Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.873
Cevap
33
Favori
277.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn

    Arkadaşlar bugün 40000 bakımı için randevu aldım s60 2011 t4 bakım fiyatı 877 lira olduğu söylendi. Yağ ve filtre değişimi için çok değilmi? 650 gibi bi rakam bekliodum açıkçası;)

    maaşallah bunlarda hiç insaf yok . parçaları orjinal kullandığınız taktirde ve bunu faturayla belgelediğinizde başka servislerden istifade edebilirsiniz bu tüketicinin korunması ile ilgili kanunda geçer ayrıca tüketici mahkemelerinin verdiği içtahatlardada geçer. garanti dışı kalmaz

    ama sonuç itibariyle garanti dışı olsa tüm filtreler bosch olmak kaydıyla yağınızda tam sentetik olursa 200 tl yi aşmaz.

    keşke 400 versekte yetkili servise gitsek ama bu serzenişimizi duyuramadık bir türlü.

    edit: sanırım yağ ve filtre değişimi yine 650 tahminimce bujileri değişecekler 220 tl onu eklemişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsnn -- 6 Mart 2013; 18:03:36 >




  • arkadaşlar 2012 model s40 aracım şu an 22.500 km ve araç içerisinde bozuk yolda özellikle bir gıcırtı sesleri gelmeye başladı.bu sesler kapı orta direklerinden daha çok geliyor gibi, ayrıca vitesin olduğu orta konsoldan da çok bariz ve yüksek sesli gıcırdama sesi geliyor ve çok rahatsız edici.hatta orta konsolla koltuk arasına elimi sokup sıkıştırdığımda baya ses azalıyor.ve aracım daha 22500 km de ....en son 20.000 km bakımında bu şikayetlerimi ilettim ve bu işe bakan servis görevlisinin bugün olmadığını başka bir gün aracımı getirmemi söylediler.bende daha gidemedim.şimdi sormak istediğim daha önce böyle bişey başına gelipte çözüm şekli nasıl gelişti.teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar bakım fiyatları ile ilgili merak ettiğiniz her şeye aşşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Burası Yetkili Volvo servisi ( Volan Volvo ) Orjinal parçalar ile ve eşdeğer parçalar ile bakım fiyatları hakkında tüm bilgiler mevcut.. X bi servise gitmektense eşdeğer parçalar ile de Volvo Yetkili servisinde daha uygun fiyata bakım yaptırabilirsiniz.

    VOLVO BAKIM FİYATLARI
    VOLAN VOLVO nun sitesinde tüm bakım fiyatları ve yapılacak işlemler ile ilgili örnek fatura mevcut bence bi göz atın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn

    Arkadaşlar bugün 40000 bakımı için randevu aldım s60 2011 t4 bakım fiyatı 877 lira olduğu söylendi. Yağ ve filtre değişimi için çok değilmi? 650 gibi bi rakam bekliodum açıkçası;)

    http://www.volan.com.tr/u/volvo-s60-d3-d4-d5-bakim-fiyati-21.html

    607 TL
  • peki nasıl oluyorda bi yetkili servis 877 lira isterken diğeri 500 lira istiyor onu anlamıyorum açıkçası?

    sn sözen buradaysa buna bi açıklık getirebilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filtiarn

    peki nasıl oluyorda bi yetkili servis 877 lira isterken diğeri 500 lira istiyor onu anlamıyorum açıkçası?

    sn sözen buradaysa buna bi açıklık getirebilir?

    Şöyle cevap vereyim arkadaşlar servislerle bire bir çalışan birisi olarak...

    Kimi servisin maliyetleri çok yüksek Kira vs. ve buna bağlı olarak ta bunu kullanıcılara yansıtıyorlar.. Bu yazdığım fiyatta parça v.s her şey aynıdır muhtemelen yukarıdaki linkte bakım fatura detayları var oraya bakarsanız kullanılan malzemelerden yağa kadar tüm bilgiler mevcut. Birde şöyle bir şey var kimi servis günlük 10-15 araç alayım az olsun tam olsun mantığı işle yaklaşarak fiyatları yüksek tutarken kimiside 10 olacağına 20 araç olsun ve maliyeti düşük tutarak uzun vadede daha çok kazanayım diyor.. ki mantıklı olan bu o araçlar arıza durumunda da ucuz olan servisi tercih edecekler. Ankara da aracınıza bakım yaptırmak isterseniz İstanbul yolu üzerindeki Volan Volvo yu tavsiye ederim size, tam anlamıyla sıcak ve bir aile işletmesi gibi çalışıyorlar iş yeri sahibi de işinin başında serviste duruyor buda çokk büyük bir artı bu sayede kimse kafasına göre iş yapmıyor.




