Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (269. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.802
Cevap
114
Favori
649.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: quentin

    :) sonu yok bu işin de zaten çıkabildiğimiz kadar çıktık 60-70 lerden 80leri gördük daha da çıkamam
    fazla açılmayalım bu arada 2016 da makyajlanıyor mu v40

    Büyük ihtimal :)
  • Arkadailar merhaba. Dün aracımı 10.000 km bakım için Gaziemir Volcar'a götürdüm.
    Sabah 9 da mesai başlayacak dendi, o saattte bayide oldum. Zaman kaybetmeden aracın kaydını yapıp aldılar. Bu arada servis danışanı da Devran Hanım idi.
    Bakım haricinde gözlük tutucu siparişi de vermiştim, ayrıca kaza kayıt kameramın kablosunu gizlettirip kol dayamasının içine kadar uzatılmasını istedim. Kablosunu kendim getirmiştim bu arada. Araç vakit kaybetmeden hemen alındı. Bayide bekleyeceğimi belirttim fakat beklemeyecektim bilerek öyle dedim
    Devran hanım ilgili bir servis görevlisi, ukelalığını görmedim. Tahmini bakım fiyatı olarak 740 tl olarak belirtildi. Ekstra gözlük tutucu fiyatı buna yansıtılmamıştı.
    Ben çayımı içerken kameralardan da aracımı izlemeye başladım. Aracı hemen çekip işlemlere başladılar. Bayide biraz gezindikten sonra geri geleceğimi belirtip
    bayiden ayrıldım. yaklaşık saat 11:15 gibi telefonum çaldı. Devran hanım arayarak aracınız 15 dakika sonra hazır olacak, gelip alabilirsiniz dedi. Atladım hemen bayiye gittim ben de. Bayiye geldiğimde aracın yıkanıp rötüşlerinin yapılıp, istediğim şeylerin halledilip bayi önünde beklediğini gördüm.Devran hanım ile yapılan işlemleri gözden geçirdik. Standart 10.000 km bakımı harici istediğim şeyler de yapılmıştı.

    Gözlük tutucu monte edilmişti. Fotoğraflarını paylaşayım.



    Ayrıca kaza kayıt kameramın kablosunu da döşeme altından kol dayamanın içindeki çakmak çıkışına kadar gizlenmesini istemiştim. Bu isteğim de halledilmişti. Onun da fotoğraflarını paylaşayım.




    Gelelim zurnanın zort dediği yere, ödemeye Ne kadar ısrar etsem de; çingenelik yapsam da %5 den fazla indirim yapılmadı. Silecek suyu koymasınlar diye, gelmeden önce 5,5 lt olan yıkama suyu kısmını kendim doldurmuştum. Bana gözlük tutucu ve 10.000 km bakım toplam fiyatını 852 tl olarak çıkarttılar. (%5 indirim de varmış ) Bu fiyat gerçekten 10.000 km gibi fazla iş yapılmayan bakım için çok çok fazla Bu durumu kendilerine de belirttim.

    Ayrıca Denizli Volvo bayisinin telefonda indirimli olara 600 tl fiyat verdiğini belirttim. Bana hemen savunma olarak onlar orjinal yağ kullanmıyorlar gibi saçma sapan gerekçeler sundular. Tabi buna inanmadığımı belirttim kendilerine. Ayrıca bakım sonunda, daha önce forumda belirtilmişti, bir adet çin malı üzerinde volvo yazan powerbank hediye ettiler saolsunlar

    Daha bayi yada volvo tarafından bakım memnuniyeti açısından aranmadım. Aranırsam bu fiyat saçmalığından,birşey değişmeyeceğini bilsem de, bahsedeceğim. Genel olarak ilgi alaka güzeldi, arabayı fena yıkamamışlardı,fakat fiyat gerçekten uçuktu. Garantim devam ettiği sürece sanırım bayiye gitmeye devam edeceğim.

    Ayrıca sizlere aliexpressden aldığım bir ürünü de paylaşmak istiyorum. Bizim araçlarda kapı kolu tutma yerinin içi boş,telefon vb koyamıyoruz. Bu ürün sayesinde o bölge kullanılabilecek bir alana dönüşüyor. İsteyen varsa almasını tavsiye ederim. Aliexpress de ''Door storage box handle box glove armrest box for VOLVO V40 FRONT'' diye arattığınızda ürünler listeleniyor. Bunlardan birini seçebilirsiniz bence.

