Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (380. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.802
Cevap
114
Favori
649.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • rando R kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda R-Design ve ful deri. Merak etmeyin opsiyon listesinde var, hatta benim aldığım sene (2013) yılında gayette cüzzi fiyatlı bir opsiyondu ama aracı çok daha kaliteli gösteriyor ve öyle suni dandik bir deri falanda değil gerçek geyik derisi. Tek dez avantajı biraz fazla hassas üzerine yük yüklemeye, sert cisim koymaya gelmiyor. Deri bakımını da unutmamak gerek





  • surgeon17 S kullanıcısına yanıt
    Ara ara yakıt değerlerimi paylaşacağımı yazmıştım.

    Benzin ışığı yandıktan sonra yakıt alıyorum , depoyu pompa atana kadar dolduruyorum. 500 km olunca genelde ışık yanıyor. aldığım yakıt 43-45 lt civarı oluyor. Ortalamam şu an 9,2 lt / 100 km tamamı şehir içi , kısmen yoğun trafikli.

    Yedek depoyu da dolduran var mı acaba ? Benim VW'den kalma bir alışkanlığımdır pompa atınca dolumu sonlandırmak. Bu şekilde yakıt alınca göstergenin en üst seviyesi dolmamış gözüküyor. Sanırım 55 lt civarında almak gerekiyor gibi.
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Bende genelde 40- 45 lt arası yakıt alıyorum. Araç ta tek yolcu benim yük vs de yok. Trafik olan bir şehirde değil ama tırmanış ve inişleri olan bir şehir. En son ortalama 9,6 ya kadar çıktı. Aynı güzergahta crv 8 lt. Bmw f30 3.20 ied 11.6 lt. Audi a3 1.4 tfsi 122 bg 7.6 lt yakıyordu. Yani yüksek ve ağır bir araç için normal sayılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkürler.

    Benim araç V40 T3 Momentum + Elite II paket .

    VW ailesi ile 2 lt fark edeceğini tahmin edebiliyorum. Audi almamakla hata mı ettim bilemedim.
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Sizin araç a3'ten 200 kg daha ağır, bunu da hesaba katarsanız aradaki tüketim fark, özellikle düşük hızlardaki, makul karşılanabilir.
    Passat, A4 falan; V40 bunlarla aynı ağırlıkta.
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Audi a3 ü sıfır alıp 17 binde satmıştım. Şanzımanda bir parça değişmişlerdi. Garantileri 2 yıl. Evet tsi motor seri ve verimli bir motor gerçekten. Yakıt tüketimi de act olanlarda daha da az. Hem daha performanslı bir araç. Ancak bu mqb platformu ile hafifliyor araçlar onu dikkate almak lazım. Volvo da da powershift şanzıman sorunları mevcut. Bu çift kavrama işi biraz sıkıntılı. En azından tork konvektörlü olan şanzıman daha sağlam ve sorunsuz. Bizim araçlarda da tork konvektörlü. Dsg yada Audi nin s tronic aynı şanzıman. Fakat farklı kodlu oluyor bunlar. Düşük torklu araçlarda 250 nm ye kadar kuru dsg var. Performanslı araçlarda ki dsg şanzımanlar farklı ıslak kavrama olarak geçiyor ve daha sorunsuz deniyor. Ancak gene de tüm çift kavramalar asla iyi bir tork konvektörlü şanzıman yerini tutamaz. Bu konuda bmw nin kullandığı 8 ileri şanzıman bir harikadır. Geçiş hızı ve performans ve sorumsuzluk anlamında Harika işler çıkarıyor. Bu şanzımanın üreticisi Honda içinde 9 ileri olanı üretti. Crv de onu da kullanıyoruz. Yani anlayacağınız vag grubu her zaman şanzıman sorunu çıkarabilir. Kesin çıkarır demiyorum. İhtimali yüksek. Audi yi 2013 de almıştım. Turbo hortum sorunu vardı bir türlü anlamışlardı. İnternetten araştırıp onlara da söyleyince yaptılar ama uzun bir müddet öyle kullanmak zorunda kalmıştım. Turbo hortumu etrafında koruma yoktu ve Tire’me ile metale çarparak sevimsiz bir ses çıkarıyor du. O zaman serviste ki eleman servis yerine dışarda bakım yaptıran ama bir müddet sonra şanzımanında sorun çıkan Audi a4 için o zamanın parası 28 bin TL istediklerini söylemişti. Vag grubu ülkemizde beğeniliyor. Güzelde araçlar ama... tecrübelerimi paylaşayım dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2014 r desing 1.6 dizel aracımı 2 el olarak almıştım.içinde olan paketleri bilmiyorum. bunu nasıl anlarım.cam tavan yok,navigasyon yok,aynalarda ölü nokta uyarı yok,lastik basınc uyarısı yok,
    hızsabitleme
    hız kontrol
    anahtarsız calıştırma
    city safey
    ısıtmalı koltuklar
    ön arka cam ısıtma
    arka park kamera
    bunlar var.yardımcı olursanız sevinirim.birde sadece arka bagaja woofer bass koymak istiyorum. acaba hiç bir yerini sökturmeden anfi baglıyabilirmiyiz bagaja.bilgilerini olanlardan yardım beklerim.
  • 2013-2014 1.6 dizel V40 kullanıcıları yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilirler mi acaba ?
  • Yanıtlar için teşekkür ederim. Yılda 10.000 km civarı yol yapan birisi olarak aylık 100 tl civarı ekstra bir yakıta katlanacağız , araçlarımız güzel sağlam arabalar.

