Şimdi Ara

Vikings (2013 - 2020) (389. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.152
Cevap
111
Favori
278.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 387388389390391
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gemiyle uzun seyahate ilk çıkan bunlarsa isanın mezarını nasıl izlandaya getirebiliyorlar. Biraz saçma geldi bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayanamadım tüm içimi döktüm;


    Koskoca Paris'in taş duvarlarına tırmanıp yağmala. boktan Kattegat savunmasını geçemeyip Freydis'in insafına kal. Bu ne saçmalıktır ya. Hadi kardeşlerin yine savaşacağı kesindi de buna gerek bile yoktu. 6. sezonda yine savaşacaklar o da belli oldu. Topluca İngiltere intilası ve Vikinglerin çöküş dönemini işlemek varken, kardeş kavgalarıyla yediler güzelim diziyi. Ragnar'ın ölümüne kadar tarihle paralel giden dizi, Ragnar'ın ölümünden sonra "Yaz senaryoyu al parayı" oldu.

    Ivar ilk kendini göstermeye başladığında vay be dedik. Herkes hayran oldu. Zekasıyla yükselttiniz. Şimdi nefret edilesi biri haline getirdiniz. Ivar'ın Sigurd'u öldürmesi bile başlı başına saçmalıktı. Gerçek Ivar böyle kardeşlerine savaş açan, nefretinden ezik hale düşmüş biri değil. Adam gidip babasının intikamını alıyor. York'a yerleşiyor. Senelerce kalıyor orada. Kardeşleriyle de arası iyi. Kardeşler topluca York'a gidip, Alfred'e karşı savaşacağı yerde, birbirine düştü. Normalde Kral Aælle'nin ölümünden sonra, bizimkilerin İngiltere'ye yerleşmesi ve savaşı başlatması lazımdı ama yapmadılar. Hatadan dönerek, İngiltere - Viking savaşını bağlamak bile kolaydı. Kardeş sen bizim pedere söz vermişsin ama hükümsüz bu sözleşme ne ayak diye git York'a gir, sonra The Last Kingdom'un yaptığı gibi, olayı Viking tarafından anlat. Çok mu zordu yani. Onu da yapmadılar.

    Biri Alfred'e sığınır, Harald anlaşma yapıp anlaşma bozar. Bunların yanında figuran gibi takılır. Ulan Harald dediğimiz karakter zaten normalde Norveç Kralı. Kral olma iddiası falan yok. Kral lan zaten adam.

    Lagertha dedik, saçma bir aşk hikayesiyle kadını menapoza soktunuz. Ak Saçlı nine yaptınız. Wessex'in kapatması oldu. Floki diyorduk, artık hepimiz ölsün diye bakıyoruz. Bu kadar leşe çevrilmez bir karakter. İzlanda'ya ilk kez ayak basılmış, mağaradan haç kase falan çıkıyor. Ya siz dalga mı geçiyorsunuz?

    Bu diziyi yayınlayan kanal History bak History. Normalde tarih üzerine belgesel yayınlayan, işi tarih olan bir kanaldan bahsediyoruz.

    Ha bu yukarıda yazdıklarım tarihe %100 uyuyor mu? Hayır. Tarihe bakacak olursak; Bırak Ragnar'ı, oğullarının çoğunun şu an hayatta olmaması lazım. Yani döneme bakarsak, bu dönemde dizinin başrolünün Harald falan olması lazım. Normalde Ivar dahi, Harald daha doğmadan hayattaydı. Ama şimdiye kadar böyle geldiyse, en mantıklı olarak böyle bağlanır, bu bağlantı yoluyla, gerçek tarihle tekrar paralel hale gelmiş olur dizi.


    @furlaka

    Dizinin tarihle bir alakası kalmadı artık. O yüzden fazla şaşırmaya gerek yok. Tarihle alakası olsa, Ivar gibi güzelim karakteri nefret objesine dönüştürmezlerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 3 Şubat 2019; 16:49:23 >
  • furlaka kullanıcısına yanıt
    Uçarak gelmiş olabilir banada saçma geldi ama sonuçta dizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brom rezalet.

