Şimdi Ara

Vosvos almak istiyorum kafamda bir kaç soru var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. Adım Orhun 19 yaşındayım ve üniversitede hazırlık öğrencisiyim. Araba kullanmayı sürücü kursunda öğrendim ve ehliyetimi alalı 6 ay oluyor. Aslında arabaya çok ihtiyacım yok ancak araba kullanmanın tecrübe meselesi olduğunu düşündüğüm için küçük çaplı özellikle manuel bir araba almak istiyorum. Ki böylece pratik yaparak kendimi zaman içinde geliştirebilirim diye düşünüyorum. Neyse, umarım fazla sıkmamışımdır şimdi vosvos bölümüne geçelim :)
    Vosvoslar gerçekten ilgi duyduğum ve büyük bir sempati beslediğim araçlar. Hem fiyatlarından hem sürüş keyfinden (arkadaşımın var o sürerken binmiştim.) dolayı sahip olmak istediğim bir araç. Ama bazı sorularım var.
    Öncelikle soruların hepsini araştırdım. Ancak kafama takılan noktalar olduğu için sormak istiyorum.

    1) En önemli nokta güvenlik. Araçların güvenliği açısından siz ne düşünüyorsunuz ?
    2) Lpg. Lpg için 2 farkli yol olduğunu ruhsatında sıkıntı olduğunu duydum. Benzinle devam etmek özellikle öğrenci biri için fazlasıyla külfetli. Sizce lpg takılmalı mı, benzinle mi devam edilmeli, lpg takılacaksa hangi seçenek takılmalı ve lpg'nin de herhangi bir güvenlik sorunu var mı ?
    3) Birde olası bi sorunda parçalar kolay bulunabilir mi ve fiyatları ne durumda ?
    4) Benim için en önemli noktalardan bir tanesi. Trafikte fazlasıyla acemiyim. Araba kullanma işini sadece sürücü kursunda yaptım. (Yazın birazcık çalışacağım.) Vosvos bana bu konuda sıkıntı çıkarır mı ? Sürüşü zor mudur vs.

    Herkese yardımları için şimdiden teşekkürler.

    İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1974 Vw 1303 Big sahibiyim şuanda aracım restorasyon aşamasında geçtiğimiz aya kadar aktif olarak kullanmaktaydım kendi gözlemlerimce yardımcı olmaya çalışacağım.
    1- Güvenlik konusu bu tip klasikler için kafa kurcalayan bir konu herkes farklı düşünüyor. Kabin sağlamlığı açısından sağlam sayılabilecek bir otomobil vosvoslar. Frenlere gelirsek 2 tip fren kullanılıyor benimkindeki fren sistemi önler disk arkalar kampana şeklinde daha eski modellerde önlerde de kampana fren sistemi bulunuyor. Hız için üretilmiş otomobiller olmadığından çok üst düzey fren sistemi gerektirmiyor 120'den üstteki hızlar zaten hem yol tutuşu konusundan hem de güven bakımından riskli süratler ayrıca bu otomobilin ruhuna da ters.

    2- Lpg için 2 farklı seçenek araç yağ-hava soğutmalı olduğundan günümüz otomobillerinde kullanılan lpg düzeneğinden biraz farklı. Egzozdan ısıtma çubuğuyla ve yağ ısıtma şeklinde 2 farklı tip var. Lpg öğrenci için şart gibi bir şey ben şuan benzinde kullanıyorum ama lpg kesinlikle bağlatacağım.

    3- Parçalar oldukça kolay bulunuyor o konuda bir şüphen olmasın

    4- Kullanma zorluğu da tamamen sana bağlı ilk başlarda biraz zorlanabilirsin ama alıştıktan sonra diğer otomobiller oyuncak gibi gelecek

    Bu arada bütçene göre hareket etmen doğru olur. İlk araba için biraz zor olabilir normal bir otomobile göre 2 kat ilgi göstermen gerekecek. Vosvos gerçekten her kesimden insanın sevdiği bir otomobil trafikte gezerken genci yaşlısı herkesten ilgi görüyorsunuz fakat herkes cesaret edemiyor. Soracağın herhangi bir soru olursa çekinmeden sorabilirsin
  • T.Blackeye. kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler aklıma geldikçe sorarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.