Şimdi Ara

VOLVO S40 1.6 DİZEL NASILDIR... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
6
Favori
220.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlara katlıyorum.Konforlu,güvenli,sessiz ve oldukça cimri bir araç.
  • iyi araç. motoru kendini kanıtlamış az yakan performansı iyi bir makine.
  • ford focusun aynisi hafif bi makyaj o kadar
  • citroen 1.6 HDİ kullanıyorum. ford, peugot, citroen, volvo, (+mazda bildiğim kadarıyla)
    aynı motoru ve turboyu kullanıyorlar. piyasada kendini kanıtlamış sağlam, ekonomik ve parçası heryerde bulanabilen bir motor. turbo da hepsinde değişken geometrili ve aynı. ben 2. el aldım, şu an 130bin km de ve hala aynı turbo üstünde. 2. el alacaksanız bayandan, doktordan v.s. değil de turbo dizel araç kullanmayı bilen, servisini aksatmamış, doğru yağ v.s. kullanmış birinden alınız. turbo sorunu yaşama nedeni kronik sorun değil çoğu insanın kullanmayı bilmemesinden kaynaklanıyor bence. bu arada turbo fiyatları Garret 110hp için 1100-1200tl civarında piyasada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keus35 -- 24 Haziran 2010; 0:55:20 >
  • 3 sene önce 50 bin liraymış demekki volvo 1.6 dizel. Şuanda da aşağı yukarı bu fiyatlarda. Pek değişen bişey yok.
  • Yalnız c30lara 2011 modellerle beraber 115 beygirlik yeni dizel motor gelcek, %100 ihtimalle s40a da geliyordur.Ağustos'u bekleyin derim aracı almak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tun4

    Yalnız c30lara 2011 modellerle beraber 115 beygirlik yeni dizel motor gelcek, %100 ihtimalle s40a da geliyordur.Ağustos'u bekleyin derim aracı almak için.


    Evet Tun4 haklı, 2011 model s40'larda 115 bg'lik 270 NM torku olan bir motor daha eklenecek.

    Aşağıdaki linkten konu ile ilgili bilgileri alabilirsiniz;
    http://www.volvocars.com/intl/top/about/news-events/pages/default.aspx?itemid=170

    Bizi ilgilendiren kısmını özet geçmemiz gerekirse;
    "D2 with 114 g CO2 emissions
    The C30, S40 and V50 are also available with the 1.6-litre diesel engine D2, which also complies with the Euro 5 standards. Fuel consumption in all three models is 4.3l/100 km (EU Combined), which corresponds to CO2 emissions of 114 g/km. The engine produces 115 hp and 270 Nm of torque and now comes with a six-speed manual gearbox."




  • Bende çok beyeniyor dış görünüşü çok güzel araçlar yanlız bir sorum var 1.6 larında otomatik vites seçeneği yok dimi?
  • araç iyi güzel hoş ama @metinTasci nın da dediği gibi focusun makyajlısı, bi yerden sonra ha focus ha s40 gibi bi durum oluyo sonuçta..
  • volvoların yedek parça ve bakım masrafları ne civardadır acaba?
  • 2006 model aracımdan çok çok memnunum servis maliyetleri hiçbir zaman abartılı olmadı ki motorunun diğer markalardada kullanılması yedek parça bulunmasını kolaylaştırıyor.
    İç mekan kalitesi iyidir mesela alumiyum görünümlü kısımlar gerçek aluminyumdur(çoğu modelde boyanmış plastik).Yumuşak plastik kullanımı fazladır. Silecek kolları ve kumanda butonlarının hepsi güncel S80 vb modeller ile aynı. Ses sistemide iyidir.
  • volvo s40,ford focus,mazda3 hemen hemen aynı ..
  • 1927 yılında İsveç, Göteborg'da SKF markasının bilya üretici olarak kuruldu. Deniz motorları üreten bölüm ise Volvo Penta olarak adlandırılmaktadır. Bunun dışında Mack tırları da Volvo Group'a bağlıdır. Volvo Cars Ford'a geçtikten sonra kendine ünlü Alman otomotiv devleri Audi, BMW ve Mercedes'i rakip olarak seçmiştir. 2010 yılında Volvo'nun yeni sahibi Geely Volvo'nun Ar-Ge ve ana üretim merkezinin İsveç'te kalmaya devam edeceğini ve Çin Halk Cumhuriyeti'nde açılacak yeni Volvo fabrikasında sadece Çin'de satılacak arabaların üretileceğini ilan etmiştir.

    işin içinde çinliler olduğu için tırstım biraz.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Volvo_Cars



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havrix -- 19 Kasım 2010; 21:40:35 >




  • Bende bu konu üzerinden yardım istiyorm arkadaşlar.Jetta comforline mi ? octavia elegance mi ? yoksa s40 mı tabi volvonun adresinde ayrınıtlı bilgi yok 2D secenekleri fln var ve pazar bayi kapalı oldugndan gidip bakamadım.bunların hepsi 1.6 dizel rahatlık teknoloji ve konfor kısmında bakabilirseniz konuya cok sevinirim
  • Jetta bence. Çünkü sarı lira...Bugün alın ,hemen ilan verin isterseniz satıp bir de S40 alırsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygtcnbbygt

    Bende bu konu üzerinden yardım istiyorm arkadaşlar.Jetta comforline mi ? octavia elegance mi ? yoksa s40 mı tabi volvonun adresinde ayrınıtlı bilgi yok 2D secenekleri fln var ve pazar bayi kapalı oldugndan gidip bakamadım.bunların hepsi 1.6 dizel rahatlık teknoloji ve konfor kısmında bakabilirseniz konuya cok sevinirim

    satmak için almıyorsan s40 derim. ha ben çok kullanmam yakınlarda satarım diyorsan jetta...
  • hani anlatılmaz ama yaşanır derler ya, o cinsten bir araç...parasının hakkını sonuna kadar veren çok sağlam bir makine...
  • İyi güzel hoş arabadır.

    Bende 2009 model dynamic edition var 56 bin civarı almıştım.

    Şehir içi ortalama yakıyor 7.1 litre. Tabi düşürebilirsin ama 60 km ile gitmen lazım. Şehir dışı da 6.0. 2008 yazdan beri kullandığım için bu ortalamaları rahatlıkla söylüyorum.

    Her 10.000 km de bakım yaptırdım ortalama 350-400 lira tutuyor orjinal serviste. Geçen hafta da 50.000 bakımı yaptırdım, arka balatalar ilk defa değişti gene toplam bakımda 800 lira aldılar. Biraz fazla gibi geldi bana.

    Konfor perfonmans açısından çok güzel bir araç bence.

    Basınca kaçıyor mesela.

    Koltu ısıtma, cruise, açılır tavan, klima gayet başarılı. Özel soru sormak istersen cevaplarım memnuniyetle. Yni modeller yakıt sarfiyatının daha iyi oldugunuda biliyorum ayrıca.
  • bir arkadaşımda vardı,

    güzel gibi duruyor ama tavsiye etmiyorum dedi , almaktan vazgectim
  • ilk mesajdan bu yana 4 yıl geçmiş ama volvo lar eskidikçe değeri anlaşılan arbalar vesselam....
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.