Şimdi Ara

VW Twin Charge patladı: Detaylar içeride (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
0
Favori
26.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt


    quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde



    Think TSI (TSI'yi Düşün)

    , Kartal kalkar dal sarkar, Dal sarkar kartal kalkar gibi henüz cinsel devrimini gerçekleştirmemiş toplumlara benzer bir kavgaya sebep olur.




    Yabancı dil bilmek başka azizim...!

    Maaşallah gençlerimiz her zaman TeSeİ düşünüyor.

    Ağam eyi bir şeymidir bu cinsel devrim ,eyiyse biz de gerçekleştiririz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HorozKardes -- 4 Şubat 2011; 11:45:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikum

    alman "motorları" daha iyidir...en azından benim gibi japon fantaz....pardon "tercihi" olmayanlar için..

    herneyse size alikum usulü karides sote tarifi vereyim, çok pratik ve çok lezzetli


    malzemeler

    yaklaşık 30 adet jumbo karides.(ben iglo'nun gurme karidesini tercih ediyorum, ama bulabilirseniz taze karidesle yapın, bomba oluyor)
    çok küçükse 15-16 adet, biraz büyükse(ceviz kadar) 7-8-9 tane cherry domates, yoksa siyah domates, o da yoksa pembe domates, hani şu yamuk yumuk olanlardan
    3 yemek kaşığı kadar çiğ krema
    6-7 adet tane karabiber
    2 dış sarmısak


    buzluktan çıkardığımız karideslerimizi bir kaba koyup üzerlerine su döküyoruz.(kaynar su veya sıcak su değil, normal musluk suyu) ve biz diğer işlemleri yaparken onların çözülmesini bekliyoruz.

    teflon tavamıza rafine olmuş yağ koyuyoruz. ne yağı olacağı size kalmış ama önemli olan nokta "rafine" olması. rafine yağlar üretilirken içerisindeki armolardan çok büyük oranda arındırılır böylece baskın tadlar içermez. yemeğimizde zaten domates, karabiber, karides gibi baskın tadlar olacağı için birde sızma zeytiinyağı ekleyip bütün tadları birbirine geçirmenin alemi yok.

    tavaya aldığımız yağ ısınınca içerisine soyulmuş 2 diş sarmısağı bütün veya en fazla ortadan 2 ye bölünmüş şekilde atıp bir iki dakika kavurup alıyoruz. buradaki amaç sarmısağın aromasının yağa geçmesi, yoksa yemekte sarmısak olmayacak.

    sarmısak aroması kazandırdığımız yağa ortadan ikiye bölünmüş cherry domateslerimizi ekliyor ve bir müddet soteliyoruz. ben genelde kabuklarını soymam ve domatesler eridikten sonra bir çatal yardımıyla tavadan alırım ama siz isterseniz soyabilirsiniz.

    domatesler eridikten sonra domateslerin üzerine 1 kaşık kadar kremayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. daha sonra suda bekleyip çözülmüş karideslerimizi bir süzgece alıp sularını sızdırdıktan sonra hazırlarıdığımız domatesli sosa yatırıyoruz. ve üzerine geri kalan kremayı döküküyoruz. bakmayın siz benim tarifte üç kaşık dediğime. kendime yaparken 200 ml lik paketi boca ederim.

    ve 6-7 tane karabiberleri de atıp kısık ateşte 7-8 dakika kadar pişiriyoruz. pişirirken ilk 5-6 dakika tavanın agzı kapalı şekilde pişirin. sonra tavanın agzını açın ve bir iki dakika pişirin ki krema koyulaşsın.

    not. eğer krema sevmiyor iseniz krema yerine tereyağı ve süt de kullanabilirsiniz.

    afiyet olsun

    önümüzdeki hafta alikum usulu ızgara kanat-but-göğüs tarifi vericem ( aslında önemli olan terbiye edilme şekli yoksa gerisi hikaye)


    uyarı: çok fazla yemeyin haaa, karides iyi bir afrodizyaktır sonra priapos gibi dolaşırsınız




    Sonra da kolestrolden 112 alikum'a bir ambulans lütfen




  • funkcığım bak antepli kebapçı abimiz ne demiş...



    Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlılarının ve genelde de Türk milletinin devamını engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalışmaya devam eden Türk kadınlarını; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve Türkleri Çinliler, Japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir ırk haline getirmektir

    İcabi halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabi reddeden bir ----- haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?

