Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
17
Favori
105.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler benim evimde bu vigonun 2500 wattlık dijital olanından var cihaz çalışırken odaların ışıklarında saniyede dalgalanma oluyor bunun bi çözümü yokmu
  • Kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum. 2000 w olan dijital modelden var. Calisirken sinek viziltisi gibi ses cikariyor kesik kesik. Oda sessizken sabah acilsin diye ayarladigimiz zaman bazen can sıkıcı olabiliyor. Sizde de boyle birsey var mi yoksa sikinti benim cihazda mi?
  • ahmet_cihat A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, bunun bir çözümü yok gibi gözüküyor. (aslında olabilir ama astarı yüzünden çok çok pahalı) Sebep cihazdaki dijital kontrolörün çalışma şeklinden kaynaklanıyor. Malum, cihaz 2500 watt'lık ve yukarıda mastaş yetkilisinin yaptığı açıklamada dijital kontrolör 1-2-3'ncü ışıklarda belirli periyotlarda cihazı aç/kapat yapıyormuş... Cihaz da güçlü olunca bu aç/kapatlar sırasında voltajda dalgalanmaya sebebiyet veriyordur diye tahmin ediyorum... Bende aynısını kullanıyorum ancak bulunduğum mevkii'nin elektrik şebekesinden dolayı olsa gerek şimdilik bende öyle bir sorun yok. Baş taraflardaki yorumlarda bir arkadaş da evdeki tesisata bağladığı bir regülatörün de bu ürün sebebiyle sıkıntı verdiğini yazmıştı, o da aynı nedenden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum... Voltaj dalgalanmasına dair (voltajda dalgalanma var mı yok mu, oluyor mu olmuyor mu) bir video daha koyacağım ancak bir türlü nasip olmadı...




  • sakurek kullanıcısına yanıt
    2500 watt dijital modelini kullanıyorum. Ses açısından bende bir sıkıntı yok. Yani en azından o tarz sesler yok. Sadece ilk açılışta ısınırken ve kapatınca soğurken belirli belirsiz bir şekilde bir-iki çıt pıt genleşme sesi çıkartıyor o kadar.
  • adobe_reader kullanıcısına yanıt
    Cok sessiz ortamda da yaklastiginiz zaman hic ses cikarmiyor mu sinek viziltisi gibi? Bendekinde sorun mu var acaba. Rahatsiz edici degil ama yine de hafiften geliyor bazen can sıkıyor :)
  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Benimki 24 saat açık... Ben gündüz oturma odasında kullanıyor, gece yatak odasına taşıyorum. Yatak odasının sessizliği sebebiyle biliyorum ki ısınırken veya soğurken birkaç defa belirli belirsiz sadece genleşme sesi çıkartıyor çıt-pıt şeklinde, öyle çat-çut genleşme sesi değil, hiç rahatsız edici bir tarafı yok. Vızıltı konusuna gelince, benimkinde öyle bir sorun yok, dediğim gibi yatak odasında da kullanıyorum ve buradan biliyorum ki hiç vızıltı şeklinde bir ses yok... Sanırım sizinkinde bir sorun var...

    Yalnız rahatsız edecek bir konu varsa bence dijital ekranın ışığı... Oturma odasındayken farketmiyor ancak, yatak odasında karanlıkta çok fazla ışık yapıyor... Ben üzerine beyaz renk izolebant ile iki kat kapattım, bu şekilde dijital ekranın ışığını bir nebze olsun kestim. Dijital ekran yinede izolebantın üstünden okunuyor, sorun olmuyor.. Aynı şekilde karanlıkta dijital ekranın ışığından rahatsız olanlar aynı şekilde deneyebilirler. Beğenmezseniz izole bantı sökmek zaten hiç sıkıntı değil çok kolay çıkıyor, yapışkan bırakmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adobe_reader -- 10 Ocak 2017; 13:34:2 >




