Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2673. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
53.710
Cevap
459
Favori
3.637.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26712672267326742675
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba. sanırım konu pek aktif değil. ya golf kullanıcıları araçlarında pek sorun ile karşılaşmıyor, ya da herkesin forumda harcayacak pek vakti yok.  VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan bende 15 gün önce 2020 model ilk elden golf 1.5 tsi act dsg comfortline araç alarak aranıza katıldım. araç ile ilgili şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. sadece merak ettiğim bir konu var. aracın üzerinde dunlop marka lastikler var. geçen sene sıfır km golf alan arkadaşların araçlarında da bu marka lastikler mi vardı merak ediyorum? çünkü daha önce sıfır km araçlarda michelin, continental, bridgestone görmüştüm hiç dunlop marka lastik kullanan duymadım. acaba lastiklerin değiştirilmiş olma ihtimali olabilir mi?

  • muten_roshi kullanıcısına yanıt

    bende sıfır olarak 2020 ocakta aldım golfümü. ben aldığımda araçta hankook marka lastikler vardı. neye göre değişiyor ben anlamadım. sıfır aldığım clioda bile continental lastikle gelmişti. aracı satmaya kalksam muhtemelen alan kişide sizinle benzer şeyler düşüncek  VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan 

  • Arkadaşlar, lastikler fabrikaya parti halinde gelir. Lastik bittikce diger marka parti takılır.

    Araba markası tek bir lastik markasına veya 2 markaya baglı kalarak çalışmazlar. Lastik üreticisi üretimden kaynaklı duruş sergilerse, otomobil fabrikası dakikada milyonları durur. Otomatikmen oyomobil üretimide durur.

    Lastik markası önemli maliyet düşürmek amaçlı tercih edilebiliyor ama conti, michlen, bridges, dunlop, prelli takılan markalar arasında.

    Araba markalarını küçümsememek lazım clio bu takıldı golfde bu var demek yanlış.

    Kimi araç sahiplerinin marka takıntısı vardır, arac bayiden cıkar lastikcide degiştirebilir.
    Sanmıyorum yeni sıfır lastigi yarı fiyatına satıp, yeni istediği lastige para versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Golf 8'ler nexen marka lastikle geldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312

    Benim kendi düşüncem, tüm herkes istemeden de olsa çukurlara düşebiliyor, tek çukurda ses gelcek diye birşey yok ama zamanla teker aksamında deformeler olabiliyor, dolayısıyla cukur deformeye etki ederek sesler duyulabilir bu sadece ihtimal kesin birşey degil.


    misal arnavut kaldırım, parke yol, sıfır bayiden alınma arabayı o yoldan 10-20-30 km hızla gittiğindede ön teker aksamından lokurtu şeklinde ses gelir.


    siz şimdi gıcırtıdan söz ediyorsunuz teker aksamında bulunan körük içerisinde gres yag mevcut. Körük zamanla deforme olup yırtılmış içerisine toz toprak camur su girdiyse gıcırdama ses yapabilir.


    bende titiz biriyim fakat her yolda yaşadıklarımı servise gidecek olursam her gün serviste bulurum kendimi, dolayısıyla net bir ses, herkesin duyabilecegi ses olmadıgı sürece. Servis normal deyip gönderir.


    aracın garantisi yoksa, kısmi sağlam parca degiştirebilir para almak için.


    düzgün servisse gereken aksamı kontrol edip yaglama işlemi yapabilir.


    bir başkasını araç içine oturtup sesi duyarsa, servise ön aksamı göster

    ses duymuyorsa , ses net duyulana kadar servise gitme



    Alıntıları Göster

    Merhaba hocam. Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Aslında tam olarak söylenmesi gereken tanım "lokurtu" idi. Gıcırtı değil. Siz söyleyince tam oturdu şimdi. Sanırım anormal bir şey yok gibi gözüküyor. Biraz fazla takıntı yapıyorum gibi.  VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan  Bugün biraz daha sese dikkat ederek kullandım, anormal bir şey yoktu. Başkasının duyabileceği anormal herkesin duyacağı bir ses de yoktu.


    Teşekkür ederim.





  • Bugün merak edip stepneye baktım. Onun markasıda hankook muş. Ellerine ne geçerse kullanmışlar sanırım araçta.  VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hankook kötü lastik değildir, sessizlik ve ıslak havada tutunması Conitinentalden daha iyidir. 2015 golfümde fabrikadan takılı geldi 60000 km kullandım, lastikçibu lastik 20000 km gibi görülüyor dedi.

  • Arkadaşlar merhabalar


    suan kullanmakta oldugum araç 2016 model 1.6 benzin/lpg astra


    lpg ile ilgili sorunlar ortaya çıkıncan bende atmosferik motora gore daha az yakan bir araca yönelmek istedim (dizel hiç düşünmüyorum)


    astra da suan aylık benzin+lpg maliyetim ortalama 1000 km de 400-500 tl ortalama


    2016-2017-2018 model aralıgında golf 1.2 tsı düşünmekteyim belki bagaj olarak beni üzebilir ki oda sene bir defa tatile gidiyorum


    araç hakkında merak ettiğim


    silindir sayısı

    motor km ömrü

    dikkat edilmesi gereken konular(yağ değişimi turbo gibi...)



    teşekkür ederim

  • 1.0 motor almadıgın sürece şuan için tüm motorlar 4 silindirli vw de.


    tüm motorlar olabildiğince az yakıyor,

    benim kendi düşüncem, motor küçülüyor diye az yakacak mantıgı yok. Temiz 7 litre yakarsın bulundugun yol trafik durumuna göre.

