Şimdi Ara

VIPPAD ELEGANCE 7.9'' (RK3188 1.8 GHZ 1 GB RAM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süren bir tablet arayışından sonra, bir süredir dikkatimi çeken ancak internette hakkında pek bilgiye, yoruma rastlanılmayan Vippad Elegance modelini sipariş ettim ve tablet dün (31 ocak) elime geçti. İlk tablet incelememdir, eksiklerim varsa kusura bakmayın.

    Öncelikle alırken biraz endişe ile yaklaştım, sonuçta pek kullanıcı yorumu olmadığı için tabiri caizse kapalı kutu diyebileceğim bir tabletti. O yüzden önce almaya pek yanaşmadım. Ardından Bimeks'te yüzde 40 indirimle satıldığını gördüm ve mağazada inceleme fırsatım oldu. İnceledikten sonra da içime sindi ve bu tarz özellikte bir tablet için oldukça uygun bir fiyat denilebilecek olan 300 liraya aldım.

    Tableti yaklaşık bir saat kullandım ve ilk izlenimlerim oldukça olumlu oldu. İçime sindi kesinlikle.
    İlk iş malzeme kalitesini incelemek oldu. Bana göre gayet tatmin edici. Ucuz bir işçilik olarak durmuyor, şık, ince ve hafif bir tablet. Kullanırken eli yormuyor ki ince bilekli bir insanımdır ona rağmen yormadı beni.

    Tabletin içinden şarj aleti, kulaklık (dandik bir kulaklığa benziyor, denemedim bile), usb kablo, otg kablo ve kullanma kılavuzu çıkıyor.

    Tabletin orijini Chuwi, içinden çıkan kullanma kılavuzunda tablet üreticisi olarak ''Chuwi'' yazıyor. Yani bu durumda sanırım 1 gb ram'li Chuwi V88S'in Türkiye muadili diyebiliriz Vippad Elegance için.

    Tabletin hızına gelirsek menü arası geçişlerde takılma yok, tabii zamanla uygulama yükledikçe nolur bilemem. Şu an için takılmaya rastlamadım. Açıkcası 2 gb ram olsa nasıl olurdu bilemem ama 1 gb ram ile de beni memnun etti. Zaten işlemci cortex a9 tabanlı rockchip 3188 ve işlemci hızı 1.8 ghz ki gayet iyi.
    Ekranda ölü piksel yok. Bu tip durumları benim gibi kafaya takanlar için söylemiş olayım. Bu tip şeyler olmadığını görünce rahatladım.
    Yalnız yandan bakınca kulaklık girişinden bakınca ışık yansıyor ama bir problem değil
    Tabletin içinde Facebook, Twitter, Instagram gibi uygulamalar yüklü geliyor. Temple Run, Fruit Ninja ve Subway Surf de yüklü gelen oyunlar. Tablette oyun oynayan biri olmadığım için oyun performansını denemedim arkadaşlar. Ben film izlemek ve internette gezinmek için aldım. İnternette gezinmek gayet akıcı, bu yüzden rahatlıkla iş görür diyebilirim.

    Bir saate yakın twitter'da takıldım, youtube'dan video açıp test ettim, last fm'den müzik dinledim. Hiçbir sorun, takılma yaşamadım. Ekranı IPS ve çözünürlük çoğu 7.9'' tablette olduğu gibi 1024*768

    Henüz fotoğraf çekme fırsatı bulamadım arkadaşlar, yakın zamanda fırsat bulduğumda eklerim detaylı resimleri.

    Cihazda açma kapama ve volume tuşları arka tarafa konuşlandırılmış, yani kılıf ile kullanırken biraz zorluk çıkaracak gibi, onun dışında bir problem yok. Tasarıma kanım ısındı. Yalnız arka kısma jelatin yapıştırmak isterseniz arkadaki tuşlardan dolayı sıkıntı yaratabilir, bunu da belirtmiş olayım, ben dert etmedim.

