Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
43.728
Cevap
132
Favori
4.505.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dostlarım,

    Daha önce de soruldu ama bu kadar net bir fotoğraf bulunca ekledim. 220 V priz yerine 12 V priz ve altında da saklama yeri (DİKKAT: küllük değil!). Kimde bu var ve nasıl bir şeydir?

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Aatabay

    Selam dostlarim,

    İş seyahatlerim nedeniyle foruma pek katkida bulunamiyorum bu aralar kusuruma bakmayin

    Sevgili lloyd, 300C'ni güle güle kullan tank gibi araba!!

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü


    İste 14 saat uctuktan sonra evinize döndügünüzde güzelim Passat'iniz da görmek istediginiz son sey !!! Fakat malesef burası Türkiye !!



    Aatabay gecmis olsun,

    bunu yapanlarin allah ta bin cezasini versin elleri ayaklari kirilsin cigerinden yanisin. Bakin hep hata yapiyorsun burasi Türkiye diyip hic aldiris
    etmiyorsunuz, onun icin malesef memlektimizde böyle olaylar yasaniyor. Benim basimada cok seyler geldi türkiyede 3 defa harc döküldü ve son günde kapimi vurmuslar kapi icine cökmüs burada sigorta üzerinden yaptirdim. Yazik deyilmi biz paramizi alin teri ile kazanip aliyoruz, baskalari ise gelip arabana hasar versin. Almanya´da malesef insan haklari o kadar iyiki hasari yapandan paranin son kurusuna kadar alirsin. Bu sistem malesef Türkiyede tam oturamayacak.

    Saygilar Yasin
  • Hallo VW_Passat Yasin.

    Gut angekommen in Deutschland? Sevgili Yasin'in anlattıklarına sonuna kadar katılıyorum. Büyük şirketler "kaç müşteri hakkını arayacak?" tezi üzerine kurulu bir çalışma politikası izliyor. TURKCELL mesela, % 10 zam yapmanın kendsine getireceği fazla para ile kaybedeği abonelerinden ötürü götüreceği paranın hesabını aylarca yaptıktan sonra (sanırım bunun için bir CRAY bilgisayar kullanıyorlar) 6 punto harflerle zam haberini faturalarına yansıtıyorlar.

    Diğer taraftan da komşunun köpeği çocuğunuzun bacağını ısırsa araya muhtar girip olay tatlıya bağlanıyor (!) ve bir tepsi şekerpare ve limonatayla olay geçiştiriliyor, kuzenin sağlık karnesi ile hastanede Yeşil Karttan ücretsiz tedavi yapılıyor, kimse kimseden şikayet etmiyor. Zaten ülkemiz insanının inanılmaz DAYANMA GÜCÜ (Almancası "TRAGKRAFT") sayesinde 2008 yılına kadar fazla bir zaiyat olmadan gelebildik. 1994 ve 2001 krizleri milleti daha da sertleştirdi, duygularımız daha da nasırlaştı.

    Evet, neden ülkemizde şimdiye kadar son maaşın % 80'ini iş bulana kadar (!) ödeyen işsizlik sigortası yoktu, müsamahadan ötürü tabii ki. Babam çürüyene kadar çalıştı, her gün 8 saat ve 1700 Hollanda Florini maaş aldı, komşumuz (o da Türk) hiç çalışmadı, 1500 Hollanda Florini aldı, şu anda hayatta ve her yıl yazlığına gider gelir. Hayatından çok da memnun.

    Hollanda'dayken okulda bir kavgada (başka ne olabilirdi ki) gözlüğüm yere düştü ve kırıldı, ayrıca montumun cebini yırttılar. Gözlük "sigortadan" ödendi, montun cebini de annem dikti, çalıştığı işyerinden fatura aldı, onu da okula verdim ve parasını aldım. Bahçenizi sularken hortumla bir yabancının takım elbisesini ıslatsanız ona "faturayı gönder" dersiniz, gelen faturayı da sigorta şirketinize yollarsınız, iş biter. Çuval çuval mektuplar aşk veya tatil dilekleri içermiyor, çoğu bu tür olayların yazışmaları, faturaları, fişleri ve tazminatları ile dolu.

