Şimdi Ara

VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
43.727
Cevap
132
Favori
4.505.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • passat 2.0 TDI ve 1.4 TSI kullanıcısı olarak şunu söylüyüm.2.0 TDI AZ YAKIYOR.bence size daha uygun performanslı kullanımda bile sapıtmıyor.ama 1.4 tsi basınca yakar.üstelik senin dediğin süratlerde sağlam yakar.birde şu var E39 5 serisinden sonra passat biraz yavan kalabilir benden uyarması
    quote:

    Orjinalden alıntı: onrakmn

    Merhaba Arkadaşlar
    Passat alma fikri kafamda belirdiğinden beri konuyu baştan aşağıya okuyorum yaklaşık iki haftadır 120 sayfada yaptığınız bilgilendirmeler sayesinde arabayı sahip olmadan gerçekten çok iyi tanıdım, bunun için de hepinize teşekkür ediyorum.

    Şu anda 98 model BMW 520 kullanmaktayım ve de günde yaklaşık 150km yol yapıyorum evim ile işimin uzak olmasından ötürü. Arabamla aramda büyük bir aşk olmasına rağmen, kendisinin 10 yaşına girmesinden, 260.000 km'ye gelmiş olmasından ve de benzinin litresinin 3.50küsür olduğu yerde otobanda 10lt/100km yakıt tüketiminden ötürü artık kendisiyle vedalaşma zamanının gelmiş olduğunu düşünüyorum.
    Passat sınıfındaki tüm arabaları inceledim, Laguna, 407, C5 vs. vs. ve de kendi arabama en yakın arabanın Passat olduğuna karar verdim.

    Fakat burada da iki alternatif çıktı karşıma bütçeme uygun olaraktan. 55000-60000ytl arasında bir araç almayı düşünüyorum ve de bu fiyat bandında da, 2006 model 2.0 Comfortline DSG ve de sıfır 1.4 TSI DSG düşüyor. Şimdiye kadar okuduklarıma göre 2.0 TDI daha mantıklı gelmeye başladı bana. Sanırsam 1.4 TSI'ın kataloglarında verilen 4-5lt/100km'ler normal kullanımda pek de elde edilebilir rakamlar değil, şehiriçi ortalamaları 8tl civarlarında geziniyor okuduklarıma göre bunun yanında 2.0TDI'da 6.5lt/100km daha kolay elde edilebilir gibi duruyor benim kullanım şartlarımda (çok da yavaş kullanmıyorum, otobanda 150-160 km/h civarları). Sizin görüşleriniz neler olur bu seçimle ilgili.

    Ha bir de 2 sene sonra da satacağım, alacağım passat'ı. Sıfır alıp daha fazla para kaybetmek de pek istemiyorum, bu da başka bir sınırlayıcı faktör. Passat'ı, A6'ya çıkan merdivende ara basamak olarak düşünüyorum şu an.

    Bir de bu aracın yüksek hızlardaki oturaklılığı ve kararlılığı nasıl? Şu anki arabamda çok alıştım 170-180le ıslık çalarak sakin sakin gidebilmeye, bunda durum nasıl??

    Şimdiden teşekkürler...
    Onur Akman

    PS: Sürat felakettir, hız kurallarına uyalım, uymayanlara uymayalım :)
  • Sayın Onur Akman,

    Bir VW PASSAT 1.4 TSI 122 HP COMFORTLINE 6-SPEED kullanıcısı olarak (çok) yüksek hız, (çok) yüksek kilometre ve (çok) düşük yakıt tüketimi arıyorsanız sayın Diskriminant'ın da dediği gibi 2.0 TDI 140 HP DSG veya 2.0 TDI 170 HP DSG satın almanızda fayda var. Az kilometre ve orta hız kartlarını oynamak zorunda olan ben ve durumunda olan kişilere VW yine de kapıları kapatmamış, 1.4 TSI 122 HP gibi bir motor ve şimdi de 7-DSG vites kutusu ile beklentilerimize fazlası ile cevap vermiştir.