    Ürün araca tam uydu. Onun da fotolarını paylaşmak istiyorum.




    Biraz uzun yazdım, kafanızı şişirdim, kusuruma bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknasmub -- 27 Aralık 2015; 9:29:14 >




  • Arkadaşlar merhabalar,

    Bildiğiniz üzere aralık kampanyaları oldukça yoğun ben de bu sebeple araç alma fikrini gündemime soktum, bir kaç volvo bayiinden v40 premium için fiyat aldım;
    opsiyonel olarak:
    ilkyardım seti
    Arka kamera hazırlığı
    5'' High performance ses sistemi
    3 kollu deri direksiyon simidi
    Tekstil/T-tec iç döşeme... eklenmiş halde 99700'lerden (liste) fiyatını 88000'tl ye çektiler..

    Fakat yorumları okudukça bazı arkadaşlar d2 problemlerinden, bazıları d2'nin artık volvolarda olmayacağından bahsetmiş. Ayrıca anladığım kadarıyla kasada da bir değişiklik olacak,
    sizce V40'ı almalı mıyım avantajlı mı bu şartlarda yada bekleyip biraz daha fazla ödeyip yeni kasa olanını mi almalıyım?

    çok fazla takip edemediğimden araçları, bilgim sınırlı. yardımcı olursanız memnun olurum.
    iyi pazarlar sizlere..
  • byrz B kullanıcısına yanıt
    fiyat olarak bence çok iyi, ben de aynı özellikler de +deri döşeme + base pact özellikli olanını 91'e aldım. Kasada değişiklik olduğunda fiyatı 100.000leri bulacaktır ama yeni kasa almak tabi ki çok daha iyidir. D2 motor sorunu diye ben pek bir şeye rastlamadım, 1.6 dizel araçların her zaman piyasası olacağı yönünde görüşler var.
  • D2 motor volvo dışında birçok markada ,kullanildi sorunsuz denebilecek kadar kusursuzdur denebilir. Seri üretimde her ürunde belli yuzdede sorun çıkabilir. Bu kusur her markada olabilir. Mesela vw nin tsi motorlu araçlarında fazlaca garanti dahili de değişmiş motorlar var. Bazı satıs ilanlarinda mesela 50binlik araç, motor 10 binde yazar. Özetle D2 den kokmayin, hatta kacirmayin bile. Cunku devami gelmeyecek ve dizel otomatik her zaman iyidir, en iyi benzinli otomatikten iyidir. Istedigin gibi basarsin, performansli kullanirsin yakit 6,5 in uzerine cikmaz. Benzinli T4 te mesela boyle performansli kullunimda 13 litreleri bile gorebilirsin.

    Makyaj veya kasa degistirme konusuna gelirsek, birkac mesaj ustteki fotografi ben paylastim, olasi makyaj fotografi o, ayni olasi fotograflar s60 icin de dolaniyor. Fakat bu varsayim. 2015 teki tum buyuk fuarlarda v40 ile ilgili bir tanitim, makyaj, kasa degistirme tanitilmadi. V40in bu hali 2012 de tanitildi, 2013te piyasadaydi. Haliyle ortada hicbirsey yokken yeni bir V40 2017 den once mumkun degil. S90 bile 2016 sonlarina dogru girecek piyasalara. Bircok ulkede tanitimi dahi yeni yeni yapiliyor S90in.

    Pazarligi cok sıkı yapın, ek aksesuar, biseyler isteyin, eldeki araçları alın, euro5 leri elden çıkarmaları gerekiyor sene sonuna kadar, her halukarda karlı olacaksınız. Opel astraya, golfun dizel otomatiklerine bakarsanız dediğimi anlayacaksınız.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Sağ salim teslim almışsınız aracı :) İşini seven çalışanlara denk gelmez önemli. Nissan Kavuklar servisinde Ayşe hanım vardı; gördüğüm en başarılı servis danışmanlarından biriydi. Satış bölümüne aldıklarında üzülmüştüm. Yerine gelen servis danışmanı akşam olsa da eve gitsek tarzında çalıştığı için hiç sevmemiştim. Aracın bakımı yaklaşıyor ve gitmek zorunda kalacağım. Umarım başka biri gelmiştir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: laska

    ... Cunku devami gelmeyecek ve dizel otomatik her zaman iyidir, en iyi benzinli otomatikten iyidir. Istedigin gibi basarsin, performansli kullanirsin yakit 6,5 in uzerine cikmaz. Benzinli T4 te mesela boyle performansli kullunimda 13 litreleri bile gorebilirsin.