    Aldırdığım hamburger en az 4 saat beklemiş, sonra ısıtılıp bana gönderilmişti, anında iade ettim, taze pişirilmişi geldi, başkaları etmiyor ama. Ekmek şişmemişti, fırına telefon ettim, müdürü 2 saat sonra aradı özür diledi (fermentasyon odası arızalıymış) yeni ekmek gönderdi. Başkası olsa "kısmet" deyip yerdi. TEM'de WIDE VEHICLE yerine WIDE WEHICLE yamıştı KGM, sayısız telefon ve e-mailden sonra "W" gitti "V" geldi.

    Ama artık böyle şeylere zamanım kalmıyor. İşim ve ailem daha fazla zaman tüketiyor. Sıra sizlerde dostlarım. İtiraz edin, hakkınızı alın. Üşenmeyin, ertelemeyin ve ve ve asla ama asla vazgeçmeyin.

    Selam ve sevgilerle,

    Taner Göde (kucağında 36 ay 57 YTL taksitle 2500 YTL'ye malolan ve şu anda 250 YTL bile etmeyen Öğretmen Laptopu TOSHIBA, buludutu bile yok beeaaa...)
  • arkadaşlar chip tuning artık vw servisleri yapıyor.ben bizzat vw servisinde listeyi inceledim.1150euro+kdv fiyat.ama bence en önemli özelliği garantiyi bozmuyor.aracın ecusunu söküp abt nin türkiye distribitörü olan istanbuldaki penta otomotive gönderiyor servis.onlarda ecuyu yeniden programlayıp servis gönderiyorlar.sonuçta doğuş bu konuda çok direnmişti ama benim öğrendiğim vw yapacaksın demiş yapmak zorunda kalmışlar.çünkü almanya da bu işi vw nin kendi yan firması olan abt yapıyor araca zararı olsa buna vw kesinlikle izin vermez.zaten abt chipleri piyasadaki chip tuningciler kadar güç vermiyor.yani duracakları sınırı vw belirlemiş zaten.ben yaptıracam kendi aracıma ancak benim araca henüz başlamamış chip.benim araç 2008 1.8 TSI highline manuel vites.abt ile görüştüm almanyada tüv onayı diye bişey varmış onu bekliyorlarmış.o çıkınca başlıycaz dediler. 210 hp ve 310 nm tork 239 km/h son sürat vaad ediyorlar.bakacaz artık
    bu arada dün arkadaştaki 2.0 tdi 170 hp ile biraz kapıştık 1.8 tsi özellikle maximum hız olmak üzere daha iyi performans veriyor.ama tabiki fark küçük.
    quote:

    Orjinalden alıntı: meke


    quote:

    Orjinalden alıntı: gardianus

    sayın meke alakan için cok teşekkürler;
    bende senin yaptığın secimi yapıcam: yaklaşık 2 yıldır araştırma yapıyorum, verdiğim karar;

    Passat 1.4 TSI 122 hp Exclusive (1.8 ile cok tereddüt de kaldım da)
    12 yöne ayarlanabilen elektrikli ön koltuklar,hafızalı sürücü koltuğu,elektrikli katlanabilir yan aynalar
    Sürüşe duyarlı Bi-xenon farlar ve ön far yıkama
    7 J x 16 "Milwaukee" alüminyum jantlar, 215/55R16 lastikler.

    Bayi bana malolacak fiyatı bildirecek, arkasından sipariş verecegim. 2-2,5 ayda teslim ederiz dediler.
    Ayrıca ciptuning yapabiliriz (dogus garantisi ile) diye acıklama yaptılar. sen nedersin.
    Bir ara benzinlilerde cip tavsiye edilmemişti, dizeller olabilir denmiştide?!




