Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (354. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.802
Cevap
115
Favori
648.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl nokian ve conti. Lastiklerinin fiyatları aynıydı. Bu sene conti lastiklerin fiyatı uçmuş. 225/45/r17 için 625 tl teklif verdiler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evil2302 E kullanıcısına yanıt
    Geçen kış Continental ts860 kullandım. Oldukça memnundum. Karda,buzda,yağmurda ve en önemlisi kuru zeminde hatta yer yer 20 derece ve üstü sıcaklıkta dahi son derece dengeli idi. Bildiğiniz gibi kış lastiklerinin büyük kısmı karda ve buzda iyidir. Bence önemli olan kuru ve ıslak zeminde iyi olan bir kış lastiği almak. Ts860, geçen kış bu beklentilerimi karşıladı. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Start-stop'u "tamamen" kapatmanın bir yolu var mı? Kontağı her açıp kapatışımda tekrar devreye giriyor otomatikman.
  • Kış lastiği teklifi alan ya da almış olan var mı?

    Ankara'da conti ts860 için 550 Tl teklif aldım. Nokian d4 için 430 Tl teklif aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl 4 lastiği de Continental WinterContact TS 860 aldım, yolda 20 cm kar varken, inişli çıkışlı dağ yolunda ortalama 60-70 km ile çok rahat bir sürüşte test etme fırsatım oldu. Eğimin yüksek olduğu bir yerde durup tekrar kaldırmadıkça problem olmuyor. Yağmurlu havalarda da performansı iyi olduğu için aldım ama aşırı karasal ve soğuk bir yerde yaşasaydım Nokian WR D4 alırdım.
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt
    Klimayı açık bırakınca devreye girmiyor.
    :)
    Malesef çevrecilik anlamında tüm markalar bu konuda aynı yolu izliyor. Start stopları geçici olarka devre dışı bırakabiliyorsunuz. Tamamen kapatmak gibi bir şey söz konusu değil.
  • ANTHYPATHY kullanıcısına yanıt
    Klimayı açık bırakmak, araç soğuk motorla ilk çalıştığında zamanla kompresörü bozabilir...

    Normali en son nasıl bırakıldıysa bir sonraki çalıştırmada da o şekilde kalmasıdır. Mercedes'te böyle, zaten olması gerekende bu.

    Belki yetkili serviste bizim erişimimiz olmayan menüde bir şekilde yapılabiliyordur, sorup burada bilgi paylaşırım tekrar.
  • Üstadım o tarz şeyleri sıkıntı etmeyin. Araç çalıştıktan bir kaç saniye sonra devreye gidere zaten gerek klima gerek kalorifer fanı. Eski nesil araçlar için dediğiniz doğru olabilir ama.
  • Arkadaslar 2014 v40 d2 aldim. Uzerinde orjinal 17 inc jantlar var. Lastik 205 - 50 -17 ve havasini 33 psi basiyorum. Arac sehir icinde cok sert bekledigim konforu kesinlikle alamadim. Hatta onceki aracim 2011 focus idi o daha konforluydu.

    Her v40 boyle mi ?

    Amortisorlerin bir ayari var mi oynanmis olabilir mi?

    R16 jant almayi dusunuyorum ama konforsuzlugun asıl nedeni amortisor diye dusunuyorum.

    V40 sahiplerinin dusunceleri neler merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conti. ts860 225/45/r17 için 550 tl teklif verdiler. Biraz daha beklesem mi? (Ankara'dayım)
  • Jantlarim 16 lik. Gayet yumusak konforlu. Onceki aracim 2017 hb focustu, arizalandi iade ettim. Focus daha sert. Fiestam 195 45 16 o daha sert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazim can

    Jantlarim 16 lik. Gayet yumusak konforlu. Onceki aracim 2017 hb focustu, arizalandi iade ettim. Focus daha sert. Fiestam 195 45 16 o daha sert.

    İade edecek kadar nasıl bir arıza idi merak ettim.

    0km alıp bayiye mi iade ettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sifir km ford focus aldim 760. Km de 40 gun sonra motor ikaz lambasi yandi. Aldigim bayi ilgilenmek istemedi basta. 444lu hatti aradim durumu anlattim. 1 hafta arabayi inceledi merkez. Teklif para iadesi yada baska aracti. Ama aldigim aracin aynisini onermediler.Parayi aldim ama ariza neydi ne degildi aciklamadilar.

    Arac 2017 hb benzinli otomatikti.

    Bu arada ikame arac verdiler mondeo.

