Şimdi Ara

VOKSNE MENNESKER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cnbc-e gene sağlam bir film yayınladı.

    Danimarka-İzlanda ortak yapım bir film ve dili Danca.İzlerken adeta Dancanın büyüsüne kapıldım.Fransızcayı andırır gibi ama daha yumuşak,daha tatlı.

    Ne yazık ki başından biraz kaçırdım ama izlediğim kadarıyla büyük keyif aldım.Yönetmen ve özellikle de oyuncular çok başarılı,çok absürd,çok komik sahneler vardı.Film hakikaten çok keyifli.



  • Kuzey dilleri dünya üzerindeki en kaba dillerdir. Nasıl bir büyüye kapıldın anlamadım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus

    Kuzey dilleri dünya üzerindeki en kaba dillerdir. Nasıl bir büyüye kapıldın anlamadım...


    Filmi izle anlarsın.
  • Filmi izlemeyle ne alakası var? Hiç mi İsveç yapımı film, Norveçce parça dinlemedik? Kısaca özendim desene sen şuna, büyülendim diyeceğine. Adamlar sırf gırtlak, nasıl hoş, nasıl tatlı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Algol Perseus

    Filmi izlemeyle ne alakası var? Hiç mi İsveç yapımı film, Norveçce parça dinlemedik? Kısaca özendim desene sen şuna, büyülendim diyeceğine. Adamlar sırf gırtlak, nasıl hoş, nasıl tatlı?


    Mesele bu değil.Konunun amacından sapıp iki kullanıcının aşık attığı bir hale dönmesini istemiyorum.Hakikaten sağlam film arada harcanmasın.Amma gel gör ki söylenecek bir çift lafım var.

    Danca dinledin mi hiç ondan haber ver.İsveççe ve Norveççeye hakim olsan ne yazar? Danca üzerine konuşuyoruz.

    Filmi izlemeyle çok kuvvetli bir alakası var çünkü Danca hakkındaki kanaatimi yalnızca bu film üzerinden oluşturdum.(İsveç yapım filmlerden ve Norveççe parçalardan değil)

    Eğer azıcık araştırsaydın,temelde kuzey dillerinin birbirine benzer olmasına karşın Danca'nın konuşma dilinde diğerlerinde bariz biçimde ayrıldığını görürdün.

    Doğru kelime hala büyülenmek-özenmenin nereden çıktığını anlamış değilim-

    Artık kendini öyle bir mertebe görüyorsun ki anlaşılan , insanların hoşlanıp sevebilecekleri şeylere bile karar verebileceğini düşünüyorsun. Seviyorum sırf gırtlaktan çıkan sesi dinlemeyi, o kadar hoş , o kadar tatlı ki, var mı itirazın?

    Eğer hala verebilecek cevabın varsa senden ricam konuyu kirletme, özel mesaj yoluyla devam edelim.




  • Benim her zaman, her şartta verebilecek bir cevabım vardır. Ayrıca ben konu kirletmem; daha çok okunabilir ve entellektüel bir düzeye getiririm. Zaten şu konuya bu kadar saattir sadece benim tarafımdan cevap yazılması ve konunun kuzey Germen dil ailesine gelmesi de bunun kanıtı.

    Diğer bölümlerde yeterince tarih dersi veriyorum; burada dil bilimine hiç girmeyeceğim. Ama köken olarak aynı soydan geldiklerinden Danca, Norveçce ve İsveçce bariz bir şekilde benzerdir. Hatta Norveçce ve Danca tıpatıp aynıdır. Tıpkı Azerice ile Türkiye Türkçesi arasında ki benzerlik de olduğu gibi.

    En başından ben gırtlak telafuzuna sahip dillerden hoşlanıyorum dese idin -açık açık- mevzu buraya gelmeyecekti. Ama fena da olmadı; kuzey Germen dil ailesi hakkında ufak bir sempozyum düzenlemiş olduk.

    Seni sevgili ve bakir(e) konunla başbaşa bırakmak istiyorum şimdi izin verirsen -tabii ki verirsin.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Algol -- 28 Ekim 2007; 6:09:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.