Şimdi Ara

Vücut yapmak istiyorum ama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar,
    Boyum 181 ve 65 kiloyum, oldum olası hep ''skinny'' olarak adlandırılan vücut modeline sahiptim (malesef halen öyleyim) ama değişmek istiyorum, çünkü bu görünüm beni memnun etmiyor.
    Geçen yazdan bu yana çok sık şekilde olmasada dumbell ve kendi vücut ağırlığımı da kullanarak kendi kafama göre egzersizler yapıyordum fakat öyle ahım şahım değişikler olmadı tahmin edebileceğiniz üzere.
    Elbette ki eski halime göre daha iyi durumdayım ama artık gözle görülebilecek ve aynaya baktığımda beni daha iyi hissettirecek bir vücuda sahip olmak istiyorum fakat nereden başlayacağımı bilemiyorum.
    Daha önce ufak bir spor salonu deneyimim olmuştu fakat ilgilenen kimse yoktu ve bende ne yaptığımı/ne yapacağımı bilmiyordum, doğal olarak devam etmedim.
    Şimdi elimden geleni yapıp önümüzdeki yaza hazır bir şekilde girmek istiyorum bunun içinde yardımlarınızı rica ediyorum.
    Alkol, sigara gibi şeyleri zaten kullanmıyorum ayrıca abur cubur ve şekerli şeylerle de pek aram olmadığı için sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.
    İnternette 5x5 gibi programlar öneriliyor ama benim durumumda olan insanlar için daha iyi seçenekler var mı yok mu bilemedim ve sizlerden değerli yorumlarınızı rica ediyorum.
    Bana nereden başlayabileceğimi, hangi adımları takip etmem gerektiğini ve bilemiyorum belki göz ardı edilen ama önemli detayları yani beni amacıma ulaştıracak en ufak bir yardım bile beni çok mutlu eder.
    Şimdiden hepinize çok teşekkürler.



  • hareketlerin doğru formunu gosteren bir çok video var , onları izledikten sonra salonda hafif ağırlıklar ile başlayabilirsin.

    Ya da salondaki hocadan göstermesini isteyebilirsin.

    Zaten ne yapsan geliseceksin başlangıç seviyede oldugun için.

    Chin up , pull up , şınav, vücut ağırlığı ile squat bunları bile evde 1 ay düzenli yap fark ettirir. Hem de biraz temel attıktan sonra salona kayıt olmuş olursun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bernoulli Denklemi kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
    Dediğin gibi hareketlerin doğru olup olmadığını veya nasıl yapılacağını izleyerek öğrenmeye çalışıyorum tabi ki, hatta takip ettiğim pek çok kişi/kanal da var.
    Push up ve squat gibi vücut ağırlığı ile yapılabilen ve dumbell egzersizlerini zaten yapmaya çalışıyorum geçen yazdan bu yana ve üzerimdeki hamlığı da bu şekilde atmama ve eskiye göre daha iyi durumda olmama rağmen ''wow'' diyebileceğim bir değişiklik yok.
    Benim bu konuyu açmaktaki amacım gerçekten gözle görülebilecek bir değişim istememdi yani ne bileyim böyle geniş omuzlar, baklavalar, adonisler kısacası plaj vücuduna ulaşmamı sağlayacak düzenli bir program veya diğer şeyler.
  • Rica ederim.

    3 ay ve daha uzun süreli düzenli çalışacaksınız tabi ki salona gitmek daha uygun olur, ki ilk mesajınızda 5x5 programına da deginmissiniz.

    Boyunuzuna göre zayifsiniz, 5x5 güç programı ile de kilo alarak istediğiniz vücuda yaklasirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.