Şimdi Ara

Vodafone 4.5G’nin Yüksek Performansına Bağımsız Danışmanlık Şirketinden Onay (sektörel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    TÜM TÜRKİYE'DEN TOPLANAN VERİLERDE VODAFONE, SUNDUĞU ÖNCÜ 4.5G DENEYİMİ VE MOBİL OYUNLARDA DÜŞÜK PING SÜRESİ İLE ÖNE ÇIKTIMüşterilerine en iyi dijital deneyimi sunmayı hedefleyen Vodafone'un kesintisiz 4.5G bağlantı kalitesi, Accenture'a bağlı, Alman bağımsız danışmanlık ve mühendislik şirketi umlaut tarafından Kasım ve Aralık 2021'de yapılan testlerle onaylandı. Vodafone 4.5G, en geniş kapsama alanı ve kesintisiz bağlantısıyla, sürülen rotada rekabetçi performans gösterirken, tüm Türkiye'den toplanan verilerde ise sunduğu öncü 4.5G deneyiminin yanı sıra mobil oyunlarda da en düşük ping garantisi sağladı.Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, mobil altyapısını yeni nesil teknolojilerle geliştirerek müşterilerine en iyi dijital deneyim sunmaya devam ediyor. Vodafone, Accenture'a bağlı, Alman bağımsız danışmanlık ve mühendislik şirketi umlaut'un, Kasım ve Aralık 2021'de Türkiye'de 7 bin 700 kilometre yol kat ederek yaptığı 4.5G bağlantı deneyimi testlerinde rekabetçi bir performans gösterdi. Umlaut'un çeşitli uygulamalardan yıl boyunca topladığı, ülke çapında milyonlarca anonim örneklem içeren mobil deneyim verileri doğrultusunda, Vodafone 4.5G'nin en geniş kapsama alanı ve kesintisiz bağlantısı ile hem 4.5G performansında öncü olduğu hem de mobil oyunlarda en düşük ping garantisi sunduğu onaylandı.Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, şunları söyledi:"Vodafone olarak, müşterilerimize en kaliteli bağlantı deneyimini kesintisiz bir şekilde sunabilmek için teknolojiyi etkin olarak kullanıyoruz. Alman bağımsız danışmanlık ve mühendislik şirketi umlaut'un 2022 raporunda yer verdiği test sonuçları da bizi destekliyor. Rapora göre üstün kaliteye sahip 4.5G altyapımızla en geniş kapsama alanı ve kesintisiz bağlantı sunuyoruz. Bu sayede, sürülen rotada rekabetçi bir performans sunarken, tüm Türkiye'den toplanan anonim veriler bazında ise sunduğumuz öncü 4.5G deneyiminin yanı sıra mobil oyunlarda da en düşük ping garantisi sağlayabiliyoruz. Müşterilerimizin ihtiyacına en iyi şekilde karşılık verebilmek için çalışmaya devam edeceğiz."Vodafone'dan rekabetçi performansUmlaut'un raporunda, Vodafone, 1000 üzerinden toplam 862 puanla müşterilerine 4.5G'de rekabetçi bir performans sundu. Vodafone, aynı zamanda çeşitli uygulamalardan toplanan ve ülke çapında milyonlarca örneklem içeren mobil performans verileri doğrultusunda 4.5G deneyiminde en yüksek skora ulaştı. Öte yandan umlaut raporunda Vodafone, 4.5G kapsamasında liderliğe yerleşirken, mobil oyunlarda da en düşük ping süresiyle dikkat çekti. Raporda Vodafone'un, kesintisiz 4.5G bağlantısı sayesinde toplam %91 güvenilirlik oranıyla rekabetçi sonuçlardan birini elde ettiğine de yer verildi.


    vodafone 4.5g’nin yüksek performansına bağımsız danışmanlık şirketinden onay - vodafone medya merkezi
    Vodafone 4.5G’nin Yüksek Performansına Bağımsız Danışmanlık Şirketinden Onay - Vodafone Medya Merkezi
    https://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/vodafone-4-5g-nin-yuksek-performansina-bagimsiz-danismanlik-sirketinden-onay







  • Kişisel yorumum: Vodafone kullananların yorumları ve yaptıkları hız testlerinin ekran görüntüleri forumumuzda mevcut. Orada görünen sonuçlar ile bu araştırmayı yapan şirketin sonuçları birbirini tutmuyor. Tutmamasının sebebini bilmiyorum ama en bariz farkın kullanılan test cihazları olduğunu düşünüyorum.


    4G yi 900 bandından verdiği için çoğu yerde, bağlantıda kesilmeler çok daha düşük olabilir ancak ping oranı nasıl düşük oluyor onu da anlamadım. Bant olarak 900 den vermedikleri yerlerde mi test yapılmış diyeceğim, bu kez de diyorum ki haberde 7bin küsür km boyunca test yapıldığı yazıyor. Velhasıl işin içinden çıkamadım.  

