Şimdi Ara

VW AMAROK TRT ZOR YOLLARA DAYANAMADI (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
655
Cevap
16
Favori
64.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4x4_tutkunu

    Toyotada o kadar kilometre veriyor ama satış rakamlarına bakılırsa ısuzuyada toyotayada dönüp bakan yok. Terör örgütleri kullanmasa dünyadaki satış rakamları neredeyse sıfır olacak. Satış rakamları 3. senesinde 2. olan Amarok alanlar salak. Mitsubishi, ranger, nissan alanlarda mı salak Isuzu ile Toyotaya dönüp bakmıyor. Çok sağlam ya bunlar. milyonlarca kilometre gidiyor ya bunlar. neden kimse almıyor. Şantiyelerin çilesine en çok dayanan mazda mıymış Onun satış rakamları yerlerde.. Amarok alan 3.000 kişi salak, mitsubihi alan 5.000 kişide mi salak isuzu almamışlar.
    Ortada gerçekler var. 1-2 kişi parasını sokağa atar ama binlerce kişi parasını sokağa atmaz. Türkiye şartlarında pikap alacak parayı herkes kazanamaz. O zor şartlarda kazandıkları parayı Amarok, L200 Ranger a yatırdılarsa bildikleri vardır. Tabi D-max alan 120 kişi binlerce kişiden daha akıllı olabilir oda ayrı bir konu..

    Nerede vw amarok digerlerinden fazla satmis?

    Turkiye'de satildiysa insanlarin vw hayraligindandir.Ayrica asfalttan inmeyen, 100.000 km ye gelince arabasini satan adam tabii ki memnun kalir.Ama bu araci zor sartlarda kullanan adamlae japondan sasmaz.Dunyada pick-up isi japonlarin tekelinde neredeyse.Adamlarin rakibi yok.Cok hayrani oldugunuz amarok kiytirik tv programinda bile dokulmus.Ne derseniz deyin, ben gordugume inanirim.Japonlarin ustune pick-up yapan marka tanimiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu boşverdim de
    çevremde de var bu rallici takılanlar
    arabaları illa .oka .üsüre sokmak zorundalar mı
    sonra halatla çekmeler falan :)
  • atom239 A kullanıcısına yanıt
    Şimdi isuzudan japonlara döndük. Hiç bir araç kötü değil karşılaştırılmalarıda yanlış. Segmenti aynı olsada birbirinden çok farklı araçlar. Özellikleri ve kriterleri çok farklı... NAsıl bi markaymış bu ne üretse segmentinde lidere oynuyor. Böyle saçmalık mı olur. insan logoya hayran olup ne ürettiyse alırmı? hadi 2011 de aldı. 2012 de 2013 te 2014 te neden artarak devam eden bir şatış rakamına ulaşıyor? Amarok Kıytırık TV programında falan dökülmedi. O program kıytırık değil gayet ciddi bir gezi programıydı. gereklimodifiye yapılmadığından çeşitli arızalar verdi ve buda kullanıcı hatasından kaynaklandı.
    Diğer markalarda o prgramda arıza verdi. Programın sıkı takipçisiydim tüm markalarla çok zorlu zaman geçirdiler. Her marka ile şaft, difransiyel arızası yaşadılar. Amaç gerçek bir off road olsa zaten pikap kullanmazlardı.
    Navara amaroktan iyidir isuzu hepsinden iyidir demek yanlış. çok farklı prensiplerde çalışan araçlar. Segmentleri aynı diye bu araçları karşılaştırmak cehalettir. Biri turboya ağırlık vermiş ama diğeri başka teknolojiye. İsuzu ve toyota çok sağlam ama performans testlerine bakıyorsun güvenlik düşük, şehir içi eziyet. Çok büyük denge problemleri var. Diğerine bakıyorsun çift turbo beslemeli az yakıtla yüksek tork elde etmede ve vergide büyük avantaj ama çok sıcak iklimde kullanmak tehlikeli. ılıman iklimler için uygun.
    hepsinin yeri farklı. Japonlar senelerce aynı araçları sadece modelini yükseltip millete kakaladılar. Ama Amaroktan sonra araçlarda devrim oldu. 2012 L200 ile 2014 L200 arasında 100 yıllık fark var. Rangerda aynı şekilde BT de aynı şekilde. Pikaplarda son 3 senede devrim oldu. Rekabet güzel birşey amarok neden böyle bir rahatsızlık yarattı anlamadım. 2010 model herhangi pikaba bak birde aynı markanın 2014 modeline bak aşırı derece fark var. Bunun sebebide rekabettir.
    MArka hayranlığı varsa benim tanığım herkes mercedes ve ferrari hayranı. Eskilerde chevrolet hayranı ben hiç VW gene aşkla bağlı olanı görmedim. Ama bu üç marka için canını verecek pek çok kişi biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4x4_tutkunu -- 24 Şubat 2014; 21:49:25 >
  • Isuzudan japonlara ben satirmadim konuyu.Toyota ornegini vererek siz saptirdiniz.