    1.6 atmosferik ile farkı performans.

    aynı yakıt tüketimine daha fazla performans alıyorsun.


    motor km ömrü şuan için bir ön görü yok düşük hacimli turbolu motorda.

    yine benim kendi düşüncem elbette motor ömrü atmosferik motora göre kısa olur,

    sonuç itibariyle turbodan kaynaklı düşük devirde maximum torka ulaşıyorsun, motor daha fazla döncek dolayısıyla daha fazla yıpranma, ömür kısalması demek.


    turbo ortalama 175 bin ömrü var 250 bin max .

    düzgün olması gerektiği gibi kullanıldıgında.


    15.bin km yada 1 senede hangisi önce dolarsa bakım yaptırdıgın sürece bir sıkıntı yok.


    bakımlı az km yapmış arabaları tercih et.

    bagaj dışında, süspansiyon konforu kısmi etkiler. Astrada bildiğim kadarıyla bagımsız süspansiyon var, golf 1.2 de yok 1.4 de var.


    1.2 comf sürüş paket, konfor paketli olanı tercih et.

    1.2 nin tirgeri zincir

    alcagın 2016 üstü arabada masrafın olcaktır lastik akü, balata vs


    dsg düşünüyorsan , al yada alma diyemem senin şansına,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,

    Dün 2017 1.0 TSi bir Golf aldım. Araç Comfortline donanım ancak ışık paketi bulunmamakta. Yanı araçta otomatik kararan iç dikiz aynası yok. Otomatik far falan pek umrumda değil ancak kararan ayna istiyorum. Sonradan takan var midir forumda? Birkaç yerde VW modelere takilabildigini okudum ancak uygulama hususunda fazla bilgiye ulaşamadım. Nasıl uygulanıyor? Tavan döşemesi sokuluyor mu? Yaptırıp memnun kalmayan var midir? Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    ben 1 hafta önce geri görüş kamera , far ve yağmur sensörü taktırdım. istanbul avcılarda. kararan dikizde takıyorlar. vagcomcenter instagramda bulabilirsin.telefonda var intgrmda. çok yoğun oluyor mesaj da atabilirsin.

  • murat8550 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim bir ulaşayım firmaya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun kaça aldınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gecen gun kale denizli yolunda gaz actigimiz bal rengi golf burda mi:) burda ise tebrik ederim guzel gidiyordu motorla gecemedigim 2. arac oldu.stok mu modifiyeli mi merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 7 Temmuz 2021; 10:43:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cafzafer2 C kullanıcısına yanıt

    Özelden yanıtladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar 2015 Golf 7 aracımda telefonda bluetooth ile müzik dinlerken sorun yaşıyorum. Çevrim içi ya da dışı fark etmeksizin spotfiy,youtube music vs gibi uygulamalardan anlık donmalar oluyor. Telefonum Iphone 11. Daha önce samsung s8 plus kullanıyordum hiç böyle bir sorun yaşamadım. Telefonu unut diyip tekrar kurulum yaptım vs ama olmadı. Böyle sorun yaşayanlar var mı aramızda?

  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt

    Bazen telefonu açıp kapamak sorunu çözüyor✅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muten_roshi kullanıcısına yanıt

    Dunlop iyidir,sessiz 😴


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başıma gelen akıl almaz tecrübeyi sizlerle de paylaşayım. geçen gün golf aracımla şehirler arası yolculuk yapıyorum. araca bindim her zamanki gibi emniyet kemerimi taktım yola çıktım. 1 saat falan durmadan sürdüm. bu süre sonunda seyir halindeyken oturuş pozisyonumu değiştirmek için hafifçe koltukta kaykılınca kemeri de biraz germiş oldum. bunu yapmamla emniyet kemeri yerinden çıt diye çıktı. meğerse kemer yerine tam oturmamış ve ben o süre boyunca 110-120km/sa hızlarda kemere değil allaha emanet gidiyormuşum. allah korusun o ana kadar bir kaza yaşasaydım ön camda uçacaktım herhalde. işin asıl trajik tarafı kemer tam takılı olmamasına rağmen aracın hiç bir sesli yada görsel uyarı vermemesi. 2020 model araçta bile bu uyarı vermeyecekse yazıklar olsun artık başka ne denir bilmiyorum. siz siz olun emniyet kemerinizi taktıktan sonra mutlaka sertçe çekerek tekrar kontrol edin.

  • muten_roshi kullanıcısına yanıt

    Golf 7 aracım, 5. Yılı sonrası bahsettiğiniz durum bende de oluyordu, bazen 3-4. Kez kemeri ancak sabitliyebiliyordum. Kronik arızalar listesine ekleyebilirz✅ Elle iyice çekip kontrol etmek gerekiyor muş. Değeri 180 bin olan şeylere 480 bin ödeyince kalitesine belkide çok fazla güveniyoruz:(

    Belediye ötöbüsüne az evvel hafif çarpan bir golf7, Allah kazalardan belalardan korusun.

    Bazı parçaların tamiri mümkün olmuyor, 300-400₺ olan parçayı servis bazen komple değiştiriyor, 2-3 bin gibi fahiş fiyatlar istiyor,insanlar bir şekilde idare etmeye çalılıyor,erteliyor,sallıyor.

     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 26712672267326742675
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.