Şimdi Ara

Vodafone Arena'yı yıkıp huzurevi yapalım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babel geldi, şimdi Eto'o da gelecek deniyor. Aslarıyla yedekleriyle gelecek sezon ilk 11'imiz bu veya buna yakın olacak. Şimdi ilk 11'imizi GELECEK SEZON GİRECEKLERİ YAŞLARIYLA BİRLİKTE yazıyorum.

    Fabri (29)

    Gönül (33)
    Marcelo (30)
    Tosic (32)
    Adriano (33)

    Atiba (34)
    Tolgay (27)
    Özyakup (25)

    Babel (30)
    Quaresma (34)
    Eto'o (36)

    Yedekler;

    Tolga Zengin (34)
    Rhodolfo (32)
    Beck (30)
    G. İnler (33)
    Talisca (23)
    Olcay (30)
    Cenk Tosun (26)


    Aboubakar, Kerim ve Ömer sene sonu yolcu olduğu için yazmadım. Talisca'nın 1 sene daha sözleşmesi var.

    Saydığım ilk 18 kişilik kadronun yaş ortalaması "30.6". Bu rezalet değil de nedir? Fikret başkana ilk gününden beri sonsuz destek oldum, hala da bizim için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ancak 2 dönemdir yürüttüğü transfer politikası çok hatalı. Takım huzurevine döndü, hala da yaşlı oyuncuların peşinden gidiyoruz. Ayrıca geçen sene Vodafone Arena'da flaş yıldızlar izleteceğiz diyordu yine başkan, takımın yıldızları Eto'o ve Babel mi yani? Ya da takımın yıldızı Quaresma ise 2011 yılında da yıldız aynıydı? Yani yaşlı oyuncu alacaksan anlarım, süperstar getirirsin Drogba, Gomez etkisi yapar ya da RVP gibi forma sattırır tamam derim. Ama Eto'o ve Babel'in sadece bu seneye katkı vereceğini kabul ederim, bu sene hariç bu iki isim hem gelecek sezonlarda sırtımıza kambur olacak hem de bize reklam veya forma satışında bir katkısı olmayacak. Transfer politikamız böyle devam edecekse, yıkalım Vodafone Arena'yı yapalım bir huzurevi hiçbirimiz de lige ambargo koyacağız, Avrupada istikrarlı olacağız umuduna kapılmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kadro başarı getirsinde isterse yaş ortalaması 40 olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabjk

    Kadro başarı getirsinde isterse yaş ortalaması 40 olsun

    Yaş ortalaması böyle olduğu için, Şampiyonlar Ligi'nin en yaşlı ve en az koşan takımı olduk. Takım koşmadığı için içerde tek bir maç dahi kazanamadık, ite kala 4 maçı yaptık, son maç hakemin de etkisiyle patladık. Başarı getirmek istiyorsan, tecrübeli oyuncuların arasına yetenekli gençleri serpiştirmek zorundasın. Takımda seneye genç ve potansiyelli oyuncu statüsünde tek bir oyuncu kalıyor Talisca, o da bizim futbolcumuz değil....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sezon ve gelecek sezonu da atlatir sonrasini kurtarmaz. tabi bu iki sezon suresince 6-7 27- futbolcu alinmali ki hazir olsun
  • Başkan bilmiyor zaten genç yetenekli adamları arayi serpiştirmeyi, tek siz biliyorsunuz. Genç yetenekli adamları takıma kazandırmak bu bütçelerle kolay mi.

    Abobakar (ki tutmadı), talisca vs bonservisleri ne kadar?

    Öyle bir bütçemiz var mi?
  • Senin takımına alabileceğin genç yetenekler yurt dısındaki gurbetçi topçulardır.
    Ha onlar da küçük maç topçusu oluyor anca.
    Alt yapı kulübü olmadığmız sürece böyle sürecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 40 yaş olsa ne 30 yaş olsa ne 20 yaş ortalaması olsa ne fark edecek? Atiba 19 yaşında çocuk gibi koşuyor mu? Gökhan Gönül Beckten daha çok koşuyor mu? bunlara bakacaksın.
  • yaşı değil işlevi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neilblack

    Başkan bilmiyor zaten genç yetenekli adamları arayi serpiştirmeyi, tek siz biliyorsunuz. Genç yetenekli adamları takıma kazandırmak bu bütçelerle kolay mi.

    Abobakar (ki tutmadı), talisca vs bonservisleri ne kadar?

    Öyle bir bütçemiz var mi?