    Ben rekabet kotudur demedik zaten.Vw boyle bir arac uretmesin de demedim.Ama su an japonlarla rekabet edecek kapasitede degiller.

    Su an babam captiva kullaniyor.Cok satan araclardan biri.Herkes kullaniyor ve biz de memnunuz.Ama bu onun cok dayanikli oldugu anlamina gelmez.Adam captivayi kullaniyor ama asfalttan asagi inmiyor.

    Pick up isi iyi motor yapmakla bitmiyor sadece.Amarok motor anlaminda bir cok tuketiciyi tesvik etti ve rekabet ortami yarati.Fakat bu onun japonlardan veya isuzudan daha basarili oldugu anlamina gelmez.Daha cok firin ekmek yemesi lazim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom239 -- 24 Şubat 2014; 21:49:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atom239 A kullanıcısına yanıt
    Başarı kritere bağlıdır. hangi alanda rekabet edemez. Hangi alanda kırk fırın ekmek yemesi lazım. Bunlar farklı yorumlamalar. Arazi diyorsan bir yanlışlık daha yapıyorsun arazi aracı farklıdır arazi modülüne sahip kamyonet farklıdır. Bi SUV araçtaki sistemlerin çoğu pikaplarda yok. Pikaplarda arazi ekstra bir modüldür. Asıl amaç araziye girdiğinde de yükü yerine ulaştırsındır. Arazide iyi değil cümleside tam bir cehalet cümlesidir. Arazi sürüşü kişinin kabiliyetine bağlıdır. Çamurda kumda aracı nasıl kullanacağını bilmiyorsan hummerla dahi batarsın. Bu olayı direksiyon programında gördük. Suzuki vitaranın çok rahat geçtiği parkuru hummer geçemedi. Ama bu hummerın hatası değil hummerı kullanan kişinin program sunucusu olmasından kaynaklanıyordu. Kullanan kişi gerçek bir pilot değildi gibi..
    Tüketiciyi teşvik etmek her marka tüketiciye yöneliktir. Demek Amarok ve L200 zün özelliklerine ihtiyacı olan insanlar çok fazlaymış. çok sağlam D-max e 125 kişi ihtiyaç duymuş.
    Dmax çok sağlam ama kendine çok sağlam. EuroNCAP ta geçer not alamadı. Dmaxle kaza yapınca motor sağlam kalıyor ama meftaya Allah rahmet eylesin. Ama araç sağlam kazadan sonra bile çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4x4_tutkunu -- 24 Şubat 2014; 22:04:30 >
  • Yani dayanikli degil demek istiyorum.Bir arac istedigi kadar basarili olsun rakibinin anahtar degmeden 1 milyion kilometre yaptigi yolu 2 defa motor motor degistirerek veya bilimum ariza cikararak yapiyorsa basarili degildir.Istedigi kadar az yaksin.Amarokun rekabet ortami yarattigi dogrudur ayrica.Fakat bu kadar.Nerede kotu yol varsa japon pick uplari oradadir.It gibi kullanilan nissanlar, isuzular 300.000 km de tas gibi.Amarok o yollarda kullanilsa taniyamazsiniz arabayi.Su an bu araci kullanan insanlar pick up i gercek amacina uygun olarak kullanmiyor.Bu yuzden cok satiyor.Bu isin ozeti budur.Ayrica turkiye gibi ufak bir pazara gore yorum yapmak dogru degil.Gidin dunya pazarina bakin.Kim fazla satmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye gibi ufak bi pazar Avrupada İngiltereden sonra en büyük pikap pazarı Türkiyedir. Avrupanın 2. büyük pikap pazarıdır. Kurduğunuz cümleler boşa salla tutarsa ne ala cinsinden galiba. Boşa sallayan kişilerle bir konu hakkında tartışmıyorum size hayatta iyi sallamalar.. Dünyada satış rekorları Amerikadadır en çok Ford GMC Dodge gibi firmalar bu segmentin ağır abileridir. Sadece toyota Hilux dünyada saygınlık görmüş 15. olmuştur. Bu durum küçük pazar Türkiye için bir şey ifade etmez. Dünya lideri Ford F ve GMC pikapları ancak İdo Tatlıses Etilerde gezerken görebilirsin. Fiyatıda 450.000 TL falan. Yani Dünya pazarı Türkiyede bir şey ifade etmez. Bu araçların iyileri sağlamları Türkiyede Fabrika fiyatına satılıyor. Biz ancak Amerikalılara göre gariban işi olanları kullanabiliyoruz. Ford ranger'ın Toyotanın bile masraflarını karşılamaktan zorlandığımız için makul olanlara yöneliyoruz.
    Dediğim gibi bu araçları karşılaştırmak çok yanlış ve yersiz. Hiluxu isuzuyu alan vergi ve yakıttan dem vuruyor almayan ise öve öve bitiremiyor. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
    Km de 70-80 kuruş yakan Dmax i 1 milyon kilometre kullanında siz mi sağlam o mu görelim :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4x4_tutkunu -- 25 Şubat 2014; 0:41:37 >
  • Pick uplar hakkında bilgi edinmek için araştırırken buldum bu konuyu inceledim düzgün ve bilgi veren arkadaslara teşekkür ederim 11 sayfanın nerede ise yarısı laf yetiştirme ile dolu .. Neden buna gerek duyulmuş anlamadım .. gerçek bilgiye ulaşmak için bu kadar gereksiz yazı ile dolu olması üzücü .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MIKROP DOGAN

    quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Şaft kırılırken nasıl bir ses çıkarttı acabaa

    tok bir ses

    Iyi guldurdunuz valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harun

    birazdan aziz kancar gelecek ve ne olursa olsun en cıgerlısı vw dıyecek, arkasındanda cıhan gelıp onaylayacak

    Adamlar parayı vw den kırdılar. Onlar savunmayacakta biz mi savunacaz. Vw hakkında en ufak bi şey desek başlıyorlar taşlamaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be ne konu açmışım ama 2 yıl olmuş nerdeyse yorum yazan arkadaşlara teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: egemen_ertas

    araçı araziye süreçeksen en iyisi ford bence.

    Fordmu? Güldürme beni babam bu araçlarla şantiyeye gidiyor bazen arabalar zora geldinmi debriyaj sıyırıyor diyor daha 2 yaşındaki araba 2.balata üstelik garantide kabul etmiyormuş, ben pick-up'da toyota üzerine tanımam.

    Arazide ford çok iyidir fakat Türkiye'de pek kullanılmaz o modeller. F serisi canavar gibidir.

    Yillaeca arazide ranger thunder kullandim. Standart diff kilit sayesinde çok kabiliyetli araç güçlü de ama çok yakar. Önceki araç hilux du şanzuman arızası verdi. Tek şoför ağır yük aynı yollar.

    Hilux 1 yıl

    L200 1 yıl

    Ford thunder 6 yil

    Dayandi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufkadair


    quote:

    Orijinalden alıntı: emryrgc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,


    quote:

    Orijinalden alıntı: egemen_ertas

    araçı araziye süreçeksen en iyisi ford bence.

    Fordmu? Güldürme beni babam bu araçlarla şantiyeye gidiyor bazen arabalar zora geldinmi debriyaj sıyırıyor diyor daha 2 yaşındaki araba 2.balata üstelik garantide kabul etmiyormuş, ben pick-up'da toyota üzerine tanımam.

    Arazide ford çok iyidir fakat Türkiye'de pek kullanılmaz o modeller. F serisi canavar gibidir.

    Yillaeca arazide ranger thunder kullandim. Standart diff kilit sayesinde çok kabiliyetli araç güçlü de ama çok yakar. Önceki araç hilux du şanzuman arızası verdi. Tek şoför ağır yük aynı yollar.

    Hilux 1 yıl

    L200 1 yıl

    Ford thunder 6 yil

    Dayandi

    Hortlatma.. Hortlatma...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • L200 ve hilux biraderler arazinin kralıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX 480 -- 26 Şubat 2017; 21:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.