  • Hahaha komedi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben tt ile vodafonre 4.5g cekim kiyasladim is yerimde evde ve is yeri ev arasi yolda en stabil turk telekom cekti ikisi arasinda vodafone ankara gibi yerde 2g dustugunu goruyorum yolda is yerimizde en iyi cekim ve hiz olarak turkcell



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 22 Mart 2022; 13:40:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buna Türkiye'de 1 kişi bile inanmaz. Firmaya reklam için para yedireceğine altyapıya yatırım yapsa daha makbule geçer

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OpenSignal da hemen hemen aynı şeyler için Turk Telekom iyi diyor.

    https://www.opensignal.com/reports/2021/12/turkey/mobile-network-experience


    Böyle şeylere çok da güvenerek düşünmemek lazım. Manipülasyonu büyük şirketler tarafında kolay ve parayı basanın düdüğü öttürme durumu da var. Nperf'i mesela, Turk.net satmadığı gigabit paketlerle hız testi yapıp kandırarak sonra en hızlı biziz diye reklam yapıyordu...


    Madem tüm Türkiye'yi dolaştın, 7 bin küsür kilometre yaptın, tüm veriyi bölgesel olarak da anlaşılabilir şekilde yayınlarsın ki neyin ne olduğunu herkes görsün. Tamam, iyi ama ne kadar iyi. Diğerleri nasıl sonuçlar verdi? Yoksa Vodafone'un belirlediği test sahasında mı dolaştırdın o kadar mesafe aracı... :D





  • Kesinlikle kapsamada VF öndedir, TTnin yol katetmesi lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam harbiden ya, o kadar küsür km yol gitmişler ama test sahasında mı dolaşmışlar acaba o kadar yol boyunca?   Dediğin gibi detaylarıyla verseler güzergahları biz de teyit ederdik.  

  • 900mhz den 4G verdiği için kapsaması çok gözüküyor. 900 bandından da yüksek internet hızı verilmiyor sadece "çekiyor mu çekiyor" durumu var.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TT'de de ona bakarsanız 800Mhz var?

    Kapsamada bence üstüne basa basa söylüyorum en iyisi VF.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunuza yanıt 2006 yılında forumumuzda verilmiş, satır arasında görebilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/gsm-900-ve-gsm-1800-standartlari--7695777


    Ayrıca sizinle aynı mantık şunu sorayım,


    Vodafone'un elinde 2600mhz bandı var ama 4G kapsamasının çok büyük bir kısmı 900mhz üzerinden. Bu da hızların düşüklüğüne sebep oluyor, neden her yerde 2600mhz üzerinden 4G sinyali yaymıyor?  


    Sorunun cevabı ile Telekom un neden 800mhz üzerinden değil de, 1800mhz üzerinden 4G sinyali verme isteğinde olmasının gerekçeleri birbirine benzer.


    He tabiki 2600 kullanılan bölgeler var, 800 kullanılan bölgeler var ama biz yoğun olarak tercih edilene bakarsak, Telekom 1800 üzerinden 4G sinyalini sıklıkla tercih ediyor ve hızları ona göre yüksek, Vodafone ise 900 üzerinden 4G vermekte ısrarlı davrandığı için kapsaması çok ama hızları çok düşük.


    Peki amacı sadece "alo" demek olmayan kesim kapsamanın çok olmasına mı, yoksa internetin hızlı olmasına mı bakar? Forumumuzda da Vodafone dan memnun olanlar gibi olmayanlar var, her operatör için bu geçerli tabiki. Ancak tüm bu meselelerin bölgesel bazlı olduğunu ve bölgeden bölgeye hizmetin koşul ve şekillerinin değiştiğini söylemek en doğrusu olacaktır.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    TT > VF

    Kabul etmeyen fanboydur. İstisnalar olur sadece VF çektiği falan ama genel olarak TT bence çok iyi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ASİDLKGİASLŞDFGJŞAKDFJGŞADLFJKG

  • Hocam ben size argümanlar ile yanıt veriyorum, siz de öyle yaparsanız seviyeli bir tartışma ortamı doğar. Kimsenin kimseye fanboy/fangirl dediği de yok. Herkes fikirlerini açıklıyor, forumu forum yapan da bu zaten.  

  • Vodafone mu?
    Ahahqhahahahqh😂😂😂😂😂
    O şirket bağimsiz falan değildir lan kesin😂😂😂😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak yüksek performansı, dünya üzerindeki tüm operatörlerin tüm performansları karşılaştırılsa muhtemelen en düşük 4.5G internet performansı Vodafone Türkiye çıkar.

    Full çeken odamda 0.03 mbps hız dramını, avm’lerde internetin komple durmasını unutamıyorum. Sabah 20 mbps öğleden sonra en fazla 1 mbps. 3G’ye çektiğimde 4-5 mbps görüp dua ediyordum.

    Yani tırışkadan masal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.