürümünden bağımsız genel bir problemim var. 1909'da da vardı, 2004'de de devam etmekte. HD Graphics 3000 + GT540M ekran kartı kullanıyorum. 'Entegre grafik kartını kullan' dedim NVIDIA Denetim Masası ayarlarından. Sadece grafik olarak bilgisayarı yoracak programlar için GT540M i ayarladım. Gelin görün ki Microsoft Office programları (Word, Excel vb.) kafasına göre GT540M ile çalışıyor. Word de iki kelam yazarken ne grafiğine ihtiyaç duyabilirsin en fazla diye düşünüyor insan. Bunu iptal etmenin bir yolu var mıdır?




  • Şu Bluetooth mouse bağlantı olayını çözemediler hala. Keşke geçmeseydim 2004 sürümüne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phoenix_88

    Şu Bluetooth mouse bağlantı olayını çözemediler hala. Keşke geçmeseydim 2004 sürümüne.
    Kilitlenme gibi donup takılma gibi değilmi?Bazende 2 sefer tıklamak gerekiyor.Bende mouse u suçluyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desarj45

    Kilitlenme gibi donup takılma gibi değilmi?Bazende 2 sefer tıklamak gerekiyor.Bende mouse u suçluyordum.

    Alıntıları Göster
    Şu an genel bir sıkıntı mouse ile alakası yok. Çoktan çözmeleri gerekiyordu ama hala tık yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Maalesef aynı, GTA5 oynarken Alt+tab ile masaüstünde takılıyordum biraz bu şekilde 2-3 kere mavi ekran aldım.

    Bazen durduk yere takılıyor, tam komedi.

    Mağaza uygulamaları da aynı şekilde hala vasat, TELEFONUNUZ uygulaması daha önce bağlanıyordu şimdi sorun yaşıyorum.

    DCH sisteminde olan anakart ve ekran kartı kontrol programları(MSI Dragon center, NVIDIA control panel) ha bire güncelleme alıyor 100mb küsür, betanın betası bunlar daha ya, insanlarla oyun oynuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Temmuz 2020; 15:57:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Maalesef aynı, GTA5 oynarken Alt+tab ile masaüstünde takılıyordum biraz bu şekilde 2-3 kere mavi ekran aldım.

    Bazen durduk yere takılıyor, tam komedi.

    Mağaza uygulamaları da aynı şekilde hala vasat, TELEFONUNUZ uygulaması daha önce bağlanıyordu şimdi sorun yaşıyorum.

    DCH sisteminde olan anakart ve ekran kartı kontrol programları(MSI Dragon center, NVIDIA control panel) ha bire güncelleme alıyor 100mb küsür, betanın betası bunlar daha ya, insanlarla oyun oynuyorlar.
    Size de geçmiş olsun hocam. Bu tip sorunlar Windows Update ile düzeltilebiliyor mu bari istense? Yoksa diğer büyük sürümü mü beklememiz gerek?
  • Eski bir sisteme sahibim ve 3 aydır her türlü güncellemeyi atarak kullandım daha bir kere bile mavi ekran vs almadım. Gerçekten ilginç.
  • Optane hatası alan var mı? Eklentileri kaldırdım ama tekrar nasıl kurabilirim doğru olan setup arıyorum.
  • Hp i5 8 gb ram hâlâ alamadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zenohsama

    2004 güncellemesinden sonra ilginç bir durum oluştu, ekran görüntüsü arada sırada sağ, sol yapıp tekrar yerine oturuyor. :)
    Güncelleme içeriisnde yer alan sürücüyü kurmuş sanırım.
    Radeon v19 kurulmuş. Güncelleme öncesinde v20.4 Whql yüklüydü, sürücü güncelleme özelliğinden tekrar 20.4'ü indiriyor, bakalım düzelecek mi...
    Merhabalar, sorun display port kablosuymuş, hdmi ile bağlayınca düzeldi, bilginize.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Benim de 2004 ile ilgili tecrübelerim bayağı ilginç oldu.

    İlk önce 1909 sürümünden update ile yükseltip 2004'e geçtim. Arasıra mouse takılması dışında her şey çok iyiydi. Hiç mavi ekran almadım.

    Mouse takılmaları ile ilgili önceden update çıkar diye insider slow ring beta programına katıldım. Burada önce 2004 sürüm 19041.330 güncellemesi aldı.

    Sonra Sürüm 20H2 19042.330 diye yeni bir windows güncellemesi aldı.Son güncellemeden sonra biraz stabilite bozuldu. Mouse takılması sorunu da çözülmeyince

    Ben de sıfırdan 2004 "tr_windows_10_business_editions_version_2004_updated_june_2020_x64_dvd_9ae53f89" ile Enterprise sürümünü tekrar kurdum.

    Herşey düzelecek diye beklerken Extradan ara sıra açılışta mavi ekran almaya başladım. Mavi ekranın dışında hız ve stabilite çok iyi. Bakalım düzelecek mi?

