Şimdi Ara

Volvo mu Mercedes mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İkinci el araba almak istiyorum. 3 kucuk çocuğumla 5 kisilik aileyiz.arabami satip ustune ekleyip araba alacagim.iki arabaya kadar indirdim secenekleri.

1- volvo S60 2.0 D Advance 2011 model(785bin tl)

2- mercedes C200 kompr. Avantgarde 2011 model(885bin tl)

İkiside temiz masrafsiz boyasiz.yani arabanin ozellikleri disinda ikisinden birini net alacak kadar temiz.ancak arada 100bin fiyat farki var.siz hangisini secerdiniz? 100bin veririm mersedes mi alirim dersiniz? Yoksa paran cebinde dursun volvo mu al dersiniz?

Volvo mu Mercedes mi?

Volvo mu Mercedes mi?

Volvo mu Mercedes mi?

Volvo mu Mercedes mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Açıkçası ikisinin de içinde bulunmuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki S60'ın içindeyken kendinizi C'den daha kaliteli bir ortamda hissediyorsunuz. İkisi de düzgün kullanıldığı takdirde sorun sıkıntı çıkartmayacak araçlar. Ben şahsen tercihimi Volvo'dan yana kullanırdım. C serisi de güvenli evet ama ailenizle bineceğinizi de hesap edersek güvenlik anlamında Volvo daha üstün. Genel olarak kalite, konfor, güvenlik anlamında S60'ın C serisinden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Mercedes E'den başlar sözüne C serisine binince hak veriyorsunuz. C serisinde beklediğiniz Mercedes kalitesini bulamazsınız.

Yapay Zekanın Yanıtı

Volvo mu Mercedes mi: Şık ve Güvenilir Lüks Otomobiller

Volvo ve Mercedes-Benz, lüks otomobil pazarında iki önemli aktördür. Her iki marka da güvenilirlikleri, şık tasarımları ve gelişmiş teknolojileriyle bilinmektedir. Peki senin için en iyi seçenek hangisi?

Volvo

Volvo, İsveçli bir otomobil üreticisidir ve güvenliği önceliklendirmesiyle ünlüdür. Volvo'nun araçları, mükemmel güvenlik özellikleri ve sağlam yapılarıyla bilinmektedir. Ayrıca, Volvo otomobilleri şık ve modern bir tasarıma sahiptir.

Mercedes-Benz

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, lüksün ve prestijin simgesidir. Mercedes otomobilleri, üstün performansları, konforlu iç mekanları ve yenilikçi teknolojileriyle öne çıkmaktadır. Mercedes'in tasarımları genellikle klasik ve zariftir.

Sağlamlık Karşılaştırması

Hem Volvo hem de Mercedes otomobilleri sağlam olarak kabul edilir. Volvo, güvenlik özellikleriyle bilinirken, Mercedes daha sağlam bir sürüş deneyimi sunar. Sonuçta, sağlamlık tercihin senin önceliklerine ve sürüş alışkanlıklarına bağlı olacaktır.

Karar

Volvo mu Mercedes mi sorusunun cevabı, kişisel tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Güvenlik senin için en önemli faktörse, Volvo mükemmel bir seçimdir. Lüks ve performans arıyorsan, Mercedes daha iyi bir seçenek olabilir. Her iki marka da üst düzey otomobiller sunar ve yanlış bir seçim yoktur.

Sonuç olarak, Volvo ve Mercedes, güvenilirlikleri, şık tasarımları ve gelişmiş teknolojileriyle lüks otomobil pazarında lider markalardır. İhtiyaçlarına ve önceliklerine en uygun seçimi yapmak için her iki markayı da araştırman ve karşılaştırman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mercedesden şaşmayın başınızı ağrıtmaz konforu performansı güzel lpg uyumu ile de çok ekonomik olur

Volvo da güzel araç ama benim tercihim bu denklemde +100 verip Mercedes almak olur

size ilaç olacak araba volvo s80 1.6d.
    parça ucuz bakımı kolay motor yeterli yetmezse yazılıma uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D393252F -- 27 Temmuz 2023; 12:57:30 >
  • Açıkçası ikisinin de içinde bulunmuş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki S60'ın içindeyken kendinizi C'den daha kaliteli bir ortamda hissediyorsunuz. İkisi de düzgün kullanıldığı takdirde sorun sıkıntı çıkartmayacak araçlar. Ben şahsen tercihimi Volvo'dan yana kullanırdım. C serisi de güvenli evet ama ailenizle bineceğinizi de hesap edersek güvenlik anlamında Volvo daha üstün. Genel olarak kalite, konfor, güvenlik anlamında S60'ın C serisinden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Mercedes E'den başlar sözüne C serisine binince hak veriyorsunuz. C serisinde beklediğiniz Mercedes kalitesini bulamazsınız.

