Şimdi Ara

VOLVO XC 60 (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.783
Cevap
45
Favori
236.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rica ederim,

    Umarım sorunsuz halledebilirsiniz, ticarette ve genel kamu hizmetlerinde mecburi yavaşlama söz konusu, aksama olması muhtemel ama bayiler hala açık anladığım kadarı ile, kendileri de plaka çıkarabildikleri için bir şekilde hallederler diye düşünüyorum.

    zor günler, umarım sağlıkla atlatırız...

    Siz teslim aldıktan sonra da memnuniyet ile yardımcı olmak isterim, pek çok özelliği keşfetmek de keyifli ama her konu için de Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreadknight kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba
    Telefonu paylasima acip arabaya nasil baglaniyoruz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Sensus içerisinde, ekranın ortasından aşağı kaydırma menüsünü açıp,
    My Car içerisinde liste halindeki alt kategorilerden İletişim sekmesi ve orada da Wi-Fi sekmesi var, direk oradan ekliyorsunuz.
    İletişim içerisinde, CarPlay ve Android oto ve yine Bluetooth cihazları ile ilgili ayarlar da bulunuyor (bluetooth ile de telefonun internetini araca aktarmak mümkün). Araca takılı sim-kart ile internete bağlanma ayarları da (Araç Modemi Internet) burada bulunuyor, BTK kararı gereği benim aracımın sim-card ile türkiye'de internete bağlanması engellendi ben artık kullanamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta sonu da kendime uğraş bunu buldum. 9 senedir kullandığımız, 170k km'deki XC60'ın farlarının elden geçme zamanı gelmişti. Açık havada park edildiğinden bu kadar kötü durumda olduğunu düşünüyorum. Neyseki 70 liralık malzeme ve 5 saatlik çalışma sonucunda iki farı da yeniledim. Hemen yanımıza da komşunun S60'ı park ediyor onlarda da bizdeki kadar kötü olmasa da sararmalar başlamış. Onlara da yardım etmeyi teklif edeceğim.

     VOLVO XC 60

    Önce 5 seviye zımpara daha sonrası da amerikan malı far cilasıyla cilaladım ve sonuç bu. Yalnız far koruyucu da öneriyorlar bunun üstüne ancak ondan bulamadım. Bu haliyle bir sene sonra tekrar yenilemek gerekir demişler Youtube'da ama bakalım nasıl olacak. Seneye yurt dışından tam takım alır yaparım diye düşündüm.

    Fotoğrafı yabancı forumlara da atacağım için before/after yazdım mazur görün :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 12 Nisan 2020; 16:26:47 >




  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Eşimin İ20'si var 5 yaşında, onun farları da böyle oldu, yine benim araç da 5 yaşında ama onda bir şey yok. Gerçi benimkisi kullanılıyor, eşiminkisi genelde güneşi altında yatıyor, onun da etkisi çok sanırım. İyi olmuş, temiz görünüyor.
  • 700.000 gormus sifir xc60 cok para ya
    Bu zamanda bu parayi arabaya baklamak cok sacma
    Subat ayinda 600.000 di ne oldu da 100.000 zam geldi allah askina
    Otv ayni otv tamam kur artti ama gelen zam asiri fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Forumcular ;

    Ben de nihayet aralık ayının son günü 20.000,00 TL Kaparo yatırarak sipariş ettiğim aracımı 11 Mayıs günü teslim aldım. Süreci başından itibaren sizinle biraz paylaşmak isterim.

