Şimdi Ara

Vücut ısısının yükselmesi bağışık sistemini destekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  

    Enfeksiyonla savaşan vücudumuzda ısının artması neticesinde T-hücresi denilen bir çeşit akyuvarın harekete geçtiği tespit edildi. Şangay Biyokimya ve Hücre Biyolojisi Enstitüsü'nden Çinli bilim adamı  Jian Feng Chen, yaptığı çalışmayla artan vücut ısısıyla T-hücrelerinin kılcal damar duvarlarında ilerlemeye başladığını ortaya koydu.

     

    Fareler üzerinde yapılan deneyde Chen, T-hücrelerinin ısısını 37 °C'den yüksek vücut ısı olarak kabul edilen 40 °C'ye yükseltmiş. Yüksek ısıyle tetiklenen T-hücreleri ısı şok proteini (hsps) üretmeye başlamışlar. Bu proteinin hücreleri strese karşı koruduğu biliniyor.

     

    Ayrıca Bkz.Çin'de ilk 5G destekli uzaktan ameliyat yapıldı
     

    Hücre dış yüzeyindeki zardan içeriye doğru ilerleyen ısı şok proteinleri, zarın altında bulunan ve integrinler olarak adlandırılan proteinlere bağlanmışlar. Bu süreç integrinleri bir araya getirerek, zardan dışarı çıkıntı yapan yapılar oluşturmasın sağlamış. Bu yapılar sayesinde T-hücreleri kılcal damar duvarlarına tutunmuşlar.  Bu mekanizma da T-hücrelerinin enfeksiyonlu bölgeye hızla ilerlemelerine imkan tanımış.

     


     

    Bilim adamları, bu mekanizmanın çalışmaması durumunda ne olacağını görmek için farelerin integrinlerini değiştirerek ısı şok proteinlerle bağ kuramaz hale getirmişler. Akabinde fareye ishale sebep olan "salmonella typhimurium" bakterisi enfekte etmişler. Deney sonucunda fare yüksek ateş ve enfeksiyon nedeniyle kısa sürede olmüş.

     

    Bilim adamları elde ettikleri bulgularla, enfeksiyonlara karşı mücadelede ısı şok proteinlerinden daha fazla yararlanmanın yollarını bulmayı umut ediyorlar.

     

     







  • Benim vücut ısım her zaman yüksek, bu durumdan bildim bileli usandım, bıktım, yeter dediğim zaman çok oluyor. Özellikle yaz ayları yollarda çırılçıplak dolaşasım geliyor. Şaka bir yana felaket bir ısı hakim vücudumda. Etrafımdakiler yanıyorsun abi diye dalga geçiyor. Çoluk çocuğun maskarası oldum. (: Edeyim böyle işe. Haberin içeriğine gelecek olursam bildim bileli hastalanmıyorum. Kışın buz gibi havada kısa kollu çıkıyorum yola. Üşümüyorum. Nasıl iş anlamadım. 4 mevsim kış olsun diyeceğimde yaz gelince fırında pişen tavuk gibi yanacağım... :D

  • Düzenli olarak kan bağışı yapın bu sorununuz büyük ölçüde düzelecektir vucudnuzdaki kan miktarı yüksek büyük ihtimal.
    Aynı durumu yaşıyordum yapılan testlerde sonuç böyle çıktı şuan %50 düştü normalleşti.Tabi siz doktora görünün o daha iyi bilir ssizin sorunun farklı bir nedenide olabilir.

  • Hastanede kan verdiğim zamanlarda 5 şişe tüp anında doluyordu. Dediğiniz mantıklı.

    Araştıracağım.

    Kan dolaşımı hızlı olduğu zamanlarda da vücut ısısı yükseliyor diye okumuştum birkaç kaynakta.
  • Aynı durum bendede var yazın bi insanın 3 katı ter döküyorum kışın tişörtle geziyorum ve odamda petek asla ama asla açmıyorum hep kapalıdır ailem benle dalga geçiyor sende ne varsa bize de ver diye ne hale düştüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ateş olduğu zaman hemen düşürmeye çalışmayın. Hatta yorganın altına girip sabaha kadar terlediğinizde sabah iyileşmiş bir şekilde uyandığınızı göreceksiniz. Çocuk değilseniz ateş bünyeye zarar vermez.