    İç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın Vita yağının kolestrol yaptığı palavradır

    Kolestrol, kebapları yedikten sonra

    iki şise soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur

    Sakın bu oyuna düşmeyin



    Feminizm, kadın hakları, çevre şuuru ve eşitlik adı altında Türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularını, abuk subuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş, sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir

    Ayrıca kör olası dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb Lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı öğretmişlerdir

    Ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan Çin mutfağı diye birşey yoktur Bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatın, wog adı verilen bir tencerede yarı pişmiş yarı çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır Sakın kanmayın, sakın yemeyin Helal değildir!

    SİZ KEBAP, CİĞER KAVURMA,NOHUTLU DÜRÜM, BEYRAN VE MİS GİBİ FISTIKLI BAKLAVA YEYİN

    Unutmayın su uyur, düşman uyumaz!




  • Ya bu hikayeyi biliyorum, hayatımda gördüğüm en saçma şey listesinde 1.liği 10 senedir kaptırmadı.
    Mehmet Öz bu hikayeyi görse kendini intihar eder
    Karides aşırı kolestrollü bir şey, dolayısıyla güveç, sote şekilde yenmesi çok sağlıklı değil. Benden söylemesi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funkmaster

    Ya bu hikayeyi biliyorum, hayatımda gördüğüm en saçma şey listesinde 1.liği 10 senedir kaptırmadı.
    Mehmet Öz bu hikayeyi görse kendini intihar eder
    Karides aşırı kolestrollü bir şey, dolayısıyla güveç, sote şekilde yenmesi çok sağlıklı değil. Benden söylemesi...


    liste işin şakası tabi, ama ayda yılda bir yenecek güveç karidesten kimseye birşey olmaz. ayrıca taze jumbo karides kolay kolay bulunmayan birşeydir, donmuş karidesin de ızgarası olmaz be, anca güveç, sote felan olur




  • Cinsel Devrim herkesin herkesle serbestçe ve korunmadan yatıp kalkabileceği, dürtülerinin gemlerini çıkartıp bayıra salabileceği, ar-nasum-edep duygularının kaltığı bir ortamda yaşamanın ve utanmanın ayıp sayıldığı bir döneme girmenin şekli, ifadesi ve başlangıcı değildir.

    Cinsel Devrim cinsellik hakkında konuşmanın tabularını yıkıp bu konuda herkese doğruları öğretmenin gerekliliği ve toplumun bilinçlendirilmesidir.

    Gerçi Türkiye'de Cinsel Devrim 1970'li yıllarda Yeşilçam'da esen Seks Filmleri Furyası ile yaşandığı sanılmış, okullarda bilinçli ve açıklayıcı öğretilmesi gereken konular gurbetçilerin getirdiği porno kasetler, "devamlı matine" oynatan ve sahneler arasına "parça atan" ve aslında eşcinsellerin eş bulma mekani olarak vazife gören arka sokak sinemalar, bit pazarı ve işportacılarda satılan dergiler, sonra CD, Cep Telefonu, Uygu Yayınları (Red Hot), VCD, DVD ve son olarak da Internet kanalı ile yoluyla ve "abilerden küfür yoluyla öğrenilerek" gencecik beyinlerin bilinçaltına yerleşmiştir.

    Ne yazık ki halen de öyledir. Kültürü küfür sanan, arkadaş çevresine kabul edilmeyi sigaraya erken yaşta başlamak, bacısını uluorta dövmek ve fizyolojik üreme organlarının argo kelimelerini yol, sokak ve sınıf ortasında garip şivelerle yüksek sesle nârâ atarak söylemek olarak sanan AKILSIZ KUŞAK yetişiyor 20 yıldan bu yana...

    Çok rica ediyorum!

    Burada VW, TSI, DSG gibi bir konu açıldığında sonucunun ne olacağı ne yazık ki az çok kestirilebiliyor. Teknoloji, marka, model savaşıdan ziyade ÜLKELER ÇATIŞMASINA sahne oluyor, Japon vs. Alman, Amerikan vs. İtalyan... Ne gerek var buna? Hiçbirşey uğruna marka, model ve teknoloji savunmayın. TSI TwinCharger'i VW ister üretsin, ister üretmesin. Tasası hiçkimseye düşmedi.

