Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (220. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.516
Cevap
24
Favori
213.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ne demek ben teşekkür ederim. Bas ve tiz ayarını sonuna kadar yükseltip denedim. Usb den çalıyordu ve eski denilebilecek şarkılar vardı. Aux kablosu olsaydı yeni nesil şarkılarla kıyaslama şansım olurdu. Benim aracımda cd ve aux kalitesi çok farklı. You tube dan çaldığım şarkılarda ses kalitesi bariz yükseliyor. Tabi düğmeye basınca premium sound yazısı görmek ve ortadaki dynaudio yazılı kısım farklı hissettiriyor. Elektrikli koltuğu ileri geri çekerken de kızaklardaki yanal boşluğu hissettiğimi söylemeliyim. Km konusu benim de aklımda tam bir muamma. 8 yaşında bir aracın yılda 11-12 bin ortalama km yapması pek mantıklı gelmiyor. Heleki el değiştirmiş bir arabada. Biri gezmese diğeri gezer diye düşünüyorum. Dikkatli olup detaylara bakmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Arabayı görmeden görmüş kadar olduk. Demek ki acele edilecek bir durumu yokmuş. R-desing olması ve premium sound olduğu için ilgimi çekmişti. Ben kendi açımdan araç bakarken xenon ve sunroof olması yeterli. Xenon ve sunrooflu da istanbuldaki beyaz haricinde pek seçenek kalmıyor. Arabamı ilana koysam mı koymasam mı çok kararsız kaldım aslında. Bir yandan çok alasım var, bir yandan da biraz daha bekleyesim.
  • Arkadaş ne arabaymış, ölü konuyu diriltti horon oynattırıyor.



    Araba ilanlandığında 2 arkadaş anında aradı beni, alıcı bunlar. Forumdan dostlarda 2,3 er dk arayla wapptan mesajlaştık. Aracı 60 bin e çıkacak kadar bütçeledi ark lar.



    Dün sabah gittim. Öncelikle galerici abimiz pendik galerisi tadında. Bilmeyenler için söyliyim gop ve bağcılar gibi değildir. Çorum, kayseri tadında esnaf.



    Aracı ilk gün alan cidden o fiyattan alacaktı, devir almamıştı galeri. Dün devir aldı 62500 e bırakabiliyodu. Takası 65 bilginiz olsun.



    Gelelim araca. İçeride R orta konsolun yolcu tarafı, torpido kapağı,el fren kapağı göze gelen pürüzler. En düşük maliyetli malum el fren kapağı. Takıntılı olanlara diğer iki trim 1k yı geçecek meblalar. Arka pandizot tekstil kıvrığı ve döşeme kırığı ile tamiri bekliyo. Eskisi gibi olmaz ama en azından çıkmayan lekesi yok. Direksiyon bakım yapılmadığındam ve yüzükle kullanıldığından 10/6 alır. Geri kalan pedal vites iyi. Koltuklar şoför hariç harika. Şoför de deri olarak fena değil fakat tekstille birleşmelerde çatlaklar başlamış.



    Koltuk ısıtmalar , bliss, elektrikli koltuk, xenon kusursuz. Dynaudio nun her hoparlörünü düşük yüksek frekansta denedim. Önceden kullanmış kurcalamış kişiler dolby sini kapatmış araç high performance audio ya dönmüş. Aktif ettim denedim center dahil kusursuz her hoparlör ve tiz. Sadece eq ayarı istiyor.



    Oem kışlık paspasları var, velurları sormadım.



    Motor, akslar, baskı balata harika durumda. Lastikler, fren diski ve balatalar ise iyi durumda. Akü orijinal.



    Kaporta dolu hasarlı fakat sayısı ve şiddeti düşük gamzeler. Keşke sadece böyle olsa, aracın çoğu yerinde bir karış genişliğinde çiziksiz göçükler var. Sağ tarafta göçüksüz sürtünme izi var. Pasta vs kurtarır mı net bişey söyliyemiycem. Arka tampon hattından çıkmış sağ stop nem yapmış. Nem demişken kimsenin malına bi hükümde bulunma lüksüm yok ama tahminim tramer dışında ufak ya da büyük bilemiyorum bi sel hasarına maruz kaldığını düşündüm. Hem dolular, hem de sel hasarlı araçlarda gördüğüm bazı detayları gördüğümden çok masum gelmedi bana. Özetle hatasız bir paneli dahi yok.



