Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
17
Favori
105.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2000 watt fanlı ısıtıcı ile çok uzun süre çalıştırıp aldığım sıcaklığı aynı watt değerine sahip vigo ile çok kısa bir sürede havayı kurutmadan alabiliyorum, sessiz olması ve odayı çok çabuk ısıtması beni gerçekten memnun etti. Elektrik sarfiyatı konusunda şuan birşey söyleyemiyorum yeni kullanmaya başladım. Önümüzdeki ay hesaplayabilirsem paylaşırım.
  • yagli radyator ile konvektor u kiyas eden olmamis adam akilli..basitinden radyator daha saglam saha agir ustune koy elbiseyi bezi kurusun konvektor bildiginiz radyator yaninda teneke kaliyor daha kibar daha nazik..performans olcumleri vs tek tuk tuketimlerde ha keza sosyal medyada bununla ilgili bilgi dahi yok...klasik cvp isitmadi isitti hamam gibi oldu..

    vigo dan baska marka yokmudur hem neden dunya yada tr devleri uretimi birakti yada hic baslamadi ? detayli bilgisi olan yazsin..vigo alip veyahut vigo urunleri satanlar link atip gayet teknik bir dil ile 3 5 50 100 mesaj ile (ki profilleri incelemedim) reklam kokarcasina yazip kacmislar sanki...

    vaad edileni veriyrmu hani radyatore gore yuzde 30 40 tasarruf ve isidan odun vermeme..hele gelin nbi anlatin bakim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incites kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yayla köyünde öğretmenlik yaptığım için buraya fatura 3-6 ayda bir geliyor. Saat ulaşabileceğim bir yerde değil. Fatura gelince bilgilendirme yaparım. Şimdilik ısınma konusunda sıkıntı yok. İdeal sıcaklığa erişiyor kısa zamanda. Yalnız yüksek sıcaklıklarda kapatılınca normal olarak çıtlama sesi geliyor. Ve olumsuz yön olarak bana mı öyle geliyor bilmiyorum havayı biraz kurutuyor gibi geldi. Benim gözlemlerim böyle. Alıp almama konusunda ben de biraz pişmanlık oluştu ancak çok kötü de diyemeyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axilik kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu süre zarfında aldık biz de dediğiniz gibi çıtlama sesleri var ama bu kadarına da can sağlığı diyorum ve havayı kurutma evet var fakat hissedilir derecede değil gibi elektrik performansı bende de soru işareti fakat f/p olmak oldukça iyi gibi şimdilik en azından çocuk yandı üstüne kağıt düşdü v.b korkularım kalmadı yağlı radyatör gibi geç de ısıtmıyor sabah okul öncesi 15dakika önce açıyorum kızım uyandığında odası sıcacık olmuş oluyor yağlı radyatör mümkün değil ısıtmıyordu okuyanlarda yardımcı olmuşuzdur umarım en azından ülkemin ürünü son notum bizim bulunduğumuz bölge itibari ile eksileri görmüyoruz öğleden sonra odası güneş alıyor kızımın Ege de oldukça iş gördü .... de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incites kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi ısıtma süresi gerçekten çok iyi. Yeterli izolasyonla herhangi bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. Bir de dün eklemeyi unuttum bence önemli bir nokta. Ben ısıtıcıyı akım korumalı anahtarlı prizde kullanıyorum. Ne olur ne olmaz tavsiye ederim. Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mastaş Radyatör M kullanıcısına yanıt
    Ben ayni fikirde degilim, mekanik termostatli cihazlarin da dogru ayarlama yapildiginda ayni sonuclari verecegini dusunuyorum sifir gecisli de olsa sebekeye kisa surelerle 2500 watt gibi yukleri sokup cikarmanin bazi sebekelerde isiklarin kisilip acilmasina neden olacagini dusunuyorum. Yani mekanik termostatlilar benim icin tercih sebebi ve tabi bu kismi kisiye gore degisir.

