Şimdi Ara

VW AMAROK Pick-up kullanıcıları (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.727
Cevap
31
Favori
443.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Depoyu doldurup düz bir yolda 80km sabit ile gittikten sonra bu değeri görmek imkansız değil.

    Önemli olan deponun sonuna geldiğinizde 1130km gidebildiniz mi?
  • Ben de imkansızı gerçekleştirdiğimi iddia etmedim

    Depoyu doldurdum, 880 km menzil gösteriyordu, yaklaşık 70 km gittim, fotodaki 1130 km gösteriyordu, 90 km de mola verdim 1180 km deydi, devamında
    hızım 80-100 km arası şehirlerarası yolda toplam 580 km gittim; yakıt ortalamam 6.7 idi ve depo yarımdı, menzil olarakta 530 km gösteriyordu.
    Sakin kullanımda bu değerler yakalanabiliyor. Ha şunu da söyleyeyim rampa yukarı 160-170 km lere çıkarsan 25-30 lt lik anlık tüketimleri de görüyorsun!
  • Milleti yanıltmayın kardeşimmm
    fabrika verilerinin bazen altına inersin bazen üstüne çıkarsın ne olacak
  • sadece resim paylaştım, yanılmak istiyorsan sen bilirsin!
  • Resim paylaştınız ama bilmiyorum sadece benim başımamı geliyor yol bilgisayarının kilometresi ile navigasyonun kilometresi tutmuyor. yol bilgisayarı sana 1000 kilometre gidebilirsin diyor fakat navigasyondan bir bakıyorsun 960 kilometre yol gitmişsin. Yol bilgisayarı yanıltıcı olabiliyor. Fazla itibar etmemek gerekiyor ölçüm ya navigasyonla yapılmalı yada depoyu fulleme yöntemi ile yapılmalı.. Geçenlerde yine navigasyonla 6 km ölçülen mesafe yol bilgisayarı tarafından 8.3 km ölçüldü..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4x4_tutkunu -- 22 Ocak 2014; 19:39:09 >
  • GPS ile bu konuda çok sağlıklı bir uzaklık ölçümü yapılamaz. Gerek kapalı alanlar (otopark, tünel vs.) gerekse yolların eğiminden dolayı ortaya çıkan kuş uçuşu hesapla arasındaki farklar km arttıkça sapmayı iyice arttıracaktır.

    Yakıt tüketimini hesaplamanın en sağlıklısı en eski yöntem olan aynı pompada ilk atışa kadar doldurmak ve km'yi sıfırlamak.

    Ayrıca bugüne kadar kullandığım bütün araçlarda bulunan litre cinsinden "tüketilen yakıt" bu araçta neden yoktur onu da anlamadım. Ortalamayı hesaplamak için enjektör zamanlarından yakıt tüketimini bulup km'ye bölerek zaten hesapladığı birşey ama göstermiyor. İlla matematik yaptıracak.
  • 4x4_tutkunu 4 kullanıcısına yanıt
    Eğer yol bilgisayarı 1000 km gidersin deyip 960 km gidiyorsan %4 lük bir hata vardır ki bence bu normal. Pek çok etken olsa da depoyu doldurarak yapılan ölçüm en doğrusu haklısın. Lastiklerim kışlık ve ebatı 235 65 18. Yol bilgisayarım 8.3 ölçtü diyorsun bende sabrettim 6.7 yi gördüm
  • typhoone T kullanıcısına yanıt
    Araç litre cinsinden ne kadar yaktığını gösteriyor sağdaki kolun ucundaki tuşu kullanın.
  • ömer14 Ö kullanıcısına yanıt
    Menülerde geziyorum ama 3.5lt yakıt yaktı diye bir ibare yok. 100km'de şu kadar yaktı diye bir hesap var. Ben 23km gittiğimde kaç litre yaktığını ancak matematik ile bulabiliyorum.

    Varsa fotoğrafını çekebilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: typhoone

    Menülerde geziyorum ama 3.5lt yakıt yaktı diye bir ibare yok. 100km'de şu kadar yaktı diye bir hesap var. Ben 23km gittiğimde kaç litre yaktığını ancak matematik ile bulabiliyorum.

    Varsa fotoğrafını çekebilir misiniz?

