Şimdi Ara

Visual Basic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, visual basic'i neden öğrenmek gerektiğini anlatabilir misiniz ? Ayrıca visual basic i diğer dillerle karşılaştırmalı olarak anlatırsanız çok sevinirim şimdi den çok sağ olun .



  • excel vba nasıl öğrenilir ve muhasebesel olarak bir muhasebeciye nasıl fayda sağlar
  • Visual basic den kasıt eski 6.0 versiyonu ise bunu öğrenmeye gerek bile yok. Net ise öğrenilebilir ama yerine c# ı tercih ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tacimmüdür kullanıcısına yanıt
    deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Soru içinde soru olmuş. Soruception.

    Tamamen kendi görüşümdür. Bir örnek ile anlatmak gerekirse; Doğduğumuzda birden koşamayız değil mi veya birden matematiksel işlemler yapıp hayatımıza yön verecek kararlar alamayız değil mi ? Yazılımda böyledir, birden koşmaya başlarsan veya birden planlama yapmaya başlarsan eline geçen tek şey bir avuç toprak olur. O da yere düştüğün için.

    Burada VB,C, C#, Python, Java sadece araçtır ve sağladıkları teknolojiler esneklikler farklıdır. VB' yi tavsiye etmelerindeki amaç temeli öğrenebilmek için. Bana kalırsa hiçbir dil başlangıç olarak seçilmemeli. Başlanması gereken ilk nokta algoritma yani en temel konu.

    Biraz kendimden örnek vereyim, yönlendiren birilerinin olması bile yanlış yapmama engel olamadı diyebilirim benim babam yazılım mühendisi yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyor. Söylemesine rağmen okul yüzünden ve dik başlılık yüzünden bir dil seçip başladım ve eksikliğini yaklaşık 2 sene sonra anladım. Ben okulda ilk VB gördüm, daha sonra C# gördüm Java gördüm, SQL gördüm. Şimdi C#,SQL, Node Js kullanıyorum. Bunların yanında bu diller içerisinde algoritma problemleri çözdüm fakat ilk önce algoritmadan başlayıp temeli sağlamlaştırıp daha sonrada dilleri deneyip hoşuma gideni seçseydim daha başarılı olacağıma inanıyorum. C# gayet güzel ve kullanışlı esnek, artık platformdan bağımsız, kullanımı yönetimi kolay vs. gibi onlarca neden sayabilirim fakat her zaman tam anlamıyla JavaScript yazan bir developer olmak isteyeceğim.

    Burada yeni başlayansan araştırmanı yap ve bir dil yerine bir algoritma kitabından başla. Araştırma sonucunda göreceksin. Algoritmayı kurmak için seçeceğin dil daha sonra gelmeli, kaldı ki VB başlangıç için güzel olabilir tabi Microsoft teknolojileriyle çalışmak istiyorsan. Node Js biraz ileri seviyedir fakat günümüzde çok popüler ve firmalar bu dille çalışanlara aç bir durumda. (Türkiye için geçerli değil). Java ile algoritmaları çalışabilirsin daha sonra Mobil tarafına veya php ile web programlamaya yönelmek isteyebilirsin. C ' yi de seçebilirsin özellikle tavsiyemdir ki temel ve esnek olmayan odunca bir dilden başlamış olursun. C# 'da seçebilirsin dediğim gibi Microsoft teknolojilerini seviyorsan ve esnekliğini seviyorsan.

    Bir diğer soru ise muhasebeciye nasıl faydalı olacağıydı.
    VBA size Excel içerisinde programlama yapabilmeyi sağlayacak. Veritabanından verileri istediğiniz gibi çekmeyi işlemeyi sunmayı sağlayacak. Öğrenmek basit, tabi bir temeliniz varsa yoksa da kurslar yardımıyla ileri seviye Excel öğrenebilirsiniz. Tavsiye ederim, excel i sürekli kullanıyorsanız koca koca programların yaptığı raporları VBA ile kendiniz halledebilirsiniz. Ayrıca CV için güzel bir kalem.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.