Şimdi Ara

Vw Beetle Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 4-5 bin tl ye bir vosvos alıp iç-dış aksam ne varsa yenileyip binmek istiyorum. Bu arabalara bakımını yaptıktan sonra değer mi gerçekten? Ya bunu alacağım ya da renault 9 spring. Spring e de bakım yaparım. Ama vosvosun büyüsü var üzerimde. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Vosvos kullanan arkadaşlarım memnun musunuz arabanızdan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 5 Ocak 2012; 19:05:16 >

Orijinalden alıntı: arjen553

O aracın çok büyük hayranı,hastası,fanatiği değilsen uzak dur zaten sorduğuna göre öyle bir durumunda yok galiba

Çok seviyorum ama çok problem çıkaracağından endişeliyim. Renault 9 spring diğer tercihim ya da Fiat Uno? Hangisi daha iyi bu üçünden?

quote:

Kullanıcıları bilmem ama tamirciler çok memnun. Benim eski eniştede vardı. pazartesiden çarşambaya kadar kullanırdı. Haftanın kalanını tamircide geçirirdi.

hahah o da güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erich von Manstein -- 5 Ocak 2012; 19:09:34 >
  • Alinmaz. O butcenin bence en iyi araci Lada Samara.
  • arabayı hiç bilmeyen kişilerin sağdan soldan duyduklarına inanma!! hep derler şu şöle dedi şu böyle dedi!! bana kalırsa şöyle demelisn sende; arkadaşlar onu bunu bırakın siz kullandınız mı aracı?? yok ozaman ne diye olumsuz yorum yapıyorsunuz? ne yazni şimdik biri sizin hakkınızda şöle böyleymiş dese ne yaparsınız?
    vosvoslar da diğer araçlar gibi tekerlekten motordan ve aktarma orgnalarına sahip bir araçtır. bakımlı araç vardır bakımsız araç vardır. ne kadar çok elelktronik o kadar çok masraf ne kadar mekanik o kadar az masraf? nasıl bir şehir efsanesidir bu ya yok 2 gün kullanıyormuş 5 gün tamir ediliyormuş. bu lafa süper ötesi küfür etmek istedim. yuh ya dönemim en dayanıklı sorunsuz aracına yaptığınız muameleye bakın!! bilmediğiniz,binmediğiniz tecrübeniz olmayan hiç bir araç hakkında sadece vosvos değil herhangi bir araç hakkında olumsuz geyik yapmaktan kaçının. tavsiye edilen araçlarda en az 20-25 yıllık araç olması ayrı bir traji komik olay.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Chevrolet Captiva alınır mı?
    6 yıl önce açıldı
    Nissan Juke Alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Chevrolet Araç Alınır mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferdurukan

arabayı hiç bilmeyen kişilerin sağdan soldan duyduklarına inanma!! hep derler şu şöle dedi şu böyle dedi!! bana kalırsa şöyle demelisn sende; arkadaşlar onu bunu bırakın siz kullandınız mı aracı?? yok ozaman ne diye olumsuz yorum yapıyorsunuz? ne yazni şimdik biri sizin hakkınızda şöle böyleymiş dese ne yaparsınız?
    vosvoslar da diğer araçlar gibi tekerlekten motordan ve aktarma orgnalarına sahip bir araçtır. bakımlı araç vardır bakımsız araç vardır. ne kadar çok elelktronik o kadar çok masraf ne kadar mekanik o kadar az masraf? nasıl bir şehir efsanesidir bu ya yok 2 gün kullanıyormuş 5 gün tamir ediliyormuş. bu lafa süper ötesi küfür etmek istedim. yuh ya dönemim en dayanıklı sorunsuz aracına yaptığınız muameleye bakın!! bilmediğiniz,binmediğiniz tecrübeniz olmayan hiç bir araç hakkında sadece vosvos değil herhangi bir araç hakkında olumsuz geyik yapmaktan kaçının. tavsiye edilen araçlarda en az 20-25 yıllık araç olması ayrı bir traji komik olay.

Evet bu araba boşuna efsane olmamış. 4-5 bin tl verip, üstüne 1-2 bin tl masraf yapıp paşa paşa binmek istiyorum. Tek sorunum motor aksamı ve karoseri. Bakımdan geçtikten sonra durup dururken sorun yapmamasını istiyorum.

• quote:

arabayı hiç bilmeyen kişilerin sağdan soldan duyduklarına inanma!! hep derler şu şöle dedi şu böyle dedi!! bana kalırsa şöyle demelisn sende; arkadaşlar onu bunu bırakın siz kullandınız mı aracı?? yok ozaman ne diye olumsuz yorum yapıyorsunuz? ne yazni şimdik biri sizin hakkınızda şöle böyleymiş dese ne yaparsınız?

Etseydin küfürünü rahatlasaydın.

Ben sağdan soldan duymadım, 1. el yakınımdır, haftanın 3 gününü kendilerini ziyarette geçirirdik.

Zamanının efsanesi olabilir ama bu araçlar yoruldu artık ve parça sorunları var. Tosbağa gibi bir aracı kötülemekle elime ne geçebilir, manyak mıyım ben. Hiç mi forum takip etmiyorsun? Defalarca değişik başlıklar altında açıkladım. vw ile sorunum yok, alakalı alakasız konularda vw lafının geçmesine tepkidir benimki. İster beğen ister beğenme.

Ben gördüğümü yazdım konu açan arkadaş. Benim etkimde kalma, buyur git al. Küfür ederken de beni unut, çok bilmiş bu arkadaşı hatırlarsın.