    yardımım dokunduysa ne mutlu bana

    exclusive alacaksan üzerine 12 yönlü koltuk süper seçim. Ben eşimle takasladığımda her seferinde ayar değiştirmekten yoruldum artık.
    katlanan yan aynalar da çok güzel, bu da sıkışık yollarda lazım olan bir özellik, elle kapatmak da mümkün ancak bazen araç kirli olduğunda zorluk oluyor.
    Sürüşe duyarlı bi-xenon çok iyi bir seçim, fabrikasyon yapılması muhteşem olacak.
    Exclusive ile 6,5 J ve Vitus jant geliyor, bunu değiştirmek mi istiyorsun? Milwaukee jant tüm comfortline'larda olan bir jant ve bence Vitus daha değişik ve güzel. Tabi seçim senindir, ancak exclusive paketi bozmak istemeyebilirler.

    Chiptuning'e pek inanasım gelmedi, bayi bu konuda bence uçmuş. Şimdilik dokundurtma derim, bir süre kullandıktan sonra performans beklentine ve piyasada kaliteli tuning uygulamaları çıktıkça bu konuyu tekrar değerlendirmeni tavsiye ederim. Neticede TDI'lara yaptırdığımız üzere, eğer chip tuning kaliteli olursa, yaygınlaşmış demektir.

  • quote:

    arkadaşlar chip tuning artık vw servisleri yapıyor.ben bizzat vw servisinde listeyi inceledim.1150euro+kdv fiyat.ama bence en önemli özelliği garantiyi bozmuyor.aracın ecusunu söküp abt nin türkiye distribitörü olan istanbuldaki penta otomotive gönderiyor servis.onlarda ecuyu yeniden programlayıp servis gönderiyorlar.sonuçta doğuş bu konuda çok direnmişti ama benim öğrendiğim vw yapacaksın demiş yapmak zorunda kalmışlar.çünkü almanya da bu işi vw nin kendi yan firması olan abt yapıyor araca zararı olsa buna vw kesinlikle izin vermez.zaten abt chipleri piyasadaki chip tuningciler kadar güç vermiyor.yani duracakları sınırı vw belirlemiş zaten.ben yaptıracam kendi aracıma ancak benim araca henüz başlamamış chip.benim araç 2008 1.8 TSI highline manuel vites.abt ile görüştüm almanyada tüv onayı diye bişey varmış onu bekliyorlarmış.o çıkınca başlıycaz dediler. 210 hp ve 310 nm tork 239 km/h son sürat vaad ediyorlar.bakacaz artık
    bu arada dün arkadaştaki 2.0 tdi 170 hp ile biraz kapıştık 1.8 tsi özellikle maximum hız olmak üzere daha iyi performans veriyor.ama tabiki fark küçük.


    160hp bile uçuruyo Passatı 210 olursa ne olur acaba
  • @mulligun

    Maalesef o aralıklar bizi baya bir aşıyor.Bizim sınırımız 60 ama o bile fazla gelebiliyor.

    Kısmet olursa araba alınırken ben passat diye bastıracağım.Ama passat alırken kesinlikle exclusive ve 3 donanım(elektrikli sürücü koltuğu ve yan aynalar paketi,açılır kapanır tavan,bi xenon farlar) istediğim için 2009 modeli için vw sitesine göre hesaplarsak 65 bin ytl'ye kadar uçuyor.Tamam passat çok güzel tamam tsi bir şaheser tamam diğer özellikler çok iyi ama 60 bin bile bize fazla derken bu fiyatta araba hayal oluyor.Ama kısmetse babamla vw bayisine gidince daha ayrıntılı soracağım.Biz araba alınca en az 10 sene bineceğimiz için aldık mı hem tam donanımlı,tasarruflu güzel ama hem de bütçeyi zorlamadan araba almak istiyoruz.

    Asıl kafama takılan soru şu:2009 model passatlarda acaba kampanya ya da indirim olacak mı?Olacaksa tahmini ne zaman olur?Olacaksa ne kadarlık bir indirim olur?
  • Sevgili Ne Özgür,

    Karışmak İçin olmayayım ama... 60.000 YTL'ye 1.4 TSI 122 HP 7-DSG Sedan veya Variant PASSAT mı düşünüyorsunuz yoksa düşünmüyorsunuz mu? Yani 1.8 TSI veya 2.0 TDI yönünde mi gitmeniz gerekiyor. Okuduğum kadarı ile ihtiyaçlarınıza 1.4 TSI 122 HP 7-DSG Comfortline araç ihtiyaçlarınızı her yönü ile giderecektir. Özel olarak sormak veya öğrenmek istediğiniz bir husus varsa lütfen bildirin.

