Şimdi Ara

VODAFONE H300s / 300 Mbps + 866 Mbps AC / 4 Gigabit / VOIP / VDSL MODEM [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.063
Cevap
45
Favori
114.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba friends,


    The h300s root password was found in Greece finally! By a Greek team called RouterHak. I attach the details below just in case you may need them in the future. This applies to both accounts "superuser" and "support"


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Username: superuserPassword: 4tfbckam
    Username: supportPassword: 4tfbckam


    I'm also attaching the perspective links to the Greek forums where it was posted (please let me know if this is prohibited):


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/763179-routerhak-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-tool-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-router-%CF%83%CE%BF%CF%85/ (Shortened link, else it becomes reeeeeally looooooooong)


    You may also want to check-out a free of charge software, an assistant - tool (working on Windows OS only) that is designed (and tested) for the Greek firmware of H300s:


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    https://www.insomnia.gr/forums/topic/750707-h300s-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-backup-voip-%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD/ (Shortened link, else it becomes reeeeeally looooooooong)


    Anyhow, I would like to thank you for the assistance that you have provided me (and the Greek community of h300s) so far. It's been great!


    Tessekurler!  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prv_user -- 12 Şubat 2021; 4:14:11 >




  • Modeme köprü modu,router özelliği geliyormu?


    Yukardaki mesajda tam olarak ne anlatılıyor?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 12 Şubat 2021; 11:26:14 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    Eski firmware yüklü olan h300s lerin root şifresini bulmuşlar.


    koblosuz köprü modu yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prv_user P kullanıcısına yanıt

    Thanx for share m8  

    Thats can be useful someone  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar elimde bu modemden var yeni aldim.
    Kullanici adi ve sifremi yaziyorum ama net gelmiyor. Sebebi ne olabilir? Altyapim gpon ile odaya kadar fiber. Gpondan cikan kabloyu wan portuna takiyorum. Nasil baglanti yapmam lazim?
  • KayseriCep K kullanıcısına yanıt

    WAN sekmesinde kullanıcı adı şifreni WAN_ETHERNET kısmına yazdın değil mi ?


    Eğer böyle yapmana rağmen gelmiyorsa kullanıcı adı şifre yazdığın kısımda PPPoE olan bağlantı türünü DHCP olarak dener misin ?

  • Bu arada Yunanistan tarafında modeme V1.0.10.07 Yazılım güncellemesi otomatik olarak ağ üzerinden gelmiş. VodafoneTr bu işe bir el atar mı bilmiyorum ama bizim de güncelleme almamız olası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    Bu arada Yunanistan tarafında modeme V1.0.10.07 Yazılım güncellemesi otomatik olarak ağ üzerinden gelmiş. VodafoneTr bu işe bir el atar mı bilmiyorum ama bizim de güncelleme almamız olası.

    Önceki yazılıma göre + bir şeyler varmı?

  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    QoS gelmiş başka da bir özellikle görmedim, hata düzeltmeleri vs vardır elbette.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dtth altyapim yani fiber. Wan vdsl kismindan yapiyorum kullanici adi sifre islemini.

    Dhcp yi deneyecegim aksam ama.
  • Hocam dhcp de yaptim busefer internet yesil yandi ama gene internete giremedim.

    Biraz arastirdim, sanirim ftth altyapida tt verdigi modem harici modem kullanilmiyor. Birtek h300s de mac adresi nerden degistirecegim onu bulamadim. En son o kaldi denemedigim
  • Modem arayüzünde en sağ altta WAN Ip adresinden bulabilirsin. Birşey yazmıyorsa IP almıyordur. Ip yazıyorsa almıştır.


    IP almasına rağmen interneti kullanamıyorsan muhtemelen TT modem kısıtlaması yüzünden giremiyorsunuzdur. En son çare TT modemini köprü moduna alıp H300S ı router olarak kullanabilirsin.


    Asıl yapman gereken WAN ethernet ile PPPoE olarak kurulum yapamak Muhtemelen WAN_Ethernet olarak kurduğunda problemin çözülecek. Çünkü bağlantın DSL değil FTTH. ikisi çok farklı teknolojiler FTTH sinyalini DSL olarak kurulum yaparak elde edemezsin. Sadece WAN sekmesinde gel tıpkı WAN_VDSL kurulum yapar gibi PPPoE olarak kur ve kullanıcı adı şifreni gir. Arından bak bakalım modem IP alıyor mu. Alamıyorsa neden almadığı Durum ve Destek sekmesinde olay günlüğünde gözükecektir. Bu hataya göz atarak problemini çözebilirsin.


    WAN_Ethernet olarak kurulum yaptığında GPON cihazından çıkan kabloda hali hazırda internet vardır. Sadece kullanıcı adı şifre girerek IP almak ve dağıtmak için bir router a ihtiyacın var. H300S de WAN_Ethernet olarak kurulum yaptığında IP yi arkasındaki DSL girişinden değil WAN girişinden alacaktır. Senin ihtiyacın olan da bu.


    Hatta VodAdmin/Voda556Net12 kullanıcı adı şifresini kullanarak tam yetkili kullanıcı girişi yapıp WAN_Ethernet hariç hepsini kapatabilirsin. Boşuna modem yorulmasın.