• Hızla değer kaybetmiş volvo bu ivmesini hiç kaybetmeyecek ve sen satana kadar bisiklet parasına düşecek. C serisinin içi dar. Seçenekler sadece bunlarsa. Ben c serisini tercih ederdim ama turbolusunu. Şahsen ikisini de almam. Biri dar ve kompresörlü, diğerinin 2. Eli zayıf ve çok tipsiz. Ne içi ne dışı güzel.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • Benim fikrim de ikisini almamak yönünde olurdu. Çocuklu bir aile için Mercedes C serisi dar gelebilir. Arka koltuklar için baş mesafesi az (basık) diye hatırlıyorum. Bir arkadasimda vardı ve aracın içi genel olarak dardı diye aklımda kalmış.

Volvoyu ise paraya sıkıştığınızda elden hızlıca cikaramayacağınız bir araç olduğu için tercih etmek mantıklı olmayabilir. Kimseye eyvallahı olmayan bekar biri olsanız piyasası olmayan bir araç için almayın demezdim ama aile babası olmaniz işi değiştiriyor. Acil paraya sıkıştığınızda satmaniz gerekebilir.

Güvenlik konusuna gelince de, benim gözümde ikinci el yıllanmış araba her şekilde guvensizdir. Her ne kadar eskpere soksaniz da eski sahibi şaseyle mi oynadı, iki arabayi kaynakla mı birleştirdi, airbag'leri mi tamir ettirdi anlayamayabilirsiniz. Ayrıca 2015 ve sonrası Euro NCAP testleri ile 2015 öncesi testler arasında geceyle gündüz kadar fark var. Güvenlik önceliğiniz varsa 2015 sonrası araç bakın derim.

Yine de ikisi arasından bir seçim yapacak olsaydım Volvo seçerdim gibime geliyor. Aile için daha iyi bir iç hacim sunuyor diye biliyorum. Ayrıca ikinci elde değer kaybediyor ama değer kaybını asıl hisseden sıfır alan kişi oluyor. Sonuçta ikinci elde alırken de ucuz olduğu için değer kaybını avantaja çeviriyoruz bir nevi. Buna ek olarak, naçizane gözlemim Volvo araçların daha temiz kullanıldığı yönünde. Mercedes kullanıcıları arasındaki it kopuk oranı Volvo'ya kıyasla daha fazla. Fotoğraf'larda Mercedes'in emniyet kemerinin sürekli takılı olmasından bile belli yani kullanıcısının tıyneti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 29 Temmuz 2023; 0:27:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İkisine de bindim kullandım.. Volvo t3 modeldi, Mercedes 2010 180 AMG idi.

S60ın koltukları muhteşem. otur bin 10 saat yol git kalkmadan. malzeme işçilik kalitesi çok iyi ama detaylarda Ford'a kaçan yerler görüyorsun, gösterge siperliği, arka bardaklık, bazı tuşlar, dış kapı tutamakları, ucuz pandizot halı kalitesi gibi) müzik sistem, donanım, yol hariç yalıtım S60da daha iyi.

S60ın içi farklı renkler, dekor ve daha az düz siyah plastik kullanımı sebebiyle daha özel geliyor. aslında alt gruplardan alınma parça ve plastik çok. mercedes kendini göstermiyor ama aslında tam premium araç.

Volvonun süspansiyon sekmesini kötü sertliğini ezelden beri beğenmiyorum. S60 da böyle, maalesef alayı böyle benim için hayal kırıklığı. viraj için engebelerde güven vermiyor, arka taraf çizgi atlıyor, dinamik değil ,düz sert.. W204ün sürüşü tam minik premium sedan gibi, mükemmel dengelenmiş hafif sert tok süsp. mükemmel düz yol sürüşü. hissiyatlı direksiyon. arka tarafı Esp'ye rağmen tam denge ile kontrol edebilme. çok keyifli.. hiç S60la ilgisi yok.

S60 daha çok fayda sunan, uygun fiyatlı, genelde daha başarılı ve mantıklı olan araba. W204 ise ufak ciddi over engineered geleneksel Alman aracı.. modern 190. bulunan aracın temizliği aslında önemlisi, temiz w204 bulmak hele ki 200k bulmak artık hayal oluyor.

Aile kullanımı için bir şey diyemem.. ikisi de pek o işin uzmanları değil. aile kullanımı için b8 A4 daha uygun olabilir

• Babamda zamanında C200 komp. Vardı sıfır almıştı, çok keyifle bindi, bir hevese girip sattı hala bin pişman. Segmentine göre tok hissettiren sürüş keyfi veren çok keyifli bir araçtı. S60 ne içinde bulundum ne de kullandım yorum yapamıyorum. Ama şunu söyleyeyim 3 çocuklu aileyi ne C serisi ne de S60 taşır. Ben tek çocuğum, babam aracı ilk aldığında 10 yaşındaydım ben gerçekten annem ön koltuğu kendine göre ayarladığında araca ucundan rahat edecek şekilde sığıyordum. Çocuklar büyüdükçe daha da sıkıntı çekersiniz. Acaba bir premium olmayan D segmente yönelmek daha mantıklı mı olur düşünmek lazım…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.