Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (330. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
115
Favori
648.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar herkese merhaba, 2015 ekim trafige cikisli passion red 1.6 d2 r-design aracimla hayallerime kavustum mayis ayinda. Bunca zaman hep bir forum ortami aradim, volvorun var fakat baktim pek aktif degil. Şaşırdım vazgectim. Meger olay buradaymış:) O gosterge arkasindan gelen ses bir tek bana özgü sanıyordum. Google a youtube a yaziyorum ama cikmiyor, allah allah diyordum nasil kimsede olmaz:) neyse cok sukur buldum ve okuyunca nasil mutlu oldum anlatamam:) dayanisma, birlik beraberlik güzel şey arkadaslar.. Arac ile ilgili fikirlerimden bahsetmek gerekirse en merak edilen konu tabi ki yakit tüketimi. Ben izmirde ikamet ediyorum ve sehirici ortalamam 5.2 :) sakin surdugumu ve mumkun oldugunca cruise kullandigimi belirtmem lazim tabi ki.. hatta örneklemek gerekirse en son aldigim 150 tl lik mazotla 700 km gittim ve gosterge isigi tek cubuga duserek yandı. Onceki aracim olan opel astra j 1.4t otomatikten sonra neredeyse yarisi kadar yakiyor diyebilirim:) Onun disinda araci alirken klasik olarak bende 1 m paket ve a serisi amg ile mukayese ederek aldim. A3 orta konsolunu hic bir zaman begenmedigim icin bakmadim bile.. Volvo fiyat performans olarak kesinlikle 1 gomlek ustun arkadaslar. Gerek malzeme kalitesi olsun, gerek verdigi premium hissi olsun gercekten cok iyi. Aracimdan cok memnunum tabi bir kac problem disinda.. objektif olarak yasadigim ve karşılaştığım problemleri yaziyorum.

    -Bana göre en buyuk problem yalitim. Bi kere dusuk hizlarda motor cok gurultulu calisiyor. Muzik kapali iken iceriye bariz dizel tikirtisi geliyor.

    -Bozuk yollarda süspansiyonlarin calisma araligi cok kisa, bazen kopuyor ve tangir tungur sesler geliyor. Bu sesler bu araca hic yakışmıyor.

    -Gösterge panelinin arkasindan gelen tingirti kronikmis anladim:)

    -Araci kitledigim zaman sürücü tarafindaki katlanir aynadan vizik vizik ses geliyordu arkadaslar, ilk basta motora kedi girdi sandim:) servise götürünce sol aynayi garanti kapsaminda komple degistirdiler

    -Yine sizde oluyor mu bilmiyorum fakat start-stop daha araç durmadan devreye giriyor ve motor gucu kesilince son duruş biraz sert oluyor. Bence cok sacma bir durum en kisa zamanda servise gidicem bununla ilgili

    Aklima gelenler simdilik bu kadar arkadaslar. Benimde size bir sorum olucak bu video oynatma icin format ne olmali? Birde videonun ekran çözünürlüğü önemli mi? Herkese tekrar merhaba ;)
  • Hoşgeldiniz nazmi bey, bende forumda yeniyim. Sizinle aynı hisleri paylaşıyorum. Bu forumda komünal birlik ortamı var insanlar birbirlerine hiç bir karşılık beklemeden yardımcı oluyorlar. Ses olayına dair önceki sayfalarda tıkırtı sesi hakkında servislerin bilgi sahibi olduğu ve çok kısa bir sürede problemin giderildiği belirtilmiş. Benim başıma bir kaç defa çok soğuk havalarda geldi. Sıklaşırsa servise götüreceğim. Bence garanti periyodu çok iyi değerlendirilmeli. Start stopun erken devreye girmesi normal, bendede erken çalışıyor. Hatta eco modunda daha erken motoru kapatıyor. durmaya yakın fren pedalına uyguladığınız baskıyı biraz azaltınca çok yumuşak bir şekilde durabiliyorsunuz.

    Bana kauçuk paspas önerisinde bulunabilir misiniz? Servisteki rakam bana çok çok yüksek geldi. İnternetten 1 tane aldım uymadı iade etmek durumunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elrosvardamir -- 23 Aralık 2016; 19:18:21 >
  • Merhaba yunus bey, çok haklısız garanti süresini çok iyi değerlendirmek lazım. Neyse ki 2018 e kadar garantiliyim:) Yunus bey start-stop olayında dediğiniz gibi yumuşatabiliyorum fakat mesela önde duran araca yavaşça yaklaşıyorken ve ben henüz durmamışken öndeki araç yürüyor ve benim araç çat die duruyor:) Gereksiz olarak devreye giriyor, yanlış bilmiyorsam aracın tamamen durduktan 1-2 sn sonra devreye girmesi gerekiyor. Herkesin böyle ise buda kronik bir problem ve muhtemelen serviste bu arabalar böyle diyip geçiştirileceğiz..
    Paspas konusuna gelicek olursak, bana istanbulda bir arkadaşım hediye etti ama nereden aldı hiç bilmiyorum:) ama sorarım sizin için;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusyesil

