Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (370. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
114
Favori
649.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2013 model aracımın orjinal lastikleri artık ömürünü tamamladı (53.000 km) hangi lastiği önerirsiniz ?
  • Merhaba arkadaşlar 2015 D2 r design sahibiyim, bayadir konuya girmiyordum. Bazı konularda fikirlerimi söyleyeyim.

    Öncelikle lastik konusunda üzerinde gelen Michelin primacy 3 lastigi hiç beğenmedim ve henüz 1500km sattım ve Goodyear Eagle f1 asymmetric 2 aldım, inanılmaz memnunum. Çok zorlu şartlarda dahi zorladım ama yoldan çıkaramadım. Michelin ler şehir içinde sokak arasında dönerken bile kopuyordu. Hem daha da konforlu. Şu anda asymmetric 3 var, 2 den daha kötü olmaz heralde. Focusumda 16 inch te yine Goodyear efficient grip performance ithal olandan vardı, yine Michelin primacy hp den geçtim, onda da çok memnundum. Sonuç olarak yazlık lastik te bundan sonra tercihim Goodyear. Michelin da benden uzak olsun, 0km alırken dahi gelirse değişim şartıyla teslim alırım.



    Ayrica Ispartada yaşıyorum, ne kadar bu sene pek kış yaşanmasa da kış başında jant-lastik takımı yapmistim, janta tak çıkar yapmamak, her zaman balans ile uğrasmamak, bekleyen lastikler daha sağlıklı kalsın diye böyle yaptım. Jant büyük (17) lastik yanagi ince olduğu için (45) lastik değişim veya tamirde sabunlu sök tak yapınca balans tutmuyor, 2bin km civarı yaptıktan sonra balans yapılıyor. Bu benim çok rahatsız olduğum konu. Bu sebeplerden dolayı jant lastik takımı yaptım.



    Orjinal jant takımı 6000tl olunca uygun fiyatlı ve kaliteli jant aradım. Ülkemizin ürünü olan ve birçok markaya (vag, Ford, Renault vs) oem jant üreten cms yi tercih ettim, o kadar yogun oem üretimi ve ithalat varmış ki yurtici de temin oldukça zor oldu. Belki 20-30 jantciya gittim/aradım. Sonunda şu modele karar verdim ne nokian wr d4 ile taktirdim.



    Jant göbeği orjinali 64 mm, volvo logolu cms uyumlu 60mm AliExpress ten sipariş verdim. Sonuc söyleydi;



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drerdogan -- 16 Mart 2018; 11:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşler herkese selam,
    2015 model Volvo V 40 aracımı yeni aldım. 40000 bakımını iki ay önce 42000 km de yetkili servis Arkas Ankara da (eski volan)yaptırdım.Bu bakımda şanzıman yağı da değişti.Aracım bakımdan sonra ıslık çalmaya başladı.Rolantide yada araç devrini alıp son viteste ve yüksek hızlarda sorun yok.Sadece hızlanırken 1750 ve 3000 devirler arasında yapıyor.Rampada hızlanırken ses daha bariz.Servise bir ay sonra tekrar gittim,bağlantıları ve kayışları tekrar kontrol ettiler ama hava filtresini söküp bakmadılar. Bu ıslok sesi genelde hepsinde gelir ama sizdeki biraz bariz.İsterseniz turboyu sökelim,dpf yi sökelim bakalım gibi şeyler söyledi.Benim aklıma yatmadı.Sizin araçlarınızda da hızlanırken ıslık sesi var mı?Bu durum normal mi?Bakımdan önce ses yoktu yada ben farkedemedim.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • drerdogan kullanıcısına yanıt
    Bence jantınız çok güzel olmuş hocam. Hiç sırıtmamış. Çok uyumlu 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • drerdogan kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kazasız kullanın hocam. Çok güzel olmuş jantlar. Makyajlı kasalarda gelen berbat T3 jantlarından uzak ara yakışmış araca.
    lastik konusunda da fabrikadan gelen PS3 lerin yerine aldığım F1 Asymmetric3 lerden ne kadar memnun olduğumu sözcüklerle anlatamam. Sürekli kaydıran bir lastikten ıslak-kuru aynı performansı aldığım, geniş su kanallı duruşuyla da 245 gibi görünen sessiz bir lastiğe terfi ettim. Goodyear Eagle F1 Asymmetric3 ü hiç düşünmeden öneririm herkese.
  • Slm Arkadaşlar,
    Araçta diskte müzik dinlerken "alarm" uyarısı vererek bir radyo kanalına geçiyor.
    Bunu nasıl engelleyebilirim?
  • daha önce baktığımda kör nokta uyarı sistemi var diye hatırlıyorum ama 2018 inscription donanımda kör nokta uyarı sisteminin bulunmadığını söylediler yeni araç alan arkadaşlar dikkat etti mi var mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evil2302

