Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1801. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.560
Cevap
622
Favori
1.760.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
55. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 17991800180118021803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 10 Dakika önce orjinal lisanlı windows 10 bilgisayarımda,Windows 10 etkinleştir yazısı çıktı,Allahtan etkinleştirme yerinin altında sorun gider varmış,Bastım,taradı hatayı düzeltti.
    Sorun windows kaynaklı,panik yapmayın,Çözüm yollarınıda paylaşmışlar
    https://support.microsoft.com/tr-tr/help/10738/windows-10-get-help-with-activation-errors

    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 9 Kasım 2018; 10:57:21 >




  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken alt+tab yapmam gerekti ve sağ altta Windows' u etkinleştir seçeneği çıktı. Dedim bir terslik var, hemen ayarlar-güncelleştirme bölümünden lisansımı doğruladım ve windows başarılı şekilde digital bir lisans anahtarı ile etkinleştirildi dedi. Ben de oyuna hemen dönebilmek için ne yazdığını tam okumadım ama "Windows' u yükseltmenizi öneririz, lisansınızda yeni bir yükseltme var, daha iyi bir windows deneyimi için yükseltme yapın" gibi bir şey yazıyordu. Altında Windows' u yükselt seçeneği vardı. Etkinleştirmenin bir aşaması gibi düşündüm basıyım hemen geçerim dedim. Bilgisayar hemen yeniden başladı ve Workstation sürümüne geçiş yaptı. Her şey bir dakika içinde oldu, ne olduğunu anlamadım. O makaleyi ben de okumuştum ama o yazılımlar için gerekli donanımı eklemezsem yazılımları arkaplanda çalıştırmaz diye düşünüyorum. Pc zaten işlemci olarak eski, dediğiniz gibi bir yavaşlık olursa, Windows isosunu indirsem tekrar microsoft hesabımla etkinleştirirsem yine workstation sürümüne mi geçer? Ne yapmalıyım?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Teşekkürler hocam deneyeyim bir. Ama benim sorunum yine windows ile alakalı sanırım çünkü çoğu kişide varmış bu sorun 1803 sürümünde de vardı çünkü şu an 1709 da da var. Ayrıntılı şekilde inceledim ve chrome dan ziyaden GPU ya her seferinde yüklenen uygulama DWM.exe yani masaüstü pencere yöneticisi.

    Ayrıntılarda baktığımda bunun önceliği yüksek olarak ayarlanmış. En ufak kullanımda yardırıp gidiyor yüzde 70lere 90lara çıkıyor boştayken bile :D Şimdi ben onu manuel olarak en düşük olarak ayarladım. Yine en ufak chrome da yeni sekme falan açınca fırlıyor sekme yüklenene kadar işlemci ile birlikte yüksek yüzde de kalıyor ama işi bitince susuyor. dwm.exe problemi baya tartışılıyor ve windowsun bunu inatla düzeltmediğini idda ediyorlar, kimileri virüs falan diyor ama sanmam sistemde virüs yok benim zaten orjinal pro kullanıyorum. dwm.exe en çok chrome da fırlıyor şu anda en çok onu kullandığım için fan sesinden o yüzden şikayetçiyim. İşin garip tarafı video izlerken de o fırlıyor. Chrome gpu kullanımı fırlasa anlarım, gerçi deminki öncelik ayarından sonra %20 lerde kalmaya başladı ama yine bile çok.

    Chrome da işlemci yönünde çok kasmaya başladı. Tamam teknoloji gelişiyor bizim aletler de eskiyor elbette kasacak ama ben bu pc yi 2015 de aldığımda da 4k vardı 1080p vardı hadi 4k kıyısından ara sıra takılarak yine de izlenecek şekilde oynatsa da 1080p de cayır cayır düşük fan hızı ve düşük işlemci ile video izlerdim youtube'dan. Yani bilerek planlı eskitme ile bir şeyler dönüyor ama anlamıyorum. Halbuki enerji verimliliği adına daha iyisi olması gerekirken.
    Sistemde miner olabilme ihtimali var mı hocam? Bence bir sisteminizi anti virüs ile taratmayı deneyin.




  • Son güncelleme ile 1803 ve 1809 ile sluttering yasiyorum.Eski oyunlardan yenisine kadar hepsi kare atlamasi anlık kasılmalar oynanmayacak düzeyde,bilgisayar perişan oldu msconfigten devredisi bırakınca duzeliyor.Bu seferde pc masaüstünde kasiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sorum olsun. Buildlerde ilk çıkan main buildi mi önerirsiniz. Yoksa devamında gelen bugfixlerin olduğu build mi?

