Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (1896. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.560
Cevap
622
Favori
1.760.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18941895189618971898
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahsettiğim konudaki işlemi uygulayın sorun kökten çözülür.
  • kesin o laptopun zımbırtısıdır ben laptopu kullanmayınca kurtuldum da zaten onu yapınca yüklemiyordu ilginç sende yine yüklemesi
  • beyler son güncellemelerden sonra bilgisayarda bir hantallık var. cpu kullanımı arttı ve fan sürekli devreye giriyor. güncellemelerle alakalı bir durum olabilir mi?
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Öyle, ses kartı sürücüsü işte. Windows update 5 saniyede bozuyor, düzeltmek için 2 saat uğraşıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yesanin276 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, sizin dediğinizi yapınca aygıt yöneticiden güncelle dersen bulur mu çünkü hepsini kapatıyor sanırım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Mart 2020; 12:50:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aygıt yöneticisinden denetlerseniz bulur ama windows update den denetlendiğinde bulmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yesanin276

    Aygıt yöneticisinden denetlerseniz bulur ama windows update den denetlendiğinde bulmaz.
    Tamamdır bu sefer kalıcı oldu

    Teşekkürler @yesanin276 @mito1172 @MRT_
  • hadi geçmiş olsun
  • yazıcı için kullandığım bir uygulama vardı bir an da çalışmaz oldu 19564 sürümün de bende 1909'a geri döndüm bakalım çalışacak mı ?

    edit : sorun düzeldi makina çalışıyor , beta'lardan uzak durun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjacob -- 9 Mart 2020; 11:54:55 >
  • Versiyon 2004 İle Windows 10'a Gelecek 7 Yeni Özellik

    Windows 10'un yakın zamanda yayınlanacak yeni güncellemesi Versiyon 2004, birçok yeni özellikle gelecek. Yılın ilk büyük güncellemesi, işletim sistemine yeni işlevler kazandıracak ve bazı geliştirmeler uygulayacak.

    Microsoft, Windows 10 için yılın ilk büyük güncellemesini sunmaya hazırlanıyor. Yazılım devi, Windows 10 20H1 olarak da bilinen Windows 10 Versiyon 2004 'ü yeni özellikler ve işlevsel yeniliklerle kullanıma sunacak.
    Windows 10 Versiyon 2004, sesli asistan Cortana üzerinde yapılan geliştirmelerin yanı sıra yeni yeni arama özellikleri, yeni görev yöneticisi işlevleri gibi yeni özelliklerle gelecek.

    1. Yeniden tasarlanan Cortana

    Windows 10 Versiyon 2004 ile Microsoft'un Cortana'yı bağımsız bir uygulama haline getirmesi bekleniyor. Böylece geliştiriciler, önemli Windows 10 güncellemelerini beklemek yerine Microsoft Store aracılığıyla Cortana güncellemeleri alabilecekler.
    Cortana ile yapılan önemli değişiklik, asistan ekranını yeniden boyutlandırmayı ve istediğiniz yere yerleştirmeyi mümkün kılıyor. Kullanıcılar, Cortana'yı tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi sürükleyerek istediği yere taşıyabilecek veya tam ekranda görüntüleyebilecek.
    Yeniden tasarlanan Cortana arayüzü sesli arama yaklaşımını çok daha kolay hale getirecek. Ayrıca Cortana'nın sesli sorgular için sesli yanıtlar verirken, metin sorguları için sonuçları sessiz verecek.