    VOLKSWAGEN PASSAT artık "müteahhit arabası" olmaktan çıkmış, bilinçli, akıllı ve doğru hareket eden sürücülerin tercihi haline gelmiştir. Diyebilirim ki VOLKSWAGEN PASSAT "ortalığı silip süpürmüştür". Her ne kadar bunda VW icadı 1.6 FSI 115 HP ve 2.0 TDI 140 HP motorlarının yaratıcı rolü olmuş olsa da kanaatimce 1.4 TSI 122 HP motorla araçlarımız hakettiği ilgiyi daha da fazla görür olmuştur.

    Bu vesile ile VOLKSWAGEN'in neden bu kadar değişik konfigürasyonda motor geliştirdiği konusunda değerli dostlara tekrar bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi VOLKSWAGEN PASSAT kullanıcısı kadar değişik tipi olan bir otomobil. 1.6 102 HP ile 3.6 300 HP arasında benzinli ve dizel olmak üzere şimdiye kadar geliştiriken ve kullanılan, bir kısmı ülkemize gelen, bir kısmı anavatanı Almanya'da bile satılmayan, bir kısmından dünyanın haberi bile olmadığı motorları şunlar:

    - 1.6 -8V I4 SOHC 102 HP
    - 1.6 16V I4 DOHC 115 HP FSI
    - 1.4 16V I4 DOHC 122 HP TSI
    - 1.8 16V I4 DOHC 160 HP TSI
    - 1.9 -8V I4 SOHC 105 HP TDI
    - 2.0 16V I4 DOHC 150 HP FSI
    - 2.0 16V I4 DOHC 200 HP TSI/T-FSI
    - 2.0 16V I4 DOHC 140 HP TDI PD-CR
    - 2.0 16V I4 DOHC 170 HP TDI PD-CR
    - 3.2 24V V6 TWIN-DOHC 250 HP FSI
    - 3.6 24V V6 TWIN-DOHC 280 HP FSI
    - 3.6 24V V6 TWIN-DOHC 300 HP FSI

    Bu motorları Trendline-Comfortline-Sportline-Highline-Exclusive-Bluemotion-Individual-R-Line ve R36 donanım paketleri, SEDAN veya VARIANT kasa, 6-SPEED, 6-TIPTRONIC, 6-DSG, 7-DSG vites kutuları ve Önden Çekiş veya 4MOTION çekiş sistemi ile birleştirmek mümkün olduğundan yukarıda da dediğim gibi VOLKSWAGEN PASSAT kullanıcısı kadar çok değişik otomobil çıkıyor karşımıza.

    Bu nedenle "hangisini alayım?" sorusundan daha çok "hangisine ihtiyacım var?" sorunsunu sormakta fayda var diye düşünüyorum. Mesela gönlümde yatan ailenin en güzel kızı olan 3.2 FSI V6 6-DSG 4MOTION HIGHLINE BI-XENON SUNROOF DYNAUDIO ama Devlet Baba ve Ferit Baba kıskanıp izin vermediklerinden ailenin küçük kızı olan 1.4 TSI I4 6-SPEED COMFORTLINE ile evlendirildim. Pişman mıyım? Hayır, asla. Nasıl olsa baldızı ara sıra görüyoruz.

    2.0 TDI 140 HP 6-DSG VOLKSWAGEN PASSAT'ınız hayırlı olsun. Beklentilerinizi fazlası ile karşılayacaktır.

    WHITE FLASH
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
    SILVER SHADOW
    2008 VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI 122 HP


     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 12 Temmuz 2008; 18:22:37 >
  • sayın taner gode 1.4 TSI 2.0 TDI dan daha yüksek süratlere çıkıyor.her ne kadar birinin fabrika verisi 203 km/h birininki 209 km/h olsa bile!
    ben daha bendeki ve çevremdeki 2.0 tdi ların 209 yaptığını görmedim.fabrika verisi bence gerçeği yansıtmıyor.200km ye kadar araç soluksuz hızlanıyor ama orda takılıyor.çok garip bir durum.
    sırf bu yüzden aracı satışa çıkardım.1.8 TSI exclusive sunrooflu aradım ama stoklarda yok olsa alıcaktım.
    saygılar
  • Değerli arkadaşlarım.

