Şimdi Ara

VİTESİ BOŞA ALMAK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
21.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR VİTESİ BOŞA ALARAK BOŞTA GİTMEK GÜVENLİ DEĞİL. BUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ. İŞİN GÜVENLİK KISMI BİR KENARA BIRAKILIRSA BOŞ VİTESTE GİTMENİN ARABAYA VEYA VİTES KUTUSUNA VERECEĞİ MEKANİK BİR ZARAR OLABİLİR Mİ? BAZEN YAKITTAN TASARRUF ETMEK İÇİN DÜZ YOLDA ARABA HIZINI ALDIKTAN SONRA IŞIKLARA KADAR BOŞTA GİDİYORUM. ARAABAM MEGANE II SEDAN DCİ. BU GÜN İLK DEFA 3'E ATARKEN SANKİ BİR YERE TAKILDI, BAZEN 5'E BİLE GEÇTİĞİ OLDU. ESKİSİ GİBİ 3'E GEÇMEDİ.BUNUN NEDENİ BOŞTA GİTMEM OLABİLİR Mİ?



  • dostum ben benım 1.6 hdi pug ıle 400 km yı 28 ytl ye gıdıyorum.(fabrika verisi 4,3lt/100km yanı 45 mılyona denk gelıyo 400 km)
    hicbir zaman boşa almam ışıga yaklasıyorsam bıle ayagı gazdan ceker yavas yavas yavaslar ve hafıf bır frenle dururum.boşta gıtmenın araca bır zararı yok .daha once bradway kullanıyorduk hep boşafılan atardık bışı olmadı. benım tavsıyem boşta gıtmemen ekonomık olmasını ıstıyorsan.

    eger yol bılgısayarın kalıtelıyse 90 la gıdeken aracı boşa aldıgında 0,1-0,2 gıbı anlık tuketım degerlerı gorurursun, ama vıteste ayagını gazdan cektıgınde anlık tuketım 0,0 da sabıtlenr.

    saygılar
  • Hayir bosta gitmenin bir zarari yok ayrica ekoda degil servisten duyudugum kadari ile viteste iken arac bir sure sonra benzin enjektorlerini sen gaza basmiyorsan tabi kapatiyormus ve hic yakit harcamadan gidiyormussun bosta ise motor rolantide calismaya devam ediyor azda olsa yakit harciyormus.Bu arada sanziman bir yagina baktir olanlar normal degil
  • Boşta giderken yol bilgisayarının anlık değerlerine bakarsan 2 nin üzerinde değerler görürüsün ama aracın viteste iken ayağını gazdan çekersen bu değerin sıfıra düştüğünüde görürsün yani bence boşta gitmek yerine ayağını gazdan çeksen daha iyi olur.
  • Boşta giderken araç rölanti devrinde yaktığı kadar benzin yakar.Viteste iken ayak gazdan çekilirse silindirlere sadece hava gelir ve yakıt harcanmaz.Servisin açıklaması bu olmuştu bana.
  • Evet tamda ayni aciklamayi bende duydum basta tam olarak anlam verememistim ama dizel araclarda bu olabilir benim duydugum aciklamayi baskasinda duymus demekki ben degilmisim
    quote:

    Orjinalden alıntı: Falmor

    Boşta giderken araç rölanti devrinde yaktığı kadar benzin yakar.Viteste iken ayak gazdan çekilirse silindirlere sadece hava gelir ve yakıt harcanmaz.Servisin açıklaması bu olmuştu bana.
  • Bulunduğum yer dağlık bir yapıya sahip olduğundan,yokuş aşağı inerken hep boşa alırdım.Ama megane II yi aldığımda yol bilgisayarında boşta iken 0,2 veya 0,1 gibi değerler gördüm,vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde ise 0,0 değerini gördüğümden artık vitesi hiç boşa almıyorum.
  • bence her ihtimale karşı.vitesi yolda hiç boşa alma.bayırda belki alabilirsin.galiba amacın daha az benzin yakmak.
  • yeni nesil araclarda (enjeksiyonlu) motor devirini minimum degerin üzerinde tutmaya dayalı bir yazılım var, arac vitesteyken ayagınızı gazdan çekince aracın kendi hareketi motoru belli bir devir üzerinde tutabildigi için motoru benzin pompalanmaz, ama bosta rölanti devrindeki kadar benzin yakar, bu da ortalama 0.5-0.8 lt/saat tir.
  • 0,5-0,8lt/ 100 km
  • pug 307 sahibi arkadaşın sen (28 milyon) yaklaşık 10 lt mazotla 400 km gidiyorum diye yazmışsın 2,5 lt 100 km walla bende 206 hdi var 1,4 dizel ben 4 litre altını görmedim sen walla böle yakıyosan peugeot genel merkezine başvur en az tüketim rekorunu sana versinler ben daha kimseden duymadım 3.6lt nin altı rakamlar
    bu arada yeni nesil motorlarda vitesteyken ayağı gazdan çekmek daha ekonomik, eski nesil motorlarda boşta gitmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bF 1907 -- 15 Şubat 2008; 23:42:44 >
  • Bence aracın teknik özelliklerine göre değişir. Araçta cut-off tarzı elemanlardan biri yoksa boşa atmak daha mantıklı olabilir ancak günümüz araçlarında boşa atmak ekonomik bir yöntem değildir.
  • ben bayırda boşa alarak. gidiyorum ve hiçbirsey olmuyor
  • clio hb. 1,4 16 w
    1-bende boşa almam an cak son günlerde soğuk havlarda düz yolda gazdan ayağımı çektikten sonra hele motor tam ısınmadıysa araç hemen yavaşlıyor 50-60 metre bir mesafede ışık gördüğümde boşa alıyorum ve araç bu mesafeyi çok rahat boşta gidiyor. boşa almasam 2-3 üncü viteste 15-20 metre sonra gaz istiyor.
    2- Uzun yolda inişli yollarda dağda kırda bayırda boşa almam. zaten eğim fazla olduğundan ve motor yağ iyice ısındığından araç viteste dahi gaza basmadan yağ gibi kayıp gidiyor.
  • Arkadaşlar vites boşta olduğunda şanzıman yağlama yapmaz kısa süreli sorun yok ama uzun süreli yollarda şanzımana zarar verir.
  • boşta frenler çok sağlam olmalı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: REİSMAN

    boşta frenler çok sağlam olmalı



    araba vites boştayken stop edebilir.stop eden arabanın fren sistemi westing house sistemine sahipse o fren tutmaz.ayrıca araba stop ettiğinde direksiyonda kilitlenir.
  • Ben 3.vites e alıyorum gaza altında yumurta varmış gibi dokunuyorum ama benzinli arabayla gittiğim km en fazla 20ytl ye 65 ..

    ben daha ne yapayım..
  • quote:



    0,5-0,8 /100 km değil. Araba boşta olduğu için yol yapmıyor gibi görünür. Bu nedenle 0,5 km/saat.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: enver78

    quote:



    0,5-0,8 /100 km değil. Araba boşta olduğu için yol yapmıyor gibi görünür. Bu nedenle 0,5 km/saat.


    arabanın yol bilgisayarı programına göre değişir bu durum . bazı araçlar lt/saat olarak gösterirken bizim toyota lt/100 km olarak gösteriyor ve hıza bağlı olarakda yaktığınız değişiyor. 30 ile boşta giderken 2.0 lt; 100 ile boşta giderken 0.6 lt/100 km civarı gösteriyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.