    Lakin benim sorunum baska



    Mekanik termostatli iki adet 2000 w isiticinizi aldim birinin kutusunu acmadim bile. Kullandigim cihazda ozellikle kademe 3 te cihaz standby dan ciktiktan sonra yeniden isinirken cok asiri ses yapiyor ve ben buna cit cit diyemeyecegim cunku uykudan uyandiracak sekilde tak tak ve hatta kut olarak sesler cikariyor ve uykudaki insani asiri rahatsiz ediyor. Bana denk gelen urunde bir hata olmasi mumkunmudur yoksa bunlar boyle midir?

    Bilgi verebilirseniz sevinirim saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konvektorun 2300w lık olanını 25 gün boyunca her gece 3 saat şeklinde çalıştırdım. Elektrik fatura farkı 78 tl geldi arkadaşlar. Uzak durun diyorum sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adobe_reader

    Merhabalar,

    Benimki 24 saat açık... Ben gündüz oturma odasında kullanıyor, gece yatak odasına taşıyorum. Yatak odasının sessizliği sebebiyle biliyorum ki ısınırken veya soğurken birkaç defa belirli belirsiz sadece genleşme sesi çıkartıyor çıt-pıt şeklinde, öyle çat-çut genleşme sesi değil, hiç rahatsız edici bir tarafı yok. Vızıltı konusuna gelince, benimkinde öyle bir sorun yok, dediğim gibi yatak odasında da kullanıyorum ve buradan biliyorum ki hiç vızıltı şeklinde bir ses yok... Sanırım sizinkinde bir sorun var...

    Yalnız rahatsız edecek bir konu varsa bence dijital ekranın ışığı... Oturma odasındayken farketmiyor ancak, yatak odasında karanlıkta çok fazla ışık yapıyor... Ben üzerine beyaz renk izolebant ile iki kat kapattım, bu şekilde dijital ekranın ışığını bir nebze olsun kestim. Dijital ekran yinede izolebantın üstünden okunuyor, sorun olmuyor.. Aynı şekilde karanlıkta dijital ekranın ışığından rahatsız olanlar aynı şekilde deneyebilirler. Beğenmezseniz izole bantı sökmek zaten hiç sıkıntı değil çok kolay çıkıyor, yapışkan bırakmıyor.
    Aylık Elektrik faturası ne kadar geliyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muğla/Bodrum'da yaşıyorum. Yani iklimi ılıman olan bir coğrafyadayım. Orta katta bulunan 12 m2'lik bir odayı ısıtmak için Vigo Konvektör dijital ısıtıcıdan almaya karar verdim. Şimdi, oda küçük olduğundan 1500W veya 2000W olanlarından tavsiye ediyorlar. 1500W, 2000W veya 2500W. Elektrik tasarrufu açısından hangisini tercih etmeliyim? Küçük odada güç arttıkça tüketim azalır gibi geliyor bana, 2500 W daha mantıklı gibi. Yanılıyor muyum yoksa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DursunBey -- 8 Kasım 2018; 15:40:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her 2sinide kullanmıs bırı olarak sunu soyleyebılırım.. Kesınlıkle eskı usul yaglıdan sasmayınız..
    konvektor evet havayı alttan alıp usten verıyor ısıtıyor fakat bu odayı ısıtma ınanın cok uzun zaman alıyor ..Radyator 15 dk hamam gıbı yaparken konvektor 1 2 saaate ancak ve her ıkısıde esıt sekılde havayı kurutuyor..Yorumlara aldanıp konvektore gecmeyınız..konvektor monte sıstemı ıle evde daha sık durur lakın bıldıgınız teneke radyator ıse ayagını uzat koy ustune havlu kurut yerden yere vur..Her ıkısıde 2500w cekmekte enerjı tasarrufundan bahsetmesın kımse ..Konvektor zaten daha cok akdenız bolgesınde satılmakta alıcılar ıse ıse yaradıgını soylemekte ..Orada yasayanlar kbakmasında yaglı radyatorden haberlerı olsa bu yorumu asla yapmazlar emınım.

