Şimdi Ara

Volvo otomatik fren sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar volvonun otomatik yaya algılama ve fren sistemini araştırıken böyle bir video ile karşılatım çok eğlenceli. sizinle paylaşayım dedim

http://www.youtube.com/watch?v=w2pwxv8rFkU

• Bu arada sistemi beğeniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maniac_Turk -- 28 Nisan 2011; 23:30:08 >

• bunlar yapay zekanın otomobilleri süreceği günün ilk sinyalleri. kendi kendine parkeden araçlar, takip mesafesini otomomatik koruyanlar, yayaları farkedip otomatik frene basanlar..vs. hepsi gelecek günlerin nasıl olacağı hakkında bir fikir veriyor.
  • Sistem her zaman net cevap vermiyor herhalde.Bu videoları volvo görmüyor mu nedir? Ya da eğlence için çekilmiş sistem kapatılmış olabilir ikinci video hariç.Orada tam çuvallamışlar hemde basın mensupları önünde eyvah eyvah
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

bunlar yapay zekanın otomobilleri süreceği günün ilk sinyalleri. kendi kendine parkeden araçlar, takip mesafesini otomomatik koruyanlar, yayaları farkedip otomatik frene basanlar..vs. hepsi gelecek günlerin nasıl olacağı hakkında bir fikir veriyor.

otomatik park dedinde aklıma bu geldi

• Volvo işi biliyor
  • El freni mi çekilmiş göz yanılması olmasın
  • tek geçerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 29 Nisan 2011; 3:16:46 >
  • sistem sıkışık trafiklerde sorunlu olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

tek geçerim :)

+1903

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Videoya dikkat edin araç kaysın ve yayaya çarpsın diye el freni çekilmiş. Yayaya çarpmadan önceki 1-2 saniyede tekerlekler dönmüyor

Yapma üstad yapma bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Orijinalden alıntı: burakkagan

quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

Videoya dikkat edin araç kaysın ve yayaya çarpsın diye el freni çekilmiş. Yayaya çarpmadan önceki 1-2 saniyede tekerlekler dönmüyor

Yapma üstad yapma bunu

Dönüyor dönüyor..

• hiç bir teker dönmüyor, araba duruyor, ortam gelip arabaya çarpıyor bir de bu bakış açısıyla izleyin....volvo yakında dünyayı da durdurmayı başarır....
  • Sistem kafasına göre çalışıyor heralde.
  • 2005 te japon araçlarında denendi fakat insan sağlığını tehlikeye atabilir diye rafa kaldırılmıştıde 2009 da tekrar başlanıldı.
  • Bunlar sadece test süreci dimi? Daha sorun vardır ama bu %80 ler civarında çözülmüştür herhalde seri üretime geçmeden önce.........
  • Volvo bu sistemdeki açıkları kapattı. pratikte sistemin çalıştığını aracın kullanıcıları da söylüyor.

3. Videoda aracın altında kızak var, makete vurunca aracı zemine bırakıyor. Yani Sistem çalışıyor bunu kızak arabayi bıraktığında frenlemeden dolayı çıkan dumandan anlayabilirsiniz. fakat anlam veremediğim bir nedenden dolayı altında tekerlekli kızak gibi bir mekanizma var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

tek geçerim :)

bu kamyon yüklü değil dimi?
  • 10 çarpma ihtimalinden 7 sinde bile bu sistem sayesinde çarpmasa benim gözümde başarıdır.Gelecekte arabaların robotize olmasını istemiyorum orası ayrı.
  • Yeni focusta da bu sistem vardı sanki

sistem 30 km/h altındaki hızlarda devreye giriyordu galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 29 Nisan 2011; 23:19:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.