Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.710
Cevap
458
Favori
3.637.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26392640264126422643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    Yüksek ihtimalle kırk yılda bir olan bir durum. Daha motor soğukken bir kaç kere daha olmuştu böyle diye hatırlıyorum. Ama dururken olmuştu önceden olanlar bu sefer ilk kez düşük hızda ve yavaşlarken oldu.

    Şanzıman yağı 42bin KM'de iken mekatronik ile beraber değişti. O konuda sorun yok. Yaklaşık 60-70 bin KM'de bir değiştirilmesi gerektiği söylenmişti başka forumda.


    (Akşamdı ve aracı çalıştırıp 1 km kadar gitmiştim) TDI olduğu için de olabilir. Dizelin kendine gelmesi vs belki de ama bilemedim.
  • Arkadaşlar iyi forumlar. 2015 öncesi 2013-2014 euro 5 motor manuel 1.6 tdi golflerde şehir içi/dışı yakıt durumu nedir ? Almayı düşünüyorum. Daha önce 1.4 tsi manuel kullandım. Farkı görebilirim diye düşünüyorum ama yardımcı olabilecek var mı ?
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde 68 bin km yol yapıldıysa kavrama bitmek üzere olabilir. Dur kalk trafik balata ömrünü kısaltıyor.

    60 binde yağ değişimi 6 ileri DSG'ler için geçerli bir durum. Onlar ıslak kavramalı.

    Sizinki 7 ileri kuru kavrama sanırım. Onlarda yağ değişimi ilk çıkan modellerde sonradan farklı tip yağa değiştiği için bir kere değiştiriliyor.
  • Eng. kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir. İyi niyet sürecinde değişsin diye dua ediyorum.


    Burada epey konuşuldu yağ mevzusu. Herkes bir süre sonra değiştirilmesinden yana. Serviste de değişim yapmıyorlar. Cidden çok karışık bir konu. Herkesin yorumu farklı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul için üç ay kış oluyor bir veya iki kere kar yağıyor.
    Ben Petlas tercih ettim hepsi aynı işi görüyor yoğun kış koşulları
    yaşayan bölgelerde olanların en işe yarayan seçenek arayışını kabul ederim.
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    hocam dua etmeye gerek yok. 2013 model aracınızın (trafiğe çıkış tarihine göre) 7 yıl dsg garantisi var. araç servis bakımlıysa tabi. aracınızda kavrama kaynaklı sıkıntı varsa seve seve değiştirecekler kavramayı iyiniyetten. belirtilen 7 yıl süre dolmadan, hatta birazda dsg yi zorlayarak bence servise başvurun değişim için.
    benim mekatronik değiştiğinde sanırım 1lt mekatronik ünite yağı koymuşlardı. kavrama değişirken şanzıman yağınında değişmesini söyledim servis danışmanına. servis danışmanı şanzıman yağını değiştirmediklerini söyledi. ikna olmadım, dsg ustasını çağırdı yanımıza, ustada değişmesine gerek olmadığını, yağın çok pahalı ve özel bir yağ olduğunu vs. söylemişti. fazlada ısrar etmedim. ileride dsg de bir sorun çıkarsa yağ değişimininden kaynaklı olduğunu bahane etmesinler diye.
  • ft19 F kullanıcısına yanıt
    DSG nasıl zorlanır ki? Kavrama nasıl eskitilebilir? D konumunda trafiğe girerek herhalde.
  • West Coast kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. istanbul için yeterli bence. dediğin gibi yoğun kış ve kar koşullarının olduğu çok soğuk bölgelerde nokian, conti, michelin vs. daha uygun olur. bende ankara koşullarında 3 yıldır petlas kullanıyorum, sorun yok. yazlık lastik olsa tercihim daha farklı olur tabi.
  • high-fidelity kullanıcısına yanıt
    dsg nasıl zorlanır, normal kullanılır. yoğun trafikte manuel kullanılmaz vs.
  • 2015 golf 7 comfortline dize manuel sahibiyim, araca ön park sensörü, bluetooth, hız sabitleyici, otomatik far taktırabilir miyim, ne kadar ücreti olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al Capone! kullanıcısına yanıt
    Taktırabilirsin ama çok pahalıya denk gelir 5-6 bin civarı tutar bu dediklerin eğer orjinal istiyorsan tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar , geçen ay 2013 1.4 TSİ dsg aldım, 134000 km de, bugün servise gittim, triger değişti mi bilmiyorum değiştirmek istiyorum dedim, servisin yanıtı; triger 180000 de değişecek oldu, ben de sadece 4 buji değişimi için randevu aldım, işçilik dahil ZUBİZU indirimi ile 357 TL, faydası olur diye yazıyorum, herkese iyi sürüşler dilerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar golf7 için elimde bazı aksesuar ve yedek parça var. önceki aracımdan kalan. belki birilerinin işine yarar. fiyatları uygun tuttum.