  • sakurek kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz rezidansa elektrik gitme sesi. Çok sessiz bir ortamda duymanız tabii ki normal. Ben de duyuyorum. zızzz diye bir ses ama ortamın aşırı sessiz olması gerek. Ki bu normal sonuçta 2000W üzerinde ısıtma yapan bir cihaz. Çalışıyor sonuçta. :)
  • Aynı sorunu ben de yaşamıştım. Hatta yazmıştım forumada bu problemi. Elektrik dalgalanması ile ilgili. Bütün evde odalarda ışıklar bu dalgalanma oluyordu. Ve en sonunda bu duruma dayanamayıp dijital olanı iade ettim. Manuel olanı aldım. Ve sorun ortadan kalktı. Manuelde 1 sn çalıştır olayı yok. :) eğer cihaz yeni ise böyle bir işlem deneyebilirsiniz.
  • BurcuHale kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Aynen, benimde etrafımda soranlar edenler oluyor, nasıl memnunmusun gibisinden, ben de manuel kontrollü olanını tavsiye ediyorum. Kendim manuel olanı kullanmadım ve 2000 ya da 2500 watt'lık manuel kumandalı vigo kullanan bir yakınım yok henüz, yani müspet bir deneyim yok önümde ama manuel kontrollü olanın elektrik konusunda daha sıkıntısız olacağını düşünüyorum. (lambaların titremesi vs. elektriksel problemler açısından. yoksa tüketim açısından farkı yoktur diye düşünüyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adobe_reader -- 17 Ocak 2017; 10:3:47 >
  • Son ayki faturam 453 TL geldi. Önceki mesajımda da yazdığım gibi; ısıtma performansı iyi fakat elektrik tüketimi felaket. Almadan önce 2 kez düşünmenizde fayda var.
  • ILoveYouHagi kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum.
  • ürüne sahip olan arkadaşlara bi sorum olacak. ürünü n11den aldım biraz önce teslim edildi fakat ürünün hasar gördüğünden şüpheleniyorum. ürünü taşırken falan sallanınca içinde tel sesleri geliyor; sanki teller ürünün kasasına çarpıyor gibi. bu normal mi? sizlerdeki ürünlerle de mi bu şekilde? ona göre iade edeceğim. acil cevap veren olursa çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    bence edin ben aldığımda 2 günde bozuldu.youtube da enerji ölçümleri var aşırı voltaj dalgalanması yarattığı gibi enerji tasarrufuda sağlamayan bir ürün.

    özellikle aşırı voltaj dalganlanması ile tesisatı riske ettiği gibi tesisatı da diğer bağlı ürünleri de yıpratıyor.

    kışın ısınma amaçlı ürümlerde yağlı radyotörlerden başka alternatif yok gibi.

    ufo tarzı ürünler karşı nesneyi ısıttığı için her yere uygun değiller.
  • @meeb

    hocam almadan önce çok araştırdım. yağlı radyatör çok geç ısıtıyor, dediğiniz gibi havayı kurutan ve direkt karşısını ısıtan bir ürün de almak istemedim. en uygun konvertörlü ısıtıcılar var. nobo çok pahalı olduğu için vigo aldım. sürekli çalıştırmayacağım zaten. evim kaloriferli. sadece çok soğuk olursa çabuk ısınma sağlayacak şekilde bebek için çalıştıracağım. voltaj dalgalanması konusunu inceledim fakat dediğim gibi istediğim şartları sağlayan başka ısıtıcı yok maalesef. bir de bina yeni bina, tesisatı yine de yıpratır mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam haklısınız panel ısıtıcılar yağlı radyotörlere göre çok daha hızlı tepki verip çabuk ısıtıyorlar.Bende babam için büyük umutlarla almıştım. Ancak bozulduğunda dahi merkez servis fabrikayı aradığımda ürünün değişim yapılamayacağı içinin komple değişeği bilgisini alınca soğudum iade ettim.