    Keşke sunroof olsaydı demesem de keşke otomatik kararan ayna olsaydı dedim. İşin özeti illa takıntı ettiyseniz bu paketi öncelikle gidin detaylı fotoğraf çekin, pdr cınıza detaylı fotoğrafları atın. Ya da yanınıza alın getirin ist daysanız. Şöyle bi detay veriyim, bilhassa c30 un kör kaportası yok diyebilirim. Her türlü masajla vs ile düzeliyor paneller.



    Normalde bi araç için siteye bu denli yazmam, madem ilgilenen bir süredir araç bekleyenler var aydınlatıcı olsun. Unuttuğum bişey varsa sorun söylerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vay be herkez pusuya yatmış c30 avında :)
  • Arkadaşlar malum sitedeki ilan numaram: 520292497



    Direkt link bırakabiliyor muyuz bilemedim. İlk kullanıcısıyım dolayısıyla arabanın tüm geçmişi/hikayesi hakkında istediğiniz kadar detaylı bilgi verebilirim :) Pazarlık payı elbette var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin aracınız da titizlik konusunda emsal nitelikte. Umarım en az sizin kadar iyi bakan birine gider.



    Yaris vardı bi de hanenizde sanırım. O da hala duruyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Folie a deux

    Sizin aracınız da titizlik konusunda emsal nitelikte. Umarım en az sizin kadar iyi bakan birine gider.



    Yaris vardı bi de hanenizde sanırım. O da hala duruyor mu ?

    Vay be abi bu ne güzel bir hafızadır ya. Duruyor evet ondan epey memnunuz çok şükür. Elbette yeni alıcısına anlatacağım şeyler var C30 la ilgili ama inşallah beni mahcup etmeyecektir diye düşünüyorum hiç erinmeden üşenmeden yetkili servisler ne dediyse yaptırdık :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Araç mükemmel en başından beri konunun takipcisiyim titizlikle baktiniz arabaniza çok iyi biliyorum ama çok gezmişsiniz . Km az olsaydi düşünebilirdim gerçekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilk sahibinden aldığım aracımı satmayı düşünüyorum. Henüz ilanda yok, forumda bir arkadaşa giderse çok memnun olurum, yakın zaman içinde ilan da olacak.


    Aracım makyajsız kırmızı, komple orijinal sayılır.

    1.6i benzinli. Eski sahibinden simit tüp var.

    Km 67.000 de orijinal.

    Ikinci sahibiyim.

    Oncesi Arkas volvo ve Znt sonrasi bütün bakımları Antalya Volvo Devrin Oto da yapıldı.

    Kırmızı, tek parça kaput değişti, sağ çamurluk boyalı. ( Ankara kecioren de yokuşta otobüs kaydırıp çarptığı için) olay 2010 yılında olmuş Arkasta yapılmış değiştirmisler. Yine bir sürtmeden sağ çamurluk boyalı, bir de mayıs 2015 yağmurdan dolayı aynalar kaskodan değişmiş, (tramer de dolu olarak yazıyor ) göçük vs yok araçta.

    Sadece ben çatlak farı kaskodan kendim değiştirdim 1500 benim zamanımda hasar var.


    Koltuklarda yanık deforme yok(koltuklar yari deri) karartmali dikiz ayna, sunroof var. Cc yok fakat 1k ya takılıyor demisti antalya volvo ihtiyaç duymadım. High perf var bu arada. Bagaj örtüsü hatasız. Eski bijonlarina (yalama) kadar değişti.


    Kitapcik yedek anahtar vs var.



    Seramik kaplama, kule gergisi, orijinal kutu için k&n var.(k&n alalı 2000 km olmadi)

    Satma nedenim 4 kapalı araç alacağım için. Forumdan bir arkadaşa giderse çok memnun olacağım.

    Özelden mesaj atabilirsiniz.

    Aracı görmesede ufuk hocam az çok biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsyzc -- 16 Ocak 2018; 21:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu tavandani anten plastigini nasıl sökebilirim bilgisi olan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar neden bir buluşma düzenlemiyoruz :) ben buralarda yeniyim. 10-15 araba hep beraber ne güzel olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasinakcay Y kullanıcısına yanıt
    Pelican diye amerikalı bir site var, volvo c30 replacement pelican yaz google mutlaka bulursun. Adamlar c30 komple sökmüşler fotoğraflı ve ingilizce anlatımı mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dost2003 D kullanıcısına yanıt
    Whatsapp grubu kursak bile yeter, deneyimler paylaşımlar falan.