    Yukarıdaki alıntı hariç dediklerinize tamamen katılıyorum. T4/D2 karşılaştırması için, her iki motorun hızlanmasıdır, gücüdür belli. D2 nin max performanslı kullanım şekli dediğinizi ben T4 de olağan performans olarak kullanıyorum, 8lt gibi bir yakıt tüketimim var. T4'ü agresif kullanırsanız 10-11lt ye çıkarsınız ama o performansı D2'den asla alamazsınız.

    ekleme: hatta D2 motorda şu ana kadar ben 2 kullanıcıda sorun gördüm onun harici 3 senedir bu başlığı takip ediyorum, dizel motorun karakteristiğinden kaynaklı tepkiler hariç sorunlu veya pişman olan başka kullanıcı yok. Nitekim fiyat/performans açısından çok çok iyi bir motor, bir çok platformda kullanılıyor. Öncelikle marka belirleyip (bana göre bu fiyatlara çıkılıyorsa kesinlikle Volvo harici diğer markalara bakılmaz) ardından da kullanıma göre (yıllık km dir, performanslı kullanılıp kullanılmayacağıdır) motor tipi belirlenip V40 alınabilir. Benim aracım 2013 model T4. 2017'de makyaj geleceğini duyuyorum, herhangi bir aksilik olmazsa 2017-2018 civarı aracımın modelini sıfırlamayı düşünüyorum, o derece memnunum ve bana göre bu fiyat bandında ihtiyaçlarımı karşılayan en iyi araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unusuall -- 27 Aralık 2015; 14:16:00 >




  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum size

    İşini sevene denk gelmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unusuall U kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum.

    Performans beklentisi, yıllık yapılan km benzinli/dizel tercihinde ana belirleyici unsurlar.

    T4 ile D2 yi pek karşılaştırmamak gerekli. İkisi ayrı dünyaların insanları bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byrz B kullanıcısına yanıt
    1) D2 artık satılmayacak ama kupon araç olacak
    2) Bilip bilmeden yorum yapan arkadaslara kulak asmayın.D2 kronik arızaları olan bir motor degil.Her standart uretim motorda olabilecek mekanik problemler munferrit olarak gorulebilir.Zaten ureticiler 2% hata payını normal kabul ederler.
    3)Kasa degisikligi 2017'den once olmaz
    4)Bu fiyata alinabilecek en iyi araclardan.Fakat 97-98'e advance veya r-design almanizi oneririm.Sonra pisman olabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma gelmişken sorayım T4 sahipleri , 2500 km de bir motor yağı kontrol ediyor musunuz? Bana alırken kontrol etmem söylenmişti.
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Bana böyle birşey söylenmedi,hiç kontrol etmedim.Yol bilgisayarı önceden uyarı vermez mi.2500 km çok kısa bir aralık,unutulur gider diye düşünüyorum.Siz kontrol ediyormusunuz diyeceğim ama başınıza benzin hortumu ile gelen durum akla gelince kesin takip ediyorsunuzdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    Evet kontrol ediyordum ama 3-4bin km oldu sanırım kontrol etmeyeli. Açıkcası 14 yıllık Rover kullanıcısıyken motor kaputu ile çok samimiydim şimdi elim pek gitmiyor :)) cep telefonundaki kullanıım klavuzunda göremedim ama google a yazınca şuna ulaştım.http://support.volvocars.com/tr/cars/pages/owners-manual.aspx?mc=Y556&my=2015&sw=14w46&article=0a2bf4d563f03f67c0a801e801fd7e96

    Sürekli yüksek devir çevirerek kullanmadım hiç ama insanın başına hortum olayı gelince temkinli olmak da fayda var diyor insan :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkannal

    Herkese selam,

    Yaklaşık bir senedir şirket arabası kullandığımdan artık arabamı satmayı düşünüyorum. Sahibinden de bakıyorum ama nasıl bir fiyat koymalıyım karar veremedim fikri olan var mıdır?