    Slm Arkadaşlar,
    Araçta diskte müzik dinlerken "alarm" uyarısı vererek bir radyo kanalına geçiyor.
    Bunu nasıl engelleyebilirim?

    fabrika ayarlarina donmeyi deneyin ben boyle duzelttim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba ,



    Geçen hafta 2018 model V40 momentum + elite 2 paket aracımı teslim aldım.



    3 tane sorum olacak , vakit ayırıp yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.



    1- aracın yan aynalarını ayarlamak istediğimde aynalar 180 derece otomatik olarak dönüyor ve sonra aşağıya bakar şekilde duruyor (her zaman yapmıyor) Bu normal bişey midir ? Yoksa bir hatamı ?



    2- my car menüsünde city safety mevcut ve etkin durumda. Ancak ben nasıl çalıştığını çözemedim. Bir yere çarpmaya çalışarak denemek istemiyorum :) Konsolun üst kısmında kırmızı bir lamba var. Bu lamba city safety ile ilgili mi ? Ve bu sistem nasıl çalışıyor deneyen oldu mu ?



    3- tabiki yakıt tüketimi :) benim araç şu an 200 km’de ve ortalama yakıtı 10 lt kadar düşürmeyi başardım. Sizin ortalamalarınız nedir ? Bu araç şehir içi 8 lt’leri görür mü



    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

    2015 R design sahibiyim. Az çok bildiğim kadarıyla cevaplayacağım sorularınızı.

    1. Geri vitese taktığınızda aynaları aşağı indirir ondan bahsediyorsanız eğer aracın geri viteste olup olmadığını kontrol edin. Geri vitesteyken ayna ayar düğmesine bastığınızda aynayı aşağı eğer. Ayrıca iki düğmeye bir basında aynaları katlar araç.

    2. ben denedim sistem otomatik olarak fren yapıyor. 5 km üzeri hızdan 50 yada 55 km üzerine kadar etkin. Hayat kurtarıcıdır. ayrıca ciddi maddi hasarlı kazaları önlüyor. Tam zamanında fren yapıyor. Zamanlama çok güzel.

    3. Yakıt tüketimi şartlara göre çok değişken net konuşmak zor ama aracınız daha sıfır. Kilometre ilerledikçe özellikle ilk 1000 km den ve 3000 e kadar yakıt düşecektir. Ayrıca gaz pedalı biraz hassa denebilir. Alıştıkça yakıt azalacaktır. Ama şartları bilmedne net konuşmak çok zor.




  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Fiyat paylaşabilir misiniz?
    Yakıt konusuna gelince, kullanıcıdan kullanıcıya yakıt tüketimi değişmektedir. Ağırlıklı olarak şehir dışında kullanıyorum. Aracım 15bin km' de. Ortalama hızım ise 71 km/h.
    Aracın ortalama tüketimi 6.3lt/100km. Yakıt tüketim değerlerini görsel olarak forumda paylaşmıştım.
    City safe ise mükemmel çalışıyor. Bir keresinde kavşakta kazayı önlemişti. Çok sert fren yaptığımı sanıyordum, ancak eve geldiğimde ekranda ikazı görünce freni ben değil, aksine kendisinin yaptığını anlayınca gözlerim doldu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 27 Mart 2018; 20:33:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    * Geri vitese takıldığında aynaların aşağıya inme özelliğini my car menüsünden kapattım daha önce. Yani bu bahsettiğim olay bu ayarla ilgili değil. Aracı ilk çalıştırdığımda da olmuştu ve ben selamlama gibi bir şey sanmıştım. Ancak daha sonra 2-3 kez daha olunca acaba bir hata mı diye düşünmeye başladım.