    VOLKSWAGEN PASSAT 3C araçlarınızda iç donanım değişikliği yapmak istiyorsanız aşağıdaki Almanca linkte inanılmaz ayrıntılı bilgiler var. Herşey var, yok yok hem de resimli. Buraya iktibas hakkı nedeni ile kopyalayamıyorum ama lütfen resimlere en azından bakınız.

    http://www.daniundalex.de/cms/166235743.htm

    Parkscheinhalter
    Sonnenschutzrollos hinten
    Premium Freisprecheinrichtung
    Ascher hinten
    Dekorblenden austauschen
    Elektrisch anklappbare Aussenspiel + Umfeldbeleuchtung
    Türeinstiegsleuchten vorn
    Türeinstiegsleuchten hinten (in Bearbeitung)
    Fussraumbeleuchtung vorn
    Fussraumbeleuchtung hinten (in Bearbeitung) s.u.
    Dachreling austauschen
    Zentralverriegelungschalter Beifahrerseite
    Handschuhfachgriff vom EOS
    Aufrüstung DWA zur DWA+
    Pedalkappen, Gasfusshebel und Fussablage in R-Line
    Soundsystem (Dynaudio) (in Bearbeitung)
    elekt. 12-Wege Sitze (in Bearbeitung)
    Standheizung mit Funkfernbedienung (in Bearbeitung)
    Passat CC Teile (Lichtschalter, Fensterheberschalter & Spiegelverstellschalter)
    Griff Motorhaubenentriegelung ausbauen
    Schalter um die MIttelkonsole
  • quote:

    sayın taner gode 1.4 TSI 2.0 TDI dan daha yüksek süratlere çıkıyor.her ne kadar birinin fabrika verisi 203 km/h birininki 209 km/h olsa bile!
    ben daha bendeki ve çevremdeki 2.0 tdi ların 209 yaptığını görmedim.fabrika verisi bence gerçeği yansıtmıyor.200km ye kadar araç soluksuz hızlanıyor ama orda takılıyor.çok garip bir durum.
    sırf bu yüzden aracı satışa çıkardım.1.8 TSI exclusive sunrooflu aradım ama stoklarda yok olsa alıcaktım.
    saygılar


    bizde dediğiniz aracın aynısının sunroofsuzu var ve cok memnunuz ama basarsanız eger hiç affeteden benzini yakıyo. ben sehir içi hep dusuk vites yuksek devirde surdugumde 13lt ortalama civarında oluyo yol bilgisayarı ama basmassanız da uzun yolda bunu 5,5-6lara kadar düşürebiliyosunuz. bu arada bir nefeste 3,0 tdı !! motorlu bir jipin otobanda sol seritte 215km/h semalarında seyrederken bana yol verdigini de bizzat biliyorum
  • Satma, chiplet 250 görüyor 140'Lık 2.0 tdi(dün gece ikitelli tem'in orda)....


    quote:

    Orjinalden alıntı: diskriminant

    sayın taner gode 1.4 TSI 2.0 TDI dan daha yüksek süratlere çıkıyor.her ne kadar birinin fabrika verisi 203 km/h birininki 209 km/h olsa bile!
    ben daha bendeki ve çevremdeki 2.0 tdi ların 209 yaptığını görmedim.fabrika verisi bence gerçeği yansıtmıyor.200km ye kadar araç soluksuz hızlanıyor ama orda takılıyor.çok garip bir durum.
    sırf bu yüzden aracı satışa çıkardım.1.8 TSI exclusive sunrooflu aradım ama stoklarda yok olsa alıcaktım.
    saygılar
  • arkadaşlar annemin cenazesini dün cuma namazını müteakip kaldırdık.

    forum sayfalarına yazı yazan herkese, özellikle taner abiye, murad abiye, meke ye, alphadog a ve dr. oğuzhana bizzat beni arayarak ve mesaj atarak yanımda olduklarını hissettirdikleri için çok çok teşekkür ederim.


    geride kalanlar için annelerinize sahip çıkın arkadaşlar yaşarken ne kadar önemli olduğunu bazen unutabiliyoruz.
  • Hoşgeldin Hüseyin kardeşim.

