Şimdi Ara

Vizesiz bir ülkeden Türkiye'ye dönüp, tekrar geri dönmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Nadir rastlanan bir durum olduğu için konu açıp sorma gereksiniminde bulundum. Ben şu anda Bosna Hersek'teyim 90 günlük pasaportum dahilinde. Ve tam 30 gün oldu geleli. Burada oturum izni alacağım lakin bu izni almadan önce Türkiye'ye ailemi ziyarete dönme planım var 15 gün sonra falan.

    Şimdi sorum şu; Ben Türkiye'ye döndüğümde, tekrar Bosna Hersek'e gelebilmem için herhangi bir koşul var mıdır? İlk girişimden itibaren 45.günde Türkiye'ye gelmiş ve aşağı yukarı 55.günde de tekrar Bosna Hersek'e dönmüş olacağım. 90 günlük sürem devam ediyor olacak ama bu süre dahilinde mi döneceğim yoksa yeniden damga mı vuracaklar pasaporta? Ya da tüm bunlar sorun teşkil eden şeyler mi? Bu konu hakkında iyi bilgisi olan varsa eğer mesajlarınızı bekliyorum dostlar.



  • Merhaba. Ülkeden çıktığınız ve girdiğiniz anlarda pasaporta yeniden damga vurulacağı için doksan günlük süre yeniden başlar.
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün de bir arkadaşla konuştum. O da ilk damga vurulduğu günden itibaren olan 90 günlük süre devam eder diyor. Yani döndüğümde 40 gün kaldıysa 40 gün içinde çıkmam lazım ülkeden gibisine. Çünkü öbür türlü olsa oturum izni diye bir mevzu olmazdı diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.