Şimdi Ara

Virüs bulaşan hafıza kartındaki bilgileri kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar yaklaşık 2 sene önce hafıza kartımdaki fotoğrafları, müzikleri yedeklemek için bilgisayarıma taktım ancak bilgisayarda virüs varmış yedekleyemeden hafıza kartındaki bilgiler erişilemez hale geldi. O zamanlar ufak bir araştırma yaparak birkaç program deneyip verilerin küçük bir kısmını bozuk ya da düşük kalitede de olsa kurtarabildim. İlerde uğraşır kurtarırım diye hiç biçimlendirmedim hafıza kartını. Verilerin devamını hangi yolla kurtarabilirim, başarılı bir program var mıdır?
    Hafıza kartını bilgisayara takınca kapasitesi 0 kb görünüyor.



  • Mecburi up.
  • Umarım bir bilen görür.
  • Şöyle yapabiliriz. Hafıza kartınızda virüs sonucu erişim sorunu olduğuna göre,sisteminizin loglarını alarak hem bu sorunu hem de sistemde başka sorunlar varsa onları çözmeye çalışmak isterseniz ben buradayım. Hem sorunlar çözülür hem de sisteminiz kontroldan geçmiş olur.

    Evet derseniz aşağıdaki işlemi yaparak logları gönderebilirsiniz.

    Farbar Recovery Scan Tool yazılımını masaüstünde yönetici olarak çalıştırın. Harici disk, USB bellek...hafıza kartı vs.. kullanıyorsanız sisteme takılı olmalıdır. Size 2 log verecek.

    Logları zipleyip wikisend.com ile upload ederek adresini paylaşın.

    https://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/

    İyi günler.
  • Aradan 2 yıl gibi bir süre geçti evde internet olmadığı için de bilgisayarı kullanmadım şu an yenisine geçtim. Ama bu süre içinde masaüstü virüsten falan kurtuldu. Şu an evden de uzaklaşacağım. Başka bir yolu var mı acaba aklınıza gelen? İlginiz için teşekkür ederim.
  • Ben size sadece internet ortamında teknik bilgilerimi uygulayarak yardımcı olabilirim. Hafıza kartınızdaki sorunlar devam ediyorsa çözmeden bilgileri kurtarmak mümkün değil. Teknik bilgisi iyi bir servis veya kişi kurtarmayı deneyebilir.
  • Teşekkür ederim
  • Herhangi bir linux dağıtımını usb veya dvd ye yaz. Bilgisayarını linux üzerinden başlat. Linux dağıtımlarını bilgisayara kurmadan usb üzerinden veya dvd üzerinden kullanabilirsin. Bilgisayarın linux üzerinde çalışırken hafıza kartını bağla bilgisyarına. Hafıza kartındaki virüs windows üzerinde çalışır. Linux üzerinde çalışmaz. Eğer hafıza kartın bozulmamış ise içindeki verilere ulaşabilirsin. Kurtarmak istediğin Verilerini ayrı bir depolama cihazına alıp hafıza kartını formatla.

    Aynı sorun benimde usb belleğime gelmişti. 3 bilgisayarda da denemiştim ama usb belleğin içeriğini göremiyordum. Bu 3 bilgisayarda windows kuruluydu. Bahsettiğim yolla işimi halletmiştim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.