Şimdi Ara

VW polo 1.6 tdi vites geçiş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, bir sorun hakkında fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Vw Polo 1.6 tdi dizel otomatik 2012 model aracımda Egr bir plaka ile kapatıldı ardından kızdırma bujisi ışığı yandı ve yazılımsal olarakta iptal edilmesi gerektiği söylendi. Böyle olunca önce araç yazılımı 9971 kodlu yazılıma çekildi ve Egr diasable edildi.

Araç ardından p010100 hata kodu verdi maf sensörü kontrol edildi ve sorun bulunmadı. Ardından yazılım ile maf sensörü iptal edilmeden bu hata giderildi. Şu an araçta bir arıza ışığı yanmıyor. fakat araç ilk kalkışta 2. Vitesten 3 vitese 3500 devirde geçiyor ve hatta bazen 1. vitesden 2. vitese geçişte 3500 devirleri görüyor. Hareket ettikten sonra ise 2 den 3 e geçerken daha düşük devirlerde geçmeye başlıyor. Sorun ne olabilir ? Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abbaww -- 18 Kasım 2025; 13:40:49 >

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • Cay motorlarda sadece egr veya sadece dpf iptali olmuyor hocam illa sıkıntı çıkıyor. İkisinin beraber iptal edilmesi lazım. Aracın devir sıkıştırma sebebi dpf'yi ısıtmak için olabilir. Düzgün kurumsal bir yazılımcıya götür dpf egr iptal ettir, şanzımanında sıkıntı yoksa düzelir. İzmitte mekan önerebilirim.

bu şekilde denedin mi sıkıntı oluyor mu araç ivmeleniyor mu sorunsuz bayılıyor mu normal vites geçiş aralıkları bunlar 2200 e gelince tak atar dsg

hocam manuele geçip denedim 2200 devirde araç rahatça 2 den 3. vitese geçiyor manuelde diğer vites geçislerinde de bir sorun yok. Araç bunu sabahları ilk kalkışta daha çok yapıyor biraz yol alınca sorun kısmen düzeliyor ama kırmızı ışıkta durup tekrar kalktığımda devam ediyor.

bende de bu sorun vardı , şöyle çözdüm.

80w90 sanırım yine sorarsın ustana ; şanzıman yağı aldım normalde bunun 60.000 km de bir değişmesi gerekiyor. bunu değiştir öncelikle

ardından mekatroniğin içindeki yeşil fluid sıvı yı değiştirmesini iste. sanayiden temin edebilirsin swag var febi var veya doğuştan original alabilirsin.

ardından birde optimum güzel çalışan bir yazılım atılıyor dsg ye ; + beygir + güç yazılımından söz etmiyorum. normal mekatroniğin çalıştığı yazılım var onun güncel olması ideal çalışanı var DSG ustası bilir onu da kurunca ; biraz yol yapınca normale döndü bende. şuan tıkır tıkır atıyor vitesleri.

honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.