Şimdi Ara

VW AMAROK Pick-up kullanıcıları (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.727
Cevap
31
Favori
442.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben aynı güzergahta düz ve otomatik her ikisinide uzun süredir kullandığım için aradaki farkı en doğru benim ölçebileceğim kanaati ile yazıyorum.

    MT nin 7,5 yaktığı yerde AT 8,5-9 yakıyor. Arada 1 - 1.5 lt arası fark var.
  • 2 hafta oldu araci alali 2700kmde. Istanbul-Duzce Duzce-Istanbul Istanbul-Bodrum Bodrum-Istanbul yolculugu yaptim araliksiz olarak, bir depo ile 850-900 km yol yapti normal kullanim olarak, ortalamada 9-9,5 lt civarlarinda geziyordu.Arac daha yeni diye bu ortalamalar olabilir ama kanaattimde sehir icinde 700-750 km sehir disindada 900 cok zorlarsaniz 1000 km yapar diye dusunuyorum aracim 8 ileri A/T bu arada. Sehir icinde 9,8-10,1 lt ortalamalarda geziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanyilmaz1 -- 19 Ağustos 2013; 5:54:06 >
  • Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar aracı şu an Doğuş Oto'dan almak istesek 2-3 ay gibi bir sıramı veriyorlar ? gerçi Doğuş otoyu arayıp soracağım ama forumlardaki bazı kullanıcılar Tiguan için sıra olduğunu söylemişler acaba Amarok içinde aynı durum geçerli mi ? bir diğer sorum ise elimdeki aracım 2007 Caddy Kombi 1.9 TDI siyah araç 76.000 km , ilk sahibiyim tertemiz Turbosu dışında değişeni yok bunu ortalama ne kadara saydırmalıyım sahibinden.com sitesinde ortalama fiyatları araştırdım lakin Doğuş Oto'nun bu fiyatı vereceğini sanmıyorum işim gereği vaktim'de fazla yok o yüzden 2.el kendim satmak ile uğraşamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum sizlerinde başını çok ağrıttım epey soru sorarak hakkınızı helal edin.
  • kaanyilmaz1 kullanıcısına yanıt
    Amarok MT'nin 7.5 yaktığı yerde AT 8.5-9 yakıyor demiştim. Bu gerçekten doğru bir tespittir ancak kullanım tarzi bu araçlarda yakıt sarfiyatını en az %40 etkiliyor.


    Şimdi size AMAROK yol bilgisayarının yakıt ölçüm ve tahminlerini yaptığı algoritmanın çalışma mantığını anlatıyorum :

    Otomatik sürekli 4x4 aracım ile İstanbul'dan depoyu fulledim.

    Boş bagaj ile Kocaeli'nin yolunu tuttum.

    Şehir içinden TEM yoluna çıkana kadar yol bilgisayarı alınan yakıt ile 900km menzil gösterirken, TEM'e çıkıp Kocaeli'ne kadar 70km sabit hızı c.c ile tutturunca menzil 1150 km'ye çıktı.

    Diyelim ki; TEM de 2 km boyunca yokuş çıkıyorsunuz, menzil hemen 10km aşağı iniveriyor. Aynı uzunlukta yokuşu inerken boşa atınca kaybedilen menzil geri kazanılabiliyor. Yokuş inerken araç her ne kadar 0 harcama göstersede bu gerçek değildir, zira kompresyondaki motor yakıtı harcamaya devam eder, o yüzden kazanım için motorun rolantide olması gerekir.

    Araç 2300kg ağırlıkta ve yüksek olduğundan haliyle rüzgar da tutuyor.

    Ancak bu haliyle bile Kocaeli'ne kadar menzil+gidilen yol toplamı=1150km yi tutturarak gelebildim.

    Oradan 600kg yük alıp yokuşlarda bol bol ve toplamda 120km ort.hızla gazlayarak dönünce 1150km lik menzil köprü trafiğinin dur kalkına da girince toplamda 800 km'ye düşüverdi. Aradaki fark %45 oluyor.



    Özetle buradan şu çıkıyor:

    Amarok AT aracı ile 10-10.5 litre yaktığını söyleyenler bahsettiğim hususlara dikkat ettiklerinde araçlarının ortalamasının 8 lt'lere gerilediğini görecekler. Bu araçla ışıklarda hızlı kalkmak, dokunarak kullanma haricinde gazlamak en az 10 lt ortalama demektir. Eğer çok sakin hızlanarak kullanırsanız Amarok AT size 7.5-8 lt yi garanti ediyor.