    2. Arama özelliğindeki yenilikler

    Microsoft, Arama deneyimini basitleştirmek için Hava Durumu, En Çok Okunan Haberler, Tarihte Bugün ve Yeni Filmler gibi seçeneklerin dahil olduğu dört hızlı web arama seçeneği sunuyor. Bu özellik, sunucu üzerinden Windows 10'un eski sürümlerinde de yayınlandı ve bu nedenle özelliği hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

    3. Ekran görüntüleriyle arama

    Hızlı arama düğmelerinin yanına yeni bir seçenek ekleniyor. Windows 10 Insider yapısına yakın zamanda eklenen yeni "Ekran Görüntüsü ile Arama" özelliği, Windows 10 2004 ile tüm kullanıcılara sunulacak. Bu özellik, bir ekran görüntüsü kullanarak görsel olarak benzer görüntüleri almaya yarıyor.
    Yukarıda yer alan görsel arama düğmesine tıklayarak, arama sonuçlarını hassaslaştırmak için ekran görüntüsünün belirli bir bölümünü seçebiliyorsunuz. Sonuçlar oldukça isabetli görünüyor ve yeni özellik, birçok insanın hızlı bir şekilde görsel arama yapması için yararlı olacak.

    4. Görev Yöneticisi geliştirmeleri

    Microsoft, görev yöneticisini iki açıdan geliştirdi. İlk olarak, artık Performans bölümündeki listenin hemen yanında GPU sıcaklığı yer alıyor. GPU sıcaklığı yalnızca harici bir grafik kartınız varsa gösteriliyor.
    Ek olarak, görev yöneticisi disk alanını ve türünü de gösteriyor. Örneğin, yukarıdaki görselde Disk 0 ve 1 SSD, Disk 2 ise HDD olarak gösteriliyor. Bu bölüm sürücü alanının dağılımı ile ilgilenen kişiler için bilgilendirici olacak.

    5. Bluetooth eşleştirmede yapılan iyileştirmeler

    Microsoft, geçtiğimiz eylül ayında Insider sürümünde Bluetooth cihazlarını bildirimlerden eşleştirmek için Swift Pair özelliğini test etmeye başladı. Bu şekilde, artık yeni Bluetooth cihazlarını eşleştirmek için ayarlar uygulamasını açma zahmetinden kurtuluyorsunuz.
    Ancak özellik şimdilik Surface aksesuarları ile sınırlı. Bunlar, Surface Ergonomic Klavye, Surface Precision Mouse, Microsoft Modern Mobile Mouse, Surface Mobile Mouse, Microsoft Arc Mouse, Surface Arc Mouse ve Surface kulaklık gibi cihazları içeriyor.

    6. Bilgisayarı buluttan sıfırlama

    Windows, bilgisayarınızda sorunlarla karşılaşmanız veya PC'nizde yeni bir başlangıç yapmak istemeniz durumunda, Windows 10'un en son sürümünü buluttan indiren "Cloud Download" özelliği alacak.
    Buluttan sıfırlama özelliği, Windows'un en son sürümünü yüklemek yerine, cihazınızda bulunan aynı Windows 10 sürümünü yeniden yükleyecek.

    7. Parolasız Oturum Açma

    Microsoft hesapları için Windows Hello oturum açmasını zorunlu kılma özelliği listedeki en önemsiz yenilik denebilir. Windows, artık cihazınızda oturum açma seçeneği olarak Microsoft hesap şifrenizi devre dışı bırakmanıza izin verecek. Yine de gizlilik açısından önemli bir gelişme olduğu söylenebilir.
    Tüm bunların yanı sıra Microsoft, Windows 10 Versiyon 2004 ile eski Denetim Masası'ndaki birçok özelliği Ayarlar uygulamasına taşıyacak. Örneğin, imleç hızını ayarlamak için artık Denetim Masası'nın Fare ayarlarına derinlemesine girmenize gerek yok. Bu seçenek, Ayarlar uygulamasının Cihazlar sayfasındaki Fare bölümüne eklendi.

    Kaynak : Webtekno

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Problemi çözdüm arkadaşlar, en sonunda foruma yazayım dedikten sonra çözümü buldum :) Bakalım aptx driverım ile de çalışacak mı bu aşama :) (Maalesef aptx codec kurunca yine sadece eller serbest moduna dönüyor)

    Bu yoldaki DisableAbsoluteVolume değerini 1 yapıp bilgisayar reset atın. Sorun çözülüyor.