    Aslında sipariş ederken tam kararımı vermemiştim, ST’nin “..fiyatlar artacak, değişecek, kaparo çok değil, istediğiniz zaman vazgeçip kaparonu geri alabilirsiniz..” şeklindeki yaklaşımı ile siparişi verdim. Sonrasında aile ile test sürüşü falan derken araca illa ki ısınıyorsunuz ve üzerine Corona salgını belirsizliğine rağmen aracı satın alma kararı vermiş olduk. Araç Martın 26’si gibi denmesine rağmen biraz gecikmeyle Nisan sekizinde geldi, sonrasında hem salgın, hem bayini hem de benim ağırdan almam neticesi yaklaşık 1 ay sonra teslim edilmiş oldu. Bana toplam maliyeti Boya koruma ve cam filmi ile birlikte 600.000,00 TL’yi biraz geçti. Standart inscription donanım üzerine ilaveten Akıllı Telefon Entegrasyonu + İntellisafe paket (12.500,00 TL) ilave edildi.

    Aracın rengi piyasada “füme” diye geçen, orijinal adı “pine gri” diye geçen lansman rengi bir renk. Aslında renk siparişin, çok dar bir zamanda vermek zorunda kaldık, klasik siyah ya da beyazdan bıktığımdan, bu rengi tercih ettim, havanın kapalı olduğu bir gün servise gelmişti bu renk bir araç, katalog+bu araçta görüp beğendim, ancak havanın kapalı olduğu bir kış günüydü, araç güneşte tamamen farklı bir renge bürünüyormuş, bunu da teslim alınca görmüş olduk. Özetle araç ; yoğun güneş ışığında yeşilimsi bir kahverengi, gölgede haki yeşil, ışığın biraz az olduğu zamanlarda mesela yağmurlu havada ve karanlıkta koyu gri görünüyor.

    Aracı alır almaz Ziebart'a teslim edip Seramik kaplama ve 2 numara cam filmi (Camtavan dahil) yaptırdım, bana 3.350,00 TL'na maloldu.

    İlk izlenimlerime gelince, aracı şimdilik bayi ziebart arası 10 km ve ziebarttan teslim alıp yaşadığım şehre gelene kadar 120 km kullandım. Daha önce SUV binmiş olmama rağmen son 5 yıldır BMW 3.20 benzinli kullanmakta idim. Oldukça yere yakın bir araçtan geçtiğim için ilk anda illaki bir garipseme oldu. Tabi aracın özellikle elektronik sistemlerle donatılı bir araç oluşu kullanım anlamında belli bir alışkanlık gerektiriyor. Biraz acelemiz de olduğundan aracın sadece ayna ayarını yapıp yola çıktık. Öncelikle ilk bindikten sonra vitesi kendime doğru iki kere çekmişim. (Halbuki R’den D’ye geçerken iki kere çekeceksiniz denmiş bana) İki kere kendinize doğru çekince araç manuel vitese geçtiği için birinci vitese geçmiş, neyse 50 metre uzaktaki benzinliğe 1.viteste aracı bağırta bağırta gitmiş olduk.  (Burada ilk eleştirimi yapmak isterim, BMW’de hem vitesin üzerindeki led ışıklardan hem de gösterge panelinden hangi viteste olduğunuzu görüyorsunuz, kristal vites topuzu çok şık ama hangi viteste olduğunuzu anlamak için mutlaka gösterge paneline bakmak zorundasınız)

    Devamında Daha ikinci ışıkta City Safe’in nasıl çalıştığını görmüş oldum, öndeki araca fazla yaklaşmışım demek ki, küt diye durdu araç. Güzel bir özellik gerçekten. Öte yandan şerit takip sistemi ve kör nokta gerçekten kararlı çalışıyor. Sinyal vermeden ya da yanda araç varken şerit değiştirmek istediğinizde direksiyonda çok ciddi bir direnç oluşuyor. Bu durum ciddi alışkanlık isteyen bir ekipman, sinyalsiz kesinlikle şerit değiştirmemeye alışmak lazım aksi takdirde kullanılması çok zor, ya devre dışı bırakacaksınız ya da her şerit değiştirmede mutlaka sinyal kullanacaksınız. Pilot asist ve adaptifi de yaklaşık 40 km lik bir otoban sürüşünde test etme imkanı buldum, gerçekten güzel ve net çalışıyor, çok başarılı.