    Antalya da olan varsa görüşelim,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brsyzc B kullanıcısına yanıt
    Ben istanbulda oturuyorum 8-10 araba bir araya gelsek ortak bir noktada cidden güzel olurdu. Birbirimizin araçlarını inceler donanımlar hakkında deneyim sahibi olurduk.Bütün konuyu baştan sona okumadım daha önce böyle bir buluşma düzenleyen oldu mu bilemiyorum. Sohbet muhabbet de harika olurdu. C30 cidden çok farklı tadda bir araba. Almadan önce ne yalan söyleyeyim arabanın arka kısmına bir türlü ısınamamıştım. Araç 1 yıldır bende arabaya gözüm iyiden iyiye alıştı. Hatta en sevmediğim arka kısmı en sevdiğim tarafı oldu.Sanırım aracı sattıktan sonra bir tane donanımlı bir r design bekleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah bakayım bi
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Yasinakcay Y kullanıcısına yanıt
    @nevniyaz

    Fil hafızasına sahip değilim ama unutmuyorum bazı şeyleri de bi taraftan. Bugüne kadar 7 kişiye sizdeki kasa yaris aldırdım. Multidrive s li. Bir kişi de şu aracın şurası şöyle demedi. Sorunsuzluğuna ek olarak en sevdiğim olayı arkada şaft tüneli olmamasıdır. O segment için muazzam bi olay bence.





    @bonse



    Adam 2010 yazı alıyor, 7.5 sene tek elden kullanıyor. Bakımı, yoğun trafiğin olmadığı şehri , herşeyi geçtim Türkiyede internet sayesinde evveliyatı belli tek c30. Adam ilk hevesini bile paylaşmış forumda, showroom fotoları sipariş öncesi sonrası vs. İster inan ister inanma ikinci elde alınabilecek en şeffaf c30. Yılda ortalama 20.300 km yapıyor. Günün birinde "sözde" potansiyel alıcı olarak geliyosun diyosun ki " bu kadar çok gezmeseydin" Ben de sana diyorum ki o zaman 5 sene önce gezmemiş araç alsaydın. Dizel araç bu yahu, alırken yılda en az 15-20 bin km yapacağını bilerek alırsın. Sen ve senin gibi tipler yüzünden "satarken km yüksek olmasın fiyatı düşmesin" diye aracı mı yatırıcaz ? Başından beri konuyu takip ettiğini söylüyosun, ilk defa nickini görüyorum.



    Derler ya her malın alıcısı vardır. Sen ve senin gibi km takıntısı olanlar sayesinde piyasada düşürülmüş km ler güzel güzel ittiriliyor. Tüvtürkün gerçeklikle alakası olmayan , muayene öncesi düşürülüp düşürülüp muayenede onaylatılan km lere aldanmak bedava. Devletin önce 5664 ü şimdi ptt yi zengin ettiği uygulamadan ne beklenir ki zaten.



    Bendeki araç Nevniyazın km lere yakın. Performansını gayet iyi biliyorum Onun bakım titizliği belli, yakıtı da iyi almış ise birçok 1.6 dizelle yürüyecek kondisyondadır.



    Böyle yazdım yazdım ben mi alsam sizin aracı ne yapsam







    Son olarak @yasinakcay.

    Sadece plastiği üstten alabiliyoruz fakat antenle işin varsa tavan döşemesiyle de işin var. Açıkçası sökmedim ama sökülmüş hurda belgeliyi incelediğimde o şekil alınabildiğini gördüm. Köpük sealant uygulanmışını da gördüm lastikli olup tavan iç kısımdan 4 vidayla sabitleneni de. Boyaya zarar vermeden sökmek içim tek yöntem klasik ip yöntemi. İpin sürtünmesinin kılcal çizik oluşturmaması için anten çevresini bez bantla izole etmen yararına olur. Son olarak şayet kozmetik bi müdahale için sökeceksen hiç önermem. Zira montaj sonrası dikiş tutmayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Beyler herkese selam nasilsiniz herkes iyidir umarim 👋🙏

    Konuyu populerde gorunce sasirdim sonra birkac sayfa geriye gidip okudum , sonra su kirmizi r-design dynaudio lu araci gordum,
    C30 konusunda senelerdir bilgili konuya hakim @folie hocam zaten goruslerini yazmis 👍

    Bence ilanda ki arac 85K kmlerde degil gorunurde hor kullanilmis yazan km bilgisinin en az 2x km lerinde bir arac.. hos km oyle olsa da temiz bakimli oldukdan sonra bu araclar alinir ancak km dusurulme olayi insanın migdesini bulandiyor..