    Ürüne gelince ısıtması aman aman hızlı değil aslında .voltaj dalgalanması dediğim gibi tehlikeli sabit çekse neyse ancak ürünün kendi kablosu yanan arkadaşlar dahi oldu.

    Başka bir panel ısıtıcı markası alma şansınız var ise değerlendirin derim.hiç olmadı aldığınız dijital ise anolog olanı alın. Anolog olan daha sorunsuzdu.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    fabrikayı arayıp sordum, rezistansın sallanması normalmiş. ürünü iade etmeyip risk aldım. elektrik tüketimini ölçmek için dün gece 15 m² odada çalıştırdım. yaklaşık 8 saat çalıştı, 11,08 Kwh elektrik tüketti. ürün saatte ortalama 1385 W tüketmiş. ankarada elektriğin vergiler dahil birim fiyatı 0,4117 lira. yani yaklaşık 4 lira 56 krş maliyeti oldu. oda sıcaklığı açtığımda 19° idi; 26°'ye sabitledim. dış ortam sıcaklığı 12-13° idi. zaten 26°'ye 15-20 dakika gibi bir zamanda çıktı. konuda bahsedilen voltaj dalgalanması konusuna gelince, dediğim gibi bina 2 yıllık bina olduğu için midir bilemiyorum ama voltajda bir dalgalanma gözlemlemedim. ürünün çalışırken mastaş yetkilisinin yine bu konuda açıkladığı şekilde çalıştığı kulağınızı yaklaştırdığınızda anlaşılabiliyor. 8 saate göre elektrik tüketimi bana normal geldi ki ben her gün o kadar süre ile çalıştıracağımı düşünmüyorum. fakat yine de bu hesaplamanın evin konumu, yalıtımı, odanın büyüklüğü gibi etkenlere göre değişebileceğini belirtmekte fayda var. ürünle alakalı bir sorun olursa yine buradan belirteceğim.





  • bora88 B kullanıcısına yanıt
    Güle güle iyi günlerde kullanırsınız inş.Tabi Herkes sorun yaşayacak diye bir şey yok.en daindik ürünü bile yıllarca kullanan insanlar var ki vigo dandik bir ısıtıcı değil .Malzeme kalitesi özellikle saç kalitesi çok iyi.

    Sizinki dijital mi analog mu?Yani ekran lı modelse kesinlikle dalgalanma yaratıyor.Bunu en iyi akkor ampül varsa anlayabiliyorsunuz.

    Yeni nesil led veya florasanlarda anlaşılmıyor.

    Tüketime gelince saatte 1400 watta yakın yakması normal yakılır 26 dereceye set etmişsiniz. 23 derecelerde çok daha az yakacaktır.

    Tekrardan iyi günlerde kullanın .
  • Üründen memnunum kısa sürede sessiz, kokusuz, havayı kurutmadan ve bulunduğu yeri eşit bir şekilde ısıtarak işini fazlasıyla yapıyor, almadan önce çok araştırma yaptım şuan kullanıyorum kaliteli bir ürün. Kararsız olanlara tavsiye ederim.
  • Ben de bir haftadır kullanıyorum. Bayağı bir araştırmadan sonra edindim ürünü. Kullandığım oda 25 metrekare aşağı yukarı. İzolasyonu zayıf olmasına karşın yaklaşık 1 saat içerisinde 25 dereceye sabitliyor sıcaklığı. Dijital olanını aldım. Şimdilik herhangi bir ses ya da sıkıntı yok. Elektrik sarfiyatı günde 5-6 saat kullandığım için problem olmuyor. Almayı düşünenlere fikir olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axilik kullanıcısına yanıt
    Selamlar baktınız mı elektrik tüketiminin ne durumda olduğuna bu hafta ben de almak istiyorum bir ısıtıcı kızımın odasına kararsızlık aşamasındayım fiziken zarar görmeden ısınabileceği bir yağlı radyatör ya da konvektör arasındayım fakat tüketim değeride çok önemli tabii umarım memnunsunuzdur fiyat performansdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.