  • Selam,

    Distribütörlerin, bayileri tarafından müşterilerine uygulanan nihai tüketici fiyatlarına karışma yetkisi yasal olarak bulunmamaktadır.

    yine de kafanızda oluşan soru işaretlerini dağıtabilecek birkaç ipucu vereyim.

    Yukarıda verilen link'te T4 için 597 TL teklif verilmiş ancak detay incelediğinizde Fren Hidroliği'ni teklife eklememiş ve işçilik tutarı da yok. (İşçilik için ücret almayız diyorlarsa onu bilemem tabi). Diğer taraftan diğer bayinin teklifinde ne olduğunu bilmiyoruz. Şimdi elma ile elmayı mı karşılaştırıyoruz yoksa elma ile armudu mu karşılaştırıyoruz bilemeyiz.

    40.000 KM'de Volvo tarafından tavsiye edilen bakım kalemleri,

    Yağ, Yağ Filtresi değişimi, Yakıt Filtresi değişimi, Polen Filtresi değişimi ve Fren Hidroliği değişimi ve onların işçilikleridir. Bu işlem için Volvo'nun tavsiye ettiği rakam 790 TL'dir.

    Umarım aklınızdaki soru işaretlerini gidermişimdir.




  • ben aracımı 2010 ocak ayında aldığımda triğer setini set halinde değiştirmek istediğimde adana oto koç 800 Tl fiyat 12 taksit, ankara volan volvo peşin 1.100 Tl. istemişti. İkiside yetkili servis.

    takdir sizlerin.
  • merhaba
    benim de 2009 dizel s40 aracım var. triger değişimi için otokoç daha ucuz bir teklif veriyor fakat triger parçaları ford ile aynı olması sebebi ile ucuz.
    ayrıca kısa bir süre bir otomotiv şirketinde çalıştığımdan biiyorum ki orjinal parçanın fiyatını değiştirilemez.
    triger değişimini volan da yaptırdım ve usta değiştirilken hep yanındaydım ne değiştirğini görmem içimi inanın daha rahatlattı..
  • Volvo yetkili servisi Antalya Otokoç'ta şanzıman söküp takma işçiliği 700 TL imiş.Parçalarda baskı balata merkez(bilya) 1300 lira civarıymış.Aynı binada olan 5 metre ilerdeki Ford kısmına sordum. 350-400 lira işçilik alıyorlarmış.600 lirada parça tutuyormuş. Merak edenlere söylüyorum birebir aynı motor Focuslar ile :) Neyse aracımı evimin önüne çektirdim.Ustamı getirdim.Debriyaj hidroliğinde hava varmış ve sıvısı bitmiş.Şanzımana bağlanan bir hortum çıkmış.Depomda motosikletimin için geçmişte aldığım hidrolik dot4 yağını koydu ve sistemin havasını aldı. Ustayı getir götür 10 liralık yakıt yaktım. 20 lirada usta aldı.

    3000 liralıkta sinir sahibi oldum yetkili servise yağ seviyesini kontrol etmekten aciz olduğu için :)

    Uzun zamandır servise gidip gelme sebebim olan gaza basıp çektiğimde gelen lıkır lıkır boşluk seside tamamen kayboldu.Ustam büyük ihtimalle debriyaj alt merkezden(bilyadan) geliyordu o ses.Yağın özelliği bozulmuş olabilir veya sistemde çok ufak hava olduğu içinde yapabilir dedi. Şu anda sıkıntım yok çok şükür. Servisteki ustada önceleri sesin normal olduğunu,şikayet edince akstan geldiğini,şikayeti yineleyince debriyajı sert kullandığım için olduğunu söylemişti. Arıza yapınca yanına gittiğimde ''debriyajı sert kullanırsan öyle olur'' dedi. Bende sesi daha iyi duyabilmen için öyle kullandım normalde öyle kullanmıyorum dedim. Otoline hattındaki kişilerede aynısını söylemişsin yanlış konuşmuşsun diyince bana '' sende beni şikayet etmişsin'' dedi :)

    Neyse bir yıldır servisin bulamadığı sorunumu 30 liraya hallettim. Serviste debriyajın basılı kalma sebebi olarak baskı-balata,bilya(alt merkez),üst merkez,belki volan ve işçilik olarak söylemişlerdi.Toplamda 3000 civarı çıkabilir demişlerdi. Lıkır lıkır ses içinde aks demişlerdi. İki aks 2000 lira civarı totalde 5000 e mal olabilirdi. 30 liraya hallettik. VOLVO ile mutluyum ama servis ile değil.