• bundan 8 sene önce öss hazırlık kursuna giderken bir arkadaşımda vardı resmen fanatikti kursa arabayla gider gelirdi hemde arabası benzinliydi her gün kurs çıkışı arabayı itmek zorunda kalırdık yoksa çalışmazdı kızlarda bize bakar gülerdi

Chery kimo 1.3 lusso
  • caliburn arkadaşım ilk başta şunu bilmeni isterim: vosvoslar için en önemli olan kabuğudur. motor en son bakılacak olaydır. motor yatak sarmamışsa ve silindir kapaklarında çatlak yok ise gerisi teferruattır en bakımsız motor bile çok ucuza hallolur. tamamen mekanik bir araçtır. yedek parça konusunda hiç kafayı yorma heryerde bolca bulunur. klasik vosvoslar seri üretimin 2003 yılında meksika da son vermesinden sonra yedek parçalarını snırısız şekilde üretiyorlar. türkiyeye en çok danimarka dan geliyor bildiğim kadarıyla. scat ve empi isminde başlıca modifikasyon üzerine parça satan firmalar var.
    araca bakarsan bağ olur bakmassan dağ olur. bugüne kadar pek çok klüp ve oluşumla etkinliklerimiz oldu türkiyenin pek çok yerine gittik. ayrıca ustalar ile kanka oluyorsun lafı yüzde yüz gerçektir. şimdik reno spring araba ile hangi ustayla nasıl kanka olursun:)))) vosvosçu kanka olacak tabi çünkü mekanik ustasına gitmek bile ayrı bir etkinlik oluyor çoğu zaman.
    örnek vereyim, dün arakadaşımıza 66 model çift renk beetle aldık. yarın elektrik işlerini komple yeniden orjinaline uygun şekilde toplayacağız ustada işi olmayan 5-10 kişi gelip etkinlik havasında geçireceğiz günü.yanlış anlaşılmasın arabanın elektrik problemli yok ama çok uzun yıllar sorun olmasın diye yapıyoruz.
    son olarak aracın kabuğu problemli ise çok paran gider

• Al ustam bizde var zevk icin arada bir biniyoruz iddadan para ciktiginda almistim cok eglenceli ole tamirciden filan cikmama durumu yok bir kez adam gibi yaptirirsan bidaha uzun sure sanayiye gitmezsin konyanin bu sogugunda araba bana misin demiyor.. Alirsan 1303 al
    sulu motora tabi ki çevrilebiliyorlar
    lpg gayet rahat takılıyor. en randımanlı lpg şekli ısıtıcı çubuğuyla beraber egzost kazanına yerleştirilmesi sonucu oluyor. gayet verimli çalışıyor tek problem ruhsata işlenmede problem çıkması ne yazık ki.

orjinla hava soğutmalı motoru var. 1100,1200,1300,1500 ve 1600 cc motor seçenekleri vardır
    lpg gayet rahat takılıyor. en randımanlı lpg şekli ısıtıcı çubuğuyla beraber egzost kazanına yerleştirilmesi sonucu oluyor. gayet verimli çalışıyor tek problem ruhsata işlenmede problem çıkması ne yazık ki.

Ruhsatta ne problem cikiyor? Bir de yakit tuketimi sehirici 10 litre /100 km diyorlar dogru mu?

Orijinalden alıntı: rumelian

quote:

orjinla hava soğutmalı motoru var. 1100,1200,1300,1500 ve 1600 cc motor seçenekleri vardır

Ruhsatta ne problem cikiyor? Bir de yakit tuketimi sehirici 10 litre /100 km diyorlar dogru mu?

Makine Mühendisleri bu şeklinde lpg tesisati kabul etmiyor. Haliyle ruhsat işletmede problem oluyor.

Orijinalden alıntı: EnergyBlue

quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

quote:

Makine Mühendisleri bu şeklinde lpg tesisati kabul etmiyor. Haliyle ruhsat işletmede problem oluyor.

Peki yaki tuketimi nasil? Deger mi lpg icin ugrasmaya?

• Lpg'mi o motorun neresine takılıyor? Rahmetli dedemin vardı çocuklugum içinde geçti.

Kırmızı, bej deri koltuklu ozamanlar pek hesabı yapılmazdı kaç litre yakmış diye onun için bilmiyorum.

Birkeresinde 6 kişi+ ufak el çantaları(yoksa bagaja bavul şeklinde sıgmıyor(birazda arka koltugun arkasında bölüm var okadar) İzmir Mugla gittik

Yagmurlu bir geceydi 230 km yaklaşık benzinlik dışında mola vermedik 100 110 civarı bir hızla gitmiştik tık demedi

Sonralardan başladı arızalar araba bizi taşıcagına sürekli onu itekledik durduk olup olmadık yerde bozuldu ve sattık
  • yaklaşık olarak 100 km de 10 litre yakar istanbul trafiğinde. lpg taktırmaya değer mi diye soruyorsunuz her vos kullanıcısının kendine göre prensibi var ama bana göre değer çünkü ben 3 yıl lpg ile kullandım ekonomik olarak çok rahatladım. ayrıca lpg takmak çok rahat vosvosa hem o motorun neresine takılıyor derseniz üzülürüm o küçümsediğiniz motor gördüğünüzün 3 de 1 dir
    mühendisler odası hava soğutmalılara bir dönem ruhsat veriyordu ama sonradan vermemeye başladı. nedeni teknik bir olay bilemiyorum. ama kimse yolda çeviririp sormaz araç lpg li mi diye. muayeneye gidildiği zaman yarım saatte söküyor usta lpg yi sonra tekrar yerleştiriyor oldukça basit.
    genelde kapalı otoparklara rahat giriyoruz kimse kontrol etmiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.