    Onu gostermiyo evt. O cok daha gelismis bi sistem cunku. Bide benim sevmedigim bisey daha var. Her bilgi icin ayri bi tik yapmak gerekiyo yol bilgisayarinda. Yani bmw yada audilerdeki gibi tum bilgileri ayni ekranda alt alta gostersede ugrasmasak tik tik tik. Bi hava sicakligina bakmak icin bile ugrastiriyo. Ayrica koca arabayada polonun gosterge tablosunu koymuslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 23 Ocak 2014; 12:39:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaptım. oldu

    piano black kaplama. 75 tl + kdv. meriç oto aksesuar- ümraniye
     VW AMAROK Pick-up kullanıcıları VW AMAROK Pick-up kullanıcıları VW AMAROK Pick-up kullanıcıları




  • fksfks kullanıcısına yanıt
    Çok başarılı
  • Bu sabah aracıma bindiğimde aracın yağ ışığı yanıyordu enteresan bir şekilde, çünkü araç daha 10bin km bile olmadı.Bugün servise götürcek zamanım olmadığı için servisi aradım ''yağ ekliyim mi?'' diye sordum Castrol Egde 5-30 sentetik yağ koyun bişi olmaz dedi.Akşam eve dönerken 1LT yağı aldım fakat koymadım bir arkadaşım motor soğukken koy daha iyi dedi.Bu kadar az km'de olan bir aracın yağ ışığının yanması normal mi ? Araçta kaza sürtme vs hiç bişi olmadı.Birde söylenen yağ modeli doğru mu acaba ?
  • kaanyilmaz1 kullanıcısına yanıt
    10 bin km ye gelmeden benim de yanmıştı. servisi aradım yağ eklememi söylediler. bana yağ modelini söylememişlerdi, ben de shell den uygun bir yağ koydurdum pompacıya;) bir hafta sonra uzun yola çıkacaktım, servise gideyim de hazır bakım da yaptırayım dedim, bütün yağı değiştirdiler, 380 tl. ayrıca servis yetkilisi üstüne basa basa bu aracın kaputunu servisten başkasına açtırmayın sonra herhangi bir arıza da bahane edip garanti dışı bırakırlar dedi
  • fksfks kullanıcısına yanıt
    Dediğinizde haklısın servis garanti dışı bırakmak için elinden geleni yapıyor.Heleki Doğuş bu konuda uzman denilebilir :).Aracın orjinalinde kullanılan yağ telefonda bana söylenen yağ imiş internette biraz araştırma yaptıktan sonra buldum.Birazdanda eklicem 1Lt hatta.Sorun çıkarcaklarını zannetmiyorum yağ eklememden ötürü,sonuçta ''siz buna yağ eklemişsiniz'' diyemezler.Nese biraz moralim bozulmadı değil erkenden yağ ışığını görünce :) Bu arada piano black kaplama yaptırdığınız yerin bilgilerini PM'den paylaşırsanız çok güzel olur :)
  • Benimkide ilk bakimina gelmeden yag isigi yanmisti. Tabiki arabalarna toz kondurmuyolar. Normal diolar. Hattan sevvisteki gerzegin biri her 1000 kmde bir lt yag eksiltebilir normal demisti. Boyle bi "uzmanla" tartismaya bile girmedim suan 45 binde geliyor. Toplam iki kere yag ekledim. Normal sayilabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Dün gece 1Lt ekledim ışık söndü, yağ çubuğundan yağın seviyesini bakiyim dedim yağ simsiyahtı normal mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanyilmaz1

    Dün gece 1Lt ekledim ışık söndü, yağ çubuğundan yağın seviyesini bakiyim dedim yağ simsiyahtı normal mi ?

    Onu bilemem. Yagdan pek anlamiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nemesis kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yinede :)
  • Yağın simsiyah olması normal. Yağın normal olup olmadığını iki parmak testi ile anlayabilirsin. Arabayı çalıştırmadan önce motor soğuk iken yağ kartele tamamen çökmüş iken Yağ çubuğunedan işaret parmağınla bir miktar yağ alıp işaret parmağı ile baş parmağını bitiştirirsin. Daha sonra çok yavaş biçimde parmakları yarım santim birbirinden ayırırsın. Yağ uzayıp sonra damla haline geldiyse motor yağı normal. Fakat uzama olmadıysa direct iki damla olduysa katkılar gitmiş sadece baz yağ (yanık yağ) kalmıştır. Motor yağının değişim zamanı gelmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4x4_tutkunu -- 27 Ocak 2014; 19:00:32 >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.