    Yeni arac alacak arkadaslarimiz cok dikkat etsin.. Bu sadece C30 konusunda degil ara ara malum siteye bakiyorum genel olarak son demlerini yasayan cogu arac km dusurulerek (pasta-cila allanip pullanip) satilmaya calisiliyor.. disi kurtarsa da cogunun ic kismi durumu ele veriyor :) iki yillik üc yasinda ama taksi cikmasi km ler dusurulmus ne araclar var malum sitede oltayi atmis comarlar avini bekliyor.. dedigim gibi kasadan anlamasanizda ic kismi hepsini ele veriyor, gidip gormeyi birakin ilanlarda bile belli bu araclar.. ben bu sekilde arac almaktansa bilerek kilometresi yuksek eveliyatini servis gecmisini bildigim arac almayi tercih ederim.

    Bu cografya da her zaman bu durum vardi ancak son zamanlarda benim gozledigim bu cakal esnaf ya da bireysel dolandirici kesim bir hayli artis gosterdi .. Herseye zaten vergiler sagolsun degerinin en az iki uc kati fiyat oduyoruz, para da malum kolay kazanilmiyor birikimlerinizi ahlak yoksunu ticaret yaptigini zanneden cakallara kaptirmayin.. Arac alim asamasinda heycanin verdigi rehavete kapilmadan herseyi iyi analiz etmek gerekiyor.

    ikinci el arac arayan arkadaslarim sürec zorlu, saha mayınlı ! :) umarin hepiniz yalansiz dolansiz sizi uzmeyecek en iyi araca sahip olursunuz 👍



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 17 Ocak 2018; 3:35:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Folie ustam dogru söylemiş artık km garantisi hic bir yerde yok. önemli olan genel yıpranma payı. yani hem motor % desi hem ic mekanı bozunmamışsa 200 300 bile gözü kapalı alınabilir. 1960 yapımı volvo 5 milyon km gidiyor tek motorla. önemli olan hor kullanılmamış olması. Dost hocam güzel demişşin ben manisadayım keske izmirde falan olsa da bende katılabilsem :) ama wp grubu ya da facebook grubu kurarsak lütfen ekleyin beni derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L30N

    Beyler herkese selam nasilsiniz herkes iyidir umarim 👋🙏

    Konuyu populerde gorunce sasirdim sonra birkac sayfa geriye gidip okudum , sonra su kirmizi r-design dynaudio lu araci gordum,
    C30 konusunda senelerdir bilgili konuya hakim @folie hocam zaten goruslerini yazmis 👍

    Bence ilanda ki arac 85K kmlerde degil gorunurde hor kullanilmis yazan km bilgisinin en az 2x km lerinde bir arac.. hos km oyle olsa da temiz bakimli oldukdan sonra bu araclar alinir ancak km dusurulme olayi insanın migdesini bulandiyor..

    Yeni arac alacak arkadaslarimiz cok dikkat etsin.. Bu sadece C30 konusunda degil ara ara malum siteye bakiyorum genel olarak son demlerini yasayan cogu arac km dusurulerek (pasta-cila allanip pullanip) satilmaya calisiliyor.. disi kurtarsa da cogunun ic kismi durumu ele veriyor :) iki yillik üc yasinda ama taksi cikmasi km ler dusurulmus ne araclar var malum sitede oltayi atmis comarlar avini bekliyor.. dedigim gibi kasadan anlamasanizda ic kismi hepsini ele veriyor, gidip gormeyi birakin ilanlarda bile belli bu araclar.. ben bu sekilde arac almaktansa bilerek kilometresi yuksek eveliyatini servis gecmisini bildigim arac almayi tercih ederim.