    Hoşgeldiniz nazmi bey, bende forumda yeniyim. Sizinle aynı hisleri paylaşıyorum. Bu forumda komünal birlik ortamı var insanlar birbirlerine hiç bir karşılık beklemeden yardımcı oluyorlar. Ses olayına dair önceki sayfalarda tıkırtı sesi hakkında servislerin bilgi sahibi olduğu ve çok kısa bir sürede problemin giderildiği belirtilmiş. Benim başıma bir kaç defa çok soğuk havalarda geldi. Sıklaşırsa servise götüreceğim. Bence garanti periyodu çok iyi değerlendirilmeli. Start stopun erken devreye girmesi normal, bendede erken çalışıyor. Hatta eco modunda daha erken motoru kapatıyor. durmaya yakın fren pedalına uyguladığınız baskıyı biraz azaltınca çok yumuşak bir şekilde durabiliyorsunuz.

    Bana kauçuk paspas önerisinde bulunabilir misiniz? Servisteki rakam bana çok çok yüksek geldi. İnternetten 1 tane aldım uymadı iade etmek durumunda kaldım.

    bende n11 den kauçuk paspas aldım ama alakası yoktu arabayla.. buradada kimse önermemiş siyah renk bir kauçuk paspas... aracı eşim kullanıyor ısrarla bir paspasa okadar para vermeyelim diyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazmi0735

    Merhaba yunus bey, çok haklısız garanti süresini çok iyi değerlendirmek lazım. Neyse ki 2018 e kadar garantiliyim:) Yunus bey start-stop olayında dediğiniz gibi yumuşatabiliyorum fakat mesela önde duran araca yavaşça yaklaşıyorken ve ben henüz durmamışken öndeki araç yürüyor ve benim araç çat die duruyor:) Gereksiz olarak devreye giriyor, yanlış bilmiyorsam aracın tamamen durduktan 1-2 sn sonra devreye girmesi gerekiyor. Herkesin böyle ise buda kronik bir problem ve muhtemelen serviste bu arabalar böyle diyip geçiştirileceğiz..
    Paspas konusuna gelicek olursak, bana istanbulda bir arkadaşım hediye etti ama nereden aldı hiç bilmiyorum:) ama sorarım sizin için;)

    Hayır, Nazmi Bey, start&stop'un devreye girmesi için aracın tamamen durması gerekmiyor. Sizin için aracın kullanma kılavuzunda ilgili bölümü kontrol ettim, ekte gönderiyorum.
    Bu arada kauçuk paspas'ın nereden temin edildiğini öğrenirseniz çok makbule geçecektir. Rica etsem müsait bir zamanınızda paspasın fotoğraflarını paylaşabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elrosvardamir -- 23 Aralık 2016; 23:30:49 >
  • Nazmi0735 N kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz. Start-stop ile ilgili kendimden örnek vereyim. Trafik ışığında durdum arkamdan bana çarpacağını düşündüğüm aracı farkettim ve gaza bastım sağa doğru kaçtım,az bir farkla kurtardım. Ben de Start-stop durduktan sonra devreye giriyor devreye gireceğini hissettigim an gazladım eğer önce devreye girse o gaz tepkisini veremeyebilirdim. Eco mode yok ben de my15 model yılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yil sonu kasko ve trafik sigortasi yenileme donemi geldi trafik sigortas duser hayali hep olmasina ragmen yukselme olmus hatta bastan beri volvoya en iyi teklif veren anadolu sigorta bile sanirim zarar ediyor olacak ki bu yil hem kasko hemde trafik sigortasinda fiyatlari arttirmis ustelik hasarsizlik oranim yuzde 60 lara cikmisken,bu gibi isleri genel olarak karsilastirmali online sitelerden simdiye kadar aldim ama bu kez generali sigorta 800 tl gibi neredeyse yari fiyatina teklif verdi hasarsizlik ve hosgeldin indirimi ile detaylari inceleyeegim ama 1400 tl anadolu sigorta verirken bunun yari fiyat vermesi ustelik genisletilmis ayni kapsamda olmasi biraz suphe uyandirdi bana verilen cevap turkiyede yeni olmasi filan soylendi ama yinede sorayim dedim forumda burdan kasko yaptiran varmi memnunmu tavsiye edermi onerilerinizi bekliyorum.
    Tesekkurler
  • Yunus bey en kısa zamanda fotoğraf ekleyeceğim;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    Hoşbulduk hocam, d2 mi sizinde? Yani bahsettiğiniz gibi durduktan sonra devreye girmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Düşünsenize mesela bir kavşağa geldim kontrollü geçiyorum. Sonuçta yeri geliyor durma seviyesine geliyorsunuz, tam öyle bir anda gaza basıp fırlayıp geçmek istiyorum ama motor bir anda kapatıyor kendini. Tekrar çalıçacakta gidicemde gitti 2-3 sn.. Böyle durumlarda 2-3 sn çok önemli yani, bana göre bir güvenlik zafiyeti bu durum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazydentist kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba sigortalar malesef cebimizi yakıyor çok haklısız. Bu konuda size ve herkese yararlı olacağının düşündüğüm bir link paylaşıyorum. Sigortalar birliğinin kendi sitesi ve 10 dk içinde 29 adet şirketten teklif listesi sunuyor. Buyrun link, umarım iyi bir teklif yakalarsınız;)
    https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazmi0735