    Daima yanındayız. Ailelerimiz her zaman birinci planda ve herşeyden önce gelir, araçlarımız hakkında ne kadar çok yazı yazsak da. Babamı tekrar öpmek ve anneme tekrar sarılmak için herşeyimi veririm... Hak vaki olunca uymaktan başka çare yok. Geliyoruz, yaşıyoruz, çocuklarımız oluyor, onlar için çabalıyoruz, ve gidiyoruz. Kural bu, ve bence doğrusu da bu. Yaş ilerledikçe bu düzen daha iyi anlaşılıyor...

    Sevgilerimle değerli kardeşim, kendine ve ailene iyi bak.

    Taner Göde

    Not: Sevgili dostlarım: "Click" adında bir film var, DVD'cide bulabilirsiniz. Bence izleyin. Aile hakkında çok ama çok değerli mesajlar veriyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ycg61

    DENEME
     VW Passat sahipleri ve sevenler kulübü

    Çamlıca tepesinden İSTANBUL..
    çok seviyorum bu kenti..şehrinizin kıymetini bilin!


    Bundan 15 sene evvel Çamlıca tepesine gitmek zevkti benim için. Şu anda anlatmak istemediğim sebeplerden ötürü eziyet oldu. Evimede uzak bir yer değil.
    İstanbul gerçekten çok ama çok güzel bir şehir. İnsan buradan gidince çok özlüyor. Ama gel gelelim çok kalabalık. Rusyada çalışıp geri döndüğümde alışamadım uzun zaman. İnsanlar üstüme üstüme geliyor gibi oldu. Trafiği rezalet. Geçen gün iş için Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçecektim. Arabayla geçmiyim dedim. Üsküdara bıraktım arabayı. Motorla geçtim püfür püfür boğaz havasını alarak. Dönüş saatim tam iş çıkış saatine denk geldi. Metro çalışmasıda var Üsküdarda. Yol bilgisayarına baktım. 800 metre mesafeyi 55 dakikada kat ettim.
    Allah bir yakada oturup diğer yakada çalışanlara sabır versin. Çok zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 12 Temmuz 2008; 14:18:50 >
  • Hüseyin tekrar başın sağolsun.
    Her canlı bir gün ölümü tadacak. Doğa kanunu bu.
    Mühim olan iyi anılmak, bu dünyada bir şeyler bırakabilmek ve en önemlisi çok fazla acı çekmeden gitmek.
    Allah bana babam gibi ölümü nasip etsin. En büyük dileğim.
  • fabrikada takılan lastikler ile ilgili soru sormuştum ... bilen varmı ?


    quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    sevgili meke abi,

    benimki fabrika çıkışı 'W' reytingli Pirelli P7 ile geldi... gayette memnumum her açıdan

    bu doğrultuda bir sorum olacak ... fabrikada hangi kritere göre lastik takıyorlar ?? bazılarda bridgestone var bende Pirelli var vs vs
    kim neye göre karar veriyor acaba ?? bilen varmı ??


    quote:

    Orjinalden alıntı: meke


    quote:

    Orjinalden alıntı: LİTEON

    Arkadaşlar bizim passat'larımıza en sessiz,en çok yolu tutan vede en konforlu lastik hangisi olur?



    Ben Honda için P6000 kullanmıştım, performansı süperdi. Sonra P6 aldım o da çok sessizdi, P7 hayal bile edemiyorum.