    * Sistem otomatik olarak aracı durduruyorsa sorun değil . Mycar menümde aktif durumda bu özellik.

    * Yakıt tüketimimi bir kaç ay sonra tekrar paylaşırım.

    * Aracı 126.600 ₺'ye aldım. Ekstra olarak tüm camlara film kaplattım o da 1.000 ₺ 
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Üstadım özelliği kapatsanızda eğer geri viteste iken ayna ayar düğmesine basarsanız da aynaları aşağı eğiyor.
    Şayet olay bu değil ise yazılımsal bir hata olabilir. Eğer denk gelirde olan işin videosunu çekerseniz paylaşırsanız daha net fikir verebiliriz.
  • Bugün denedim. Sizin dediğiniz gibi ayarlarda bu özellik etkin olmasa bile geri vitese takıp sağ yada sol ayna tuşuna basıldığında aşağıya iniyor ayna. Bunun dışında bir durumla karşılaşırsam tekrar yazarım. Tekrar teşekkür ederim.



    Konsolun üst kısmındaki kırmızı ışık city safety ile mi ilgili onu bulamadım kitapçıkta.



    Yakıt ortalamam 9.9’a indi bugün :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Yok üstadım o city safe değil alarmli benim araç bende alarm devreye girince yanıyor. Sizde alarm varsa alarmin yoksa kapıların kilitli olduğu uyarısının lambası.
    City safe sisteminin aynanın önünde ön camda sensörü var. Yağmur ve far sensörlerinin yanında.
    Ortalamanız hem siz kullanmaya alıştıkça hemde aracın kilometresi arttıkça daha düşecektir. Ama açık söyliyeyim bir golften gene fazla yakarsınız. Araçlarımızın ağırlığı 1550 kg cıvarında ve gerek BMW1 gerek A3 gibi rakiplerinden en az 150-200 kg daha ağır. Bunun sebebi de ciddi ses izalasyonu var bizim araçlarda.

    Keyifli sürüşler
  • muzikalp kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bahsettiğiniz Immobiliser ışığı.
  • Arkadaşlar,

    Araçtan indikten sonra araç kendi kendini kitliyor mu?

    Çünkü aracımın kapılarını kitlemediğini farkettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt
    Bazen kilitliyor ama normal şartlarda kilitlemiyor. Tahminim aracı açıp bir süre sonra çalıştırmadığınızda kilitliyor. Bende net olarka çözebilmiş değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasin1001

    Arkadaşlar benim arabada spotify uygulamasına kullanıcı girişi yapıyorum premium üyelik gerekiyor yazıyor ve giriş yapmıyor(Premium üyeyim).Bir kaç gün önce rahatlıkla kullanıyordum.Yardımlarınızı bekliyorum.

    Bende de aynı sorun mevcut.

    Spotify ile Parrot arasındaki sorun.

    Volvo ile Parrot arasındaki anlaşma da bittiği için destek veremiyorlar.

    Sensus Connected Touch sistemlerimiz çöp olmuş durumda artık, hiçbir fonksiyonu tam kullanılamıyor.

    Volvo Car Türkiye'nin fatura bedellerini ödeyip, sistemi geri alması gerekiyor.

    Karşılığında bedelsiz bakım paketleri mi verir, yoksa başka aksesuarlar bedelsiz mi verir bilemiyorum ama olaya kısa vakitte el atıp, destek vermesi gerekiyor.
  • ÇAĞLAR SERTAN KASIMOĞLU kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz spotify özelliği 2015 öncesi dokunmatik ekranlı Android sürümü ekrandan bahsediyorsunuz değilmi? Son kasalarda dokunmatik olmayan sistemde tune in ve haber içeriği olan bir uygulama var, baska yükleyemedim/beceremedim. Volvo id de aldım ama olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.