    2 mp ön ve 5 mp auto focus özellikli arka kamerası oldukça dikkat çekici. Piyasadaki çoğu tablette genellikle standart 0.3 ve 2.0 mp'lik kameralar varken Vippad Elegance bu yönüyle rakiplerinden önde. Ayrıca 5000 mah bataryasını henüz zorlamadım, bitirmedim ancak gayet yeterli bir miktar.

    Şu an aklıma başka bir şey gelmedi, gelirse eklerim.
    Kısaca; Vippad Elegance fiyatını hak eden bir cihaz, almayı düşünüp tereddütte kalanlara tavsiye ederim kesinlikle. Ortalama piyasa fiyatı 400-450 lira civarı, şu an Bimeks'ten yüzde 40 indirimli olarak 300 liraya temin edebilirsiniz.

    Not: Cihaz, Android 4.1 ile geliyor, henüz rom falan hiç uğraşmadım. Ancak sanırım Chuwi v88s için olan rom'lar bu tablete de uygundur.

    Bazı siteler Bluetooth var diye belirtip yanıltıcı olabiliyorlar. Bluetooth yoktur arkadaşlar.
    Vippad anasayfa:http://www.vippad.com.tr/ELEGANCE.php

    Teknik özellikler:

    7.9 inç 1024×768 IPS 4:3 ekran

    - RK3188 Quadrecore Cortex A9 1.8 GHz işlemci

    - Android 4.1 işletim sistemi

    - 1GB DDR3 bellek

    - 16GB sabit disk (Artırılabilir)

    - Önde 2.0M piksel, arkada 5.0M piksel iki adet kamera

    - Google Map GPS

    - 1 adet USB, 1 adet HDMI, 1 adet mikroSD girişi

    - 5 nokta dokunmatik ekran özelliği

    - Süper HD, video chat, otomatik LED’leme (AF fonksiyonu) özellikleri

    - 5000mAh pil,

    - 201 x 136.6 x 7.2 mm boyutlarında

    - 0,35 kg ağırlığında

    Antutu Benchmark puanı: 17329



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blnmynx -- 2 Şubat 2014; 13:37:29 >







  • inceleme ilk sanırım güzel olmuş yinede bir kaç resim ve kamera ile çekilmiş fotoğraf eklersen güzel olur hocam Servis olayı nasıl acaba bende düşünüyorum fiyatı ilgimi çekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsahin01

    inceleme ilk sanırım güzel olmuş yinede bir kaç resim ve kamera ile çekilmiş fotoğraf eklersen güzel olur hocam Servis olayı nasıl acaba bende düşünüyorum fiyatı ilgimi çekti.

    Firması Net iletişim. 2 yıl garantisi var hocam. Henüz servisle bir işim olmadığı için servis kalitesi hakkında şimdilik bir bilgim yok. Cuma gününden bu yana kullanıyorum ve çok memnun kaldım. Henüz şarja takmadım tableti. Cuma günü 2 saat, dün iki buçuk saate yakın, bugün de 1,5 saat kullandım. Batarya henüz yüzde 30 seviyesinde.




  • Güle güle uzun yıllar kullanın hocam peki wi-fi çekişi nasıl bende ezcool minipad düşünüyorum da bunu görünce beklemeye başladım, fiyatı çok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsahin01

    Güle güle uzun yıllar kullanın hocam peki wi-fi çekişi nasıl bende ezcool minipad düşünüyorum da bunu görünce beklemeye başladım, fiyatı çok iyi

    Wi-fi çekim kalitesi gayet iyi, şu ana kadar bir problem yaşamadım. Tabii tablet şans işi biraz da, internette bir iki kullanıcı çekim gücü biraz yavaş demişler ancak internet bağlantılarından kaynaklanmış olabilir.

    Ezcool Minipad reklamı çok fazla yapılmış bir tablet bence. Vippad Elegance biraz arka planda, bilinmeyen bir model ancak aşağı kalır yanı yok hatta artısı var ezcool minipad'a göre. Vippad'ın işlemcisi rk3188, işlemci hızı daha yüksek (1.8 ghz), ön ve arka kamera çözünürlüğü daha yüksek. Ezcool'a göre eksisi ise bluetooth olmaması. Benim zaten bluetooh ile işim olmayacağı için önemsemedim ve vippad'ı seçtim.

