Şimdi Ara

Volvo s40 1.6D bu kadar yakması normal mi? (sorun çözüldü) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam sizin arabayı çok bilmiyorum, kullanmışlığım da yok ama bizim D5'ten kıyas yapmak istiyorum belki size referans olur. Aracı eşim kullanıyor, 2 haftada 1 gün ben kullanıyorum problem vs var mı görmek için.
    Araç genelde kısa mesafe ve çok yokuşlu Çankaya'da kullanılıyor.
    Araç 2400 cc, 1800 kg ve 4 çeker ve otomatik vites
    Kış şehiriçi ortalaması 9.2 lt
    Yaz uzun yol ortalaması 6.2 lt (110 km sabit hız)

Eğer ağırlık ve diğer faktörleri kıyaslarsak, Sizin değerleriniz bu durumda biraz yüksek gibi.

Bu arada kışın lastik havalarını yüksek tutmak tutunma açısından daha avantajlıdır ve az yaktırır. Aracın kapı içinde veya depo kapakcığındaki bir etikette doğru değerler yazılıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan.d -- 22 Ocak 2016; 15:24:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Good judgment comes from experience,
    and experience comes from bad judgment."
    Fred Brooks
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan.d

Hocam sizin arabayı çok bilmiyorum, kullanmışlığım da yok ama bizim D5'ten kıyas yapmak istiyorum belki size referans olur. Aracı eşim kullanıyor, 2 haftada 1 gün ben kullanıyorum problem vs var mı görmek için.
    Araç genelde kısa mesafe ve çok yokuşlu Çankaya'da kullanılıyor.
    Araç 2400 cc, 1800 kg ve 4 çeker ve otomatik vites
    Kış şehiriçi ortalaması 9.2 lt
    Yaz uzun yol ortalaması 6.2 lt (110 km sabit hız)

Eğer ağırlık ve diğer faktörleri kıyaslarsak, Sizin değerleriniz bu durumda biraz yüksek gibi.

Bu arada kışın lastik havalarını yüksek tutmak tutunma açısından daha avantajlıdır ve az yaktırır. Aracın kapı içinde veya depo kapakcığındaki bir etikette doğru değerler yazılıdır

Evet o değerler yüksek. Ama yavaş yavaş düşmeye başladı.. Bugün 8 in altına indi ve düşmeye devam ediyor. Bu arada iki haftada bir aracı sizin kullanmanıza tebessüm ettim aynı şeyden hepimiz muzdaribiz galiba :))

Lastik basıncı konusunda ben yanlış bilmiyomuşum demek ki öğrenmiş oldum. Bilgiler için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: Emre4748

Şehir içinde, performanslı kullanıyorsanız, mevsim kışsa, kısa mesafe gidiyorsanız, ara ara arabada birden fazla kişi yolculuk ediyorsanız, gittiğiniz güzergahta viraj ve rampalar mevcutsa, bu yakıt çok ama çok normal. Bu verilere bakmadan çok yakmış diye yorum yapanlar arabadan hiç ama hiç anlamıyordur.

O gördüğünüz fabrika verisi en iyi koşullarda ortaya çıkan, alınabilecek maksimum sonuçtur. (motor sıcaklığı, yol eğimi, hava şartları, lastik basıncı, sürücü kilosu vs vs.)

Birde şunu unutmayın, millet kullandığı arabanın yarın ikinci elini düşündüğü için, yaktığından çok azını söyleyerek reklamını yapıyor. Sizi içten davrandığınız için tebrik ediyorum. Ş.içinde C ve üstü segment istediğiniz motor opsiyonlu araca 13lt den fazla yaktırırım (hybrid falan hariç), aksini iddia eden yaktıramazsın diyen varsa buyursun. Emin olun atıp tutmuyorum, araba benim için ulaşım aracından çok bir hobi, bu sebeple birçok aracı test etmişliğim var, şuanda yeni nesil dizel iki aracımız var, biri giulietta 1.6jtdm diğeri de laguna coupe 2.0 dci. Bir aracın ne yaktığı büyük oranda sürücünün elinde, ş.içinde 6lt de yakar 13lt de yakar.

