Şimdi Ara

Volkswagen'den önemli karar: 3 silindirli 1.0 TSI motor kalkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
3.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Volkswagen'den önemli karar: 3 silindirli 1.0 TSI motor kalkıyor
    Volkswagen, yeni Euro 7 emisyon standarlarına hazırlık kapsamında stratejik bir değişikliğe gitme kararı aldı. Alman marka ikonik 1.0 litrelik 3 silindirli motorlarını üretimden kaldırmaya hazırlanıyor. Otomotiv dünyasında uzun süredir hüküm süren downsizing (motor hacmini küçültme) akımına ters düşen bu karar, markanın ürün stratejisinde köklü bir değişime işaret ediyor.

Ayrıca Bkz.Dünyanın en dar (ince) arabası yapıldı: Trafiğe çıkma izni bile var

Piyasadaki en güvenilir 3 silindirli ünitelerden biri olarak kabul edilen bu motorun yerini, kademeli olarak 1.5 ve 2.0 litrelik 4 silindirli motorlar alacak. Yapılan planlamaya göre, 150 beygir güce kadar olan modellerde T-Roc'ta şu anda sunulan 1.5 eTSI motor kullanılacak. Daha yüksek güç isteyen modellerde ise 2.0 TSI turbo benzinli motorlara geçilecek. Dizel cephesinde ise 116 ile 193 beygir arasında güç sunan 2.0 TDI motor, markanın tek dizel seçeneği olarak kalmaya devam edecek.

Hangi modeller etkilenecek?

Yeni dönemde 1.0 motorun yerini alacak olan dört silindirli ünitelerin tamamı, elektrik destekli bir altyapıyla (MHEV, PHEV veya tam hibrit) sunulacak. Özellikle tam hibrit teknolojisinin, 2026 yılı içinde T-Roc modeliyle birlikte devreye girmesi bekleniyor.

2012 yılından bu yana 14 yıldır yollarda olan ve grubun giriş seviyesi modellerinde sıkça tercih edilen 1.0 motorun vedası, geniş bir yelpazeyi etkileyecek. Başta Volkswagen Polo ve T-Cross olmak üzere grup bünyesindeki Seat ve Skoda markalarının birçok modeli de bu motor değişiminden payını alacak. Volkswagen geçtiğimiz Eylül ayında efsanevi 2.5 litrelik 5 silindirli motorun da 2027 yılında Avrupa pazarından çekileceğini duyurmuştu.

Kaynak:https://www.alvolante.it/news/volkswagen-dira-presto-addio-ai-tre-cilindri-412997

• 1.0tsi motora parası yetmiyordu milletin. Parası olmayan araç almasın demişler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

Yalnız onu diyen araç fiyatından oturduğu yerden fazla vergiler adı altıda alan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arximet -- 7 Nisan 2026; 23:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Plug in Hibrit anlarım ve desteklerim. Şehir içi en az 70-80 km elektrikli 80 km ye kadar hız destekleyen bir sistem 10 numara olur. Ancak emisyon muhabbeti yğzünden dahçyatılan 1 kW bile olmayan bataryalar hem maliyet hem elektronik arıza olarak karşımıza çıkıyor malesef.

• Güzel karar, 3 silindirli motorlar mantıklı değil.

Yahu yapın şöyle bi sıralı 6, 1.8 veya 2.4 motor. Silindir başına 300cc veya 400cc, çift turbo.

Düşünsene, sıralı 6, 1.8 motor, çift turbo. Çok güzel olurdu be. Yapmıyorlar işte abi.

• Kusurlu motoru sattınız bize şimdi kaldıralım kararı alıyorsunuz , geç kalinmis karar olmus , denemeyi bizim uzerimizde yaptınız başarısiz olduğunuzu 14 yıl sonra mi gördünüz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstan34bul kullanıcısına yanıt

1.0 tsi motorlu araç alamayan şu dönemde ne alabilir ki zaten ?

• Yıllarca insanlar bu motorun sorunlarıyla uğraştı. Yok krank mili, yok motor kulakları, senkronizasyon sorunu. Sonra birden biz bu motoru üretmekten vazgeçtik. İnsanların yıllardır harcadığı onarım ücretleri ne olacak peki ?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt

mtvsi ne olur acaba?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Emülsiyon değerlerini nasıl tutturacaksınız bu motorlarla? Zaten bütün yatırımlar , karbon salınımı vs emülsiyon değerleri için değil mi? Yoksa amaç "az yaksın kullanıcının cebinden az para çıksın" değil olay :)

• Arximet A kullanıcısına yanıt

Bu cümlenin meali nedir?

"Emülsiyon" değil, "Emisyon".

• akenatons kullanıcısına yanıt

Windows'un yalancısıyım. Windows'a söylemek gerek onu :)

• 10 yıl 1.2 TSI kullandım. Ben aracı aldıktan 1 yıl sonra 1.2 kaldırılıp,1.0 motora döndüler. Problemler baş göstermeye başladı. Yağ yakma sıkıntıları, yatak sarmalar. Bence 1.2 motorları problemsiz motorlardı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Toplamda 9 yıl 140.000 kilometre yaptım bir motor kulağı değiştirdim Onun dışında hiçbir sorun yaşamadım Ben Yaşamadım belki ama genellikle duyduğum problemli bir motor değil 3 silindirli 1-0 motorlardan bu kadar korkmayın birçok motordan da performans anlamında ve yakıt anlamında çok iyi bir motor Sadece biraz titreşimi vardı ki 1-0'ların içinde en az titreşime sahip Volkswagen motorudur ben çok memnun kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.