    Esasında bu durumda modem ifadesini kullanmak oldukça yanlış. Modem DSL bağlantısını çözerek bize internet çıkışı verir. Ancak FTTH bağlantıda bu işi GPON cihazı yapar. GPON dan çıkan RJ45 kabloda hali hazırda internet vardır yani bu kablodan itibaren bir dönüşüm ve çözüm işlemi yapılmaz. Bu uca bir ROUTER bağlayıp interneti kullanırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 16 Şubat 2021; 4:28:51 >




  • Hocam gpon cihazindan cikan rj45 kabloyu, xiaomi 4a gigabit router a taktim ondada internet alamadim. Ama xiaomi yi direkt tilgin modem e bagladigimda internet alabiliyorum. Ama h300s e taktigimda internet alamadim.

    Diger forumlarda gordugum; tt modemi kilitliyor ve sadece o modem den internete cikabiliyorsun. Millenicom u arayip en son kopru moduna aldiracagim modemin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    Bu arada Yunanistan tarafında modeme V1.0.10.07 Yazılım güncellemesi otomatik olarak ağ üzerinden gelmiş. VodafoneTr bu işe bir el atar mı bilmiyorum ama bizim de güncelleme almamız olası.

    TRde güncelleme verilirse Vodafone ağına bağlı olmadan güncellenir mi acaba?Vodafone-H-300s-v1.0.09.05 şuan kullandığım en güncel olan sürüm sanırım.


  • Chile_Mix kullanıcısına yanıt

    Hiçbir fikrim yok. Türkiyedeki en güncel sürümü kullanıyorsunuz. Ama zannediyorum ki diğer ISP kullananlar güncellemeyi alamayacaklardır , benim gibi.

  • KayseriCep K kullanıcısına yanıt

    Doğru olabilir. Birkaç yerde böyle bir durum olduğunu yani TT router hariç diğer cihazların kullanılamadığını görmüştüm. Doğruluğu hakkında bir bilgim yoktu ancak TT zorla router satsın diye müşterilere başka kullanılamadığını söylediğini düşünmüştüm. Yanılmış olabilirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mylm.56

    QoS gelmiş başka da bir özellikle görmedim, hata düzeltmeleri vs vardır elbette.

    kesin mi Qos geldiği?

    Qos geldiyse modemimi satmaktan vazgeçerim.

  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

    https://www.adslgr.com/forum/threads/1074686-Vodafone-H-300s-router


    Bu forumda bir sayfada görmüştüm ama şu anda kaçıncı sayfa hatırlamıyorum. Bulursanız oradan kontrol edebilirsiniz.


    Ben gördüğüm kadarıyla kesin gelmiş.


    13.01.2021 20:18 tarihli mesajda QoS olduğu belirtilmiş. 210. Sayfa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 18 Şubat 2021; 23:18:23 >
  • Bu modemlerin %80'i defoludur. Tabii VF getirdiyse, şuan evinizde VF ev interneti varsa bilinki o modem kullanılmış ve VF size getirmiştir. Zaten VF Müş. Hiz kendisi itiraf etti, modem 2.el ve sıfır olabilir. Kullanılmışı onarıp, garantileyip gönderiyorlar. VF alacaksanız bin düşünün.


    VF mecbur modem getirmek zorundaymış arkadaşlar, illaha ki getirecek ve size ayda 7 TL kitleyecek. Kısaca almanızı tavsiye etmem VF evde interneti, kendilerinin altyapısı doğru düzgün yok. Sadece bir kaç şehirde has kendi altyapısı var. TSoL, TSAT ve TT altyapısı kullanır. Onu alacağınıza TSoL alın, TSAT alın, TT alın. Genelde TSAT'ın altyapısı kaliteli oluyor. Sonra TSoL, sonrada TT geliyor. Fiber'de VF dışında her interneti alabilirsiniz. Size kalmış, saygılar değerli forumdaşlar.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 19 Şubat 2021; 4:54:25 >
  • Aynısını TT de yapıyor VF da yapıyor SOL de yapıyor. Hatta aklına modemi kiralama şeklinde hizmet olarak süren bütün ISS ler böyle yapıyor.


    Modem kiralama mantığı böyle işler. Bir kullanıcı alır aylık parasını öder iptal ederse modem alınır kontrol edilir bi problemi yoksa sonraki kurulum yapılacak müşteriye bu modem teslim edilir.


    Modeminiz %80 ihtimalle defolu demek 100 kişiden 80 kişinin modemi kusurlu demektir. Ki ben bu konuda yazılımdan başka donanımsal/fiziksel olarak bir kusuru olduğunu belirten olan 1 tane adam görmedim.


    200Tl ye 5gHz VDSL2/ADSL2+/Fiber modem alıyoruz defosu olsa bile bedava sayılır.



    Tertemiz sıkıntısız chipseti güzel anteni güzel hızı güzel tasarımı güzel yazılımı kötü modem işte. %80 DEFOLU ! deyip ortalığı zelzeleye vermeye gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 19 Şubat 2021; 20:20:56 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.