  • volvo aracı olupta garanti kapsamı dışındaysa yetkili servise gitmek demek, yukarıdaki örneğe muhatap olmak demektir. Yani 30 Tl.lik iş 5000 bin tl.ye çıkabilir yani. Yenilediğiniz parçalarınız yanınıza kar kalır o kadar.

    garanti kapsamı dışındaysa gidin forda istediğiniz gibi aracınıza bakım yaptırın. Mantıklısı bu.

    En mantıklısıda defalarca yazdım. Filtre ve bujilerde BOSCH markadan şaşmayın arkadaşlar. Allah aşkına şaşmayın. Kaliteli, ucuz ve ekonomik. Kendiniz bile bakınızı yaptırabilirsiniz. Polen, hava filtrelerini değiştirebilirsiniz mesala. Yağ filtresini yağ aldığınızda değiştiriyorlar. Değişim ücreti 10 Tl. Metro gibi marketlerdede kendileri ücretsiz değiştiriyor.

    Uyanık olun paranız cebinizde kalsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ylv77

    volvo aracı olupta garanti kapsamı dışındaysa yetkili servise gitmek demek, yukarıdaki örneğe muhatap olmak demektir. Yani 30 Tl.lik iş 5000 bin tl.ye çıkabilir yani. Yenilediğiniz parçalarınız yanınıza kar kalır o kadar.

    garanti kapsamı dışındaysa gidin forda istediğiniz gibi aracınıza bakım yaptırın. Mantıklısı bu.

    En mantıklısıda defalarca yazdım. Filtre ve bujilerde BOSCH markadan şaşmayın arkadaşlar. Allah aşkına şaşmayın. Kaliteli, ucuz ve ekonomik. Kendiniz bile bakınızı yaptırabilirsiniz. Polen, hava filtrelerini değiştirebilirsiniz mesala. Yağ filtresini yağ aldığınızda değiştiriyorlar. Değişim ücreti 10 Tl. Metro gibi marketlerdede kendileri ücretsiz değiştiriyor.

    Uyanık olun paranız cebinizde kalsın.



    Merhabalar Sn ylv77

    Bosch marka yağ filtresi pek uygun değil 1.6 dizellere. Neden diyeceksiniz.Orjinal ford ve volvo filtrelerinin alt ve üst kısımlarındaki yerde süzgeç görevi gören ek bir malzeme var.Ama Bosch filtrede böyle birşey yok.Direk plastik. Ordaki o süzgeç görevi ve conta görevi gören yumuşak süngerimsi malzeme hem filtrenin tabanının iyi oturup conta görevi görmesini sağlıyor hemde filtrasyona katkı sağlıyor. Bu benim kendi görüşüm. Belki bosch filtre orjinalden daha iyi bile süzüyor olabilir.Resimdeki filtrede beyaz kısımdan bahsediyorum.Bosch filtrede bu kısım yok direk plastik var. Bu benim tespit ettiğim bir fark.Bilemiyorum belki plastik olması daha iyi.daha sıkı oturup hiç kaçak vermeden filtrasyon sağlıyorda olabilir. Size tavsiyem fomoco markalı ürünler almanız.Parça ithalatçılarında orjinal ford parçaları gerçekten ucuz.Örneğin yağ filtresi 12.5 lira hava filtresi 25 lira ufi mazot filtresi 75 lira.Polen filtresi karbonlu 30 lira vs vs... Bunlar orjinal parça fiyatları.Yan sanayileri yarı fiyatı ama tavsiye etmem. Bosch yağ filtresi 7,5 tl idi 5 ay önce.





  • dostum benim araç eski kasa 2004 1.6 benzin&lpg olunca fomoco olurmu bilmiyorum. Ben hep bosch kullanıyorum. Aşırı derecede memnunum ve fiyatlarıda son derece uygun bence.

    hava filtresi : 25 Tl.
    karbonlu polen filteresi bi aktif : 20 Tl. Bu kısım çok önemli. Türkiyede pek bulunmuyor. Bosch car servisine sipariş ediyorsunuz. Size 1,5 ay sonra teslim ediyorlar.
    buji iridyum 0 242 240 653 : 65 Tl.
    Yağ filteresi 15 Tl.

    daha ne isteyeyim allahtan.
  • Senelik bakım 470 TL tuttu. Bu ikinci bakım, ilk bakım da 350 TL tutmuştu.
    Araç S60 T4.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

    Senelik bakım 470 TL tuttu. Bu ikinci bakım, ilk bakım da 350 TL tutmuştu.
    Araç S60 T4.

    Benim de ilk bakım 700 ikinci bakım 900 tl tuttu, araç aynı 2011 s60 T4! Sizin bazı filtreler değişmedi sanırım. Ya da bana özel tarife uyguluyorlar!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyneco

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton_SENNA

    Senelik bakım 470 TL tuttu. Bu ikinci bakım, ilk bakım da 350 TL tutmuştu.
    Araç S60 T4.