    Şu an Michelin Primacy HP var bende, eskidiği zaman P7 alacağım


  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    fabrikada takılan lastikler ile ilgili soru sormuştum ... bilen varmı ?



    Özel sipariş edersen istediğin lastikle geliyor araba.
    Fabrikada o anda stokta hangisi fazla ise onu takıyorlar herhalde.
    Ben pirelli pzero nero istedim ve 87 gün bekledikten sonra istediğim lastikle geldi araba.
  • Muradovskiy dostum,

    teşekkür ederim bilgi için

    bende özel siparil verip 2,5 ay beklemiştim ama sipariş esnasında lastikler ile ilgili seçenek sunmamıştılar

    quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy


    quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    fabrikada takılan lastikler ile ilgili soru sormuştum ... bilen varmı ?



    Özel sipariş edersen istediğin lastikle geliyor araba.
    Fabrikada o anda stokta hangisi fazla ise onu takıyorlar herhalde.
    Ben pirelli pzero nero istedim ve 87 gün bekledikten sonra istediğim lastikle geldi araba.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    Muradovskiy dostum,

    teşekkür ederim bilgi için

    bende özel siparil verip 2,5 ay beklemiştim ama sipariş esnasında lastikler ile ilgili seçenek sunmamıştılar



    Benim istediğim kırmızı rengi GT lerde getirmedikleri için özel sipariş vermek zorunda kaldım.
    Özel sipariş vermişken lastiklerini pirelli, koltuk desenlerinide kırmızı antrasit istedim.
    Bütün istediklerim geldi. Sadece gazoz açacağımı transportta çalmışlar. Onuda söke söke aldım sonradan.
    Allah hiç bir satıcıya benim gibi kıl bir müşteri vermesin. Çok zor adamım.
  • Sevgili Murad,

    Gazoz Açacağını biraz daha açar mısın? Hatta resmini koyarsan da sevnirim. Nedir, nasıldır, VW amblemli bir şey mi? İlginç doğrusu. Not: Zor olmak iyidir.

    T.G.

  • bende satıcıların kabusu sayırlım ama TR'de bilgisiz veya beceriksiz satıcı oranı maalesef çok yüksek

    bu arada Tornado Red pitbull'unun resimlerini ekledinmi bilmiyorum ama ben görmedim

    quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy
    quote:

    Orjinalden alıntı: Alphadog

    Muradovskiy dostum,

    teşekkür ederim bilgi için

    bende özel siparil verip 2,5 ay beklemiştim ama sipariş esnasında lastikler ile ilgili seçenek sunmamıştılar



    Benim istediğim kırmızı rengi GT lerde getirmedikleri için özel sipariş vermek zorunda kaldım.
    Özel sipariş vermişken lastiklerini pirelli, koltuk desenlerinide kırmızı antrasit istedim.
    Bütün istediklerim geldi. Sadece gazoz açacağımı transportta çalmışlar. Onuda söke söke aldım sonradan.
    Allah hiç bir satıcıya benim gibi kıl bir müşteri vermesin. Çok zor adamım.


  • Muradovskiy,

    dediklerini katılıyorum

    bende 22-23 yurtdışında yaşadım ... 5 seneden beri döndüm ve halen bazı durumlarda 'culture shock' yaşıyorum ... sonuç sabır nedir öğrendim ama

    quote:

    Orjinalden alıntı: Muradovskiy

    Bundan 15 sene evvel Çamlıca tepesine gitmek zevkti benim için. Şu anda anlatmak istemediğim sebeplerden ötürü eziyet oldu. Evimede uzak bir yer değil.
    İstanbul gerçekten çok ama çok güzel bir şehir. İnsan buradan gidince çok özlüyor. Ama gel gelelim çok kalabalık. Rusyada çalışıp geri döndüğümde alışamadım uzun zaman. İnsanlar üstüme üstüme geliyor gibi oldu. Trafiği rezalet. Geçen gün iş için Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçecektim. Arabayla geçmiyim dedim. Üsküdara bıraktım arabayı. Motorla geçtim püfür püfür boğaz havasını alarak. Dönüş saatim tam iş çıkış saatine denk geldi. Metro çalışmasıda var Üsküdarda. Yol bilgisayarına baktım. 800 metre mesafeyi 55 dakikada kat ettim.
    Allah bir yakada oturup diğer yakada çalışanlara sabır versin. Çok zor.
  • valla chipletmeyi düşündüm ama araçta bir sorunmu var onu çözemedim.servis normal diyor.birşeyi yok.ama araç 195-200 de kalıyor.eğerki bir arızası varsa chipletmeninde faydasını tam olarak göremeyeceğim
    quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd

    Satma, chiplet 250 görüyor 140'Lık 2.0 tdi(dün gece ikitelli tem'in orda)....


    quote:

    Orjinalden alıntı: diskriminant

    sayın taner gode 1.4 TSI 2.0 TDI dan daha yüksek süratlere çıkıyor.her ne kadar birinin fabrika verisi 203 km/h birininki 209 km/h olsa bile!
    ben daha bendeki ve çevremdeki 2.0 tdi ların 209 yaptığını görmedim.fabrika verisi bence gerçeği yansıtmıyor.200km ye kadar araç soluksuz hızlanıyor ama orda takılıyor.çok garip bir durum.
    sırf bu yüzden aracı satışa çıkardım.1.8 TSI exclusive sunrooflu aradım ama stoklarda yok olsa alıcaktım.
    saygılar


  • quote:

    Orjinalden alıntı: tanergode

    Sevgili Murad,

    Gazoz Açacağını biraz daha açar mısın? Hatta resmini koyarsan da sevnirim. Nedir, nasıldır, VW amblemli bir şey mi? İlginç doğrusu. Not: Zor olmak iyidir.

    T.G.


    Taner
    Bir ara çeker koyarım. Esasında TSI bölümünde Strep in koyduğu fotolar vardı bayağı bu gazoz açacağı ile ilgili.
    Üzerinde VW amblemi olan bir açacak. Esasında gerçek fonksiyonu başka. Orta konsola konulacak şişe veya kutu kola gibi içecekleri sıkıştırmak amaçlı kullanılıyor. Bakma benim arabada su dışında bir içeceğin içilmesi ve her türlü yiyeceğin yenmesi yasaktır. Ama olsun. Eksik olmasına dayanamadım.
    Benim araba ile ilgili yazıp arabada sakladığım bir 34MRD67 ile yolculuk yapma talimatı vardır. Askerdeki talimatlardan beterdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 12 Temmuz 2008; 15:30:38 >
  • benim 2,0 TDI'da 200-205km'de tıkanıyor... ama sorun olduğunu sanmıyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: diskriminant

    valla chipletmeyi düşündüm ama araçta bir sorunmu var onu çözemedim.servis normal diyor.birşeyi yok.ama araç 195-200 de kalıyor.eğerki bir arızası varsa chipletmeninde faydasını tam olarak göremeyeceğim
    quote:

    Orjinalden alıntı: lloyd

    Satma, chiplet 250 görüyor 140'Lık 2.0 tdi(dün gece ikitelli tem'in orda)....


    quote:

    Orjinalden alıntı: diskriminant

    sayın taner gode 1.4 TSI 2.0 TDI dan daha yüksek süratlere çıkıyor.her ne kadar birinin fabrika verisi 203 km/h birininki 209 km/h olsa bile!
    ben daha bendeki ve çevremdeki 2.0 tdi ların 209 yaptığını görmedim.fabrika verisi bence gerçeği yansıtmıyor.200km ye kadar araç soluksuz hızlanıyor ama orda takılıyor.çok garip bir durum.
    sırf bu yüzden aracı satışa çıkardım.1.8 TSI exclusive sunrooflu aradım ama stoklarda yok olsa alıcaktım.
    saygılar







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphadog -- 12 Temmuz 2008; 15:38:11 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.