    Saygılarımla,

    Taner Göde
  • PASSAT CC

    Yeni Şoförüne Teslimattan 5 Dakika Önce (bu araç 2 ay gecikmeyle teslim edildi, sebebi Emden'deki Dolu Felaketi)

    2.0 TDI CR 140 HP 6-DSG DPF RNS 510 NAVI KESSY AUTO PARK PILOT ve daha neler neler... aaah ah ÖTV!!!

     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
  • Şimdi şöyle Taner abi:Bizim alacağımız araba azami 1.6 motor olacak vergilerden dolayı.Ayrıca gene azami olarak 60 bin ytl olacak ki o kadar bile zor olabilir.Variant düşünmüyoruz çünkü ben 22 yaşındayım ve aile olarak 3 kişiyiz(annem,babam,ben)Bu yüzden kesinlikle sedan düşünüyoruz.Ayrıca düz vites düşünüyoruz.Tamam otomatik vites rahatlık,dsg süper bir seçim demek ama gene de düz vites olacak.Diğer mesajımda dediğim gibi konfor ve donanım benim için olmazsa olmaz.Mesela benim donanım isteklerimi karşılayan passat modelinde;1.4 TSI exclusive versiyonu.Diğer markalarda business paket+premium paket+elektrikli açalır tavanlı 1.5 laguna,peugeot 407 1.6 premium edition.Görüldüğü gibi diğer arabalar bol donanımlı fakat hepsi 60 bin ytl sınırının altında.Bayadır passat hakkında bilgi topladım ve şu anda gönlümde passat var.O yüzden yılbaşına doğru indirim olması durumunda exclusive ve diğer mesajımda belirttiğim 3 donanımla birlikte almak için babamı ikna edebilirim.Ama eminim ki 60 bin aşılırsa kesinlikle reddedecektir.Keşke 2008 modeli gibi baz exclusive 54 bin ytl'ye düşse.Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeOzguR -- 4 Eylül 2008; 1:02:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gardianus

    Evet arkadaşlar rakkamlar böyle:
    12 yöne ayarlanabilen elektrikli ön koltuklar,hafızalı sürücü koltuğu,elektrikli katlanabilir yan aynalar 1.300
    Sürüşe duyarlı Bi-xenon farlar ve ön far yıkama 1.800
    toplam 3.100
    %37 ÖTV 1.147
    toplam 4.247
    %18 KDV 764
    TOPLAM 5.011
    Passat 1.4 TSI 122 hp Exclusive - metalik renk 54.000
    TOPLAM 59.011 beklentim..

    Banada bu rakkam fazla geldi deyince,
    Bayi ayrıca alternatif olarak aşağıdaki rakkamları da verdiler:

    Passat 1.4 TSI 122 hp Exclusive - metalik renk 2009 model 54.000 (2 yıldır benden bıktılarda :) )
    Passat 2.0 TDI 140 hp Comfortline - metalik renk 2008 model 66.300
    Passat 2.0 TDI 140 hp DSG Comfortline - metalik renk 2008 model 71.000
    Passat 2.0 TDI 140 hp Exclusive - metalik renk 2008 model 72.600

    Evet arkadasların dediği gibi audi a4 ilede cok ilgilendim.. 2009 model A4 1.8 TFSI metalik renk ve aynı donanım paketleri ile anahtar teslim;
    indirimleri ile birlikte 49.500 € denildi .. oda yaklaşık 86.000-87.000 YTL (döviz bu günlerde cok değişken)
    Ancak yasadığım şehirde yetkili servis olmaması,
    yere passattan daha yakın olması (Türkiye yollarını unutmayalım)
    içinin passata göre daha az hacimi olması (eşimin kafası tavana deyer gibiydi)
    dolayı a4 de pek ısınamadım.
    Arka kapıların kalitesiz menteşeleri çok dikkatimi çekti...
    Kapı bana teneke imajını uyandırdı bir anda...