    Biz Türkiye'de Türk hukukuna tabi tebaâlılar olarak 1.6 litre, LPG, dizel, otomatik gibi çok ama çok DAR bir bantta otomobil dünyasına bakmaya çalışıyor ve cımbızla araç seçip çuvalla para ödemek zorunda kalıyoruz. Esas sorunumuz bu olmalı, buna odaklanın.

    Saygılarımla,

    Taner Göde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmethlx

    Japoncular boş boş konuşuyorsunuz 1.4 TSI üretimden kalkarsa emin olun ki sizi yollarda daha iyi tokatlayacak bir motor seçeneği çıkaracaklardır. Sizin honda ve toyota gibi müşterilerini sadece 1.6 eski teknoloji dandik bir motora mahkum etmeyeceklerdir. Fiata lineaya konulan T-JET 1.4 120 bile serilikte sizin yanınızdan geçip giderken (Fiat linea 0-100 km. 9,2 sn. Honda 1.6 0-100 km. 10.4 s) siz teknolojik verileri bir kenara bırakıp hala japonlar iyidir safsatalarıyla kendinizi avutun. Sol şeridi boş bırakın O şeridi TSI ve T-jet lere ayırın. Bir gün belki sizde......



    quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Normalde Almanlar ve diğerleri vardı ama demek ki Almanlar bu işi tek başlarına beceremeyince yıllarca tu kaka ettikleri Fiatı üreten İtalyanlarla aynı safta sayar olmuş Almancı arkadaşlarımız kendilerini.

    Konu VW TSI ile ilgili arkadaşım. VW yi savunmak için Fiat'tan mı destek alıyorsun???


    Gerçi VW bu. Şaşırmamak lazım.


    Yıllardır "en iyisi bu" dedikleri "pumpe duse" dizel teknolojisini sessiz sedasız bi kenara atıp bu alandaki rakipleri Fiat'ın geliştirmede öncülük ettiği Commonrail'e geçtiler.


    (İtalyanların sayesinde) Almanlar ve de diğerleri!!!

    Forza Deutschland

    Haluk



    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmethlx

    Japoncu arkadaşlar fiatın motorunada laf atmaya başlamışlar, Fiat kadar bile bir motorunuz yok. 1.4 T-JET 150 HP. 240 NM.
    Hondacılar zaten dizel motor nedir onu bile bilmezler. 1.6 120hp. 300 nm. (Fiat bravo)

    sizin motorunuz ne sadece 1.6 125 hp. başka, az yakıyor diye yutturduğunuz hybrit mi?

    Önce Fiat kadar bir motor yapsınlarsa ondan sonra kalksınlar birşey söylesinler.

    Japoncuların araçları burada doğan şahin devrindeydi. Artık bu devir bitti. Herkes yeni teknolojilere geçti, darısı japonların başına.




    VW den tutturamayınca Fiat'tan destek alan VW ci arkadaş.



    Bu sefer destek falan almayıp sadece Fiat'ı savunmuşsun.



    İstersen VW ye direkt olarak Fiat motoru koyduralım.


    Öyle FSI gibi 5 yılda fıss da olmaz.


    Sen de rahat edersin artık.


    Yakışır VW'e.



    Hem karmaşık olmaz

    hem de maliyetler azalır.



    Adı bile çok güzel oldu: VW T-Jet !



    Haluk




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikum


    quote:

    Orijinalden alıntı: funkmaster

    Ya bu hikayeyi biliyorum, hayatımda gördüğüm en saçma şey listesinde 1.liği 10 senedir kaptırmadı.
    Mehmet Öz bu hikayeyi görse kendini intihar eder
    Karides aşırı kolestrollü bir şey, dolayısıyla güveç, sote şekilde yenmesi çok sağlıklı değil. Benden söylemesi...


    liste işin şakası tabi, ama ayda yılda bir yenecek güveç karidesten kimseye birşey olmaz. ayrıca taze jumbo karides kolay kolay bulunmayan birşeydir, donmuş karidesin de ızgarası olmaz be, anca güveç, sote felan olur



    65 kiloyum başkaları düşünsün




  • Neyse japon motorlarının HANGİ alanlarlarda kullanıldığına dair verdiğim örneklere, fotoğraflarıma

    kamyona olmayan tırıma, tır olmayan kamyonuma

    güzel bir cevap gelememiş..Gelene kadar bekleyelim...Ha bu arada motor üretimini sadece ülkemizdeki japon araçlarının otomobil motor seçeneği kadar sanan ve motor teknolojisini hala bu araba senin arabanı geçer gibi saçma bir mantıkla savunan arkadaşlar biraz araştırın lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Şubat 2011; 11:58:46 >
  • Mazda RX-8 Wankel motoru 1.3 litre motor 231 hp 211 n/m tork.................Sıradaki saçma karalama mesajını alalım ya da japonların üretemediği motoru.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmethlx

    Japoncu arkadaşlar fiatın motorunada laf atmaya başlamışlar, Fiat kadar bile bir motorunuz yok. 1.4 T-JET 150 HP. 240 NM.
    Hondacılar zaten dizel motor nedir onu bile bilmezler. 1.6 120hp. 300 nm. (Fiat bravo)

    sizin motorunuz ne sadece 1.6 125 hp. başka, az yakıyor diye yutturduğunuz hybrit mi?

    Önce Fiat kadar bir motor yapsınlarsa ondan sonra kalksınlar birşey söylesinler.

    Japoncuların araçları burada doğan şahin devrindeydi. Artık bu devir bitti. Herkes yeni teknolojilere geçti, darısı japonların başına.



     VW Twin Charge patladı: Detaylar içeride


     VW Twin Charge patladı: Detaylar içeride



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Şubat 2011; 12:19:10 >




  • Neyse ya Almanıda Japonuda alın sizin olsun.Bi japon bi Alman için tartışmaya degmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Mazda RX-8 Wankel motoru 1.3 litre motor 231 hp 211 n/m tork.................Sıradaki saçma karalama mesajını alalım ya da japonların üretemediği motoru.


    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmethlx

    Japoncu arkadaşlar fiatın motorunada laf atmaya başlamışlar, Fiat kadar bile bir motorunuz yok. 1.4 T-JET 150 HP. 240 NM.
    Hondacılar zaten dizel motor nedir onu bile bilmezler. 1.6 120hp. 300 nm. (Fiat bravo)

    sizin motorunuz ne sadece 1.6 125 hp. başka, az yakıyor diye yutturduğunuz hybrit mi?

    Önce Fiat kadar bir motor yapsınlarsa ondan sonra kalksınlar birşey söylesinler.

    Japoncuların araçları burada doğan şahin devrindeydi. Artık bu devir bitti. Herkes yeni teknolojilere geçti, darısı japonların başına.



     VW Twin Charge patladı: Detaylar içeride


     VW Twin Charge patladı: Detaylar içeride



    Aslında sen saçmalıyorsun haberin yok bu mazdadaki Wankel motoru Almanlar bulmuş. Alman mühendis Felix Wankel.

    Almanların buldugu motora sen japonların diye millete yutturmaya çalışıyorsun.

    sana bitane link vereyim oku ögren.
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Wankel_motoru




  • Motoru şu an Wankel fabrikasından (ahmeta60'ın varolduğunu zannettiği bir fabrika) ısmarlama istiyor Mazda...Aslında mesajımı yanlış anlamışsın, özellikle wankel motoru yazdım ki wankel motorunun hala gündemde olabilmesini hangi teknolojiyle hangi japon sağlamış diye...Almanların bile terk ettiği kullanmadığı kendi öz motorunu bir japon yaşatıyor

    Almanların yaptığı Wankel motoru çalışma prensibini alıyor Motorun kendisini almıyor japonlar ve geliştiren tek büyük marka MAZDA. Çıktığı ilk gün 1.3 litre süper verimli haliyle çıktığını mı zannediyorsun ? Verdiğin linke göz at wankel motoru icat olduktan sonra kim onu buralara kadar getirmiş ya da kaç tane alman arabası kullanmış. İşte bunu bile anlamayacak kadar fanatiksin....

    Ben çok güldüm Allah da seni güldürsün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Şubat 2011; 13:19:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Cinsel Devrim herkesin herkesle serbestçe ve korunmadan yatıp kalkabileceği, dürtülerinin gemlerini çıkartıp bayıra salabileceği, ar-nasum-edep duygularının kaltığı bir ortamda yaşamanın ve utanmanın ayıp sayıldığı bir döneme girmenin şekli, ifadesi ve başlangıcı değildir.

    Cinsel Devrim cinsellik hakkında konuşmanın tabularını yıkıp bu konuda herkese doğruları öğretmenin gerekliliği ve toplumun bilinçlendirilmesidir.