    Sürüşe gelince ; İlk kez dizel araç kullanıyorum, ama kısa sürede alıştım, ilk kalkış performansı elektrik motorunun da katkısıyla (Comfort modda) gayet güzel, atak, economy mod zaten önermediler, denedim, evet çok sağırlaşıyor araç. Devamında araçta 400 nm torku hissediyorsunuz. Yol sesi yok gibi, son derece az ancak motor sesi kabine gerçekten geliyor ama değişik bir motor sesi var, 2000 CC dizel motor değil de daha çok küçük çaplı bir motorun sesiymiş gibi ses, ama net biçimde içeri geliyor. Bu konuda Cihanair çok iddialıydı, evet haklıymış. Konfora gelince bana ilk sürüşte gayet başarılı ve konforlu geldi, hatta siparişten sonra havalı süspansiyon sipariş etmediğime üzülmüştüm, ama sanırım çok da gerek yokmuş.

    Bunun dışında aracın ayarlarını yapıp alıştıkça izlenimlerimi yazacağım, herkese iyi ve sağlıklı günler. VOLVO XC 60
     VOLVO XC 60 VOLVO XC 60 VOLVO XC 60 VOLVO XC 60




  • Aracımızı 615 bin TL den sattık Volvo S90 ve XC60 serüvenimizde böylelikle bitmiş oldu. S90 benim gözümde çok başka bir yerde kalacak. İkisi arasında tartışmasız S90 benim için. Herkese kazasız belasız sürüşler, sağlıklı ve huzurlu günler dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Android auto araçla standart mı geliyor veya başka bir pakete dahil olmadan kendisi özel bir paket olarak mı geliyor? Ek bir paket ise fiyatı nedir bilen bir arkadaş varsa memnun olurum. Winterpack olarak aldık aracı da android auto seçeneği gözükmüyor malesef. Bir de yarı otonom sürüşte araç belli aralıklarla şeridi ortalamıyor ama şeridin üstüne hizalıyor yanını. Bu sizlerde de oluyor mu yoksa mesela şeritlerin silikliği ile ve yol algılaması ile mi alakalı
  • Bir sorum daha vardı. Aracın mikrofonunu kullanabiliyor musunuz? ben kullanamadım malesef veya bilemedim
  • Unknow Saiyan U kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef akıllı telefon entegrasyonu ayrı bir paket, andoid auto + car play toplam 2.500,00 TL dediler, sonra ben pilot assist in de ayrıca bir paket olduğunu öğrendim, toplam hepsine 12.500,00 TL ödedim. Mikrofon yani sesle komuta etmeyi daha denemedim ama türkçe olmadığını okumuştum, yani ingilizce komutlar verebiliyorsunuz diye biliyorum. Pilot assist ve şerit koruma yardımında bir gariplik sezmedim, gerçi daha 130 km deyim ama silik şeritlerde bile bir hataya rastlamadım.
  • Engin.OK kullanıcısına yanıt
    Aralık 2018'de 473 bine aldık demiştiniz daha önce, 615 bin, gayet güzel fiyata satmışsınız, hayırlısı olsun. Bu durumda araçların 2.eli de hareketli diyebilir miyiz bu durumda ?
  • Spartacüs72 S kullanıcısına yanıt
    aynen 473 almıştık ama satınca arabasız durmadık elbette. 2020 C200 Exclusive 4 Matic aldık aracın fiyatı 435 bin TL. aslında pek kar olmuyor bizim için bu durum. C200 1.6 motor bu arada. aracımıza talep epey vardı toplamda 16 kişi ile görüştük 600 e kadar isteyen vardı ama 615 de kararlı olduğum için geç sattık. 0 araç bulmada zorlandık virüsten dolayı araç gelişi az gelende satılmış oluyor hatta gelmeden satılan da çoktu.
  • Engin.OK kullanıcısına yanıt
    Doğru, sıfır araç bulmak çok zor, o yüzden olağanüstü bir dönem yaşanıyor zaten, düşünsenize siz 615'e ikinci elini sattığınız tarihlerde ben 603 bine 2020 modelini sıfır almış oldum, ama tabi aralık sonundan beri kaparo yatırıp beklemiş olmanın avantajıyla.
    Yeni aracınız da güzel, ortağımda var dizeli, ekran grafikler falan çok net,güzel, vitesi çok pratik ancak 1.6 motorlu olmasına rağmen ciddi rakam tabi
    Güle güle kazasız belasız kullanın
  • Spartacüs72 S kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun
    Mükemmel bir rakama aldin araci
    V60 cc alirken ayni arabayi 610.000 teklif ettiler bana
    Nisan teslimdi almadim muhtemelen ayni zamanda teslim alacaktik
    Malesef arabada motor sesi var oranin izalasyonu iyi degil kesinlikle
    Hayirli ugurlu olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spartacüs72