Hocam çok teşekkür ederim

Ankarayı bilir misiniz bilmem ama yokuşu bol bi şehir. Genelde kısa mesafe kullanırım ve aşırı olmasa da sıkışık trafiğe kalıyorum. Arabada çoğu zaman tek ama ara ara kalabalık yolculuk ederim. Araba benim için hobi, bazen özellikle yolu uzattığım bile olur. Müziğimi açarım bi tur fazla atıp öyle giderim işim acil değilse. Performansı da arıyor insan haliyle. Zaten başlıktan da anlaşılacağı gibi ben bunun normal olup olmadığını merak ettim. Aracı yeni aldığım için araca yabancıyım. Eğer anormallik varsa bunun çözümüne gideyim sorun yoksa değerler normalse de kafam rahat etsin en azından diye düşündüm. Arabanın bi yerinden ufak bi ses bile gelse hemen çözüm yolu ararım yoksa içime sinmez. Zaten şu anda 7.9 A düştü. Bakım etkisini göstermeye başladı sanki. Yorumunuz için teşekkür ederim tekrardan

Ayrıca ekleme: lastik basıncını da kış nedeniyle biraz düşük tutuyorum şu anda

bakın arkadaş da normal olduğunu belirtmiş sayın başlık sahibi vatandaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADANS -- 22 Ocak 2016; 16:15:24 >

• kisin kisa mesafelerde 8lt. normal cunku motor isinmiyor. Kecioren de zaten rampa bayir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 23 Ocak 2016; 10:17:45 >

Orijinalden alıntı: .: mds :.

kisin kisa mesafelerde 8lt. normal cunku motor isinmiyor. Kecioren de zaten rampa bayir.

Hocam sorunum 9 un üstüne çıkmasıydı. Sakin kullanımda 8.5 falandı. Şu anda bakımdan 700 km falan geçti ve tüketim 7.8 gösteriyor ve giderek azalıyor. Filtreler ve yağ değişti araba kendine geldi yani

Orijinalden alıntı: MarcusFrex

Hocam Volvo s60 sahibiyim, yakıtınız gayet normal.İlk başlarda aracı baya seri kullanıyordum, 9 civarı yakıyordu.Şuan normal kullanmaktayım, şehir içinde 6.5'u geçmez.

Teşekkür ederim bilgi için :) bakımdan sonra düşüşe devam ediyor çok şükür

Orijinalden alıntı: KADANS

ahh be kardeşim gördün mü herşey yolunda, neyse geçmiş olsun

Şu an 7.5 oldu ve devam ediyor düşmeye. Herşey bakımda bitiyormuş demek ki

bende s40 2.5 t5 var ilk aldığım haftalar ortalamam 13 e kadar yükselmişti şimdilerde 10.8 11.2 arasında geziyor trafik-uzun yol durumuna göre

önceki aracınız benzer bir araç değilse alışma sürecinde daha yüksek devirler daha seri hızlanmalar daha sert firenler yakıtınızı önemli derecede etkiler
  • Aracınızda dizel ısıtıcısı var mı? Aracı çalıştırmadan önce ya araç anahtarından açılıyor, ya da opsiyonel olarak zaman ayarlı seçenekleri de mevcut. Böylece ilk kalkışlardaki fazla yakıt tüketimi azalıyor.

Don't feed the troll
    Katılım zamanı: 18 Kasım 2004
  • quote:

Orijinalden alıntı: PcCopat

Aracınızda dizel ısıtıcısı var mı? Aracı çalıştırmadan önce ya araç anahtarından açılıyor, ya da opsiyonel olarak zaman ayarlı seçenekleri de mevcut. Böylece ilk kalkışlardaki fazla yakıt tüketimi azalıyor.

Hocam o konu hakkında bilgim yok. Var mı yok mu bilmiyorum. Ama yakıt tüketimi şu an istediğim seviyede. 7.1 litre tüketim var ve az yaksın diye uğraşmıyorum seri kullanıyorum aracı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: senersongur

Dizel C segment araçta 7.1 litre de çok fazla. İdeali 5-5.5 litredir.

190 binde 2006 model sedan araçtan bahsediyoruz hocam bırak da yaksın bi zahmet. Motor eski nesil sonuçta

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.