    Benim de ilk bakım 700 ikinci bakım 900 tl tuttu, araç aynı 2011 s60 T4! Sizin bazı filtreler değişmedi sanırım. Ya da bana özel tarife uyguluyorlar!

    İlk bakımda polen ve yakıt filtresi, ikinci bakımda sadece yakıt filtresi değişmedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün floryadaki emrecan volvo'da s40 1.6 dizel'in partikül filtresi sıvısını (ADM) tamamlattım.

    Bu sıvı filtredeki partiküllerin egzosun sıcaklığı ile yanabilmesini sağlıyor, bu sıvı olmaksızın egzosun sıcaklığı yetersiz kalıyor dolayısı ile partiküller yanamaz hale geliyor, filtre tıkanıyor ve bozuluyor. Bilimsel tabirle katalizör yani...

    Aracımız 2009 (2008) model 97 bin km'de. Normalde bu sıvının 3 yılda bir veya 60 bin km'de tamamlanması gerekiyor. (ingilterede geçerli olan bakım tablosuna göre, Türkiye servislerin rejimi nasıldır bilmiyorum.

    Yaklaşık 1 ay evvel kısa süreli de olsa çekiş kaybı ve partikül filtresi ışığı yanınca sıvıyı tamamlatmayı sonrasındada partikül filtresini temizletmeyi planlamıştım hatta dpf iptali de kafamdaydı ama yaptığım araştırmalar ve telefon konuşmaları neticesinde bu işi yaptığını iddia eden yerlerin işi el yordamıyla, deneme yanılma yoluyla yaptıklarını anladığım için vazgeçtim.

    Emrecan volvo fiziki olarak çok iyi şartları olmasa da merkezi konumu itibariyle ulaşımı çok kolay. Ben gittiğimde içeride yaklaşık 6 araba vardı...

    Ustaları işlerinin ehli, gerçekten volvo ustası niteliğindeler. İşi el yordamıyla, arayarak düşünerek değil gayet rutin bir şekilde yaptılar. 1.5 litre sıvı eklendi (usta sıvı haznesinin 2 litre olduğunu söyledi ama ne derece doğru bilmiyorum. volvo tamamlama sıvısının 1.5 litre olarak paketlemiş)

    Sonrasında araç makineye bağlandı, sıvı eklendiği araca "söylendi". Gerekseydi filtre rejenerasyonu da yapılacaktı ama aracın bilgisayarı filtrenin doluluk oranını 0-20 arasındaki bir skalada 2 olarak gösterince gerek duyulmadı.

    Fiyat da 400 lira tuttu 10 lira da bahşiş verdim, zaten gitmeden önce fiyatta anlaşmıştım, Üstüne ücretsiz olara yanmış olan 2 park ampulünü değiştirdiler, bir de direksiyon hidroliğini kontrol ettiler.

    Açıkcası yapılan işten memnunum ama emrecan otomotivin fiyatlarının yetkili servisten farkı yok zira yetkili servis de aynı iş için 430 lira dedi, eğer salıya randevu vermemiş olsalar yetkili servisi tercih ederdim.

    Bir de aracın yaşı ve km'si itibariyle gelecekteki potansiyel masraflar için fiyat aldım.

    Debriyaj (set halinde, şanzıman yağı vs de dahil) 900, volan da değişirse 1700 tl.

    Triger (Türkiye'de 120 binde değişmesi gerekiyor deniyor ama Avrupa'da 240 bin veya 10 yıl) 700 tl.

    Bu arada bu 400 TL bu aracın yağ-filtre-ampül haricinde 5 yıllık periodda açtığı ilk masraf oldu.




  • allah nazardan korusun aracınızı,

    standart olması gereken ama bir çok araçta olan bazı olumsuz durumlar sizin araçta mevcut değilmiş.

    şanslısınız.

    güle güle kullanınız aracınızı.

    sevgiyle.
  • Selam Arkadaşlar

    bakım maliyetlerini görebileceğimiz sistem devreya alındı. 2008 MY ve sonrasında tüm araçların bakım maliyetlerini görebilirsiniz. Tabi ki buradaki rakamlar tavsiye edilen liste fiyatları olup, nihai teklif için bayimizle irtibata geçmeniz gerekecektir.

    http://www.volvocars.com/tr/sales-services/services/pages/service-price-indicator.aspx

    Sevgiler
  • Çok güzel bir hizmet! Gerçekten teşekkürler, zira S40'ımı 120 bin km'ye gelmeden önce satmam gerektiği mesajı veriliyor... 5300 TL bakım masrafı (taban fiyat)!!!
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.