    Doğru, sıfır araç bulmak çok zor, o yüzden olağanüstü bir dönem yaşanıyor zaten, düşünsenize siz 615'e ikinci elini sattığınız tarihlerde ben 603 bine 2020 modelini sıfır almış oldum, ama tabi aralık sonundan beri kaparo yatırıp beklemiş olmanın avantajıyla.
    Yeni aracınız da güzel, ortağımda var dizeli, ekran grafikler falan çok net,güzel, vitesi çok pratik ancak 1.6 motorlu olmasına rağmen ciddi rakam tabi
    Güle güle kazasız belasız kullanın
    Volvonun fiyat sabitleme olayi mukemmel ya
    Hic kimse yapmaz bunu

    150.000 fazla vermek acikcasi benim isime gelmedi
    Teknik olarak v60 cc ile xc60’in herseyine baktim
    Xc60 15 cm daha yuksek
    V60 cc ise 9 cm daha uzun
    15 cm icin 160.000 vermek mantiksiz geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler Cihan Bey, evet gerçekten uygun fiyata gelmiş oldu, diğer yandan ilk niyetlendiğimde elimdeki aracı 150 bin civarı satarım diye kafamda rakam belirlemiştim. Aracın gelişinin uzaması, üstüne Corona durgunluğu falan derken aracımı Mayıs sonu 210 bine sattım, ilk kez bu araba işlerinde şansım yaver gitti.

    Bu arada motor sesi konusunda kesinlikle haklısın, özellikle düşük viteslerde ve ilk hareket ya da ilk hızlanma anlarında ses çok belirgin geliyor kabine, 50 km den sonraki hızlarda bu ses oldukça azalıyor uzun yolda falan sorun olmuyor ama düşük hızda var evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spartacüs72

    Çok teşekkürler Cihan Bey, evet gerçekten uygun fiyata gelmiş oldu, diğer yandan ilk niyetlendiğimde elimdeki aracı 150 bin civarı satarım diye kafamda rakam belirlemiştim. Aracın gelişinin uzaması, üstüne Corona durgunluğu falan derken aracımı Mayıs sonu 210 bine sattım, ilk kez bu araba işlerinde şansım yaver gitti.

    Bu arada motor sesi konusunda kesinlikle haklısın, özellikle düşük viteslerde ve ilk hareket ya da ilk hızlanma anlarında ses çok belirgin geliyor kabine, 50 km den sonraki hızlarda bu ses oldukça azalıyor uzun yolda falan sorun olmuyor ama düşük hızda var evet.
    Motor izalasyonunu en iyi yapan firma audi
    A4’de tik ses yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Evet, Audi ve Mercedes bu konuda diğerlerinden epey bir önde.
  • İzolasyon'dan ziyade, motor sesi konusunda da VW grubu ve Mercedes oldukça başarılı. Tabi, dünya çapında ürettikleri motor sayısı ve çeşitliliği sayesinde bunu yakalayabiliyorlar.

    iki firma da, sanırım Volvo'nun 10-15 katı en az motor üretiyordur...
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.