Şimdi Ara

Vista'dan windows7'ye çevirdim ama ses gıcırtılı geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş

komşumun bilgisayarına format attım bilgisayar yaklaşık 5 yıllık. 32bit intel pentium işlemcili 2gb ram ve 256mb ekran kartlı bir casper laptop

daha önceden win7 kurmuşlar yine böyle ses gıcırtılı geliyormuş. win7 yüklemeden önce söylemeyi unutmuş.

çözümü nedir acaba? vista'da normal çalışıyor win7 atınca ses anlaşılıyor ama gıcırtılı çıkıyor.

bir sorum daha olacak bu bilgisayara windows8 64bit cd'si var elimde kursam herhangi bir sorun olur mu?

• Anakartın ses driverini manuel olarak sitesinden yükle. Windows 7 otomatik yükleme yaptığından belkide hatalı yapıyor olabilir.
  • özcan35 kullanıcısına yanıt
    yeni geldim eve hemen denemeye çalışacağım. yorum için teşekkürler.
    @özcan35 bilgisayara casper 'ın sitesinden bilgisayar modelinin driver'larını görüntüledim ancak anakart driver'ı yoktu ses kartının vista driver'ını indirdim. kurdum bilgisayar açıldı ama görüntü ekran görüntüsü gelmedi(win7 yüklediğim bilgisayar neden vista ses kartı driver'ını kurdum bende anlam veremedim)

yeniden format win7 formatı attım. driverlar için driver pack programını kullanıyordum. driver pack programından driverları kurarken bu sefer yüklenecek olan driver'lardan ses kartı driver'ını seçimden çıkardım ve şuan seste herhangi bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bura_k

@özcan35 bilgisayara casper 'ın sitesinden bilgisayar modelinin driver'larını görüntüledim ancak anakart driver'ı yoktu ses kartının vista driver'ını indirdim. kurdum bilgisayar açıldı ama görüntü ekran görüntüsü gelmedi(win7 yüklediğim bilgisayar neden vista ses kartı driver'ını kurdum bende anlam veremedim)

yeniden format win7 formatı attım. driverlar için driver pack programını kullanıyordum. driver pack programından driverları kurarken bu sefer yüklenecek olan driver'lardan ses kartı driver'ını seçimden çıkardım ve şuan seste herhangi bir sorun yok.

Dostum kendi driver cd si veya kendi sitesinden yüklemediğin sürece diğer yerler sorun çıkarabiliyor. Özellikle o driver paketleri işin acele değilse kullanma.
    Everest Ultimate programını indir, bilgisayarın parçalarına bak, anakart vs. Anakartın marka ve modeline göre sitesinden indir. Örnek: Asus h61 anakartın varsa, gir Asus'un sitesine öyle indir.

Çok temel düzeyde anlattım, bazı acemi arkadaşlar olabilir, iyice anlasınlar. İlerde başkalarının işine yarar belki konu.

• Sorun tamamen Bios sürümünden kaynaklanıyor. Bios update yapılmadan sorun maalesef çözülmez. Riskli bir işlemdir. Eğer riski göze alırsanız yardımcı olabilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    @özcan35 kardeş çok çok teşekkür ederim tavsiyelerine uyacağımdan şüphen olmasın.

daha önce biri daha senin söylediklerini söyledi.

kullanmazdım ama bilgisayar 5 yıllık. birde driverlarını buldum casper'ın sitesinden ama hepsi yoktu.

dediğim gibi bilgisayar eski olduğundan dolayı kullandım yeni bi bilgisayarda kullanmam.

tekrar teşekkür ederim
  • @fatalmind teşekkür ediyorum ama bilgisayar benim olmadığı için riske alamam maalesef.

yardımın için teşkkür ediyorum sağol.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.