    Başkan bile farkındadır 26 yaşında Kasımpaşa'ya ordan da Katar'a düşmüş Babelnve Antalya'nın göbekli 35 yaşındaki santraforu Eto'o ile bu işin olmayacağını. Bütçen yoksa, büyük takımlarda gözden düşmüş ama belli seviyelerden düşmemiş oyuncuları alacaksın Sosa gibi, Demba gibi, Skrtel gibi, Gomez gibi.

    Bu forumda başkanın hatasını yazdığımızda, sanki Beşiktaş düşmanıymışız, Beşiktaş'ın kötülüğünü istiyormuşuz gibi bir algı yaratılıyor. Kimse eleştiriye gelemiyor. Ben başkanın değişmesini istemiyorum, eleştirilerden ders çıkarıp daha iyisine ulaşalım istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vict0ry

    40 yaş olsa ne 30 yaş olsa ne 20 yaş ortalaması olsa ne fark edecek? Atiba 19 yaşında çocuk gibi koşuyor mu? Gökhan Gönül Beckten daha çok koşuyor mu? bunlara bakacaksın.

    Demek ki koşmuyor güzel kardeşim. Senin takımın 8 senedir ilk defa CL'ye gidip 32 takım arasında en az koşan takım oluyorsa, birileri ya koşmuyor ya da koşamıyor!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun şu ki 3-4 yıl içinde takımın çoğu oyuncusu değişmek zorunda.
    Elinde genç oyuncu çok yok, dışarıda yetenekli olanlar pahalı, risk alıp alsan bile oynatmazsan çöp olacak.
    Diğer sıkıntı ise hem böyle yaşlı hem de ilk 11 oynayacak oyuncu her zaman denk gelmiyor.
    Yani risk büyük, eğer şimdi şampiyonluklar vs gelirse yeni takım için para toplanır ama gelecek 3 yıl içinde
    şampiyonluk gelmezse, avrupadan iyi paralar gelmezse feda günleri yine başlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradakiler genç oyuncunun 10+Milyonlara gelip başarısız olacağını ve yaşlıların kupa getireceğini düşünüyor, fakat yaşlılar kupa getirmezse batarız bunu kimse bilmiyor. Görmüş geçirmiş oyuncuların kendilerini tekrar kanıtlamak adına bir motivasyonu olmaz bu yüzden uzun vadeli istikrarlı katkı almak çok zor.



    Hele ki bu takıma Atiba 0, Oğuzhan 0,5M, Sosa 28'inde 3,4M'e, bu ülkeye Podolski'de 29'da 3M'e, Tolgay 0,5M'e falan geliyorsa iyi oyuncunun iyi rakamlara alınabileceğinin ispatı olur. Pedro, Kerim, Ömer'e 6,9 Milyon Euro harcadık en kötü dönemde, bu işler doğru yapılsaydı harcanan büyük meblalardan faydalanabilirdik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabjk

    Kadro başarı getirsinde isterse yaş ortalaması 40 olsun

    Yanlis bir mantik. O zaman devamlilik yakalanmasi zor. O sirkulasyonu cok iyi saglamak lazim anca oyle. 4-5 yasli oyuncunun yerlerini en azindan iki senede bir dogru hamlelerle doldurur yanlarina daha genc ve birlikte oynama aliskanligi olan iskeleti eklersen anca oyle olur. Bizde su olabilir mesela; Oğuzhan, Töre, Tolgay, Caner, Marcelo, Cenk(yedek olarak) iyi bir nüve. Yasi olan adamlar Rhodolfo, GG(1 sene daha ust duzey oynar bence, sonra tecrubeli yerli abi konterjanindan iyi yedek olur) Atiba, İnler, Quaresma, Adriano. Bunlar yerine yeni bir atiba, sag tarafta kaliteyi koruyacak bir kanat, bir de iyi kotu bir tane daha iki yonlu ortasaha alirsak bu kadro basariyi yakalar. Adriano ve İnler yedek olarak kalabilirler tecrubeli oyuncular sonucta. Beck olsa da olur olmasa da olur, aboubakarin akibeti belirsiz ama bonservisi 6 seviyesine indirip maasinda indirim yapilirsa takimda bulunmasinin yararli olacagini dusunuyorum. Eto 1,5 sene birinci forvet pozisyonunun doldurur o gidince de yerine cok iyi bir forvet almak lazim tabi dedigim gibi. Yani kisacasi o dengeyi bulmak onemli. Tecrubeli oyuncularla gencleri harmanlamak. Yeni oguzhanlar toreler bulmaliyiz iskeletin, istikrarin bozulmamasi icin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye değişik bir yer. Takım yaş ortalamalarına baktığımızda en genç 5 takımdan 2 adeti kesin düşer, komik ama gerçek İki yıl önce bılıç'in son sezonunda kurduğu takım ortada. Futbol olarak en iyi oyunu biz oynasakda ne derbi kazanabildik nede avrupa'da lıverpool dışında bir başarı yakalayamadık. Zaten takım şampiyonluğa giderken son haftalarda komik puan (antep gibi) kayıpları yaptı. Kıssadan hisse takımı yaş ortalaması kötü kimse 23/24 yaşında takım beklemiyor umarım önümüzdeki sezonlarda 27 gibi ortalama tutturulur.
  • İyi gozlem yapilirsa butceyi de belli bir duzeye cekersek aslinda gencleri takima katmak cok da zor olmayabilir. Liverpool 7 milyon euroya grujici aliyor mesela. 10 verip biz alalim iste yeterli butce olunca. Sirbistandan ne oyuncular cikiyor son senelerde en basit ornek olarak. Mitrovic, kostic, grujic, zivkovic hatta markovic de girer bunlarin arasina. Hollanda ve Belcikaya gecis yapabiliyor bunlar ya orada pisip 8-10 milyonu vereceksin yada ilk sen alacaksin 2-3 milyona. Ama kuluplerimiz oyle çiğ potansiyele bir kurus bile vermeye yanasmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Am@deus

    Türkiye değişik bir yer. Takım yaş ortalamalarına baktığımızda en genç 5 takımdan 2 adeti kesin düşer, komik ama gerçek İki yıl önce bılıç'in son sezonunda kurduğu takım ortada. Futbol olarak en iyi oyunu biz oynasakda ne derbi kazanabildik nede avrupa'da lıverpool dışında bir başarı yakalayamadık. Zaten takım şampiyonluğa giderken son haftalarda komik puan (antep gibi) kayıpları yaptı. Kıssadan hisse takımı yaş ortalaması kötü kimse 23/24 yaşında takım beklemiyor umarım önümüzdeki sezonlarda 27 gibi ortalama tutturulur.

    Hocam Bilic dönemi garip bir dönemdi. Son haftalarda takımın düşmesindeki temel sorunun Gökhan Töre, Olcay ve Demba Ba'nın bir anda hep birlikte yaşadıkları form düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Yoksa oyun olarak da bir şey değişmemişti son maçlarda. Ankara'da oynadığımız Gaziantep maçı -ki staddaydım o maçta- o kadar çok kaçan pozisyon olmuştu ki akıl alır gibi değildi.

    Bize Bilic dönemi gibi de değil, bu sezonki gibi de değil ortası lazım.

    Yani Oğuzhan, Tolgay, Talisca, Necip yaş grubundan bir kaç oyuncuyu daha takıma katıp, bunların yanına tecrübeli isimleri serpiştirerek "winner" karakterini bozmadan gençleşmek gerekiyor. Öbür türlü başarı gelmezse, hem paramız olmayacak hem de yaşlılardan oluşan bir kadromuz olacak ve yeni bir iskelet kurmamız gerekecek bu yüzden de yine mali açıdan krize girip bir Feda dönemi daha yaşayacağız. Başarı gelirse sorun yok ama dediğiniz gibi her sene yavaş yavaş bu takımı gençleştirmek gerekiyor, bu da Eto'o ve Babel gibi isimler ve bu çizgide transfer politikası ile olur mu bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre


    quote:

    Orijinalden alıntı: Am@deus

    Türkiye değişik bir yer. Takım yaş ortalamalarına baktığımızda en genç 5 takımdan 2 adeti kesin düşer, komik ama gerçek İki yıl önce bılıç'in son sezonunda kurduğu takım ortada. Futbol olarak en iyi oyunu biz oynasakda ne derbi kazanabildik nede avrupa'da lıverpool dışında bir başarı yakalayamadık. Zaten takım şampiyonluğa giderken son haftalarda komik puan (antep gibi) kayıpları yaptı. Kıssadan hisse takımı yaş ortalaması kötü kimse 23/24 yaşında takım beklemiyor umarım önümüzdeki sezonlarda 27 gibi ortalama tutturulur.