    Ayrıca audi alacak bir insanın fazla parası olmalı, ikinci elinide zenginler almaz (adam gider sıfırını alır)
    ve fazla değer kaybedeceğini düşünüyorum..






    hangi bayii ile görüştünüz acaba bilgi verirmisiniz ya da pm atarmısınız lütfen.
  • Arkadaşlar,

    Eniştem de sıfır ve 2. el otomobil ticareti yapan büyük bir şirkette çalışıyor. Eline Doğuş Otomotiv çıkışlı, distribütör garantili, showroom sıfatından farksız 3 adet SIFIR PASSAT 2.0 TDI 140 HP COMFORTLINE geçecek. Pazartesi netlik kazanacak ve ilgilenen varsa irtibat bilgilerini verebilirim.

    Taner Göde

    Not: Başka VW otomotiller de var, 2008 model 170'lik JETTA 1.4 TSI gibi (siyah ve gümüş renkleri mevut)...
  • TANER ABİ 140 ve 170 lik tsı motor jettalarda kalkıyrmuş böyle bi durum söz konusumu yaa

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Arkadaşlar,

    Eniştem de sıfır ve 2. el otomobil ticareti yapan büyük bir şirkette çalışıyor. Eline Doğuş Otomotiv çıkışlı, distribütör garantili, showroom sıfatından farksız 3 adet SIFIR PASSAT 2.0 TDI 140 HP COMFORTLINE geçecek. Pazartesi netlik kazanacak ve ilgilenen varsa irtibat bilgilerini verebilirim.

    Taner Göde

    Not: Başka VW otomotiller de var, 2008 model 170'lik JETTA 1.4 TSI gibi (siyah ve gümüş renkleri mevut)...
  • dostum bunu nerde gördünüz 160ık sadece turbo ile besendigini biliyorum ama çift şarjı olması ilginç...kafayı yecem yaa bu nedir yaaa
    quote:

    Orjinalden alıntı: ogüst

    slm,jettalarda 140-170 ps motorlar kalkmış ve tsı 1.4 160 ps var artık -yanlış görmediysem çift şarjlı motor(passattaki değil)konmuş.niye acaba ilginç...

  • quote:

    Orjinalden alıntı: alonsoxx89

    TANER ABİ 140 ve 170 lik tsı motor jettalarda kalkıyrmuş böyle bi durum söz konusumu yaa

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Arkadaşlar,

    Eniştem de sıfır ve 2. el otomobil ticareti yapan büyük bir şirkette çalışıyor. Eline Doğuş Otomotiv çıkışlı, distribütör garantili, showroom sıfatından farksız 3 adet SIFIR PASSAT 2.0 TDI 140 HP COMFORTLINE geçecek. Pazartesi netlik kazanacak ve ilgilenen varsa irtibat bilgilerini verebilirim.

    Taner Göde

    Not: Başka VW otomotiller de var, 2008 model 170'lik JETTA 1.4 TSI gibi (siyah ve gümüş renkleri mevut)...




    170'lik kalkti 160 oldu diye biliyorum.
  • Dostlarım,

    EVet, VW'nin motor geliştirme politikası nedeni ile 1.4 TSI TwinCharger 140 HP ve 170 HP kalkıyor, 160 HP oluyor. Daha fazla güç isteyen 2.0 TSI 200 HP alacak, daha az güç isteyen de 1.4 TSI 122 HP alacak. Tabi adamlar bizim ÖTV'mize takmıyor. ÖTV'nin ne olduğunu bilmiyor. Benim Almancaya çevirdiğim ÖTV (Özel Tüketim Vergisi = Sonderverbrauchsteuer) Alman dilinde yer etti. He he.

    2008 model olarak 1.4 TSI 170 HP motorlar mevcut.