    Hoşbulduk hocam, d2 mi sizinde? Yani bahsettiğiniz gibi durduktan sonra devreye girmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Düşünsenize mesela bir kavşağa geldim kontrollü geçiyorum. Sonuçta yeri geliyor durma seviyesine geliyorsunuz, tam öyle bir anda gaza basıp fırlayıp geçmek istiyorum ama motor bir anda kapatıyor kendini. Tekrar çalıçacakta gidicemde gitti 2-3 sn.. Böyle durumlarda 2-3 sn çok önemli yani, bana göre bir güvenlik zafiyeti bu durum.

    Hocam s&s'i devre dışı bırak olsun bitsin. Haklısın yoksa öbür türlü sinir bozar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçtiğimiz günlerde Otokoç'tan 31 Aralık'a kadar geçerli Boyner %15 indirim şifresi geldi. Ben kendiminkini kullandım, aynı şifreyi ikinci kez kullanamıyormuşuz. 31 Aralık'a kadar kullanmam diye düşünen varsa, şifresini benimle paylaşabilirse çok sevinirim. Özel mesaj atabilirsiniz :) Şimdiden teşekkürler.
  • Nazmi0735 N kullanıcısına yanıt
    Eco mode'da araç yürürkende motoru kapatıyor. Ama normal sürüşde araç fren yapma şiddetinizden aracın durma eğiliminde mi yoksa yavaşlama eğiliminde mi olduğunu algılıyor. İlk kullandığımda baya şaşırmıştım çok da hoşuma gitmişti. Aracın stop edeceği nokta çok iyi ayarlanmış. 2016 t3 benim aracım. Gerçi ben turbo timing için genelde s&s i kapıyorum. (Özellikle sert sürdüysem)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nazmi0735 N kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum size. Motor T4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riveral

    Bakımı hangi serviste yaptırdınız?

    merhaba,
    İstanbulda gidecekseniz kesinlikle Volvo Evo maslak servisine götürmenizi öneririm.
  • Arkadaslar paspas fotosunu ekliyorum. Kirlilik icin kusura bakmayin:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nazmi0735

    Hocam merhaba sigortalar malesef cebimizi yakıyor çok haklısız. Bu konuda size ve herkese yararlı olacağının düşündüğüm bir link paylaşıyorum. Sigortalar birliğinin kendi sitesi ve 10 dk içinde 29 adet şirketten teklif listesi sunuyor. Buyrun link, umarım iyi bir teklif yakalarsınız;)
    https://teklif.sbm.org.tr/trm-teklif/public/trafikTeklifYenileme/sorgu.sbm

    Evet hocam trafik sigortasinda bu siteden faydalaniliyor zaten trafik sigortasidan teminatlar standart oldugu icin en ucuz hangi sirketi bulursaniz ordan yapabilirsiniz ama kaskoda isin rengi degisiyor orda detaylar teminatlar anlasmali servisler vb. birsuru sey isin icine ekleniyor onu karsilastiracaginiz birkac firma var sigortam.net yada muadili ben oradan teklifler aliyorum ama yinede yeni sigorta sirketleri ile suphem var generali gibi bunun icin sitede yaptiran arkadaslarin tecrubeleri benim icin onemli ayni zamanda diger kasko yapacak arkadaslarida aydinlatmis olur diye dusundugum icin yazdim
  • her çalıştımada otomatik devreye giriyor. Çalıştığım firmada farklı bir grubun aracında aracı tamamen durdurup fren pedalına yapılan baskıyı yumuşak tutunca start stop devreye girmiyor. Frene sıkı şekilde basınca stop ediyor. fakat bizim araçlarda araç hareket halinde bile stop ediyor. bu yüzden arabayı her çalıştırdığımda devreden çıkarıyorum ki motor da ısınabilsin.
  • Neiss N kullanıcısına yanıt
    Bakımı hangi serviste yaptırdınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.