    arka difüzör ve ön lip sıfır,kullanılmamış (plastik): 150tl
    low gateway modülü ve airbag kablosu orjinal (midline plus için); 150tl
    halojen sağ far orjinal (ayağı kırık,kırık parçası var,tamir edilebilir durumda): 200tl
    boş çerçeve orjinal; 100tl
     VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 7 Aralık 2019; 11:32:19 >




  • Herkese selam arkadaşlar, Golf 7.5 TSI'larda motor kapağı var mı?
  • forzaGilles kullanıcısına yanıt
    tr deki nokianlar rus uretimi ve bi b.. ka yaramiyor maalesef.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış lastiği Lassa snoways 4 aldım, 2019 üretimi
    1.000km yol yaptım,ist henüz kar yok,yağmur ve kuruyol performansını beğendim,sessiz ve yumuşak bir lastik.
    Dsg kavrama değiştikten sonra,çoğunluğu ist trafiğinde 103,000km yol yaptım,şimdilik sıkıntı yok.
    Yağ tüketimi konusunda km ilerledikce (motor yağı eksiltme) artıyor. 15 bin km’de 4-5lt yağ tüketiyor araç.
    Tsi golf kullanıcıları servisten başka bir yerde buji değiştirmeyin,Özel serviste de değiştirilecekse, bujiler servisten alınmalıdır, NGK marka. Motor yağı,yağ marka değişikliğinin bir faydası yok,tsi motorlar için en ucuz yağı Shell istasyonları satıyor,helix8 5w30,istasyandan istasyona fiyat farkı var, 5w30 yağ bazı istasyonda 50₺ diğerinde 75₺ gibi olabiliyor.
    Tsi motorun ömrü nekadar olabilir diye düşünüyorum,siyah duman,performans kaybı filan yok,yağ tüketiminin motor ömrüyle bir alakası olabilir mi,olabilir ancak motorun ilk ve şimdiki gücüne göre, 400-500 bin km gidecek gibi görünüyor.
    Kavramanın ömrü 100-150 bin km olursa çok iyi bence. Auto hold açık kullanıyorum ve sıkışık trafikte vitesi manuel modda kullanıyorum,zaten 10-12km gibi bir hızdan daha yüksek hızlar gerekiyorsa vitesi normal sola çekiyorum D sürüş,normal mod. Triger kayışı 180 bin km’de değişiyor,servisin dediği bu. Zincir olanlar için bir ömür yok,nezaman ses yaparsa değişir,200-350 bin filan. Aynı motorlu bir golf7 de farklı donanım olabilir, örnek; iki otomobil satın aldık ikiside 1.4 tsi dsg, birinde zincir varken diğerinde kayış olabilir,şası no dan belli olur hangi araçta zincir ve kayış olduğu,servisin verdiği bilgi bunlar,benim araç 2013 model golf7 1.4tsi 122hp dsg,kayış var😕 herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum... ✋

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dizel devri 8 ile bitti. Dizel golf 7’ler şimdi kıymete mi binecek:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt
    Az bulunan veya zor bulunan her şey değerli olur. Muhtemelen kıymete binecek. Şu anda bile zaten piyasada 2019 tdi dsg yok gibi. Olanda bayağı yüksek fiyatlı. Neredeyse sıfırından fazlaı yazanlar var ilanlara.
    Temmuzda bir yakınım sıfır 2019 tdi dsg highline+extra cam tavan,geri görüş kamerası,app connect tungsten gri golfu 50bin tl sıfır faiz kredi ile 171 e almıştı. 1 ay sonra indirim bitince 300km de iken 176 ya sattı. Şu anda aynı araç bayilerde yok, 2.el olanlarda 190-200 arası istiyorlar ve bikac tane var satılık. Gerisini düşünün sorduğunuz soruya cevaben.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı şekilde ağustosda tiguan 1.6tdi highline manuel beyaz renk indirimlerle 202 bine bitiyordu.(metalik renkler fiyat farkından dolayı bir üst vergi dilimine giriyordu) Almadığına pişman oldum. Aynı araç şu an 250bin üzeri. 2.el 2019lar bile 220-230 arası istiyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016 Kasım’da aldığım 1.4 tsi Alhambra’nın aküsü dün birden bitti. Servis sipariş vermiş, sanırım uzatılmış garantiden değişecek. Üzerinde EFB akü vardı. Forumda ve internette yazılanlara göre AGM aküler hem daha uzun ömürlüymüş hem de yakıt tüketimine katkısı varmış. Acaba servisten bunu isteyebilir miyim? (gerekirse fiyat farkını vererek) Böyle bir tecrübesi olan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26392640264126422643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.