Şimdi Ara

Vive cosmos sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 27.05.2020 tarihi itibari ile vive cosmos kullanıcısıyım. Fırsat buldukça oynuyorum, test ediyorum. Ürünü kullanırken ilk dakikadan itibaren sorunlarla boğuşmaktan adam akıllı bir oyun oynayamadım. Burada benim gibi cosmos kullanıcıları varsa, bazı sorunlara belki birlikte çözüm üretiriz diye düşündüm.

    Ürünü elimde ki tek başka VR cihazı olan psvr ile kıyasladığımda, görsel anlamda tabii ki bilgisayar platformundan ötürü çok daha kaliteli bir görsel sunuyor. Fakat bunun dışında neredeyse hiçbir artısını göremiyorum. Evet kontrolcüsünde ki analog hareket ederken rahatlatıyor. Fakat kontrolcüsü öyle kötü tasarlanmış ki, ne rahatça kavrayabiliyorsunuz, ne tuşlara rahatça basabiliyorsunuz. Elim ağrıdı resmen oynarken. İçten dışa bir takip sistemi olduğu için de ok-yay kullanırken veya çift elli silah kullanırken takip sorunları oluşuyor. Kameralar kontrolcüyü kafanıza yaklaştırdığınızda sapıtıyor. Ortam aydınlık olduğu halde sürekli ortamı aydınlatın gibi hatalar veriyor. Görüş açısı daha geniş olması lazım keza lens boyutları Psvr'dan çok daha büyük. Fakat gözlüğün etrafına öyle bir yastık sistemi yapmışlar ki kafanızı tam oturtmayı bırakın lenslere yaklaştıramıyorsunuz. Kafam sanki kocamanmış gibi gözüme rahatça oturtamadım. Hatta burnumun olduğu kısımdan hep dışarıyı görüyorum. Lenslerde ıpd ayarlarını yapmak çok zor. Doğru rakamı farklı yöntemlerle öğrenip gözlük üzerinden ayarlamak en kolayı.

    Gelelim gözlüğün en büyük problemine. Diğer problemler bir şekilde aşılır. Fakat bu bambaşka bir şey. Gözlüğün lensleri yuvarlak çizgilerden oluşan ilginç bir lens. Bu sebepten ötürü oyunlarda odaklandığınız nokta netken geriye kalan yerlerde ki yazılar veya cisimlerde renk kanaması, ışık kanaması ve blurlanma sorunları oluyor. Mesela oyunda sol üst köşede bir yazı belirdi diyelim. O yazının üstünde ve altında kırmızı mavi olarak hayalet izler oluşuyor .NET değil. İllaki kafanızı kaldırıp o noktaya bakmanız gerekiyor. Göz bebeğinizle asla etrafa bakamıyorsunuz. Gözleriniz sabit kalacak kafanızı oynatacaksınız mecburen. Bu da inanılmaz sıkıcı bir durum.

    Hata internette bu durumu çözebilmek için Gear VR lenslerini söküp, 3D printer ile cosmos yuvasına uygun bir adaptör basıp, bu lensleri yerleştiriyorlar. YouTube'da izlediğim videolara göre inanılmaz fark var. Bütün görsel keskin ve net oluyor. Bunun sanırım başka bir çözümü yok. Fakat lenslere ulaşabilsem de bu adaptöre ulaşamıyorum...

    Evet benim yaşadığım sorunlar bunlar. Kullanan ve sorunlara çözüm üreten herkesi konuya bekliyorum. Sevgiler.







  • Hocam takip sorunu zaten cihazın en büyük sıkıntısı, bunu çözmek için eski takip sistemine döndüren kit çıkardı HTC fakat oda çok pahalı buda yetmezmiş gibi yanına 2 baz istasyonu artı olarak eski kontrolcülerden almak gerekiyor. Rezalet bir durum

    Lens konusuna gelirsek hem HTC gözlüklerinde de hemde Valve indexte kullanılan lenslerin sıkıntı bu sweet spot çok kötü ayrıca god rays dediğimiz olay tüm başlıklarda var. Bunun çözümü var ama oda bir maliyet, şöyle ki Cihazdaki lensleri Samsung Gear VR lensleri ile değiştirince o tüm lens sorunları gidiyor ama yapmak biraz meşakkatli.https://www.youtube.com/watch?v=2ckPBhIlkX0 bu linkte detaylı anlatım var.

    Bana kalırsa cihazı ikinci elden satın, çok sorunlu bir cihaz ve sorunlarına çözüm getirmek için çok para harcamak lazım.




  • Yok daha yeni aldım. Açıkcası Gözlükte ki renk kayma olayı dışında diğer sorunları göz ardı edebiliyorum. Hatta half life alyx de o sorun neredeyse hiç olmuyor. Ortam yeterince aydınlıksa sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Şuan için dert ettiğim tek sıkıntısı kafaya oturması ve lensleri. Lensleri değiştirmek için gear vr buluruz da o 3D yazıcıdan yaptıklarını bulmak biraz zor. Gerçi onuda basanlar var siparişle bastırtırız. Nasıl yaptıysam çizmişim bile lensleri bir kaç çizik var sinir oldum. Mecbur değiştireceğim artık. Onu yaparsam sanırım cillop gibi olacak. Ah birde şu kontrolcüyü bu kadar ufak yapmasalardı. Ele tam oturmuyor elde ufak kalıyor. Rahat bir tutuşu olmadığı için sıkı sıkı tutmak zorunda kalıyorum. Valla index'de ki gibi bir kavrama olayı olsaydı rahat olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzayda Bir Nokta

    Yok daha yeni aldım. Açıkcası Gözlükte ki renk kayma olayı dışında diğer sorunları göz ardı edebiliyorum. Hatta half life alyx de o sorun neredeyse hiç olmuyor. Ortam yeterince aydınlıksa sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Şuan için dert ettiğim tek sıkıntısı kafaya oturması ve lensleri. Lensleri değiştirmek için gear vr buluruz da o 3D yazıcıdan yaptıklarını bulmak biraz zor. Gerçi onuda basanlar var siparişle bastırtırız. Nasıl yaptıysam çizmişim bile lensleri bir kaç çizik var sinir oldum. Mecbur değiştireceğim artık. Onu yaparsam sanırım cillop gibi olacak. Ah birde şu kontrolcüyü bu kadar ufak yapmasalardı. Ele tam oturmuyor elde ufak kalıyor. Rahat bir tutuşu olmadığı için sıkı sıkı tutmak zorunda kalıyorum. Valla index'de ki gibi bir kavrama olayı olsaydı rahat olurdu.
    Valla bende de düz vive var onunda lenslerinde hafif çizikler var ama çok sorun olmuyor, dediğiniz gibi oyundayken sıkıntı yok. Kontrolcüye de zamanla alışırsınız diye düşünüyorum.




  • bazı sorunlarda oyunlarla alakalı diye düşünüyorum. Mesela beat saber, half life alyx de falan hiç sorun yaşamıyorum çatır çatır oynuyor. The Walking Dead Saints & Sinners da çok sorun yaşıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.