    Kısaca güzel bir tablet, eğer almayı düşünüyorsan hocam bimeks'lerde görüp inceleyebilirsin.




  • Daha 2 güne kadar vardı dün geldim ben eve il dışındaydım ancak bitmiş sanırım bugün bulabileceğiniz mağazalarda gözükmüyor. Şans işte yarın bir çıkıp tüm mağazaları turlayacağım bulamazsam akşama sipariş veririm büyük ihtimal Kaç günde geldi hocam size perşembeye tekrar il dışı çıkacağım da yetişir mi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsahin01

    Daha 2 güne kadar vardı dün geldim ben eve il dışındaydım ancak bitmiş sanırım bugün bulabileceğiniz mağazalarda gözükmüyor. Şans işte yarın bir çıkıp tüm mağazaları turlayacağım bulamazsam akşama sipariş veririm büyük ihtimal Kaç günde geldi hocam size perşembeye tekrar il dışı çıkacağım da yetişir mi acaba

    2 Günde geldi bana, yarın erken saatlerde sipariş verirseniz gelir perşembeye kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siparişi veremedim sitede bir sıkıntı var sanırım şans işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsahin01 -- 3 Şubat 2014; 13:38:02 >
  • Az önce sipariş verdim bakalım gelsin merak eden arkadaşları fotolarla bilgilendiririm :)
  • Arkadaşlar , BİMEKS'ten ilk alanlardan, biriyim belki de, hiç anlamam, ama aldıktan sonra bilgisayarcı arkadaşa gösterdim, müthis dedi. Özellikle ekranı ve dokunmatiği harika dedi. Benimde çok hoşuma gitti. Çocuklar elinden düşürmüyor, yaklaşık 1 haftadır, kullanıyorum, takıldığını görmedim
  • Kullanıcı sayısının arttığını görmek ne güzel Benim üründe kargoda gelsin bir inceleme bende yapmayı düşünüyorum, özellikleri iyi fiyatına göre umarım pişman olmayız
  • güncel
  • 1 gunde geldi. Tefonumun 3g sini actim su an tabletten yaziyoryum :) ilk kullanimlarim olumlu sarji iyi gidiyor gibi, henuz nette gezinebildim ve bir sknti yok simdilik kullanmasi keyifli. Yainda inceleme yaparim :-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsahin01

    1 gunde geldi. Tefonumun 3g sini actim su an tabletten yaziyoryum :) ilk kullanimlarim olumlu sarji iyi gidiyor gibi, henuz nette gezinebildim ve bir sknti yok simdilik kullanmasi keyifli. Yainda inceleme yaparim :-)

    Güle güle kullanın
  • teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ts_Cihan

    https://firsat.milliyet.com.tr/firsat/vippad-elegance-7-9-tablet-pc/30215

    Güzel fırsatmış. Ben kargo dahil 305 liraya aldım. Bunda kargo ücretsizmiş. Şu an için daha ucuza başka bir yerde de yok, almayı düşünenler için güzel bir fırsat. Daha sonra fiyatlar hızla artacaktır zaten. Mesela Hepsiburada 470 liraya satıyordu en son baktığımda.
  • arkadaşlar merhaba
    bu tabletin ekran koruyucu ve kılıfını nerden bulabilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MM.M60

    arkadaşlar merhaba
    bu tabletin ekran koruyucu ve kılıfını nerden bulabilirim



    Ben iPad mini'nin ekran koruyucu ve kılıflarını kullanmayı düşünüyorum, vippad ile ipad mini'nin ölçüleri yüzde 99.9 aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MM.M60

    arkadaşlar merhaba
    bu tabletin ekran koruyucu ve kılıfını nerden bulabilirim



    Ben gittigidiyor'dan sipariş ettim. Henüz ulaşmadı elime.
    Şu ürün:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ipad-mini-kilif-smart-cover-canta-kapak-uyku-mod-101541038
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.