Şimdi Ara

Vw Passat-Cinturato P7 Lastik- Yol gürültüsü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün bir yakınımızın Passatını kullanmam gerekti bir süre. Şehir içinden çıkıp hızı biraz arttırınca beklemediğim şiddette yol gürültüsü almaya başladı. Normalde mercedes e serisi ya da bmw 5 serisi kullanmıyorum genelde b-c segmentinde araçlar kullandım ama hızım 80 km olmasına rağmen gürültü gerçekten rahatsız etti. Lastikleri cinturato p7 17 inç. Bu ölçüde bu lastiği kullananlar da benzer şikayetler var mı? Acaba lastiklerden dolayı mı bu gürültü yoksa yalıtım da bir hata mı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agaçe -- 17 Ocak 2018; 11:46:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Eski lastiklerim Cin. P7 idi. Sonrasında ise Michelin Primacy e geçiş yaptım arada bariz bir fark var her anlamda. P7 sert bir lastik.
  • passatlar yalıtım olarak çok iyi değil. Eski kasalar daha da kötüydü. Golf bile daha sessiz passattan.
  • P7 run flat kullanıyorum. Beni rahatsız etmiyor açıkcası. Memnunumda, yeni lastik alırken aynısından alırım büyük ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Superb tdi kullanıyorum. Yazlık lastikler Pirelli P7 (71 db değeri var), gürültü kaynağı bir lastik, çok rahatsız edici. Yolda gidişi vs diğer özellikler fena değil ama.

    Sırf lastik sesinin rahatsız etmesinden dolayı, tekerlek yuvalarına izolasyon kimyasalı sıktırdım (pütür deniyor galiba). Lastik sesini hiç izole etmedi, belki bozuk yoldaki taş sıçramaları veya başka konuları biraz olumlu yönde etkilemiş olabilir ama zaten lastik sesi hariç şikayetçi değildim, araç izolasyonu fena değil.
    Pirellinin yuvarlanma gürültüsü bazen rüzgar sesiyle de karıştırılıyor, sessiz lastiğe geçince aradaki fark çok rahat anlaşılıyor.

    Kış lastiklerim ise Nokian WR D4 (69 db), kesinlikle Pirelliden bariz derecede sessiz. Bu lastikten de çok çok az bir ses gelmesine rağmen hiç rahatsız edici değil. Lastik sesli mi değil mi diye düşünmüyorsun, kulaklar dizel motorun sesine odaklanıyor.

    Kısaca, 69 db ve altı lastikler, eğer araç yalıtımı iyiyse gayet sessiz ve konforlu seyahat sağlıyor. Araç yalıtımı kötü bile olsa (yoksa bile), konfor standartlarını baya yükseltiyor.




  • vedat.ersin kullanıcısına yanıt
    Yol sesi kesildi mi hocam primacy lerde. Araç benzinliydi bide resmen uğultu vardı içeride. Doğuşun takıp gönderdiği standart lastik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim leonda da vardı p7 cinturato. Sert lastiktir ama sağlamdır.45 yanak olmasına rağmen balon yapmadı hiç.Ben memnundum o lastikten.
  • Tamamen kesilmedi tabi ama ses epey düştü. Sürüş yumuşaklığı ve yol tutuş anlamında primacy daha iyi.

    @Ded_Devils_ bir ara iki lastik değişimi gerekti, 4 ü de aynı olsun diye P7 almıştım, 3 aylık lastik balon yaptı, garantiye de girmeyeceği söylendi, kızınca 4 ünü de primacy aldım memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agaçe

    Yol sesi kesildi mi hocam primacy lerde. Araç benzinliydi bide resmen uğultu vardı içeride. Doğuşun takıp gönderdiği standart lastik.

    sesli olabilir fakat yol tutuş ve fren mesafesi michelinden falan iyidir.
  • Alt yalıtımı iyi olmayan araçta 69-70 dblik kışlık lastik müthiş kesiyor sesi. Ama aynı araçta 69db yazlık lastiğin pek etkisi olmuyor. Not düşeyim dedim.

    Passat orta üstüdür muhtemelen ama golfün daha iyi yalıtıma sahip oldğnu daha önce de okumuştum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 225/45r17 pirelli cinturato p7 kullanıyorum. sesli lastik, 205/60r16 kormoran'dan bu ebata geçtim, ses hissedilir arttı ancak rahatsız edici bir yol sesi yok. Ama kuru zeminde yol tutuşu oldukça güzel. Islakta normal kalıyorlar.

    Diğer aracımda 195/50r15 P1 Verde var(69db yanılmıyorsam), onlar da işin garip yanı oldukça sessiz, daha önce nokian yazlık vardı(71db). Ses baya azaldı araçta. p1 verde ıslakta daha iyi gibi.
  • BEnde sıfır aldığım passatta acayip yol sesi vardı hatta tepemizde sanki helikopter geçiyor gibiydi.

    Doğuşla zor bela lastikleri deüiştik,mich pravicy 3 taktık. İnanılmaz far etti. Araç resmen kendine geldi. Ses filan hepsi gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p7 gürültülü eskisede değişsem diye bekliyorum ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 yılında aldığım BMW 1.18i aracımda Pirelli P7 Cinturato, ruflat lastik var. Özellikle ıslakta daha kötü bir lastik görmedim diyebilirim. Kuruda sert ( runflat olduğu için bir nebzede kabul edilebilir ) ama asıl problemi ıslakta yolu hiç tutmaması. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hızlı aşınmasına rağmen daha yumuşak olan Michelin lastik tavsiye ederim
  • Konu eski ama yazmadan geçemedim. İşe gidip geldiğimiz 2014 İ20 de Pirelli cinturato var (15 jant), havalar soğuduğundan beri lastiklerin sesi acayip arttı. Resmen asfaltı sökerek gidiyor gibi. Havalar sıcakken bu kadar belli değildi, şimdi hele arka koltukta otururken kulakları tırmalayan bir ses geliyor.
  • Primachy HP ler sessiz diye aklınızdan geçirmeyi beyler. Ben böyle rezalet lastik görmedim. Resmen yağmurda frenler hicmi hiç tutmuyor ABS direk devreye giriyor. İkinciel aldığım araçların ikisinde de primachy HP vardı Michelin ve üretim tarihlerini de yeniydi Petlas falan bile bunu ezer geçer tutuşta. Aman diyim paranızı yazık etmeyin bu lastiği alipda. Dunlop fm800 var onu alın lastik nedir görün yağmurda bile zink diye duruyor benim 2013 C5 im.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı lastik var. beni rahatsız eden bir durum yok ancak aracı lastik değiştirecek kadar çok kullanırsam michelin alırım. çok sessiz oluyorlar.
  • 235/35/19 PZero kullanıyorum gayet memnunum. Lastik konusunda en kötü tecrübem rft eagle f1 maalesef.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.