    Yani mesela rs5 için ilk çıkan 17763.1 mi yoksa son çıkan 17763.107 mi?

    Teşekkürler.
  • pleh P kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan Microsoft lisans kontrolüyle beraber yükseltmeyide aynı paket içerisinde vermiş. Normalde yükseltme ile lisans kontrolleri ayrı ayrı paketler diye biliyorum.

    Düzeltme için windows sorun gidericiden lisans sorunlarını giderme önerilmiş. Olur ki çözüm olmaz veya çözüm bulunamazsa bu şekilde kullanıp sistemin durumuna bakabilirsiniz. Sorun yaşarsanız ya da içinize sinmezse yeniden pro sürüm için format atabilir, lisansınızı sorunsuz kullanabilirsiniz. Pro sürümü kurup Pro lisans ile etkileştirirseniz kendisi otomatik olarak başka sürüme geçiş yapmaz. Sadece çıkan uyarıları dikkatli okuyun öyle işlem yapın yeterlidir.

    Yükseltme veya lisans kontrolü uyarısı yine alırsanız; diğer arkadaşların dediği gibi uyarıları kapatıp, windows sorun gidericiden lisans sorunlarını gidermeyi uygularsanız bu uyarı sorunu düzeltilir. Ve yükseltme gerçekleşmez.




  • 17763.107

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar win defender exploit protection içindeki Denetim akış koruması(cfg) ayarını kapatmak sizce mantıklı mı bu ayarı kapatınca özellikle masaüstü kullanımda ciddi anlamda hız kazandım ama internet üzerindeki yorumlarda kapatılmaması tavsiye ediliyor.
  • Arkadaşlar opera tarayıcı da sitelerden masa üstü bildirim gelmiyor, örnek vermek gerekirse youtube da abonesi olduğum bir kanal yeni video ekleyince bildirim gelmesi gerekir (crome de böyle oluyor) ama gelmiyor, ayarlarda bildirimler açık şekilde ama hiçbir siteden bildirim gelmiyor . Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.Sistem W-10 pro.
  • soygar kullanıcısına yanıt
    Aynısı şuan banada oldu sorun giderden hallettim. iyi güzelde neden böyle oldu şimdi
  • CorozeB C kullanıcısına yanıt
    Genel bir sorun. Etkinleştirme sunucularından kaynaklıymış
  • Selam arkadaşlar windowsum sürekli bu resimdeki gibi çıkıyor ve açılmıyor
    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]


    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]
    İkincisi resimdeki duruma getirdim ama içinde d discde resimlerim var silinir mi ki acaba yardımınız için saolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kemal-1907 K kullanıcısına yanıt
    D diskine bir şey olmaz. Zaten bu sıfırlama işleminde kişisel dosyalarınız etkinlenmez sadece 3. parti yüklediğiniz uygulamalar silinir. Onlarıda sonradan yükleyebilirsiniz.
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    Neyi kapatıyorsunuz msconfig'den?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Hepsini devredisi bırak dedim.Birazi kapanmıyor devredisi kalmıyor, bir kısmı kapanıyor.Hangi gereksiz servisin oyun performansını baltaladigini bilmiyorum.Fakat bunu yapınca oyunlar hiç bir şekilde kasmiyor. Lag olmuyor.Ama bu seferde sistem masaüstünde kasiliyör bir kaç dakika sonra duzeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claudecan -- 10 Kasım 2018; 0:13:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • claudecan kullanıcısına yanıt
    Tüm windows hizmetlerini mi devre dışı bırakıyorsunuz? Ekran görüntüsü atabilir misiniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun için game booster tavsiye ederim (free)



    http://download.freenew.net/gb3.5-beta-setup.exe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mq1n kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar geçti gibi hocam anormal kasma olmuyor gibi. Neler yaptığımı unuttum vallahi bir sürü şey denedim ama virüs taraması yaptırmadım ayrıca. Chrome un sürekli bilgi yollama özelliği olan programcığını kapatmayı önermişti arkadaş, sanırım ondan sonra düzeldi gibi. Youtube videolarında da kasma yokmuş aslında. Youtube sitesinde varmış kasma. Gömülü kod ile site içinde çalıştırlan youtube videolarında hiç problem yok. Ama youtube'un kendi sitesinde problem oluyor. Özellikle ekran büyütme ve küçültmede.

    Bir iki antivirüs deneme sürümü indirip taratayım bakayım sistemi.
  • 
Sayfa: önceki 17991800180118021803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.