    Bir müddet daha kullanıp , olmazsa windows 1903 sürümünü kurmayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir3548 -- 9 Temmuz 2020; 16:25:17 >




  • Bende de ara sıra mouse takılması oluyor. Onun dışında stabil gibi
  • 2004 sürümüne sistemi yükselttikten sonra gerek Hags gereksede sürümün diğer özelliklerini bir süre test ettim.Elbette testleri kullanıcı bazında 3.parti programlar aracılığıyla yaptım.Sistemimi genelde oyun ve multimedia üzerine kullanıyorum.Bu nedenle performansını bildiğim oyunlarda ve benchmark testlerinde Hags açık/kapalı latency ve frametime testlerini gözlemledim ve bunların sonucunda bu özelliğin henüz bir faydasının olmadığını Hags açıkken işletim sistemi çekirdek dosyaları kaynaklı Latency değerlerinin yükseldiğini(LatencyMon ve Dpc Latency Checker üzerinden kontrol ettim) ve oyunlarda ortalama 2 fps kadar bir kaybın olduğunu gözlemledim.Ayrıca sistemim önceki Windows sürümünde 7/24 kararlı bir şekilde çalışırken 2004 sonrası birkaç kez mavi ekrana düştü.Hatalar sırasında işlemcinin gereğinden fazla anormal bir güç tüketimine ulaştığını(ek 20 W kadar daha fazla güç tüketiyordu) ve bu nedenle kararsızlaştığını gözlemledim.Normalde hiç bir hata almadığım sistem 2004 sonrası açıkcası oldukça kararsızlaştı.Gerek işlemci gereksede ekran kartı sıcaklıklarında ortam sıcaklıklarında bir yükselme yokken gözle görülür bir artış oluştu.Bu nedenle temiz kurulumla 1909 sürümünü geri yükledim ve hiç bir hata olmadan oldukça kararlı bir şekilde kullanmaya devam ediyorum.2004 sürümü kendi deneyimlerim ve diğer forumlarda gözlemlediğim kadarıyla gerek günlük kullanım gereksede oyunlarda çok stabil bir sürüm değil ve bugün yayınlanan yeni ekran kartı sürücüsünde dahi Hags açıkken oluşan çökme sorunlarının düzeltilecekler listesinde olması ayrıca güncellemenin henüz ulaşmadığı cihazların olması gibi sorunlar zaten bu sürümün kararlılık konusundaki sorununa işaret ediyor.

    Bu nedenle 2004 sürümünü şu an için kesinlikle önermiyorum.Hags vs için boşuna güncellemeyin hiç bir etkisi yok.Eğer 2004 sürümü güncelleştirmelerle kararlı bir hale gelirse o zaman geçilmesi çok daha iyi olur.Mevcut haliyle Beta aşamasında dahi olduğunu düşünmüyorum.




  • Merhabalar,2004 sürümünü kurdum ve memnunum şuan fakat bir sorunum var ben DWS ve OOAPB ile bazı appları kaldırdım skype vs, skypeyi sitesinden indirip kurup giriş yaptığımda mesajlara gruplara toplantılara giremiyorum ve eski sohbetlerim gruplarım gözükmüyor telefondan giriyorum skypeye görünüyor her şey ama bilgisayardan girince gözükmüyor skypeyi kaldırdım baştan yükledim bilgisayara ama olmuyor.Toplantıya felan giremiyorum hata oluştu diyor mesajlar vs gözükmüyor bilgisi olan var mı ? Bunun haricinde her şey çok güzel şu skype işini çözebilsem çok iyi olacak.Store u zaten kapattım sadece spotify var mağaza uygulaması olarak birde hesap makinesi
  • ORGANIKHOSAF kullanıcısına yanıt
    Dostum özelden yazmışında gsm onayı yapamadıgım için cevap veremiyorum mail atarmısın ?
  • Win 10ilk çıktığından beri kullanıyorumdum sorunsuz. Bu 2004 en sıkıntılı sürümü oldu benim için. Bluetooth mouse sorunundan sonra şimdide başlat çubuğundaki ara butonu çalışmıyor. Çözümleri denedim internette hiçbirisi işe yaramadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phoenix_88

    Win 10ilk çıktığından beri kullanıyorumdum sorunsuz. Bu 2004 en sıkıntılı sürümü oldu benim için. Bluetooth mouse sorunundan sonra şimdide başlat çubuğundaki ara butonu çalışmıyor. Çözümleri denedim internette hiçbirisi işe yaramadı.
    Neyse ki şurdaki yöntemle çözdüm.
    https://www.youtube.com/watch?v=q1uJgMHCdMM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ORGANIKHOSAF

    Merhabalar,2004 sürümünü kurdum ve memnunum şuan fakat bir sorunum var ben DWS ve OOAPB ile bazı appları kaldırdım skype vs, skypeyi sitesinden indirip kurup giriş yaptığımda mesajlara gruplara toplantılara giremiyorum ve eski sohbetlerim gruplarım gözükmüyor telefondan giriyorum skypeye görünüyor her şey ama bilgisayardan girince gözükmüyor skypeyi kaldırdım baştan yükledim bilgisayara ama olmuyor.Toplantıya felan giremiyorum hata oluştu diyor mesajlar vs gözükmüyor bilgisi olan var mı ? Bunun haricinde her şey çok güzel şu skype işini çözebilsem çok iyi olacak.Store u zaten kapattım sadece spotify var mağaza uygulaması olarak birde hesap makinesi
    aslında serverdan alması lazım. çok ilginç. store dan skype kurmayı denediniz mi? biraz bekleyin belki serverden çekecektir verileri. eğer toplantı kanalına girebilirseniz sizi aramalarını söyleyin (telefondaki interneti kapatıp). çalıyorsa, cevaplayabilirseniz sistem üzerinde kalır toplantı sekmesi. store dan indirip deneyin bir de.




  • 
Sayfa: önceki 19391940194119421943
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.