    Ya arac saglam patlakti yada marka imajina onem verdiler. Hala muamma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazim can -- 17 Ekim 2017; 1:0:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 2017 Volvo V40 1.5 T3. Yol (220km) Ankara (Rakım 850 m)-Düzce (Rakım 150 m). Araçta 2 kişi var.Bagaj yarı dolu. Ortalama 90-95km/h hızla 5.0 lt yaktı. Km'de 26 kuruş yaktı. Ama bu değerleri yakalamak çok sıkıcıydı.Fotoları sonra koyarım. Ayrıca aynı yolu daha önce 5.1lt/100km yakıt tüketimi ile gitmiştim ve dönüşte 5.6lt/100km yakıt tüketim olmuştu. Toplamda yani Ankara-Düzce-Ankara yolculuğunda 5.6lt/100km yakıt tüketim olmuştu (Şehir içi dahildir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evil2302 -- 18 Ekim 2017; 7:41:24 >
  •  Volvo V40: Ve O Sensin

    Yolculuk yakıt tüketimim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kazim can

    Jantlarim 16 lik. Gayet yumusak konforlu. Onceki aracim 2017 hb focustu, arizalandi iade ettim. Focus daha sert. Fiestam 195 45 16 o daha sert.

    Hocam benim amörtisörlerde mi problem acaba. Şehir içinde özellikle sokak aralarında hoplaya zıplaya takır tukur gidiyorum. Düz yolda muhteşem ama türkiyenin ne kadar düz yolu var :)

    Başka v40 kullanıcıları da yorumlarını yazabilir mi arkadaşlar ???
  • lordsansar L kullanıcısına yanıt
    bende v40 r-design var evet süspansiyon sert jantlar 17
    önceki aracım c30 du onunki daha yumuşak ve konforlu kullandığım başka araçlar var ama uzun süredir bunları kullanmadım o yüzden tam bir karşılaştırma yapamıyorum
    alıştım artık diyebilirm
    r-design olmayan versiyonları bilemiyorum daha yumuşak olabilir
    beni çok rahatsız etmiyor açıkçası ama daha yumuşak olasa iyi olabilir belki
  • lordsansar L kullanıcısına yanıt
    Aracınızın donanımı ne bilmiyorum ama v40 larda 3 tip şasi var.( en azından benim bildiğim)
    Advance ve premium ların bildiğim kadarı ile büyük çoğunluğu Touring şasi diye geçen bir süspansiyon ayarı ile geliyor.
    Bu setup içlerinde en konforlu olması gereken. Bir diğeri benim araçta(premium) olan Dinamik şasi. Teklif formunda "şasi V(beş) dinamik -10mm" şeklinde geçiyor.
    Bir diğeri de r-design ların süspansiyonu, o zaten arkadaşımızın dediği gibi sert.
    Açıkçası bende memnun değilim süspansiyon konforundan. düzgün asfaltta sorun yok, yol tutuşta iyi ancak bozuk zeminde hem fazla sarsısıyor hemde çok lakırtılı, gürültülü çalışıyor.
    17" li araç aldığıma pişman oldum, almakta istememiştim aslında ama öyle denk geldi. Geçen kış başı servisten orjinal 16" kış lastik jant seti aldım ve konfor anlamında araba rahatladı.
    Lastikler continental ts830 yada 850 şu an tam emin değilim.
    V40 ın sürüşte muadillerinden en geri kaldığı nokta bu bence. Küçük kasislerden geçerken bile iyice yavaşlamak gerekiyor çünkü sert yada konforsuz dediğim süspansiyon kasisin üstünden geçerken öyle bir yaylanıyor ki, hızlı gelirseniz yada araç dolu ise kasisten inip oturduğunda bazen altını değiyor. Sert karakterli bir süspansiyonsa anlamsız yerlerde bu kadar yaylanma niye(amortisörün stroğu uzun herhalde), ha bu kadar çalışma aralığın varsa konfor nerede? bir olmamışlık var maalesef...

    Diğer aracımda da 17" jant var hatta runflat lastikler var, evet o da yumuşak bir araba değil ama konforsuz değil. çünkü gereksiz sarsıntılar, esnemeler,yaylanmalar ve sesler olmayınca araç daha sıkı ve konforlu hissettiriyor.

    Ha bu anlattıklarım benim araca hasta olabilir bilemiyorum, uzattıysam kusura bakmayın.. Uzun lafın kısası sizin saşi de benimki gibi olabilir.
  • Arkadaşlar, aracınızın egzos kısmı (çıkış ucu değil :)) biraz eğilince aracın altından gözüküyor mu? Sanki düşmüş gibi gözüküyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar menünün dilini ingilizce yaparsanız, voice recognition açılıyor. Ben aracı aldıktan 1 sene sonra fark ettim navigasyon, media, radio, telefon hepsini kontrol olanağı sağlıyor, e haliyle ingilizce komut vermek gerekiyor. Bir de en son kauçuk paspaslarda indirim vardı. Hiç bir yerde muadil bulamadığım için servisten aldım(250tl). Çok memnunum havalar iyice bozmadan almanızı öneririm. Son olarak aracın ses sisteminde tizler kısık baslar çok açık geldi bana. Bu işlerden anlayan bir arkadaşıma equalizer ayarı yaptırdım mükemmel oldu. En kısa sürede onunda fotoğrafını paylaşabilirim ilgilenen olursa.



    Araç v40 ins. makyajlı kasa. Sormak istediğiniz soru olursa bilgim dahilinde cevaplayabilirim. Alırken her şeyini araştırmıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 352353354355356
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.