    \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT




    ----------------

    Bu en son güncellemeden sonra bluetooh hoparlörüm bağlı iken windows üzerinden ses açma kapama hiç bir şekilde çalışmıyor nedense. 0 yapınca ses açılıyor sonra %100'e kadar seviye hep aynı.

    Fakat, pc de müzik çalar vaziyetteyken hoparlör üzerinden ses açıp kapatırken pc deki ses seviyesi değişiyor. Yani yüzde barı hareket ediyor, sol üstte çıkan bildirim de çıkıyor popup olarak.

    Fakat müzik çalmazken/bir ses çalmazken bunu yaparsam ses barı yine hareket etmiyor.


    Format atıp temiz kurulum yaptım,

    Bluettoh&wifi olarak intel 3160 kullanıyorum, aptx desteği de var. desteklenen bir iki driver vardı onları kurdum olmadı, önceki sürümlerde düzgün çalışan driver'ı tekrar kurdum o da olmadı.

    Eskiden format atar otomatikte bırakırdım. Sonra Dell markasının intel kartlar için çıkarttığı APTX codec driverını kurardım üstüne de ve aptx kulaklığım ile aptx aktif şekilde, hoparlörüm ile de sbc codec ile kullanırdım.

    Şimdi normal halinde ses açma problemi olduğu gibi, aptx driverı kurunca ise hoparlörü sadece eller serbest cihazı olarak algılıyor. Hoparlör olarak görmüyor ve haliyle ses vermiyor cihaz.


    1 haftadır delirtti beni. APTX den vazgeçtim, ses açıp kapatmak için bluetooth hoparlör yanına gitmem gerekiyor

    Var mı başına gelip bu sorunu çözen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 10 Mart 2020; 1:26:17 >




  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    son özellik iyiymiş sırf parola var diye yerel hesap kullanıyordum
  • 2004 sürümü kullanıyorum ama bu parolasız oturum açma olayını bulamadım :/
  • DNS over HTTPS özelliği yine yok herhalde. M$ getireceğiz diyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    beyler son güncellemelerden sonra bilgisayarda bir hantallık var. cpu kullanımı arttı ve fan sürekli devreye giriyor. güncellemelerle alakalı bir durum olabilir mi?
    Son güncellemelerden sonra explorer baya yavaşladı, sağ tuş menüsü 1 sn de açılır oldu. Planlı yavaşlatma durumu mu acaba, çözüm bulabilen var mı?
  • selmand kullanıcısına yanıt
    10 yıllık pcde bile öyle bir sorun yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Son güncellemelerden sonra explorer baya yavaşladı, sağ tuş menüsü 1 sn de açılır oldu. Planlı yavaşlatma durumu mu acaba, çözüm bulabilen var mı?

    Alıntıları Göster
    güncellemelerden sonra C'ye sağ klik / özellikler / diski temizle / sistem dosyalarını temizle diyip oradaki (indirilenler hariç) hepsine tik işareti koyup temizlik yapmalısın. sistem şişmiş olabilir. ben de herhangi bir yavaşlık sezmedim. belki ssd den dolayıdır bilemiyorum.

    son güncellemede 3.42 gb update dosyası sildi bilgisayardan. yapmayan arkadaşlar temizliği yapsınlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    güncellemelerden sonra C'ye sağ klik / özellikler / diski temizle / sistem dosyalarını temizle diyip oradaki (indirilenler hariç) hepsine tik işareti koyup temizlik yapmalısın. sistem şişmiş olabilir. ben de herhangi bir yavaşlık sezmedim. belki ssd den dolayıdır bilemiyorum.

    son güncellemede 3.42 gb update dosyası sildi bilgisayardan. yapmayan arkadaşlar temizliği yapsınlar.

    Alıntıları Göster
    1909 dahil son güncellemelerin tamamını kaldırdım kendine geldi. İşlemcim i5 2500k ssd 16gb ram. Chrome açınca bile işlemci kullanımı tavan yapıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2004 çıkmış da windows updateye nisanda gelecek
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Bende sileyim cok agirlasdi hepsini mi sileyim 1909 olanlarin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18941895189618971898
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.