Şimdi Ara

Vmware'da standart ekran bağdaştırıcısını tanıtmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu sorunu daha önceden internette araştırdım ancak benim sorunuma tam değinilmemiş daha çok ekran kartı problemlerine değinilmiş benim sorunum ise ekran kartı bağdaştırıcısındaki Vmwarenin sanal ekran kartını ve driverını tanıması yerine sahip olduğum ATI ekran kartı bağdaştırıcısını ve driverlarını tanımasını istiyorum.. Esasen Windows 7 kullanıyorum Vmware ile XP professional SP2 yükledim.. Çünkü istediğim bir oyun Windows 7'de düzgün çalıştırmamakta grafik hatalarıyla oynatmaktadır ancak XP de hiçbir sorun olmadan oynayabilmekteyiz.. Bende bu nedenle XP kurmama rağmen Windows 7 deki driverlardan ve ayarlardan grafik kartını oynatmakta ve aynı Windows 7 ve Vistadaki ekran kartı sorunlarını vermekte.. Bu nedenlerden dolayı Vmwarede kayıtlı XPde ATI bağdaştırıcsını ve driverlarını tanıtmak istiyorum.. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler..







  • VMWare üzerinde DirectX ve 3D oyunları oynama şansınız yok malasef.
    Windows 7'nin XP uyumluluk modunu kullanmayı denediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Definitive©

    VMWare üzerinde DirectX ve 3D oyunları oynama şansınız yok malasef.
    Windows 7'nin XP uyumluluk modunu kullanmayı denediniz mi?


    arkadaşa dolaylı yönden katılmakla beraber şöyle yazayım. Vmware workstatiton 7.0 ile Directx ve 3D oyunları oynayabilirsiniz. Ama ne kadar rahat oynayabilirsiniz o ayrı. Birtakım sorunlar yaşarsınız oynarken yani pek zevk alacağınızı sanmam. Tabiiki bütün oyunlarda bu şekil sorun olmuyor genelinde değişik (ya mouse çok hızlı, ya klavye sorunları vs vs) şekilde sorunlar çıkarabiliyor. Bu sürümden önceki sürümlerde Directx ve 3D oyunlarda ciddi sorunlar oluşuyordu. 7.0 sürümü ile bu sorunlar minimuma indirilmiş vaziyette. Mesela ben Counter Strike, Knight Online oyunlarını oynayabiliyorum.

    Gelelim ekran kartı tanıtma sorunuza. vmware diğer bileşenler gibi (ethernet, ses kartı) nasıl kendine özgü gerçeğinden farklı olarak tanıyorsa ekran kartını da svga adlı bir kart olarak tanıyor. Bunları vmware tools programını çalıştırarak başlatıyorsunuz ve herşeyi kendisi otomatik tanıyor. Hiçbir şeyi siz gerçek olarak tanıtamazsınız. Buna ekran kartı da dahil. Hepsini sanal tanımak zorunda bırakıyor.




  • anladım teşekkürler.. bahsettiğim oyunu esasında performanslı bir şekilde çalıştırıyor ve oynadığım süreçte hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana.. Ama dediğim gibi Win 7 deki grafik problemleri ile birlikte geldi XPye.. Hatta directx i bile 11. versiyonunda geçerli kılıyor gibi duruyor.. En büyük problemim bu XPdeki bağdaştırıcı ayarı ile gelse sorunlarım düzelecekti.. Birisinin aklına bir çözüm aklına gelirse yardımlarını beklerim.. Teşekkürler
  • işini görürmü bilmem ama buraya bir bak istersen.
  • arkadaşlar merhaba,
    i7 3770 işlemci 16 gb ram GTX650 olan bir sisteme Wmware ile çeşitli sistemler kuruyorum sorun yok ama
    ML2 ve 3 kurulumunda ekran artımı bir türlü tanıtamıyorum ekran kartı çözünürlüğüm hep düşük After Effect ve Photoshop bile kullanamıyorum.

    Sorun Wmware ile alakalımı acaba?
    kurulumda tüm ekran kartı sürücülerini kurmasını da söylüyorum ML2 ve 3 de ama sonuç aynı ekran çözünürlüğü düşük tek seçenek var zaten ve programlarda sorun alıyorum
    yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.