    Bu cografya da her zaman bu durum vardi ancak son zamanlarda benim gozledigim bu cakal esnaf ya da bireysel dolandirici kesim bir hayli artis gosterdi .. Herseye zaten vergiler sagolsun degerinin en az iki uc kati fiyat oduyoruz, para da malum kolay kazanilmiyor birikimlerinizi ahlak yoksunu ticaret yaptigini zanneden cakallara kaptirmayin.. Arac alim asamasinda heycanin verdigi rehavete kapilmadan herseyi iyi analiz etmek gerekiyor.

    ikinci el arac arayan arkadaslarim sürec zorlu, saha mayınlı ! :) umarin hepiniz yalansiz dolansiz sizi uzmeyecek en iyi araca sahip olursunuz 👍

    Kesinlikle katılıyorum, çok doğru yazmışsınız.

    Kendi aracım 09 model ama 67.000 de, dediginiz gibi gram yıpranma yok gören arkadaşlar inanmıyor km ye, fakat ilk sahibi bir bayandan aldım hafta sonu hariç arabayı kullanmamış.



    Bu arada malum sitede 54.500 istenen siyah antalya aracı jantlar bir tuhaf olan, 47 e sahibinden alındı bizzat takip ettim biliyorum. Dpf vs tıkalı bakmayın o araca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Folie a deux

    @nevniyaz

    Fil hafızasına sahip değilim ama unutmuyorum bazı şeyleri de bi taraftan. Bugüne kadar 7 kişiye sizdeki kasa yaris aldırdım. Multidrive s li. Bir kişi de şu aracın şurası şöyle demedi. Sorunsuzluğuna ek olarak en sevdiğim olayı arkada şaft tüneli olmamasıdır. O segment için muazzam bi olay bence.





    @bonse



    Adam 2010 yazı alıyor, 7.5 sene tek elden kullanıyor. Bakımı, yoğun trafiğin olmadığı şehri , herşeyi geçtim Türkiyede internet sayesinde evveliyatı belli tek c30. Adam ilk hevesini bile paylaşmış forumda, showroom fotoları sipariş öncesi sonrası vs. İster inan ister inanma ikinci elde alınabilecek en şeffaf c30. Yılda ortalama 20.300 km yapıyor. Günün birinde "sözde" potansiyel alıcı olarak geliyosun diyosun ki " bu kadar çok gezmeseydin" Ben de sana diyorum ki o zaman 5 sene önce gezmemiş araç alsaydın. Dizel araç bu yahu, alırken yılda en az 15-20 bin km yapacağını bilerek alırsın. Sen ve senin gibi tipler yüzünden "satarken km yüksek olmasın fiyatı düşmesin" diye aracı mı yatırıcaz ? Başından beri konuyu takip ettiğini söylüyosun, ilk defa nickini görüyorum.



    Derler ya her malın alıcısı vardır. Sen ve senin gibi km takıntısı olanlar sayesinde piyasada düşürülmüş km ler güzel güzel ittiriliyor. Tüvtürkün gerçeklikle alakası olmayan , muayene öncesi düşürülüp düşürülüp muayenede onaylatılan km lere aldanmak bedava. Devletin önce 5664 ü şimdi ptt yi zengin ettiği uygulamadan ne beklenir ki zaten.



    Bendeki araç Nevniyazın km lere yakın. Performansını gayet iyi biliyorum Onun bakım titizliği belli, yakıtı da iyi almış ise birçok 1.6 dizelle yürüyecek kondisyondadır.



    Böyle yazdım yazdım ben mi alsam sizin aracı ne yapsam







    Son olarak @yasinakcay.

    Sadece plastiği üstten alabiliyoruz fakat antenle işin varsa tavan döşemesiyle de işin var. Açıkçası sökmedim ama sökülmüş hurda belgeliyi incelediğimde o şekil alınabildiğini gördüm. Köpük sealant uygulanmışını da gördüm lastikli olup tavan iç kısımdan 4 vidayla sabitleneni de. Boyaya zarar vermeden sökmek içim tek yöntem klasik ip yöntemi. İpin sürtünmesinin kılcal çizik oluşturmaması için anten çevresini bez bantla izole etmen yararına olur. Son olarak şayet kozmetik bi müdahale için sökeceksen hiç önermem. Zira montaj sonrası dikiş tutmayabilir.

    Hocam aynı takıntılı ikinci el piyasası benim 67 binde olan araca imkansız diyor. Halbuki servis kayıtları, ic aksam yıpranma, muayene, noter satış belgesi (ilk sahibinden aldığıma dair) hepsi beni doğruluyor, ama dediğiniz gibi bence 150k cok normal size katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.