    O zaman bize cinsel devrimden önce dinsel devrim gerekmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Motoru şu an Wankel fabrikasından (ahmeta60'ın varolduğunu zannettiği bir fabrika) ısmarlama istiyor Mazda...Aslında mesajımı yanlış anlamışsın, özellikle wankel motoru yazdım ki wankel motorunun hala gündemde olabilmesini hangi teknolojiyle hangi japon sağlamış diye...Almanların bile terk ettiği kullanmadığı kendi öz motorunu bir japon yaşatıyor

    Almanların yaptığı Wankel motoru çalışma prensibini alıyor Motorun kendisini almıyor japonlar ve geliştiren tek büyük marka MAZDA. Çıktığı ilk gün 1.3 litre süper verimli haliyle çıktığını mı zannediyorsun ? Verdiğin linke göz at wankel motoru icat olduktan sonra kim onu buralara kadar getirmiş ya da kaç tane alman arabası kullanmış. İşte bunu bile anlamayacak kadar fanatiksin....

    Ben çok güldüm Allah da seni güldürsün


    Maşallah ne gelişmiş motor 80.000km kullan sonra çöpe at, al senin olsun Wankel motor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 4 Şubat 2011; 13:35:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Motoru şu an Wankel fabrikasından (ahmeta60'ın varolduğunu zannettiği bir fabrika) ısmarlama istiyor Mazda...Aslında mesajımı yanlış anlamışsın, özellikle wankel motoru yazdım ki wankel motorunun hala gündemde olabilmesini hangi teknolojiyle hangi japon sağlamış diye...Almanların bile terk ettiği kullanmadığı kendi öz motorunu bir japon yaşatıyor

    Almanların yaptığı Wankel motoru çalışma prensibini alıyor Motorun kendisini almıyor japonlar ve geliştiren tek büyük marka MAZDA. Çıktığı ilk gün 1.3 litre süper verimli haliyle çıktığını mı zannediyorsun ? Verdiğin linke göz at wankel motoru icat olduktan sonra kim onu buralara kadar getirmiş ya da kaç tane alman arabası kullanmış. İşte bunu bile anlamayacak kadar fanatiksin....

    Ben çok güldüm Allah da seni güldürsün


    Maşallah ne gelişmiş motor 80.000km kullan sonra çöpe at, al senin olsun Wankel motor


    Ahmet senin mantığınla sana cevap verecek olsak " Almanın yaptığı motorda ancak o kadar olur zarten, 80.000 km gider çöper atarsın" şeklinde bir cevap verirdik.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: time_keeper


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemuse

    Motoru şu an Wankel fabrikasından (ahmeta60'ın varolduğunu zannettiği bir fabrika) ısmarlama istiyor Mazda...Aslında mesajımı yanlış anlamışsın, özellikle wankel motoru yazdım ki wankel motorunun hala gündemde olabilmesini hangi teknolojiyle hangi japon sağlamış diye...Almanların bile terk ettiği kullanmadığı kendi öz motorunu bir japon yaşatıyor

    Almanların yaptığı Wankel motoru çalışma prensibini alıyor Motorun kendisini almıyor japonlar ve geliştiren tek büyük marka MAZDA. Çıktığı ilk gün 1.3 litre süper verimli haliyle çıktığını mı zannediyorsun ? Verdiğin linke göz at wankel motoru icat olduktan sonra kim onu buralara kadar getirmiş ya da kaç tane alman arabası kullanmış. İşte bunu bile anlamayacak kadar fanatiksin....

    Ben çok güldüm Allah da seni güldürsün


    Maşallah ne gelişmiş motor 80.000km kullan sonra çöpe at, al senin olsun Wankel motor


    Ahmet senin mantığınla sana cevap verecek olsak " Almanın yaptığı motorda ancak o kadar olur zarten, 80.000 km gider çöper atarsın" şeklinde bir cevap verirdik.



    Hee öyle




  • Vw ne zaman gerçek motorlu otomobil üretecek acaba ? en azından taraftarlarını düşünerek bu işe el atmalı öyle TIS ve FIS motorla olmuyor..Vw taraftarlarının ibiği yerden kalkmıyor yazık !!
  • Sıradaki Volkswagen'i endüstri devi, motor kralı zanneden arkadaş gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 4 Şubat 2011; 13:47:38 >
  • İnsanları tahrik edip edip ondan sonra onlara fanatik diyen ama aslında kendisi fanatik olan arkadaşlara bayılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.