    Dizi & Filmleri mantık hatalarını görmezden gelerek izlemeye çalışırım ama bu wow ya başka bir seviye.
  • black milk kullanıcısına yanıt
    adamlar bi duvara çıkıyor bi zıplıyor sonra bir daha çıkıyorlar nasil bi kuşatma ben de anlamadim bi paris kuşatmasına bak bide buna :DDD
  • Takip ettiğim dizi sayısı 10 falan belki öyle çok görmüş geçirmiş değilim bu konularda ama bu kadar batıran bir dizi görmedim arkadaş daha da izlemem açarım bölüm altındaki yorumları okurum geçerim ne oluyormuş diye. Ivar'ın kıskacından sonra karısı yüzünden o hale düşmesi zaten ayrı bir rezalet genel olarak da nefret objesi haline dönüşmesi ayrı bir rezalet geçin bunları ya gerçekten olmamış bazen tadında bırakmak gerekiyormuş bunu anladım. Hani sallantıda giden eski tadı vermeyen diziler olmuyor mu oluyor da vikings sen cidden sıçtın batırdın ya.
  • Senarist Paris kuşatmasında gemileri karadan yürütünce Türk kültürüne ve Cüneyt Arkın filmlerine merak salmış, duvardan atlama sahnelerini de Cüneyt arkın etkisiyle yazmış
  • olum bu nasil bi senaryo lan kim yaziyor bunlari

    Bide bu "ivar kacmak icin gizli kapi yapti" olayi kadar klişe ve saçma bi olay görmedim. Abicim bu adam neden surun ortasina gizli kapi yaptirsin? Kacmak istese evinin oralara bi tünel yapar yada neblim gemiyle kacar, kıyıda kosede daglara uzanan bi gecidin oralara yapar. Yani cok zorlamislar senaryoyu,
    illa kaybedecekse bari savasarak kaybettirselerdi ve devaminda ivar kacip gitseydi daha guzel bisey izlemis olurduk.


    Normalde bi dizide ne akdar cok karakter olursa o kadar akiskan olur ama bu dizide karakter sayisi artinca daha cok akici olmak yerine daha sıkıcı bi hâl aldi. Herkes ragnarin ogullarinin akınlar duzenlemesini bekliyordu ama tek yaptiklari birbirlerine laf sokmak ve sonucu olmayan tartismalar.

    Üstelik kral harald kaç yasinda? Bence diziye gore en az 60 olmali ama adam hala dipcik gibi savasiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5x11 i ne zaman izlemeye başlasam acaba sezonu non stop 😀😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Ragnar ile olan savas sahnelerini hic bi sekilde tekrardan yansitamadilar bence travis fimmel diziden ayrildiktan sonra cok fazla degisim oldu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi sezona kadar izliyeyim yeni başliyorum ama son yorumlar pek ic acici degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonbalıklı

    Hangi sezona kadar izliyeyim yeni başliyorum ama son yorumlar pek ic acici degil
    Hocam niye yarıda bırakasın ki diziyi? Ben şuan 4.sezondayım gayet güzel gidiyor ama son sezonda teklemeye başlamış galiba dizi öyle yorumlar var ama hiç sıkacak gibi durmuyor dizi.
  • Hocam son sezon yorumlari okuyunca acikcasi iştah kalmadı ondan bu şekilde dusundum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonbalıklı

    Hocam son sezon yorumlari okuyunca acikcasi iştah kalmadı ondan bu şekilde dusundum.
    Millete bakmamak lazım beklenti ile alakalı biraz belki bizim hoşumuza gider belli olmaz. Sezon finali süpermiş mesela.
  • İlkkez izleyecegim icin yorunlar benim icin onemli. Vaktimizden veriyoruz değmesi lazim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonbalıklı

    İlkkez izleyecegim icin yorunlar benim icin onemli. Vaktimizden veriyoruz değmesi lazim
    İzlemeden karar veremezsin hocam unutma. Herkesin zevki bir olamaz. İlk sezondan sonra bırakmıştım ben diziyi sarmamıştı çok ama geçen hafta başladım her gün 3-4 bölüm izliyorum en az. İzle gitsin.
  • finali ben beğenmedim
    19. bölüm iyiydi ama

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Raistlin_Majere_

    finali ben beğenmedim
    19. bölüm iyiydi ama
    4.sezonun yarısını bitirdim ben şimdi süper gidiyor ama az çok neler olacağını biliyorum zamanında yedim spoiler. 5.sezon 4 kadar olsa yeter hatta daha kötü olsa bile fena sardı beni dizi. Ama imdb'de bazı bölümlerin puanı çok düşük.
  • evet hocam 5. sezonda cidden sıkıcı bölümler var
    ama sırf o ortamın atmosferi için bile izlenir ben asla pişman değilim ve herkese de tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu dizi final yapti mi acaba ? Netflix üzerinden izleyeceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 387388389390391
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.