    Ama ben bu yakıtı şehir içi 8'lere indireceğim =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    2013-2014 1.6 dizel V40 kullanıcıları yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilirler mi acaba ?
    5.4 lt, genelde trafiksiz yolları tercih ederim ama bir tık hızlı kullanıyorum. Uzun yolda 4.6 ortalama yakaladığım olmuştu.
  • cöldeki kutup ayısı kullanıcısına yanıt
    Tavsiye edermisin hocam 85-95 arası değişiyor fiyatlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Tavsiye edermisin hocam 85-95 arası değişiyor fiyatlar.
    hocam a3 ,A serisi, 1 serisi ve V40 test edip tercih yapmanı öneririm. Açıkçası benim V40 maceram sürekli yollarda görünce iç çekmemden kaynaklı bir tutkudan dolayı gerçekleşti :) o yüzden diğer araçları hiç inceleme almadım bile powershift ile ilgili insanların olumsuz izlenimleri var fakat şu ana kadar ben sıkıntı yaşamadım, dsg daha konforlu fakat aralarında ciddi bir fark yok. Araç biraz hantal ama ağırlığı ve ben burdayım hissini sürekli veriyor
  • Hergun Istanbul 2.kopru trafigi. Kozyatagi levent arasi. 5.9 . dur kalk trafikte.
  • 2015 1.6 dizel R-Design, cam tavan yok, 35 bin kmde kaza, boya hiçbir şey yok temiz araç. 120 bin sizce nasıl fiyat ?
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de yaklasik 1 ay once ikinci el v40 cross country d2 powershift aldim. Ancak aracta yaklaşık 100 km hiza ulastigimda degisik bir ugultu gelmeye başlıyor. Böyle sürekli bir ses değil ama tam olarak vuuv vuuv vuuv seklinde periyodik olarak bir ses geliyor :) Alırken ekspertizde cikan tek sorun motor alt muhafazanin kirik olmasiydi. Onun disinda bir sikintisi yok. Daha sonra bakimini da yaptirdim triger v kayisi filan hersey degisti. Lastiklerim de goodyear egp yeni aldim. Bu ugultu bu aracta normal mi yoksa neden kaynaklaniyor olabilir? İnternetten baktigimda teker bilyasindan olabilir diye anladim ama hem ekspertiz hem bakim hem de lastik degistirirken rot balansinda anlasilmaz miydi oyle birsey olsa? Onun disinda motor muhafaza kapaginin altindan hava mi girip cikiyor acaba diye dusunuyorum. Her türlü fikre açığım yarin sanayiye gitmeyi dusunuyorum ama baska neler olabilir bilgisi ve fikri olan arkadaslar paylasabilirse cok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Porya bilyası olabilir. Hızlandıkça uğultu artması bu şekilde açıklanabilir. Orijinal porya lar çok pahalı olabiliyor. Qashqai 2.0 poryası yollar önce 3 bine yakındı. Taiwan malı bulmuştum. Eğer porya bilyası ise internetten araştırma yapın derim. Ucuza bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surgeon17 S kullanıcısına yanıt
    Evet porya bilyasi sikintili cikti. Sol on taraf. Degistirdik kesildi. Fag marka kullandik biz de uygun oldu nispeten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 105.000 TL bütçem var, 40.000 km altında otomatik vitesli bu aracı bulmak mümkün mü? bir kaç ilan var ama volvo bilgim hiç yok, nelere dikkat etmeliyim bilemiyorum.
  • bozcaada88 B kullanıcısına yanıt
    Dostum benim araçtada aynı sorun varda ne kadar fiyata maloldu sana ?
  • 105 bin liraya temiz taramer kayıtsız kazasız ve üst donanıma (R design veya advance -cam tavanlı ) sahip 40 bin km altı 2014 ve üstü motel v40 D2 otomatik dizel araç bulmak çok çok zor.İmkansız gibi Uzun süre araştırma ve beklemen lazım.Bu araç fiyatları en az 110 bin den başlıyor .Eger 110 bine bulursan böyle bir araç hiç düşünmeden almanı tavsiye ederim.tabiki iyi bir expertiz yaptırmak şartıyla
  • 
Sayfa: önceki 378379380381382
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.