    fıyat olarak yaglı radyatorler cok daha ucuz ve cok uzun surelı kullanıma sahıp... konvektorler bugun 400-800 bandında hep oyledır yaz kıs..Yaglı radyatorler ındırıme gırer cıkar 200den 1500 e kadar gıder (markasına gore) yaglı radyatorde de 11 12 dılımden sasmayınız bulabılıyorsanız 5 10 yıllık 2.el bır yaglı radyator eskı arcelık eskı delognı vsvs bılınen markaları alınız ve evınızde soba kurulu muymus anlayınız

    Zemın kat SIgınak evı denılen 25 mt2 odanın eskı bır arcelık yaglı radyator ıle ıcerıde tısort ıle oturulacak kadar sıcak olduguna bızzat sahıt oldum.. konvektor ve radyator sahıbıyım konvektor oyle durmakta kenarda...




  • ak14 A kullanıcısına yanıt
    Konvektörün çok dar olanı seçilmezse, o da iyi ısıtıyor. Yağlı radyatörle ikisini aynı odada denemiştim.
  • emre81tr E kullanıcısına yanıt
    Isınan hava yükseldiği için, termostat cihazın altındaymış. Altta hava sıcaklığı yukarıya göre daha az oluyor.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Yazlıkta, Ekim, Kasım aylarında kaldığımızda, tanesi 500 watt olan elektrikli 3'lü cam çubuk sobaların tek çubuğunu yatak odasında yakıyoruz. 2-3 saat sonra oda, rahatsız edecek kadar çok ısınıyor. Karşısını ısıtıyor sözü klimalar için daha çok geçerli.
    25 m2 salonda Mitsubishi Elektriğin 18.000 BTU ısıtma gücüne sahip kliması takılı, tam karşısına geçerseniz ısınabiliyorsunuz. Oda sıcaklığını 21 derecenin üzerine çıkaramadı. Henüz Kasım ayındayız ve dış hava sıcaklığı 12-13 derece.
    Karşısını ısıtıyor dediğiniz cam çubuklu sobanın 1800 wattlı olanını çalıştırdığımda, klimanın ısıtamadığı salonu fırın gibi yapıyor.
    Klima 4-5000 watt harcıyor, sesi de cabası, elektrikli ısıtıcı 1800 watt harcıyor.
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Zaman ayarlı prizlerle de cihazı istediğiniz saatte çalıştırıp, durdurabilirsiniz.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    ''sanki klimaların verdiği ısı biraz yanıltıcı gibi.''
  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    Celal Bey, 25m2 ye 18000 btu klima çok büyük. Orayı hamam yapması lazım. Hele ki bu günlerde. Klimanızda sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celalsungur kullanıcısına yanıt
    yapmayın hocam yıllardır hepsini kullandım . Quartz tarzı ısıtıcı için haklı olabilirsiniz.Küçük mekanlarda 3 saat sonra güzel ısıtıyor.

    Ancak yanlış bildiğiniz konu şu ki klimalar ısı pompası mantığı ile çalıştıklarından ortalama 18.000 btu klima 1600 waat enerji tüketir karşılığında 8000 waata kadar ısıtma yapar.

    Sizin klima da sorun olabilir.Ancak genel ve kanıtlanmış bir konu var.

    küçük mekanlar için yağlı radyatör .(quarz ısıtıcıdan çok daha fazla ısıtır kapatılsa bile bir miktar ısı vermeye devam eder.

    Büyük mekanlar için inverter klima .
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Klima konusunda şunu söyleyebilirim.
    1_Isıtmada pek etkili değil.(Mitsubishi Electric bile)
    2-Kaliteli ve pahalı bir klima alıncaya kadar, ucuz, BTU'su 2 kademe yüksek bir klima almak daha etkili.
    3-Bugüne kadar yazlık türü evde, kışın ısınma sağlayan 2 tür soba biliyorum. Biri Simtaş marka kömür sobası, diğeri çubuk türü elektrikli ısıtıcı.

    Ben de yaşadığım tecrübelerin sonuçlarını yazıyorum buraya.
  • Uriel kullanıcısına yanıt
    Arayayım bakayım servisi. Bahaneden başka bir sebep bulacaklar mı?
  • Dubleks evde klima ile ısınan arkadaşlar varsa, onlar da tecrübelerini aktarabilirler mi.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.