    Daima ayağınızın altında yumurta olduğunu hayal ederek kullanmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 19 Ağustos 2013; 22:09:52 >
  • Bundan daha iyi anlatılamazdı herhalde ellerinize sağlık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasim istetseniz arayin ysrdimci olsyim
    0543 266 07 61

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Ben 800 km gitmesine raziyim daha oncedende bahsetmistim size E-240 sahibiydim simdiki benzin fiyati ile 400 tl'ye doluyordu depo en fazla 600 km yol yapabiliyordum oda sakin kullanimda.Amarok ilac gibi geldi acikcasi birde benim kasa acik oldugundan onunda etkiledigini dusunuyorum, cok fazla ruzgar aliyor buda arabayi aerodinamikten dolayi daha fazla zorluyor sanirsam.
  • Beyler Amarok da yokuş kalkış desteği mevcutmu acaba?
  • International kullanıcısına yanıt
    Mevcut arkadasim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanyilmaz1

    cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Ben 800 km gitmesine raziyim daha oncedende bahsetmistim size E-240 sahibiydim simdiki benzin fiyati ile 400 tl'ye doluyordu depo en fazla 600 km yol yapabiliyordum oda sakin kullanimda.Amarok ilac gibi geldi acikcasi birde benim kasa acik oldugundan onunda etkiledigini dusunuyorum, cok fazla ruzgar aliyor buda arabayi aerodinamikten dolayi daha fazla zorluyor sanirsam.

    Rica ederim.

    Arkadaşımda aynı araç var ve arkası açık. Aynı güzergahı kullanıyoruz ve yakıt değerlerimizi karşılaştırıyoruz fark yok.
  • Beyler Ford Ranger mı yoksa Amarok mu?
  • Orjinal Roll Barlar sadece surgulu kapakta mi kullanilabiliyor ? Katlanir kapakta bole bi sansimiz var mi ? Birde katlanir kapak su aliyor mu ?
  • International kullanıcısına yanıt
    Ford Ranger kullanmadim ama Amarok alali 2-3 hafta oldu 3bin kmde suanda gayet memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhakanuysal

    quote:

    Orijinalden alıntı: ardahanlı75

    yha bu özellikle 4x4 lerde olan dozer gibi ses cıkıyorya sanırım turbonun sesi 4x2de çıkarmı çıkması için ne yapmalıyım zararlımı

    4x2 veya 4x4 hepsinde aynı motor var. turbonun sesi ıslık sesi gibidir... ıslık çalan turbo arızalı demektir.

    dozer gibi çıkan ses dizel motorun sesi.

    peki bu amarok için geçerlimi bide l200 lerde dizel motor var hepsinden çıkmıyor o ses
    şahsen 4x2 amarok kullanıyorum bir kez bile duymadım sesi egzoza ek falanmı yapıyolar acaba
    yada sürüş stili sertmi olmalı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardahanlı75 -- 24 Ağustos 2013; 17:51:26 >
  • amarok4x2 de elektronik dfransiyel kilidi var ne anlama geliyor
    mekanik ve elektronik dfransiyelin farkı ne
  • kaanyilmaz1 kullanıcısına yanıt
    kardeş en iyisi full box ben kullanıyorum bende l200 vardı kdüz kapak attırmadan önce de sonrada hızlanınca arkayı savuruyor
    full boxda böyle bir sorun yok
  • ardahanlı75 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben otobanda 160-180'leri gordum herhangi bi savurma olmadi bende, o kadar suratte yapmiyorum normalde, benim acamacim roll barlarla kullanabilmek, bide fullbox pick-up ozelligini goturuyo aracin biraz o yuzden istemiyorum eger roll barlar kullanilabiliyorsa katlanir kapak yapicam ama olmuyorsa mecbur surgulu...
  • kaanyilmaz1 kullanıcısına yanıt
    ben cok memnunum biz arabayı alır almaz ankaraya gittik hava rüzgarlıydı savurdu bende kasa havuzu yoktu 182 yaptım otobanda
  • istediğiniz model roll bar sadece sürgülü kapakta takılabilir
    katlanır kapakta ise sadece brezilya malı keko roll bar takılabilir oda amerikan malı oda extang marka ürüne yalnız üründeki başlıca sorunlar :
    1 kasa üstüne gelen kauçukların çok kalitesiz olması
    2 katlama noktasındaki vidaların düşmesi
    ürünün bugünkü kurla fiyatı :2430 tl

    biz satışını sadece müşteri talebi geldiğinde sorunlarını belirterek yapıyoruz

    buna alternatif ürün yine amerkian malı Undercover onda hiç sorun yaşamadık ama roll bar takılamaz

    Bu arada araçlarınızın dışa takdırdığız bütün aksesuarları ruhsatınıza işletmenizi tavsiye ederim

    arka kapak çeşitleri
    yan basamak
    roll bar
    bull bar
    çeki demiri
    vinç
    kabin

    selamlar
  • Arkadaşlar aracınıza aksesuvar yaptıracaksanız ( arka kapak, yan basamak, ön-arka koruma vs..) İstanbul Bağcılar' da TAMSAN diye bir firma var fiyatlar çok uygun geldi bana, diğer yerlerle hemen hemen yarı fiyatına. Örnegin sgl dizaynda 350 tl + kdv dedikleri bir arka korumayı 200 tl ye taktırdım. firma krom aksesuvar konusunda imalatçı ve işin ilginç tarafı sgl ve birçok aksesuvarcıya toptan satıyormuş. arka kapaklar ortalama 1800 tl gibi ( sgl ye ayıp olacak ama orda 1850 usd + kdv;)). sahibinden de arama ya tamsan yazarsanız görebilirsiniz. ( bu arada firmayla bir alakam yok, sadece fiyatlar uygun geldiği için belki bir faydası olur diye yazdım, yanlış anlaşılmasın)
     VW AMAROK Pick-up kullanıcıları
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.