    Hocam Bilic dönemi garip bir dönemdi. Son haftalarda takımın düşmesindeki temel sorunun Gökhan Töre, Olcay ve Demba Ba'nın bir anda hep birlikte yaşadıkları form düşüklüğü olduğunu düşünüyorum. Yoksa oyun olarak da bir şey değişmemişti son maçlarda. Ankara'da oynadığımız Gaziantep maçı -ki staddaydım o maçta- o kadar çok kaçan pozisyon olmuştu ki akıl alır gibi değildi.

    Bize Bilic dönemi gibi de değil, bu sezonki gibi de değil ortası lazım.

    Yani Oğuzhan, Tolgay, Talisca, Necip yaş grubundan bir kaç oyuncuyu daha takıma katıp, bunların yanına tecrübeli isimleri serpiştirerek "winner" karakterini bozmadan gençleşmek gerekiyor. Öbür türlü başarı gelmezse, hem paramız olmayacak hem de yaşlılardan oluşan bir kadromuz olacak ve yeni bir iskelet kurmamız gerekecek bu yüzden de yine mali açıdan krize girip bir Feda dönemi daha yaşayacağız. Başarı gelirse sorun yok ama dediğiniz gibi her sene yavaş yavaş bu takımı gençleştirmek gerekiyor, bu da Eto'o ve Babel gibi isimler ve bu çizgide transfer politikası ile olur mu bilemiyorum.

    Ortalama dediğin geçen sezon oluyor... Gomez, quaresma, beck, tosiç ve rhodolfo gibi şampiyonlar ligi finali oynamış takımlarında kaptan (3'ü) oyunculardan sonra şampiyonluk geldi. Sen bakma bılıç birazda kafasında bizi bitirmişti, takımın düşüş yaşadığı dönem whu dedikodularından sonra oldu. Olcay ve törenin zaten stabilitesi yok demba ba çok yorulduğu zamanlarda bılıç onu hiç dinlendirmedi halbuki 60dk yerine cenk alınsaydı bugün belkide cenk farklı yerde olacakdı. Bılıç dönemiyle ilgili aslında çok teorim var ama asıl olan, sezonun ikinci yarısı 'o heyecanlı yerinden durmayan adam gitmiş kulübede sigarasını yakıp maçı takip eden adam gelmişti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sangre


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabjk

    Kadro başarı getirsinde isterse yaş ortalaması 40 olsun

    Yaş ortalaması böyle olduğu için, Şampiyonlar Ligi'nin en yaşlı ve en az koşan takımı olduk. Takım koşmadığı için içerde tek bir maç dahi kazanamadık, ite kala 4 maçı yaptık, son maç hakemin de etkisiyle patladık. Başarı getirmek istiyorsan, tecrübeli oyuncuların arasına yetenekli gençleri serpiştirmek zorundasın. Takımda seneye genç ve potansiyelli oyuncu statüsünde tek bir oyuncu kalıyor Talisca, o da bizim futbolcumuz değil....

    Aga koşmayan takım 3-0'dan maçı çevirdi, Napoli'de inanılmaz bir efor sarfederek kazandı?




  • Sangre kullanıcısına yanıt
    Kendinle çelişme hocam, sen genç yetenekler serpistirilmeli dedin ilk başta, başkan bu sene talisca ve abobukari denedi, ikisi tutsa toplam maliyetleri 30 milyon eurodan fazla, alamayiz.
    Gözden düşen oyuncuları alsın, dembaba gomez sosa gibi sitorsun, bu oyuncuları zaten bu yönetim aldı. Sosa ve özellikle gomezi kalmaya ikna etmeleri gerekiyordu, bu konuda yönetim eleştirilebilir. Gitmek istediler diye bir bahane olamaz, yönetim ikna edecek.yerini dolduramadılar, bu konuda da eleştirilebilir yönetim.
    Babel kasimpasadaki gibi ciddiyetsiz olmayacaktır, iyi bir performans sonrası bir avrupa şansı daha olacağını biliyor.
    Eto konusu biraz karışık, gelip yarim sezonda şampiyon da yapabilir. Sezon sonu zaten yollansin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devre arası transferde birinci öncelik şampiyonluk yolunda direk katkı yapacak oyuncu olmalı. Yaşı ister 15 olsun ister 35 farketmez. 2009da Yusuf etkisi yaratacak tecrübeli futbolcuya kimse hayır demez. Ama şu an pişmemiş oyuncu alıp da bakalım tutacak mı denecek durumda değiliz. Pişen genç oyuncuları almak mümkün değil zaten. Şampiyonlar liginde devam etseydik, belki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.