    2013 r design, dizel, 45binde, mavi, r desing pack, cruise, cam tavan, otomatik, full deri
    Hasar olarak ön tamponun sağ alt köşesini kaldırıma sürtmüştüm

    85000 tl civarı gider muhtemelen sitedeki araçlara bakmayın yazdıkları rakamları kimse vermiyor sıfırını 94000 e alacağım araç için 1 yıllık km yapmış araca 99000 falan istiyorlar zaten sizde aldığınızda bu parayı falan vermiş olmanız lazım
  • Arkadaşlar selamlar

    25 Aralik itibari ile yeni oyuncagima kavustum.V40 T3 Premium paket , sadece Textile T tec koltuğu opsiyon olarak aldım.
    Aracın ic kalitesi şimdiye kadar kullandığım araçlara göre muazzam derecede fark yaratiyor.(2010 Focus ve 2013 J kasa Astra)
    Yol tutus, fren, konfor beklentimin üzerinde ve en önemlisi aracın performansi 1500 kg kasayı gözönüne alırsak oldukça etkileyici.
    Yaklasik 1200 km yol yaptim.Yüzde 70 i sehir dışı ( 120km ve ustu hizda ) kalani sehir ici trafigi.Şu an ki ortalama yakit 7.1 lt. Daha da düşeceğini düşünüyorum.Eger cok km yapmiyorsaniz kesinlikle performanslı ve tutumlu bir motor. Tabi ki bu aracı 1100 kilo ağırlığındaki araçlarla tüketime bakarak kıyaslamak haksızlık olur.
    Kesinlikle düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanV40 V kullanıcısına yanıt
    Güle güle iyi günlerde kullanın :) Yeni 6 vitesli şanzıman ile güzel bir değer :) Vites geçişleri gaz tepkileri tecrübelerini paylaşırsanız seviniriz. Geri vitese takıp ayağınızı frenden çekince hemen hareket ediyor mu bekliyor mu ? Benim T4'te en alışamadığım şeylerden biri çünkü :)


    Bugün 4 kişydik araçta ve eve dönüştü 5-6 km hızda ilerlerken bi titreme hisseder gibi oldum. Çok da test etme imkanım olmadı. Umarım Powershiftten değildir henüz 14600lerdeyim daha
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VolkanV40

    Arkadaşlar selamlar

    25 Aralik itibari ile yeni oyuncagima kavustum.V40 T3 Premium paket , sadece Textile T tec koltuğu opsiyon olarak aldım.
    Aracın ic kalitesi şimdiye kadar kullandığım araçlara göre muazzam derecede fark yaratiyor.(2010 Focus ve 2013 J kasa Astra)
    Yol tutus, fren, konfor beklentimin üzerinde ve en önemlisi aracın performansi 1500 kg kasayı gözönüne alırsak oldukça etkileyici.
    Yaklasik 1200 km yol yaptim.Yüzde 70 i sehir dışı ( 120km ve ustu hizda ) kalani sehir ici trafigi.Şu an ki ortalama yakit 7.1 lt. Daha da düşeceğini düşünüyorum.Eger cok km yapmiyorsaniz kesinlikle performanslı ve tutumlu bir motor. Tabi ki bu aracı 1100 kilo ağırlığındaki araçlarla tüketime bakarak kıyaslamak haksızlık olur.
    Kesinlikle düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

    Yeni aracınız hayırlı olsun.

    Güle güle, kazasız belasız kulllanın.

    Araç ile ilgili (T3 ve tam otm şanzıman) tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz.




  • Tesekkürler.
    Öncelikle şanzımanın tepkileri ve kararlılıgı oldukca iyi.Vites değişimleri son derece sessiz ve sorunsuz.Geri viteste herhangi bir duraksama veya sorun hissetmedim fakat daha dikkatli takip ederim.Bu tüketim değerine ECO tuşunu kullanmadan geldim. Henüz onu deneme fırsatım olmadi.
    Geartronic şanzımanin sport kısmina aldığımda tepkiler daha sert ve belirgin oluyor.Çok yüksek hız meraklısı olmamama ragmen 210 km hıza hiç zorlanmadan rahatlıkla çıkti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 2012 T3 V40'ın 60.000/3.yıl bakımını yaptırdım, toplam işçilik dahil 1600 TL tuttu, motor yağı, bujiler, ön fren balatası , yağ-hava-polen ve benzin filtresi değiştirildi. Arşivde dursun. Kıyaslama yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfun000 -- 29 Aralık 2015; 23:18:23 >
  • tayfun000 kullanıcısına yanıt
    Bakım tutarlarını bence aşağıda linki olan konuya da ekleyin derim. Burası çok fazla bilgi içerdiği için arada kayboluyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_29952630/mpage_23/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.