  • Ateş yükselmesi vücudun savunma mekanizmasıdır.Ateş giren mikroorganizmalar tarafından yapılmaz,vücudun ürettiği sitokinler vs tarafından yapılır.

    Yüksek ateşte vücudun savunması güçlenir,mikroorganizma zayıflar



    ateşi hemen düşürmek mantıklı değildir.

    Yukardakş araştırma daha farklı birşeyi anlatıyor,ve bunun Donanımhaberde ne işi var tabi onu da anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vücut ısısını yükseltmek bağışıklık sistemini destekliyor deniliyor daha geçen gün kanserli hücrelerin en küçük olanlarını bile tesbit etmek için termal sıcaklık değerlerinden yararlanıyorlardı. Ayrıca geçenlerde birisi kendi spermini kendine düzenli olarak enjekte ettirerek o bölgedeki vücut ısısını arttırmayı başarmıştı, gerçi o sırt ağrısından kurtulmak istemiş ama başarılı olamamıştı. Ancak madem böyle bir şey var; bunu bir test etsinler, en azından Aids hastalarında belki işe yarar...Sonuçta vücuttan çıkan belirli bir kirin bile bağışıklık sistemini güçlendirdiği ortaya çıkmıştı ama o da ortadan kayboldu bir anda araştırmalar devam ettiği için demişlerdi sanırım..

  • vucut sıcaklığıdır o, ısısı olsa durmazsın çünkü yok öyle bişey.

  • Mizacinizi öğrenip ona göre beslenin







    Yeni mi fark etmişler.. 41 derecede bütün mikropları vücut kendi kendine alt ediyor önemli olan sabit tutabilmek ama biz napiyoruz hemen aşı hemen antibiyotik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bağışık sistemi yeni mi çıktı?

  • Bağışık sistemi çok önemlidir. Editörden inciler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balomer

    Mizacinizi öğrenip ona göre beslenin







    Yeni mi fark etmişler.. 41 derecede bütün mikropları vücut kendi kendine alt ediyor önemli olan sabit tutabilmek ama biz napiyoruz hemen aşı hemen antibiyotik
    İştahım 2 senedir pek yok. 65 kiloyum. Bu soğuk havalarda bile kombi, klima açma ihtiyacı hissetmiyorum. Az uyuyorum yinede üşümüyorum.

    Sadece yazın klimayı kullanıyorum.
  • iştah ile alakası yok hocam mizacın fazla yeme az yeme değil yani
    yediğiniz bir ürün mizacınıza terstir o fazla ısı yaptırıyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balomer

    iştah ile alakası yok hocam mizacın fazla yeme az yeme değil yani
    yediğiniz bir ürün mizacınıza terstir o fazla ısı yaptırıyordur
    Mizaç ile alakasını çözemedim. Agrasif ve komik bir mizaç olunca ısı tavan mı yapıyor yani.

    Yeri gelir ev yemeği, yeri gelir abur cubur tüketirim. Yeri gelir cola, yeri gelir çay içerim, su içsem bile günde 1 litrenin üzerine çıkmaz. O anki ruh haline bağlı.

    Aşırı kahve tüketimi ısı üretiyorsa o konuya hiç değinmeyelim.




  • önce googlea mizacın ne olduğunu yazın sonra bakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balomer

    önce googlea mizacın ne olduğunu yazın sonra bakın
    Bakalım bakalım ne çıkacak, neye göre ne diyecek. Dediği doğru mu, yanlış mı... Merak ediyor muyum, bilmiyor muyum, biliyor muyum göreceğiz...
  • Merhabalar , vücut ısısı mevzusu için size özel mesaj atacaktım ama özel mesajları kabul etmiyormuşsunuz . Ben de belli bir süredir benzerinden çekiyorum . Acaba belirli bir süreliğine özel mesajları açma şansınız var mıdır , bu konuyu konuşmak için ? Böyle sorunu olan insanı bulmak kolay olmuyor :D @Cute Hentai

  • Isı şok proteininin işlevini de açıklayalım: yüksek sıcaklıkta 'pişmeye' direnen, vücudu denatürasyona karşı koruyan proteinlerdir. Nasıl egzersizin oksidatif hasarına karşı vücut oksidatif direnç proteinlerini artırıyorsa, ısı şok proteinleri de direnç sağlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.