    Selamlar,

    Taner Göde

    http://www.google.de/search?hl=de&q=Sonderverbrauchsteuer&meta=
  • Sevgili Gardianus,
    Özelden kapsamlı bir cevap yazmıştım ancak yazdıklarım boşa gitti diyebilirm :( cünkü galiba karşı taraftan cevap alımını kapamışsın o yuzden sana iletilemedi mesajım. Neyse kısaca şöyle diyim bizim de 100hplik astramız vardı ve 1.8tsi ile yakın sarfiyatı vardı ama biraz daha azdı tabi. Onunla bir depo ile 490-500km anca yapıyodu babam(45lt) passatla da 640-700 arası yapıyo(70lt) ama cok değişken yani basarsanız yakıyo basmazsanız da gerçekten az yakıyo böyle güçlü bir motora göre. Dün babam sabiha gokceçne gitti maslaktan sadece 90km/h hızla ve az da olsa sehir içi trafigiyle karısık 5.5 lt civarı yakmış ortalama 100km'de. Tahminimce 1.8 tsi passat 1.6 vectra ile aynı yakıtı tüketir veya az da olsa fazla tuketebilir. Ama ardaki performans farkını görünce şaşakalırısınz eger siz de bizim gibi 100hp'den direk 160'a geçecekseniz :)
    İnşallah yardırmcı olabilmişimdir biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 4 Eylül 2008; 10:47:16 >
  • taner abi benim çevirimi yapmadın ama.

    dalgınlığa geldi sanırım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Dostlarım,

    EVet, VW'nin motor geliştirme politikası nedeni ile 1.4 TSI TwinCharger 140 HP ve 170 HP kalkıyor, 160 HP oluyor. Daha fazla güç isteyen 2.0 TSI 200 HP alacak, daha az güç isteyen de 1.4 TSI 122 HP alacak. Tabi adamlar bizim ÖTV'mize takmıyor. ÖTV'nin ne olduğunu bilmiyor. Benim Almancaya çevirdiğim ÖTV (Özel Tüketim Vergisi = Sonderverbrauchsteuer) Alman dilinde yer etti. He he.

    2008 model olarak 1.4 TSI 170 HP motorlar mevcut.

    Selamlar,

    Taner Göde

    http://www.google.de/search?hl=de&q=Sonderverbrauchsteuer&meta=
  • sayın kaya5789
    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.. bende seninle aynı fikirdeyim..
    "Tahminimce 1.8 tsi passat 1.6 vectra ile aynı yakıtı tüketir veya az da olsa fazla tuketebilir. Ama ardaki performans farkını görünce şaşakalırısınz eger siz de bizim gibi 100hp'den direk 160'a geçecekseniz"
    bende doğru düşündüğüm kanaatini uyandırdınız..
    Ayrıca profile baktım özel mesaj alımı açıktı.. yine üzüldüm...
    saygılarımla...
  • sayın, hexa
    1-2 gün içinde kesin fiyat bilgilerini bayi bana bildircek, o zaman sana hepsini gönderirim. saygılarımla..
  • anladım abi benim bu dünyada hiç şansım tutmadı neye niyetlensem prblem çıkıyor.peki bu 160 tsı yine 1.4 mü ha bide turbo ve kompresör varmı.yoksa sadece turbo beslemelimi??
    quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Dostlarım,

    EVet, VW'nin motor geliştirme politikası nedeni ile 1.4 TSI TwinCharger 140 HP ve 170 HP kalkıyor, 160 HP oluyor. Daha fazla güç isteyen 2.0 TSI 200 HP alacak, daha az güç isteyen de 1.4 TSI 122 HP alacak. Tabi adamlar bizim ÖTV'mize takmıyor. ÖTV'nin ne olduğunu bilmiyor. Benim Almancaya çevirdiğim ÖTV (Özel Tüketim Vergisi = Sonderverbrauchsteuer) Alman dilinde yer etti. He he.

    2008 model olarak 1.4 TSI 170 HP motorlar mevcut.

    Selamlar,

    Taner Göde

    http://www.google.de/search?hl=de&q=Sonderverbrauchsteuer&meta=
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.